Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickenstein
senior tag
Hamár korlátolt költségvetés: Én vettem vagy 5 éve egy Genius Home Theatre 5.1-et 35 rugóért (még mindig kapni). Azóta is gyönyörűen szól és asszem egy magyar átlaglakás nappalijába még talán kicsit túl nagy is a teljesítménye.
Ennyit a drága rendszerekről.
Emellé veszel egy media-box-ot 25-ért vagy egy Blueray lejátszót 40-ért és megvan a házimozi.
Ha meg történetesen a számítógéped is a nappaliban van, akkor még egyszerűbb a dolgod... -
dabadab
titán
A mozikban mikor és hol látsz LCD TV-t? Naugye...
Itt most nem arról van szó, hogy egy rendes mozitermet kell felszerelni, mivel a legtöbb lakásban eleve nincs is olyan, hanem arról, hogy nagyrészt eleve kedvezőtlen elrendezésű terekben korlátozott költségvetésből a lehető legjobbat kihozni. -
AXisBOLD
addikt
ki beszél arról, hogy a moziban milyen megoldás van
, hogy jön ez ide?
hallgass meg egy ilyet!, nem azt mondom hogy pl. a te ~400k-s rendszereddel felveszi a versenyt, hanem hogy a kompakt ~50-80k-s 5.1-es játszós rendszereknél jobb megoldás.
emellett az az előnyük, hogy lerakod a tv elé/alá és ennyi, nem kell a vezetékekkel, surround hangfalak elhelyezésével babrálni. dabadab is erről írt és ezért is van létjogosultságuk ezeknek a rendszereknek, de tartom azt a véleményemet is, hogy hangzásban is színvonalasak.
-
AXisBOLD
addikt
gratulálok mindenkinek aki általánosít, hogy az LG ilyen meg olyan szar, és hogy a házimozi csak 5.1, 7.1 lehet
.
a sok okoskodás előtt inkább hallgassanak meg pl. egy ilyet:
-
-
nvyktor
aktív tag
Háát tudjátok, sokaknak igaza van itt...
Az emberek nagy része, aki nem tudja, hogy mit hall, azoknak tényleg mindegy...
Úgy értem, hogy megveszi, saját ízlése szerint eldönti, hogy jó-e, és ha igen, akkor örül, ha nem, akkor kicseréli, ha van rá pénze.Nekem a magam részéről sztereo (vagyis 2.0) rendszerem van otthon, az igaz, hogy 8 hangfalra szétosztva. Így mindegyik hangfal teljes értékű, nem úgy, mint az x.1 rendszereknél. Más kérdés, hogy a rengeteg 5.1 közül, amiket hallottam szólni, én még nem találtam igazán minőségi rendszert, pedig egyik-másiknak elég komoly árcédulája volt...
Megint más kérdés, hogy én a hangfalaimat magamnak építettem / újítottam fel, és ilyenkor az embernek lehetősége van olyan minőségű anyagokat használni, ami a gyári rendszereknél nem szokás.
Konklúzió?
Mindenki vegyen amit akar...
Aki meg igazán minőséget akar, az építsen magának...Jaaa, és hogy a cikkhez is hozzászóljak: 2.1 ezért a pénzért tényleg vicc...
LG egyébként nem mindenben rossz... TV-ből nem vennék, de optikai meghajtóik a DVD formátumig jók voltak... A poháralátétet is beolvassa, és kiírja, hogy Dreher...
A BR-ről nem tudok nyilatkozni, nincs róla tapasztalat...
-
Vidala
senior tag
2.1 az mindjárt házimozi
Blu-ray-hez igen kíváló, 400W teljesítményű hangfalak (acélráccsal, és a tetejét elforgatod, hogy tutira tönkretedd azt a kevéske térérzékelést, amit nyújthat)
Újabb kíváló marketingrendszer.
Persze meghallgatás nélkül csúnya dolog így előre leírni, de sajnos többet nemigazán lehet ettől várniInkább egy normális sztereó (2.0) rendszer, 1000x többet érne.
-
X-Master
tag
LG-t SOHA!!!
1. Egy LG CD-RW íróm lemez nélkül forgatta a motorját maximális fordulatszámon tisztázatlan indokból és összefüggéstelen időközönként, amikor úgy gondolta
2. Egy LG DVD írómat azonnal ki kellett cserélni, mert a bizonyos lemezeimet, főleg amin a legfontosabb programok voltak nem volt hajlandó beolvasni, sőt a Nero DriveSpeed sebességszabályzása után 5-10 másodperccel mindig visszaállt max-ra a fordulatszám, és piszok hangos is volt.
3. Kicserélték egy ugyanilyen modellre, csak Lightscribe nélkülire. Ugyanezeket produkálta, aztán végül néztem a neten a Samsung Sh-S182M-et, és mondtam hogy elegem van ezekből a szar LG-kből és hozzanak helyette ilyet. Nem is kellett sokat ráfizetni, és ez az író még az 1-2 évvel azelőtti Plextoroknál is jobb és megbízhatóbb. ÉS MAX fordulaton is olyan halk, hogy abszolút nem zavaró, ilyen halk írót még sose láttam.
4. A LÉNYEG. Én hülye monitort is LG-t vettem, gondoltam abba csak jobbak. Szép és jó volt a kép, a funkciók, de pár nap után piros csíkokban kezdett villogni és most már a kép is gyakran elmegy, nem beszélve egy alattomos pixelről a kép majdnem közepén ,ami hol lila, hol fekete. Szerintem az LG-nél csak az a lényeg, hogy havonta dobálják ki az újabb és újabb típusokat, de a minőségre és a megbízhatóságra szarnak magasról, mert lejár a 3 vagy 1 év garancia, aztán úgyis veszik az újabbat. Az enyém is még garanciális, ha lesz módom beutazni a szervizbe, elviszem, de most már megfogadtam hogy SOHA TÖBBET LG semilyen termékből! A Samsunggal viszont minden téren meg vagyok elégedve. Kisebb hibák pl. lefagy a dvd lejátszó, vagy érzéketlen a távirányító (amit kicseréltek) ott is vannak, de én mondom, minőségben ég és föld a különbség.LG = Samsung jellegű gazdaságos készülék
-
Dassler
őstag
Nekem az első hangfalaim darabja volt ennyi 3 éve, mint ez az egész
Nem annyira szörnyűek ezek, azért egy filmet meg lehet nézni, csak természetesen nem stúdió minőséget kell várni. Az emberek 3/4 része egyszerűen nem igényel többet, lehet nevezni sok mindennek, de java részét pusztán nem érdekli, szóljon és kész.
Egy komolyabb rendszer több százezres/miliós tétel, ami sokaknak nem éri meg arra a heti egy filmre, ennyi. Egy Ferrari is jónak mondott sportautó, csak szar vele közlekedni a belvárosban. -
dabadab
titán
válasz
atti_2010 #29 üzenetére
Azt gondolom nem nehez belatni, hogy ugyanannyi penzbol igenyesebb sztereo rendszert lehet osszehozni, mint surroundot, egyszeruen azert, mert kevesebb hangfal meg vegfok van, igy darabjara tobb penz jut. Raadasul itt vki azzal peldalozott, hogy 20k-ert mar remek 5.1-es rendszert lehet venni - hat, ugye, az sem az igenyesseg csucsa.
#30 Borisz76: az a baj, hogy egy csomoan igazan nem tudjak, hogy mit valasztanak, mert nincs tapasztalatuk
-
berVi
senior tag
juhú, 2.1 140k-ért, erre tényleg megérte várni
-
Borisz76
nagyúr
Mindenki olyan 2.1 , 5.1 , 7.1 -es cuccot vesz magának amilyet az elképzelései ,igényei és a pénztárcája megenged.
Ennyi.
-
dabadab
titán
Igen, van hazimozirendszerem, persze, 5.1, mert annak idejen, nulla tapasztalattal, azt gondoltam, hogy az a remek.
Viszont.
Most, hogy mar oregebb es joval tapasztaltabb vagyok es a haloszobaba is tervezek epiteni egy tisztesseges rendszert, arra jutottam, hogy a 2.1 (sot - es akkor kapaszkodjon meg mindenki - akar a 2.0) sokkal jobb valasztas. -
Laca19 (a)
aktív tag
Persze, szabad vélemény nyilvánítás van. Én Logitech cuccokkal jártam meg. 6-ból 6 rossz volt, köztük például 4 hangszóró is. Többet nem veszek, ennyi. De ettől még sosem jelentem meg egyik Logitech hírnél sem, hogy ilyen meg olyan szar. Vettem helyette egy LG HiFi-t és sokkal jobban szól, szebb és van távirányítója. És 2 és fél éve működik rendesen, nem 1 évet bír ki, mint a Logi. Valakinek ez válik be, valakinek az.
-
M107
addikt
válasz
atti_2010 #20 üzenetére
Nálam akkor is feketelistán van. Nem az a színvonal
még rosszabb mennyi lcd tv mennyi optikai meghajtójuk van a szervizekben.
Nem beszélve arról hogy legújabb Blu-Ray írójuk belseje Pioneer meg Plextor Blu-Ray író belseje csak a firmware meg pár dolog ami lg benne.
Így lehet jónak lenni (4183 írójuk 75% Plextor író volt a belső) utána saját fejlesztés az mind kuka -
Móci
addikt
válasz
atti_2010 #22 üzenetére
Jah, olvastam. Hát, ez van. Akkor most lőjjem fejbe magam, mert minőségi 5.1-es rendszerem van?
Azért azt hozzáteszem, hogy a macerát félretéve van egy kis különbség a két rendszer között. Ennyi erővel anyámnak is vehetnék egy blúréj lejátszót, s nézhetné az 55 centis 10 éves Grundig tévéjén. -
Móci
addikt
Szerintem gagyi. A 2.1 megy vicc, ha házimozi.
-
M107
addikt
válasz
Laca19 (a) #18 üzenetére
Nem jelenek meg minden hírnél (szabad vélemény nyilvánítás van.)
Ezt a kifejezést hogy sz.. nem használnám, csupán hibás dolgokat gyárt az Lg s van ami kijön a garanciában van ami utána. (olcsó húsnak híg a leve)
A sok sok rossz tapasztalat teszi ezt velem és a sok sok hibás termék amit láttam. -
M107
addikt
Az Lg nem márka hanem egy hulladék. Személy szerint ha meghallom hogy milyen jó és szép az Lg a vérnyomásom 400000!!
Sok-sok gond van az lg garancia időn belül s túl is 5 év szervizes tapasztalat igaz kis vidéki szerviz (Szolnok) de ez nem a reklám helye.
lehet hogy gagyi de nem is ez számít hanem a házimozi az 5.1 7.1 stb stb tehát a 2.1 egyáltalán nem nevezhető házimozinak.UI: Elnézést ha valakinek a lelkébe tiportam, s köszönöm a javítást.
-
M107
addikt
2.1
Ne fejlődjünk már visszafelé mikor egy dvd tokján rajta van hogy 5.1 azért hallgassam csak 2.1 ben.mikor már egy kisebb átlagos teljesítményű 5.1 hangszóró szett 20 ezer Ft körül van.
A 2.1 egy lehetőség és nem átlagigény, csak józan paraszti ész kell ide.
Már egy dvd lejátszóhoz kis 5.1 hangszórókat adnak 2.1
Ha így haladnánk akkor a blue-ray stereoban vagy mono-ban hallgathatnánk -
M107
addikt
Én úgy tudom hogy egy házimozi vagy 5.1 vagy 7.1.....
De kövezzetek meg ha tévedek.kinézetileg 10-2 (2000 éveket idézi) ráadásul Lg is
20 fillért nem ér az egész. -
Sicilian
addikt
Pofásan néz ki, tetszik...
-
eclipse006
őstag
Szép cucc,de akkor is, az a 400W teljesítmény
-
^Clown
addikt
-
priti
addikt
Ennyiért simán van mondjuk egy Logitech Z-5500 5.1-es aktív hangfalszett + hozzá egy BR játszó olyan amit akarsz. Százszor jobb.
Ez így konkrétan ennyiért nógúd. -
kelzsoca
félisten
Pofás cucc, bár az ára még picit magas.
-
AXisBOLD
addikt
nagyon tetszenek és kiegyeznék egy ilyennel, vagy egy Ilyennel
. nekem se kell már az 5.1, valóban sok vele a macera és egy komolyabb tudású meg nagyon drága.
azért remélem faragnak még ezeknek az árából, mert a 140k is sok érte.
ami nekem még favoritom és hasonló kategória az a Yamaha YTH S400, de ez még az LG-nél is drágább valamivel
.
-
^Clown
addikt
Hajrá, terjedjenek csak a 2.1-es rendszerek. Nincs annyi macera vele, mint az 5.1-el, és az átlagigényeket simán ki tudja elégíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az LG HB45E elforgatható hangfalakkal megtámogatott 2.1 csatornás házimozi rendszer.
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest