Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
Szerintem lesz majd erre is kreatív megoldás. Nekem így hirtelen az NFC-s karperec, mozgásérzékelő és UV fénysugár/lézer megszakítása ugrik be kapcsoló nélküli bekapcsolásra. Az okos része meg az, hogy figyeli, éjjel 2 óra van, és a lakásban minden lámpa ki van kapcsolva, ezért a klotyón sem csap szembe 1000 lumennel, hanem csak 80-nal.
-
Magnat
veterán
válasz
Đobostorta #98 üzenetére
igen, az igazi tényleg az lenne, ha a fali kapcsoló is a rendszerbe integrált kütyü lenne, csakhát az meg a rendszer árát növelné.
-
Magnat
veterán
válasz
Đobostorta #93 üzenetére
Igen, de akkor meg nem megoldás az eredeti kérdésre, ami az volt, h mi van ha hajnalban a klotyóra kifelé menet nincs energiád a telefonodat keresni és azon kapcsolgatni a villanyt...
-
dontdoit
tag
Oké oké, de ez aliexpressen 23 dolcsi
-
rudi
nagyúr
Ebben nem vagyok teljesen biztos, mert nem próbáltam de jó eséllyel így van. Arra látok sanszot, hogy amíg egy vezérlő appos eszköz a Wi-Fi-n van, addig annak a parancsait követi. Persze, ha áramkimaradáskor a Wi-Fi is lekapcsol... Az egyik LIFX égő nálunk marad, majd kipróbálom a felmerülő kérdéses dolgokat.
-
Magnat
veterán
válasz
Đobostorta #90 üzenetére
"Nem kell hozzá telefon. Villanykapcsolóval áramtalanítod, majd visszakapcsolod és már világít is." - tehát ha elmegy az áram és utána visszajön, akkor bekapcsol...
-
-
Amikor megnyomsz a telefonon egy gombot és fellobban a tűz a kandallóban...
-
Magnat
veterán
Igen a leoltás leginkább a probléma, másrészt nekem az is, h sztem ha otthon vagyok, nem fogom állandóan a telefonomat keresgetni, h felkapcsoljam a villanyt ha gittelni kell ... illetve akkor pont nem kell, mert úgyis tablettel v telefonnal megyek, de mondjuk ha csak a folyó ügyeket kell intézni, nekem életszerűtlen, h megkeresem a telefont csak azért h felkapcsoljam a villanyt amikor ott a kapcsoló, plusz hazajövéskor is ok, h világít amikor megjövök, de utána csak azért a telefonhoz nyúlni h lekapcsoljam, hát ... nálam picit ugyanaz mint a telefonba épített távirányító, jópofa cucc, szórakozik vele picit az ember, de nekem személy szerint eszembe nem jutna arról kapcsolgatni a csatornákat. Persze értem azt is, h ez még nagyon az eleje és sok lehetőség van benne szóval távol áll tőlem h szarozzam v ilyesmi de egyelőre nem tudott még meggyőzni arról, h a hozzánk hasonló geekeken túl ez bárkinek megérje a pénzt meg az energiát. Inkább látnék fantáziát azokban a teljesen egybeintegrált rendszerekben amit te is említettél h találkoztál vele a hotelben, pl ha mondjuk a fali kapcsoló is szerver része lenne a dolognak, plusz még mindenféle épületgépészeti dolog is bele lenne integrálva, hűtés-fűtés, motoros redőny, esetleg társasházban a liftet is meg tudnád vele nyomi és mire kimész már ott van ... de ahhoz meg túlságosan drágának találom, és feleslegesnek is az összes egységbe pl a wifi modult ... lehetne pl úgy árulni h lenne wifis masteregység meg harmadáron olyan ami csak a masterrel tud beszélgetni vagy jó lenne rá vmi olyan ipari szabványos interface (gondolom van ilyen) amivel tényleg bele lehetne integrálni más rendszerekbe.
-
haxiboy
veterán
Engem az érdekelne ha már ennyire erőltetik a ledet (ami ha jól tudom pl hálószobába nem ajánlott a kék tartományban kibocsátott fénye miatt) ezek ki tudnak égni? Mert találkoztam olyan ledes égővel ami egy idő után "kiégett". Szép lassan elolvadt az elérhetetlen helyre tett biztosíték, és az egyébként működőképes lámpa mehetett a kukába.
-
Bohus
aktív tag
"rövidesen eljutunk arra a szintre, amikor a klasszikus villanykapcsolót el is felejthetjük" - nos, már rég eljutottunk erre a szintre. Világítást- mozgás és jelenlétérzékelővel is lehet vezérelni, ez már nem újdonság. Állandó tartózkodású helyiségekben lehet létjogosultsága olyan világítótestnek, amellyel változtathatom a megvilágítás szintjét és színét, de erre nem az ilyen kütyük lesznek a befutók. Minden rendben van azzal amit tud, a probléma, hogy okos eszközhöz van kötve, macerás a használata. Egy darabig jó móka, aztán csak nyűg lesz...
-
Petyyyyy
addikt
válasz
sutyesz96 #50 üzenetére
Ladies and gentlemans...men of the day! Thank you sir!
Egyébként nekem nagyon is tetszik a dolog, már csak az állítható fényerő és színhőmérséklet miatt. Az már csak hab a tortán, hogy nem kell vacakolni a felkapcsolással mikor hazaérek.
Remélem 2-3 éven belül általánossá/általánosabbá válik az okoslámpa annyira, hogy legalább egy-két párat nyugodtan megengedhessen magának az ember. -
rudi
nagyúr
Sajnos, itt is belefutunk a szokásos problémába, hogy a közember nem ért a fizikához. Így aztán a köznyelvben sokszor lemaradnak az egységnyi értéke, mértékegységek. Így lesz pl a 22,2 wattórás tablet akkuból 6000 mAh-s (lemarad a 3,7 voltos szorzó), a lumen mögül pedig a per négyzetméter per szteradián. Hiába írom le helyesen, hogy 1000 cd/m2 vagy lm/m2/szteradián, amikor a gyártók és a közember 1000 lumennek ismeri ugyanazt a luminance vagyis fényerő/fényesség dolgot. Ja és ott van még az a nyomorult nit is...
-
kicsiede
csendes tag
rákerestem a fórumban, de nem találtam a megfelelő kulcsszót, úgyhogy leírom én:
bullshit!
-
LámaZ
addikt
Na, hagyjuk már ezeket a hülyeségeket! Álmodik a nyomor.
Azt nem tudták megcsinálni az épülettervezőink (már ha ezeket tervezőknek lehet nevezni!), hogy legyen egy egységes audiórendszer a lakásokban. Miért is?
Mondom!
Felkel az ember reggel a hálószobában, bekapcsolja a rádiót. Mondják a híreket, időjárást, de nem tudod végighallgatni, mert WC-re kell menned. Ja, oda is veszel egy rádiót! Okés! WC-ztél, borotválkoztál, és mész a konyhába. Oda is kell venni egy rádiót, vagy csak félhíreket fogsz hallani. HiFi nem jó, nem bömböltetheted szét a lakást.
Na, erre kell gombot varrni, ilyen egyszerű, hétköznapi dolgokra, nem a szivárvány színeivel hülyíteni az embereket.
A megoldás az lenne, hogy van EGYETLEN rádióvevőd, és a ház be van huzalozva audiókábelekkel (sztereó!), és az egyes helyiségekben már csak két-két hangszóró van. Vagy ez sem az igazi, mert mi van, ha a fürdőben én egy adót akarok hallgatni, a feleségem a konyhában egy másikat... -
savliget
tag
Csak egy pár apróság. Érdemes lenne tisztázni a fotometriai mennyiségeket, főleg azért, mert fényforrásról szól az írás:
"1000 lumenes fényerő" nincs.
A lumen a fényáram nevű mennyiség mértékegysége, ami megmutatja, hogy egy adott kicsiny hullámhossztartományban mennyi energiát szállít az elektromágneses sugárzás. A fényáram teljesítményjellegű mennyiség, amely a fényforrás spektrális teljesítményeloszlásának és a szem láthatósági függvényének szorzatából képzett integrállal adható meg.
A fényerősség mértékegysége a candela, cd (a 6 SI alapegység egyike). A fényerősség az egységnyi szteradián térszögbe kisugárzott fényáram.
Végül, amit még a fórumokon keverni szoktak:
A fénysűrűség, aminek mértékegysége a cd/m2. Ez az egységnyi felületre jutó fényerősség, vagy az egységnyi szteradián térszögből az egységnyi felületre jutó fényáram. (természtesen, ha a felület nem merőleges a sugárirányra, akkor még egy sinus-os tényező is módosítja az összefüggést.).
Képleteket most nem írok, de ha valakit érdekel, privátban szívesen segítek.
További szép estét! -
rudi
nagyúr
Lehet több eszközről is vezérleni. Nem foglalkoztam a LIFX API-val, de úgy tűnik nekem, hogy a több lámpa állapotát meghatározó profilok az okostelefonon voltak tárolva. Tehát nekem lehet egy "király útja a trónra" beállításom a telón, ami a WC felé vezető tutat világítja meg, az asszonynak meg lehet egy "főzzünk fényárban" a tabletjén amik egymástól teljesen függetlenül működnek. Persze, az is lehet - és ez egyelőre problémaforrás szerintem - hogy az asszony leoltja nekem a "trónterem" lámpáját, amikor már egy órája benn töltöm az időt. És igen, a fizikai kikapcsolás megöli a mókát, ezt szintén meg kell még oldani valami maradék áramellátással.
Szerintem ez a dolog még nagyon az útja elején van, de nézd csak meg, hová jutott a mobiltelefon az utóbbi 10 év alatt. Mondjuk Tajvanon már 2009-ben olyan (ott középkategóriásnak számító) szállodában laktam , ahol volt egy A5-ös lap méretű, részben érintésérzékeny távirányító, amivel minden lámpa és a fürdőkád/zuhany is vezérelhető volt időzítős beállítással. Ezekhez a lámpákhoz és okos érzékelőkhöz is ilyen lesz majd.
-
rudi
nagyúr
válasz
#25954560 #59 üzenetére
A forrósága érdekes, mert nem a LED-ek melegednek nagyon, hanem a lámpatest, amiben az elektronika van. Állítólag a Wi-Fi egység forral, de ez elég érdekesen hangzik. A negatív véleményekben az app kiforratlansága mellett biztosan benne van az FW kiforratlansága is. Hozzám még 1.2-essel jöttek az égők, hát ott az appból bekapcsolás és más elemi dolgok sem mentek tökéletesen, de az 1.5-ös nagyon sokat javított, a színváltás reakcióideje is drámaian rövidült, szinte azonnal törtérn.
A Philips Hue színvisszaadásáról én inkább rosszakat hallottam. Aztán ráakdtam a LED elrendezésének képére, na abból már világos, miért nem tud pl. normális zöld árnyalatokat. Ehhez képest a LIFX felszereltsége szerintem mámorítóan jó a 8 fehér és 24 színes LED-del. Bár az tény, hogy a telített színekhez legalább felére le kell venni a fényerőt (afölött szerintem a fehérekkel tuningol), de ott olyan színeket ad a LIFX, ami besz@rás. Direkt próbálgattam perifériás látással (ami ugye érzékenyebb a villogásra), de eléggé rendben volt. Kétlem, hogy a Hue ennél jobb színekben, de egyúttal biztos, hogy a Philips megoldának sokkal jobb a szoftveres támogatottsága.
Remélem, nemsokára a Philips is eljut hozzám, sőt megnézem, milyen méréseket lehet csinálni a monitor kalibrátorunkkal, ami elvileg projektort is tud mérni, tehát égőhöz is jó lehet.
-
DarkByte
addikt
A kínaiaknak egy ideje van hasonló megoldásuk mint a Philips Hue, MiLight néven. Jó ideje szemezek vele, csak tapasztalat híján eddig nem igazán mertem berendelni, pedig jóval kedvezőbb árú egy 3 égős csomag mint a Phillips esetén. Ha valaki esetleg itt a PH-n rendelkezik ilyesmivel írhatna róla pár szót.
A LIFX egyébként az első fecskék egyike, nincs ezen mit meglepődni hogy ilyen drága. Majd jönnek szépen a további kínai klónok és viszik lefelé az árat. Ilyen $5-os WiFi modulokkal pillanatok alatt zuhanni fog az árazás. Nekem is van ilyen modulon, bámulatos hogy milyen pici és egy komplett mikroszámítógép WiFi-vel.
Szerintem ha a Nest vagy más otthon automatizáló megoldások megjelennek a piacon - esetleg mindezt opensource módon - az adna igazán lökést az áresésnek. A kínaiak sosem voltak erősek szoftveres oldalon. -
nfsu17
veterán
amúgy 10k-ért nekem is kellene egy próbaképp.
de ennyiért tuti nem.ez tipikus olyan termék, hogy az életben nem gondoltam volna rá, hogy szükség lenne ilyenre, most hogy mások feltalálták helyettem, így már lehet használnám is....pár napig mindenképp, míg hat az újdonság varázsa
-
Fr3eWar
őstag
Már jó ideje van az apple webshopjában a Philips Hue nevű okoslámpa.
Még a szifon is írt róla több mint 1éve. -
sing1ep1ayer
őstag
Belegondoltam. Én 990-ért szoktam venni a szimpla ledes izzót a hódosban. ezek szerint egy wifi modul 29k?
Na jó, a színekre levonhatunk mondjuk 9-et.
Szumma szummárum; szerintem is marha drága és a villantásfaktoron kívül nem is látom mi haszna lehet. Azt azért el kell ismerni, hogy dizájnos.
-
BandiHUN
veterán
Én egy PC-ről vezérelhetó,olcsóbb lámpát el tudnék képzelni,ezt a Skynetet túlzásnak tartom.
Például mekkorát dobna a kockulós perceken,ha lenne egy lámpa,ami a jelenetnek megfelelően állitja a szineket,mint az Ambilight,csak PC-ről,wifivel,és persze ugye ez nem egy drága TV része,hanem csak egy csillárba csavart égő+PC progi és kész.
Milyen durva lenne FPS-ben,sötétben,és hirtelen elkezdenek felrobbanni dolgok,vagy horror témában elalszik,villogni kezd a lámpa,és ezt követné a szobavilágitás...
Ha megunom/eksün van,akkor persze jó szolgálatot tenne normál/hangulatlámpaként is.BÁR énnekem van 40W-nyi RGB szalagom is vezérlővel,"játszani",mert azt tudni kell,hogy irtó hülye fehér fény,ami keletkezik az RGB LED-ekkel,nem olyan,mint a sima fehér LED-ek,lényegében csak 3 szűk fényspektrum van.És bár szinhelyes a szoba,DE olyan lesz minden,mintha feltolnám a szaturációt a monitoron,a piros-kék-zöld tárgyak irtóra rikitanak...
Ilyet vennék is.OK,vannak DIY Ambilight projektek,de igazából azokhoz nem tartozik se kiforrott hardver,se épkézláb szoftver.
Arról nem is beszélve,hogy mi van,ha tönkremegy 1-2 LED,akkor qka is az egész,legalábbis erősen szinhibás lesz..a sima fehér ledes égők se tartoznak a legmegbizhatóbbak közé... -
7time
senior tag
válasz
gyuribácsi88 #66 üzenetére
Jó nekem a hülye energiatakarékos izzó is 3-500Ft-ért
Hót ciki, hogy lehet már így élni.
-
hegyimorc
senior tag
"Ezt a csodát több eszközről is lehet vezérelni?"
Igen"fel tud kapcsolódni a villany ha érzi h hazaért a tulaj, de vajon tudja ezt több eszközzel is vagy ha az asszony vagy a gyerekek érnek haza hamarabb, azoknak nem jár automata villanykapcsolás?"
Miért ne járna?
"És ilyenkor hogy lesz, csak az előszobában kapcsol fel vagy az egész lakás fényárban úszik?"
Azt kapcsolja be amit beállítottál a telefonon. Ha több családtag van, lehet úgy is, hogy mindenkinek más lámpát kapcsol be a telefonja amikor hazaér.
"És ha csak az előszobában, akkor azt utána telefonról le kell kapcsolni vagy honnan tudja h már bementem a szobába?"
Nem tudja"(Majd lesz anyázás, amikor anyuka reflexből a kapcsolóval kapcsolja le, apunak meg így nem kapcsolódik fel automatice amikor ő is hazaér
)"
Ezt tényleg szokni kell, vagy olyan helyre bedugni ami nem kapcsolható villanykapcsolóval.
-
Jó nekem a hülye energiatakarékos izzó is 3-500Ft-ért
Azért ez a 30K egy kicsit soknak tűnik így elsőre.
-
törölt tag
válasz
Đobostorta #63 üzenetére
persze. gond csak akkor van, ha teljesen elvesztik a kapcsolatot.
azert irtam h limitaciokkal hasznalhato lehet. gondolom valami keepalive akkor is menne kozottuk amikor epp nem valtozik semmi. -
Magnat
veterán
Ezt a csodát több eszközről is lehet vezérelni? Kíváncsi lennék, hogy muzsikálna a gyakorlatban egy olyan háztartásban ahol kísérleti jelleggel akár az egész lakásban ilyenek lennének és be lenne állítva mindenféle feature amit a rendszer most támogat ... pl ok, hogy fel tud kapcsolódni a villany ha érzi h hazaért a tulaj, de vajon tudja ezt több eszközzel is vagy ha az asszony vagy a gyerekek érnek haza hamarabb, azoknak nem jár automata villanykapcsolás? És ilyenkor hogy lesz, csak az előszobában kapcsol fel vagy az egész lakás fényárban úszik? És ha csak az előszobában, akkor azt utána telefonról le kell kapcsolni vagy honnan tudja h már bementem a szobába? (Majd lesz anyázás, amikor anyuka reflexből a kapcsolóval kapcsolja le, apunak meg így nem kapcsolódik fel automatice amikor ő is hazaér
) Vagy mi van ha elmegy az ember sörözni, akkor a rendszer a család otthon maradt részét sötétbe borítja? Potenciál egyébként biztos van ebben a cuccban, de tapasztalatom szerint az emberek nagyon kis százaléka áll neki egy ilyen rendszert felparaméterezni úgy, h tényleg kényelmesebb legyen annál a tök egyszerű mozdulatnál, h felkapcsolod a villanyt és azoknak is a nagyobb része többnyire vagy a rendszer korlátai, vagy a bonyolultsága vagy a saját lustaságuk/beidegződött reflexeik miatt végül hagyja a francba az egészet és visszatér a régi módszerekhez ... arról nem is beszélve, h egy igazán komoly rendszert összehozni az kell, h ebből a 30k-s cuccból több darab is legyen, plusz a lent említett budi felé rohanós példához az is, h legyen egy profi megfigyelőrendszer ami tud üzenni a lámpának, h kapcsolódjon fel ... sztem ilyen még nálunk szerencsésebb helyzetben lévő országok háztartásaiban sem jellemző. Azt el tudom képzelni persze, h játszani/ismerősöknek villantani megvesznek majd a tehetősebbek 1-2 darabot, de az ebből épített komplex rendszereket sztem nagyítóval kell majd keresni. Aztán ha az újdonság varázsa elmúlik, valszeg a demózásra megvett 1-2 darabok jó része is közönséges lámpaként fog tovább élni és ezzel egy időben feltűnnek az aukciós oldalakon töredék áron. Akkor még az is lehet, h én is veszek majd egyet - szigorúan csak játszani
-
válasz
Đobostorta #60 üzenetére
igazából nem az utp kábel a drága, mert abból erre tökéletesen elég bármilyen cat5e 50ft/méterért, hanem szét kell verni miatta a lakást.
viszont ha már valami miatt tényleg szét kell verni a lakást, akkor lehet nagyot is álmodni. -
törölt tag
válasz
Đobostorta #60 üzenetére
valszeg sajat magukat zavarnak. powerline-on minel tobb fogyaszto van, annal zajosabb a vonal, leesik a savszel (ha utkozben van megszakito, akkor meginkabb).
tehat megoldhato lenne jo esellyel, de erosen korlatozva. -
törölt tag
az amazonon elegge felemas ertekelesek vannak.
sokan panaszkodnak arra h bazinagy (ahogy azt rudi irta is) es rettenetesen forro (erdekes hogy lehet megis olyan hosszu a tervezett elettartama), tehat csak nyitott lampatestbe epitheto be.
tobben panaszkodnak a szinvisszaadasara is, kicsit (zavaroan) vonalasnak tunik a spektruma. tovabba (szinten ahogy rudi irja) az appon kene meg rengeteget fejleszteni, mert egyelore vicceske.
raadasul engem zavar h LED-es fenyforras, amit en leginkabb a kicsi fogyasztas miatt vennek, erre az egyik kikapcsolt allapotban is 2-3W-ot esziknehanyan valtottak Philips Hue-ra es boldognak tunnek... starter kit a Philips-bol (3 izzo plusz a vezerlo) $200 korul van (akcioban olcsobb), persze mire hazaerne az is benne lenne legalabb 80kHUF-ban.
-
nyunyu
félisten
A baj ezzel a koncepcióval pont az, hgoy ilyen univerzális. Én ezt az okos világítást úgy tudom elképzelni, hog yvan egy vezérlő központ, amire rá van kötve minden lámpa, és az vezérli őket, nem kell minden körtébe wifi, olcsóbb a cserélhető lakatrész, és egyszerűbb vezérlést tudna biztosítani. A központtal meg nyilván nem csak világítást lehetne vezérleni. Hanem redőnyöket, háztarási gépeket, fűtést, hűtést, szobainast, térhajlító berendezést és a többi.
Aztan ugy jarsz, mint a kacsalabon forgo villat epito exfonokom, aki a budilampat is a mobilappal kapcsolta.
Telviz idejen lehalt az egesz automatikat vezerlo kozpont, aztan 3 napba tellett ujat szerezni, addig a kazanjat se tudta kezzel bekapcsolni.
Egyebkent meg minden lampahoz, kapcsolohoz, termosztathoz, legkondihoz, stb kihuzni plusz egy UTPt az iszonyat koltseg, csak akkor kivitelezheto, ha ujonnan epited a hazat.
Pont ezert WiFiznek ezek a lampak, mert ahhoz nem kell szetverni+atepiteni a fel lakast.
-
rudi
nagyúr
A telefonról piszkálás ennek a dolognak a szerencsétlenebbik, kezdetleges vége. Az érzékelőkre befutó események hatására történő automata reakció az igazán érdekes. Ez megcsavarva még egy kis tanulással nagyon érdekes dolgokat hozhat össze. Pl, amikor látja a biztonsági rendszer kamerája a folyosón, hogy igencsak elkezdtem rohanni a WC felé, a korábbi tapasztalatok alapján kapcsolja a villanyt, nyitja az ajtót. Vagy mennyire hangulatos lehet, ha pl. egy ijesztegetős játék vagy film egy olyan jelenetnél váratlanul lekapcsolja a szobában a villanyt
-
MC Pite
veterán
Ha annyiba is kerülne mint a nem okos, akkor sem ezt venném le a polcról.
Biztos bennem a hiba, de a meglévő világítási megoldásokba nem tudom beilleszteni. Mármint nem játékról, hanem életszerű hétköznapi használatról beszélek.
Vagy fantáziátlan vagyok mint állat...De kevés olyan megoldás van, amikor telefon elő és wifin piszkálnám a távirányító/kapcsoló helyett.
-
sutyesz96
őstag
A fogyasztás mellé ne feledjétek az internetadót is majd hozzászámolni.
-
"Maga a koncepció rém egyszerű (csodálkozunk is rajta, hogy az Apple még nem védette le)"
4 évvel ezelőtt már megcsináltuk egy szakdolgozat keretein belül.
Egy magyar cég azóta levédette.
Egy külföldi cég azóta gyártja. -
€uro
őstag
Nekem tetszik. Én minden otthoni elektronikai eszközbe hasonló vezetéknélküli vezérléssel ellátott modult építenék.
Nálam hangulatvilágításként jelenleg is távirányítású RGB spot égők vannak mindenfelé. Nagyon kellemesé tehető vele minden szoba. Ha ezek az égők még programokon keresztül is irányíthatóak, programozhatóak, azzal csak még jobban ki lehet használni a bennük rejlő potenciálokat.
A kezdeti árán nem vagyok meglepődve. Gyorsan fog ez lejjebb menni! Főleg, amikor majd a kíniaktól is kétezer forintért lehet majd rendelni darabját. Természetesen szállítási költség nélkül.
-
Assdak
őstag
Nem teljesen látom még előnyét annak, hogy miért jó minden izzót külön vezérelni, a helyett, hogy egy appon keresztül vezérelheted őket egyszerre, illetve külön is.
Az új szériás Hue fényerejével és színeivel már szerintem nincs probléma. Arról nem is beszélve, hogy míg itt egy izzó kerül 30k-ba, addig egy Hue start kit 3 izzót ad a bridge mellé 60k ért. -
rudi
nagyúr
A Philips rendszere alapvetően más, ott egy központi modul vezérli az égőket. Tény és való, hogy sokkal régebben a piacon van, ezért sokkal jobb a szoftveres támogatása is, de fényereje, színes árnyalatai messze gyengébbek - különösen zöldben vérzik el a Hue. Persze, ez nem is csoda, hiszen harmadannyi LED van benne, mint a LIFX-ben.
-
Assdak
őstag
A Philips már évek óta árul ilyet, tehát ezek feltalálták a nagy semmit.
Arról nem beszélve, hogy a Hue szinten minden eszközről vezérelhető, és pl egy PhilipsTV-vel is össze lehet kapcsolni.
http://www2.meethue.com/en-xx/ -
Robert07
aktív tag
A Phillips olyan 5 éve csinált hasonlót, csak saját távirányítóval, de az ha jól emlékszem még ennél is drágább volt.
-
atifarkas
tag
igaz nem telefonról, hanem saját távirányítóról, de hasonló LED-es izzó 4e ft-ért:[link]
használt már valaki ilyet?
-
sagem
addikt
Jópofa, de -szerintem- jelenleg úri hóbortként lehet rá tekinteni, esetleg üzletek/rendezvények dekorációs elemeként. Átlaguser otthoni felhasználásához még évek kellenek, van benne fantázia, de ahogy már korábban mások is írták egy komplett rendszer részeként, nem így önmagában.
-
marquuard
veterán
Tetszetős, de első ránézésre elég borsos az ára.
-
AssAssynn
őstag
Bakker nekem nagyon tetszik.
Egy-két ilyen "hangulatvilágítás" nagyon feldobná a szobámat. Csak kár, hogy ennyibe kerül. :/ -
Nagyon jó kis lámpa csak az ára még azért elég borsos. Majd ha lejjeb megy akkor lehet beszerzek egyet már csak azért is mert marha jól néz ki
meg azért akad hasaznos funkciója is.
-
GIJoe
addikt
Ennek az árából, veszek 20 darab 5730es mezei kínai LED "égőt" és ha jó az áram, nem pukkan le az elektronika alattuk elpusztíthatatlanok....
-
Lacok
őstag
Igazi hiánypótló termék
-
nextman
aktív tag
Zsenialis dolog ez, csak semmi szuksegem nincs ra
-
agentJ
tag
Kell egy ilyen,igaz még nem tudom pontosan minek,de kell
-
rudi
nagyúr
válasz
Đobostorta #25 üzenetére
Így van! Ha tudod a Wi-Fi jelszót és felkerülsz a hálózatra, akkor a LIFX appal hozzáférsz az égőkhöz.
-
válasz
Đobostorta #25 üzenetére
ha valaki bejut hozzám, a legkisebb gondom az, hogy égve hagyja a villanyt.
-
Đobostorta
tag
És hogy ha valaki valamilyen módon bejut a szomszéd hálózatába - Wi-Fi lévén -, akkor jól elszórakozik azzal, hogy kapcsolgatja a szomszédban a villanyt?
-
szilagyiv
senior tag
Kínaiak betámadják és vörösre állítják az összeset!
Gonosz-összeesküvős-náciterroristák betámadják, és agyhullám-frekvencián villogtatják, amivel rábírnak, hogy vegyél több kólát!
De legfőképpen feltalálták a kikapcsolt állapotban is fogyasztó izzót.
-
rudi
nagyúr
Van az égőknek MAC címük, kapnak IP-t is, támogatnak minden elterjedt Wi-Fi titkosítást és a rejtett SSID sem probléma, szóval működne nálad is. Nemrégiben volt egy FW frissítés amiatt, hogy ne lehessen lelopni (vagy legalábbis elég nehéz legyen lelolpni) a lámpák adatforgalmát figyelve a hálózati belépési adatokat.
-
vgergo
aktív tag
Hogyan kapcsoltátok a fő lámpát a router-re? Milyen védelmi beállítások vannak\voltak a router-en beállítva?
Azért kérdezem, mert otthonra tervezek ilyen világítást, csak attól tartok, hogy nem tudom a router-hez csatlakoztatni (mac szűrés, wpa2-psk titkosítás, ssid letiltva). -
7time
senior tag
DE igen, ennek majd akkor lesz értelme, amikor az egész lakás okos lesz.
És akkor majd a megspórolt villanyáramot megeszi a vezérlő számítógép de legalább elmondhatjuk hogy milyen zöldek vagyunk, a sok elektronika ami az égőket vezérli meg csinál egy akkora ökológiai lábnyomot mint egy futballpálya.
-
DMG
senior tag
A baj ezzel a koncepcióval pont az, hgoy ilyen univerzális. Én ezt az okos világítást úgy tudom elképzelni, hog yvan egy vezérlő központ, amire rá van kötve minden lámpa, és az vezérli őket, nem kell minden körtébe wifi, olcsóbb a cserélhető lakatrész, és egyszerűbb vezérlést tudna biztosítani. A központtal meg nyilván nem csak világítást lehetne vezérleni. Hanem redőnyöket, háztarási gépeket, fűtést, hűtést, szobainast, térhajlító berendezést és a többi.
-
törölt tag
Látok benne fantáziát az egyszerű üzembehelyezhetősége miatt, de sokkal komolyabb szoftver kellene mögé.
5 év garancia mellett lenne versenyképes ezzel az árral -
rudi
nagyúr
-
DMG
senior tag
Szerintem nem életszerű, hogy ahelyett hogy a lakásba lépve mind a két kézben pack, ráfejelek a kapcsolóra és lőn világosság, ezzel szórakozzak, jó értem hogy a kapcsolóvval is ugyan úgy működik, de értelmét akkor sem látom. Értelme majd akkor lesz, amikor az egész házat megokosítják, és abba a rendszerbe épül majd be, amikor a Vasember féle Jarvis-nak csak beszólunk, hogy egy kis vörös tónust dobjon rá a nappalira.
-
7time
senior tag
30k kenjék a hajukra, a takarékos égő nem arról szól hogy az árban előre kifizetsz 30 év villanyfogyasztást.
-
mepet
addikt
Technológiailag abszolút semmi újítás, viszont haszontalan és felesleges. Erre aztán büszkék lehetnek a "feltalálói"...
-
hemaka
nagyúr
Otthona lakásba nem igazán tudom elképzelni hol vehetnénk egyáltalán hasznát, de egy pláza boltba (esetleg bordélyházba) még jól jöhet.
-
Jack@l
veterán
30 ropiért elég drágácsak, a nagyobb felelhet meg kb egy 100 wattos égőnek.
Mennyit fogyaszt az égő kikapcsolt állapotban? -
F_Zolee
nagyúr
Az okosbudi mikor jön?
A kis takarító "robot" helyett majd egy guruló bili szállítja el a user alól a "terméket", hogy semmiért ne keljen fel az ember lassan és így növelje az egészségi faktort.
-
stutga
tag
Azert ha belegondolunk, hogy egy szimpla ledes izzo mennyibe kerul (single colour) meg hozzávesszuk a wifi module árát akkor már nem is olyan indokolatlan a 30K. Konkrétan nem is értem miért eroltetik a Wifit...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nálunk járt a Wi-Fi hálózaton keresztül irányítható, óriási potenciállal bíró, színes fényekkel operáló világítási rendszer.
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest