- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Canon EOS DSLR topic
- iPad topik
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
Adatlapomon.
A hangkártyámat benne 2.6.36.5 óta kezeli a kernel rendesen, de még így is patchelni kell, mert a HP notikra optimalizálták, pedig ugyanaz a chipset. A vga-m dri/drm támogatást a 2.6.37-es kerneltől fog kapni. A procim (core i3m) 2.6.32 kernel alatt nem igazán ajánlott. Nem dzsunka a notim, elég népszerű cuccok vannak benne, csak épp újak. Így jártam, mert a támogatás lassan érkezik meg linuxra, tudom, de ezért vegyek elavult gépet? Inkább szívok egy kicsit több buggal valamelyik naprakész disztróval, mint a totál támogatás hiánya miatt az atomstabil elavult debiannal. És a többség is így van ezzel, amin megy jól a gépe, azt használja. Azért ha néha beolvasnál az Ubuntu topicba, ott is jópáran vannak, akik inkább maradnak a régi, de bevált verzióknál, és valszeg én is így lennék vele, ha nem látnám, hogy az újabb kernelkiadásokkal látványosan növekszik a teljesítmény, stb, ahogy pumpálják be a támogatást.Arról meg ne beszéljünk, hogy a debian mennyire stabil, amig pl. a Gnome néhol 3-4 éves bugoktól szenved, azok abban is benne lesznek, és ha az új rendszeren előjön nekem, nyilván azon is előfognak.
Szóval én meg azt mondom, hogy nem kell bántani az embereket, mindenki belátása szerint választ rendszert magának, ha az újjal szenved inkább, hát szenvedjen, mert kinek mi a szenvedés, az is relatív. Én csak azt nem szeretem, mikor valaki feltol egy akármilyen disztribet aztán egy óra alatt eldönti, hogy szarfoslinux. Aki viszont ezen túljut, az azt is el tudja dönteni, hogy melyik tetszik neki jobban, legyen az debian, fedora, ubi vagy arch, akármi.
(#41) floatr: Olvasgattad Clem FAQ-ját? Írta, hogy az ubuntusok valamit nagyon tudnak, mert meghegesztették az élsimítást, és még ők sem jöttek rá hogy, de az LMDE kapcsán írták, hogy felvették velük a kapcsolatot, hogy tudják arra is portolni. És az a vicc, hogy tényleg csak az ubuntu alapú rendszerekben ilyen szépek a betűk, a többi disztró nemtom miért nem veszi át. Talán ez is ilyen arrogáns upstream haggyámá' canonical hozzáállás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Okos Otthon / Smart Home
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Canon EOS DSLR topic
- Gitáros topic
- iPad topik
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Medence topik
- További aktív témák...
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB SSD / 650W
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest