Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lenovo LOQ 15 gamer notebook: árverseny a középkategóriában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
Egy CRT monitorral már valósággá válhat a játék.
Mikor Q3A-t játszottam akkor a 150FPS-ről 300FPS-re upgrade érzékelhető váltást hozott. Kíváncsi lennék egy 300FPS vs. 800FPS összehasonlításra CRT monitorral. Lehet beszerzek egy CRT-t a nosztalgia kedvéért, ha még nem küldtük át konténer hajóval az összes szemetet Afrikába...
-
-
Vladi
nagyúr
A vulkánnak mi a hardver követelménye?
Na ezt ki kéne retró gépen tesztelni.Bááácsisss!!!!
-
GAI
senior tag
-
-
Dilikutya
félisten
Elindul. Van hozzá hivatalos XP patch, de én Windows 8.1-en játszottam utoljára. Kezelte a 2015-ben vett kormányomat, és még 16:9-es felbontást is támogat, amit utána évekig egy NfS rész sem. A maga korában is jó program volt, és ma is jól működik, nem mellesleg korának egyik legszebben öregedő játéka, ami a grafikát illeti, mai szemmel sem rossz ránézni.
-
Dilikutya
félisten
Ez egy hobbiprojekt volt. 2-3 éves játékoknak ritkán nyilvános a forráskódja. A legfrissebb tripla á címek pedig többségükben nem a legújabb technológiákra építenek, minden cég éveken át pofozza az általa használt motorokat, lásd, EA és a Frostbyte, az Activision az IW Engine-el, vagy a Ubisoft és a Dunia.
-
-
iMaverick
addikt
válasz
antikomcsi #48 üzenetére
Remélem a következő a Duke Nukem 3D lesz, már arra is nagyon ráférne a vulkánosítás!
Én meg a Wolf3D-re gondoltam. De jöhetne a Corridor 7-es is! (Ezt tolta rajtam kívül valaki annó?)
(#57) oriic: köszi a helyreigazítást.
-
GAI
senior tag
válasz
Balathruin #53 üzenetére
Ez nem ennyire egyszerű, hogy ha a régebbi megy, akkor az újabb is, mert pl az NFS3 tökéletesen megy mindenen, az NFS4-et agyon kell patchelni, és sokkal instabilabban, de az is megy (ez alatt azt értem, hogy pl gyakran előfordul hogy verseny közben egyszerűen lefagy), viszont az 5. részt (Porsche Unleashed) még sose sikerült beüzemelnem Win7-8-10 alatt, és XP alatt is instabil.
-
-
-
Szuper hír!
Végre élvezhető sebességgel lehet játszani!
Remélem a következő a Duke Nukem 3D lesz, már arra is nagyon ráférne a vulkánosítás!
-
hemaka
nagyúr
Hasznos
-
mad1
veterán
Micsoda nagy szam
...kb 10x en sem lepodnek meg.
-
.LnB
titán
Olyan magas fps értékeknél jelentkezik a híres "soundbug"?!
-
zoltanz
nagyúr
Ez jó lehet, megunhatatlan. Azért 3dfx -eken is jól hasított miniGL-el.
-
Sinisi
senior tag
Azt a retrót :-Ö
-
atidzsiforc
őstag
nagyon fasza csak kar h tonkretette a mozgast az arc. nem tudom mit irt at, meg hogy de teljesen mas a jump curve es nem lehet rendesen strafejumpolni
-
iMaverick
addikt
Nekem a Black Mesa is nagyon bejött! Kár, hogy a Xen világban játszódó végét még csak mostanság fogják kitolni. A többi Half-Life (1) küldetéslemezt is portolhatnák a HL2-es grafikával. (Opposing Force, Blue Shift)
szerk: mondjuk el tudnám képzelni a (régi) Doom 1-2-öt is a mostani 2016-os engine-jével. Végülis a "lények" készen vannak, a pályák meg "adottak". Természetesen nem azt állítom, hogy nem lenne nagy munka ezt összehozni! Viszont a rajongók tuti adnának érte még 1-2e Ft felárat. (És így nem kellene szenvedni a régi hw-sw-ek hiánya miatti indítási nehézségek miatt.)
-
Pötyi
őstag
Szerintem lenne piaca ősrégi játékok kiadásának új grafikus felületen. Én például szívesen játszanék Hereticet felújított grafikával. Még új pályák se kellenek.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Lacika112 #27 üzenetére
Ezentúl én is az öregapám kaszájával állok neki füvet vágni és nem a benzinessel.Tapasztalat szerzés címén.
Jó hogy van, örülök is neki.Őskövület játékokra rá sem tudok már nézni.Tudom nekem csak a külcsín a fontos.Bár lehet ott kezdődik a probléma,hogy rühellem az fps játékokat.
-
iMaverick
addikt
Ha ráklikkel az ember a cikkben feltüntetett forrásra, ott is így (vulkánosították) írják...
Quake 3 Vulkanized
-
Felhőtakaró
tag
ne viccelŐődj erre vannak a béta tesztelő időszakok , és emberek nem? Hiszen manapság is rengeteg " új" nevek vannak "BÉTA" teszt alatt.
-
Duck663
őstag
"Már a Quake 3 Arenát is vulkánosították." Dicséretes! Még-még-még több játékot Vulkánra!
-
Fred23
nagyúr
-
Felhőtakaró
tag
"vagyis nem az volt a cél, hogy a Vulkan leképező gyorsabb legyen" Háááát? lemaradt valami a cikkböl, vagy kutyafuttában olvastam csak végig?
-
-
strogov
senior tag
"Jó dolog, de inkább 2-3 éves vagy jövőben érkező játékokra kellene inkább koncentrálniuk a fejlesztőknek."
Azzal foglalkoznak aminek megvan a forrása. Forráskód nélkül elég nehéz hozzáfogni. Ráadásul mindegyik quake forrása nagyon népszerű, úgyhogy rengeteg információt ("dokumentációt") lehet hozzájuk találni.
-
GAI
senior tag
válasz
#16939776 #17 üzenetére
Hát régi játékokhoz ugye Win98 fog kelleni, az meg túl modern gépre nem hiszem hogy felmegy. P4 kategória, PATA SSD-vel még játszhat, maximum 512 MB RAM-al. VGA-nak meg valami korabeli GeForce 1-2, vagy ami még jobb: Voodoo
Én ezt használom ilyen célra
-
akom
őstag
-
Z10N
veterán
Inkabb ujra kellett volna olvasni a hirt. Benne van a cikkben: "úgy gondolta, hogy egy ilyen projekt során tapasztalatot szerezhetne a Vulkan API-ról". Ha pedig nem erted a lenyeget, akkor az eleg szomoru.
IOQuake-kel probalta mar valaki? Bar ugye akkor ez is nativan 64 bites.
A vulkanizalas viszont mast jelent
Jobb lett volna a "vulkanositas" szofordulat.
A kezedemenyezest pedig orommel fogadjuk es tamogatom. Az UT1-t is DX11 modban tolom
-
GAI
senior tag
Nekem nem kéne, hogy felújított legyen, csak induljon el... meg esetleg támogasson 1024x768-nál nagyobb felbontást
XP alatt még valami kínszenvedéssel talán ment, de eléggé esetlegesen és instabilan. Valamelyik file-t törölni kellett hozzá, de kisebb textúrafelbontás volt ha jól emlékszem, mint 98 alatt.
-
törölt tag
Legyen még ilyen kezdeményezés. Mit lehet/érdemes még vulkanizálni a régi játékok közül?!
Vissza kerülhet a VGA tesztekbe a Q3A, mint teljesítmény index.
(#10) Dtomka: Azt szeretnéd hogy a 15000+FT-os játékon tanuljanak be a fejlesztők?
Elég sokunknak jelentett "komoly" szórakozást a Quake, engedtessék meg hogy az öregek is mosolyogjanak. -
.LnB
titán
"Bár manapság minden Quake rajongó az új rész érkezésére koncentrál"
Aha...(#4) arn
Akkor jó'vanakkor.
-
ribizly
veterán
Szép teljesítmény!
-
-=MrLF=-
senior tag
"vulkanizálták" ezen felröhögtem
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az egy ember által véghezvitt hobbiprojekt nagyjából 3200 sor beírását jelentette az eredeti forráskódba.
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest