Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
Érteni én sem értek hozzá, na jó, nálad valószínűleg jobban, de ez csak a 2+ év napi használat miatt van, és leginkább arra jó, hogy tudok "tüzet oltani", ha gáz van, illetve tudom kb. mit merre keressek. A Windows-t is programozók készítik, és ha napi szinten használod, hamar rá lehet jönni, hogy kifejezetten felhasználóbarát rendszer (most konkrétan a Manjaroról beszélek). HTPC-n szerintem borzasztó nagy hülyeség Windowst használni, az árától kezdve a kényelmen át a testreszabhatóságig mindenhol elvérzik.
A bemutatott rendszerben tudsz akár fájlkezelőből könyvjelzőzni, de a permanens csatoláshoz is elég egy fájlt szerkeszteni (/etc/fstab), ami simán megy grafikus felületről is. Nem szoktam parancssorozni én sem, néhány extra kivételtől eltekintve (tipikusan olyan helyzetben amikor mondjuk te újraindítanád inkább a gépet). Egyetlen dolog kell csak ahhoz, hogy használni tudd, nyitottság és némi türelem (na jó, ez kettő). A többi jön magától. 2 és fél éve még Windows 10-zel szívtam, tudom miről beszélek.
orion1025: akkor neked is: mindenféle terminálos bohóckodás nélkül használom napi szinten munkában is meg otthon is. Sőt, én is használok Windows-os programot, igaz csak az Office-t, de a módszer ugyanúgy adott bármi másra is: csinálsz egy (mondjuk) virtualbox virtuális gépet, ez futhat állandóan a háttérben, és azt futtatsz rajta amit szeretnél. Egymás mellé tudod tenni két ablakba a linuxos alkalmazást meg a Windowsost is, a copy-paste is működik oda-vissza, az össz veszteség a minimális overhed a a virtualizáció miatt. Még kikapcsolni sem szoktam a VM-et, altatom a notebookal együtt az egészet és kész. Kiválóan működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Legion 5 17ACH6H 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe új akku gar
- Acer Nitro AN16-41 16" FHD+ IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- Latitude 5540 27% 15.6" FHD IPS i5-1335U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Új DLSS4 2K Gamer PC i5-14400F/RTX 5060 Ti /24Gb DDR5 /1Tb NV3 M2/Bronz táp 2-3Év Gar
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3684, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő