- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Házimozi haladó szinten
- Hobby elektronika
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
válasz
t72killer #23 üzenetére
Az a néha eléggé néha volt, jellemzően jó régi technológiás játékoknál. És a mobil HD4650 ugyan 320 számolóegységes mint a HD 3870, viszont órajelben - ami elég alaposan meghatározza a teljesítményt - még a HD 3850-től is elmarad majd 20%-kal, no meg feles a memóriavezérlője. A GF 130M-nek meg nyomorúságos 32 számolóegysége van, ami ugye messze elmarad a 9600GT mögött, az órajelet meg inkább ne is feszegessük. Ja, és ezek a kártyák most a notebookos vonalon már a felső középkategóriások. Szerintem hozzájuk még vastagon elég ez a kétmagos Celeron vagy nagyon maximum a legkisebb T4000-es.
-
fatal`
titán
"Ezek kb annyit tudnak, mint az asztali HD 3870-es radeon"
Jó vicc még egy asztali 4670 sem tud annyit mint egy 3870, nemhogy az asztali 4650. És akkor az asztali nem mobility..
-
A középkategória nekem HD 4650/ Geforce 130M-nél kezdődik, ezt kétlem, hogy maxra kihajtod egy T3200-zal. Ezek kb annyit tudnak, mint az asztali HD 3870-es radeon, amihez már sztem volt CPU-VGA párosítós teszt itt a PH!-n, és ha jól rémlik, még a 2.33GHz-es asztali core2-t is húzni kellett néha, hogy ki legyen hajtva.
Másik kérdés a fogyaztás: tudtommal a T sorozat 35W-ot fogyaszt, míg pl egy P8400-9700 10w-tal kevesebbet, ami elég jelentős.
Tévedés ne essék, nem becsmérelni akartam a celeronok létjogosultságát, megfelelő ár/teljesítménykategóriában (4-700$-os netező-officeoló gép, energiatartalékos (alap) grafikával) ideális, és az atomoknál sokkal időtállóbb megoldás lehet.
-
Mr.Minyi
tag
45nm?érdekes.2010-után kiváncsi leszek mivel rukkolnak elő a gyártók milyen tudományok látnak napvilágot 20nm is lassan meg fog jelenni 2010 és 15 között,de hogy hova fog fejlődni a számítástechnika azt senki sem tudja.2015-ös PH kérdések
pl:hány magos procit vegyek ha a GTA 6-al (Around the World) akarok játszani?ajánlhattok komplett konfigot is:
Válasz:
Minimum 8 magos proci jönne jól egy 32Gb ram társaságában.elég hozzá akármilyen alap 2 magos videókártya de a 4 magos inkább fekszik neki.Remélem sikerül összeállítanod egy jó gépet ehhez a remek játékhoz -
-
WilliamGhost
tag
minek erőltetik szegény Cerkákat... úgyis harmat...
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
zsirfecske #6 üzenetére
Laptopnál tényleg mind1 a fogyasztás...tök mind1 ugye, hogy az ember 5 órát tudja használni a gépet aksiról, vagy csak 2-t 3-at, ma is tanultam valamit
szerk: #9 rudi: Nem tegnap volt valami hír, hogy megszűnik a centrino név?
az is lehet ma volt, el nem olvastam.
-
mmdms
addikt
Lehet hogy elfelejtették a marketingesek?
-
rudi
nagyúr
Coret, Ceneront meg a Pentiumot kellene megszüntetni és csinálni a Centrino mellé további neveket. Oda már jól jönne a csillag is. Centrino Gamer*** és már tudnánk is, hogy közepes gémer noti. Vagy Hard-Core ***** és már tudnánk is, hogy qrva erős vas. Vagy Soft-Core * és már tudnánk is hogy gyenge, olcsó gép. Kit érdekel, hogy milyen proci, hány MHz-en?!
-
cizoe
őstag
A francért kell megkavarni megint a dolgokat a számozás-termékcsalád ügyben? Meg minek kellett kivonni a centrino márkanevet? Egy nagyon sikeres és elismert dolog volt, ráadásul jól is hangzott. Most marad a CORE és marad a Celeron? Inkább a cerkát szüntetnék meg mint brand, és legyen Centrino a mobil csip, CORE az asztali. Egyszerű lenne. Lenne egy Centrino i3, i5, i7, és lenne a Core i3, i5, i7. A centrino i3 lenne pl ez a kis cerka is, az i5 a nagyobb cachees notichipek, a Centrino i7 pedig a T9xxx, T8xxx, stb. Azt se tudni már mit vesz az ember.
-
bartucc
addikt
Nekem T3200-es van, az se eszik sokat. E3xxx-et hozhatnák inkább...
-
szuper-t
őstag
én semmit nem találok erről a prociról
google a nagy barátunk de akárhol keresem Pentium vagy core 2 jön ki
ha valaki megtalálná az adatlapját érdekelne -
szuper-t
őstag
jajj már kezdik T3000 (harmadik generációs Terminator? )
ne a fogyasztása érdekeljen hanem h mire képes -
törölt tag
Vajon mennyi lehet a fogyasztásuk?
-
Chaser
legenda
Asztali verzióban is megismételhetnék ezt 1 magos procival
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest