- Gaming notebook topik
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bluetooth hangszórók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Klaus Duran #12 üzenetére
én nem lennék teljesen biztos, hogy a mono-s keretrendszerben levő vírusok soha nem fognak lefutni.
azt legyalulnám.
az efi-s fájlok a boothoz kellenek, ha tippelnem kellene, akkor ha letörlöd őket, többet nem bootol a gép.én újraraknám nulláról az egészet. és azt is megnézném, az uefi boot loadert nem ette-e meg valami.
még annyit, hogy van a neten free vírusellenőrző cucc. webes interfészen feltöltöd a fájlokat és mond rá valamit. én kipróbálnám a helyedben, nem nagy erőfeszítés.
-
BoB
veterán
Virustotal vagy más oldalon ellenőrizd, hogy tényleg fertőzés van -e itt. Clamav -nak legyen friss az adatbázisa.
"Amúgy a win-es dolgok úgysem tudnak lefutni, szóval ne érezd veszélyben magad!"
Ott vannak a fertőzött mono lib-ek. Ez a .net nyílt forrású implementációja linuxra. De nérezd magad veszélyben, áá.
-
lev258
veterán
válasz
Klaus Duran #12 üzenetére
Én rkhunter-en kívül már jó ideje nem futtattam semmit Linuxon. De annak az eredményeit is tudni kell értelmezni. Nem azt mondom, hogy mert Linuxot használunk, mindenre legyintsünk; igenis szükség van egy egészséges, de egyben megfontolt veszélyérzetre, operációs rendszertől függetlenül.
-
-
total90
veterán
A Linuxot még a vírusok sem érdeklik 😂
-
pprod94
aktív tag
válasz
Klaus Duran #5 üzenetére
Bocsi. Nem figyeltem az útvonalat. Rootként nem tudod törölni ezeket a fájlokat? Meg hogy szedtél be ilyen disznóságokat Linuxon?
-
lev258
veterán
Ahogy én látom, ez ahhoz kell, hogy Secure boot-ban is működjön a rendszer. Valami trükközéses dolog, de nem bántja a Linuxodat, ne aggódj.
-
-
pprod94
aktív tag
válasz
Klaus Duran #3 üzenetére
No és az Avast nem tudja kitakarítani ezeket az efi-s vírusokat?
-
-
pprod94
aktív tag
Linuxon használsz vírusírtót? Ohh
Szerintem felesleges arra a kb.10 Linux vírusra. Amúgy a win-es dolgok úgysem tudnak lefutni, szóval ne érezd veszélyben magad!
-
eclipse92
tag
Windows-os vírusok nem hinném hogy nagy kárt tudnának tenni (vagy egyáltalán lefutni) linuxon..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Bittorrent topik
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Gaming notebook topik
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest