- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
X Factor
addikt
Épp irni akartam h. 300k-ból lehet kapni egy vega56-ot és egy 34uc79g-t.
Bár az 50-144 helyett nem is a 166hz, hanem az alsó 30-as határ, ami igazán remek.
Plusz nincs overshoot jelenség, amivel én is kuzdok az uc79g-nél, illetve kb minden 3440*1440 100hz-es VA panel tulaj.
De, hogy ennek ekkora felára legyen.
Make things work
-
félisten
A számból vetted ki: 1080p-s panelért ez durva felár.
Ugyanez Freesync-el feleennyibe kerül...A 30Hz-es alsó range határ viszont igencsak kellemes, bár minden sync-es monitoron ennyi lenne!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
bodo753
tag
"bekapcsolt túlhajtás opciónál a gyorsítás mértéke nem változtatható."
Azt nem írtátok ilyenkor milyen állapotban van,vagy beállítjuk gyorsba és amikor átrakjuk 166hz-re akkor abban marad?
Ha kikapcsol ilyenkor akkor játékra már kevésbé lesz alkalmas szvsz,főleg hogy kicsit ráadásul több az input lagja is mint az elődjének az árcédulát is figyelembe véve. -
snecy20
nagyúr
Áhh, manapság 300k-ból nem a 21:9 1080p kéne menjen, hanem sokkal inkább a 21:9 1440p...
3440x1440 tulajként ez határozottan nem éri meg...Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
Tudom, csak megörültem, hogy a 2 és fél éve 200k-ért vett, G-Sync nélküli LG 34UM95C-t lecserélhetem egy G-Synces-re, erre legnagyobb megdöbbenésre látom hogy ez az új ez 100k-val többért kisebb felbontást tud.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
X Factor
addikt
Oh felejtsd el, max freesyncel, de az 280k.
H 21:9 1440p-ben szeretnél gsyncel 100hz-es kompromiszum mentes kijelzőt az 400k.
Anno én is szÍvtam, mert amikor 150k-ért vettem, a cikkben szereplő monitor FS-s tesóját, akkor pici ráforditassal, kijott volna a tiedhez hasonlo monitor.
Illetve amikkel játszom, ott többre megyek a 2560*1080 sok fps, fs támogatással, mint szimplán a 3440*1440-el.
De, legalább szélesednek a model paletták és egyre több igényt lefed a piac.
Make things work
-
hugi0
őstag
Es miert ? - mert nVidia lisenszt kell fizetned.
Mert nem az LG fizeti hanem aki megveszi a monitort.
Igaz, hogy csak 50 dolcsit ker az nv de mire ez az 50 dolcsi hozzad er mar 100 lesz.Nagyon sajnalom, hogy nem kaszaltak meg el az nv ilyen es hasonlo dolgait.
- kezdem ugy erezni, hogy mind az intelt mind az nv-t egy hatso kez iranyitja (ugyesen - mert eleg jol visszaelnek az elonyukkel)."Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."
-
őstag
-
Geri Bátyó
addikt
A G-Sync miatt végig sem olvastam a tesztet. Ez a technológia egy túlárazott izé a Free/Adaptive mellett, ami még jobb is.
Időnként (most is) elgondolkodom az NV "rajondók" hozzáállásán. Ha nem lenne az ATI/AMD, még mindig DX 7/8 játékok lennének, mert az NV nem újít semmit, de ha véletlenül igen, az baromi drága és így a kutya nem támogatná."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
-FreaK-
veterán
Nem 400k. Ennél az LG-nél olcsóbban van 3440x1440@100Hz+Gsync, 260k körül: AOC Agon AG352UCG
+ 310k körül 3440x1440@120Hz: Acer Z35PA másik oldalon, Freesync-el 3440x1440@100Hz meg 250k körül: Samsung C34H890, Asus MX34VQ
Igaz, ezek VA panelek mind, annak előnyeivel és hátrányaival, de akkor is egy kicsit WTF LG?
[ Szerkesztve ]
-
X Factor
addikt
Nem 400k. Ennél az LG-nél olcsóbban van 3440x1440@100Hz+Gsync, 260k körül: AOC Agon AG352UCG
+ 310k körül 3440x1440@120Hz: Acer Z35PMondom, ha kompromiszummentesen. Amit egyelőre tudtommal kb ASUS RoG Swift PG348Q tud. meg is kérik az árát.
Az AOC, pont h. szenved a black crush-tól, plusz overdrive esetén ott a lilás overshoot, ha meg nincs overdrive akkor blurosodás van 100hz esetén.
AZ Acer, meg ha jól tudom ugyanez a panel.
FS esetén a Samsung igéretesnek tunik, mert kukáztaka qdot-ot, csak még nincs rola ép kéz láb review, de a 7-es szeeriaval se voltak tul elegedettek a tulajok.
Lg gondolom azért szabott ilyen árat, mert nem igazán van más 21:9 2560*1080 gsync panel, elleben igény lett volna ilyen kijelzőre.
Mellesleg azt egyébként nonsense-nek tartom, h. 150 és 300k közti monitorokról beszélgetünk és azon kell dillemáznunk, h. melyiknek épp mi a rákfenéje.
Ez azért igazán azaz árkategória, ahol az alapok rendben lehetnének.
Make things work
-
Geri Bátyó
addikt
"ezek VA panelek mind, annak előnyeivel és hátrányaival"
Játékra mi a VA panel hátránya? Nyilván nem az a 2-3% eltérés a színhűségben és nem is a jobb fekete, jobb kontraszt és jobb válaszidő (GTG), vagy a GLOW hiánya.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
X Factor
addikt
válasz Geri Bátyó #15 üzenetére
Inkább úgy fogalmanzék h. a legtöbb 100hz-es 3440*1440 panel, ami VA, az:
- overdrive miatti overshoot jelenségtől szenved.
- overdrive nélkül nincs meg a 10ms, emiatt blur
- black crush, tehát nagyon szép a fekete, csak éppen ha előtte ülsz, akkor lehet h.a feketében eltűnnek a feliratok vagy a detail-ek.
- ghosting
- ráadásul mivel ezek eléggé high end monitorok, 3440*1440, sync tecnhologiak, 100hz, hajlitas, elég drágák, emiatt az ember nem igazán tud szemet hunyni.Make things work
-
-FreaK-
veterán
Ez így erős csúsztatás.
A PG348Q sem kompromisszum mentes mentes, ahogy egyik monitor sem. IPS glow, BLB, scan lines problémák léphetnek el, valamint alacsony a kontraszt vs. VA.
Semmivel nem jobb mint amiket linkeltem, csak más. Ezek a problémák mind a panel típusból adódnak, és egyén függő, hogy kinek mi a jobb.
Mellesleg ennek az LG panelnek is vannak gyengeségei, pl. pixel válaszidő terén, csak a PH-s tesztekben ezekre nem térnek ki, illetve nem mérik őket.Az AOC esetén nincs lilás overshoot, az a Samsung bizonyos modelljeire volt jellemző. Van persze kicsi black crush, de nem vészes. Ami ezeknél a nagyobb gond, hogy a contrast shift elég erős, a hajlítás ellenére is. Ez látványosabb probléma mint mondjuk a black crush szerintem, de szintén egyén függő.
Vannak még enyhe trailing blur-ök bizonyos helyzetekben, de ezek sem vészesek.Nem is kukázta a Samsung a QD-t, hanem az előző, QD-s panel QD nélküli verzióját használja, ezeket egy időben hozta ki a gyártó, de míg a QD nélkülire eddig csak külsős gyártók építettek monitort (Asus, Microboard, Pixio), a QD-sre meg csak a Samsung (CF791), most már az előbbire épít a Samsung is. Nem tudni mi áll a háttérben, de korábban ezt már fejtegettük a monitoros topicban.
Ez a panel sem hibátlan, de szerintem ez nyújtja a legkevesebb kompromisszumot.Igen, ez tényleg nonszensz, de már sokszor leírtam, hogy hiába tiéd a világ összes pénze, nem tudsz hibátlan monitort venni. Az a kérdés, hogy egy adott összegért milyen hibákat vállalsz be.
Én speciel ha Gsync-es monitort akarnék most venni, akkor ennyiért nem fogadnám el ezt a ppi-t, inkább vennék a korábban linkelt VA-k közül.A lényeg viszont, hogy ez az LG ennyiért nagyon drága, van alternatíva olcsóbban, nagyobb felbontással.
(#16) X Factor:
Ezek így nem igazán korrektek amiket leírtál..
- overdrive miatti overshoot jelenségtől szenved.
Valójában a legtöbb monitor szenved az Overshoot-tól, az IPS-ek ugyan úgy, de látványosan csak a max. overdrive fokozaton. Ez annak a kérdése, hogy az overdrive jelet hogyan lőtték be. Sajnos ahogy írtam, gyakori, hogy a gyártók itt túllőnek a célon. Szó szerint.-- overdrive nélkül nincs meg a 10ms, emiatt blur
Szintén a legtöbb monitorra igaz. Overdrive szinte mindig van és kell is, viszont a legmagasabb frissítést csak a túltolt overdrive-al tudják megoldani, így nyersz is, meg vesztes is.-- black crush, tehát nagyon szép a fekete, csak éppen ha előtte ülsz, akkor lehet h.a feketében eltűnnek a feliratok vagy a detail-ek.
Igen, ez tipikus VA betegség, a nem megfelelő gamma követés miatt, de valójában meg annyira nem vészes a dolog. Én is féltem tőle, de a gyakorlatban meg nem igazán vettem még észre. A mértéke panel típusonként változhat persze.- ghosting
Igen a VA lassabb az IPS-nél ezért bizonyos esetekben előfordulhat. Ahogy az IPS is lassabb a TN-nél, és ott is előfordulhat, pl. pont a jelen monitornál (ill. a Freesync-es verziónál), ugyan is a 144Hz-et már ez sem tudja maradéktalanul kiszolgálni.-- ráadásul mivel ezek eléggé high end monitorok, 3440*1440, sync tecnhologiak, 100hz, hajlitas, elég drágák, emiatt az ember nem igazán tud szemet hunyni.
Még egyszer írom, mindennek vannak hibái, kérdés, hogy mit vállalsz be.[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz Geri Bátyó #15 üzenetére
- Picit lassabb mint az IPS, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem tud olyan nagy képfrissítésig elmenni, általában 100-120Hz körül van az értelmes max.
- Színhűségben ma már jók, ha nem is gyárilag, de kalibrálni ugyan olyan pontosra lehet őket mint az IPS-ek.
A monitoros topicban Brekk kalibrált már pár VA-t, amikkel igen jó eredményeket ért el.- Az egyik nagyobb problémájuk, hogy szög alatt nézve torzulnak kicsit a színek, mint a TN-nél, de nem annyira durván. Viszont a nagy és széles kijelzők miatt, bizonyos panel típusok esetén ez már zavaró kontraszt shift-et eredményez.
- Ahogy írtam az előzőben is, a nem teljesen pontos gamma követés miatt lehet némi black crush, ez is panel típusonként változik, az enyémnél szerencsére nem vészes.
- Fura, de itt is van Glow, szintén típus függő, engem meglepett, mert nem számítottam rá, és elég látható sötét tartalmak esetén. Még nem IPS szintű, de elég közel jár ennél a típusnál ami nekem van.
-
őstag
Elmebeteg ár egy monitorért (bármilyen monitorért).
Tudom, hogy teljesen más a felhasználási terület, de képtelen befogadni a gyomrom, hogy annyit fizessek egy monitorért, amennyiért 55-ös OLED tv-t is kapok már. Nálam egy monitor árának lélektani határa olyan 140-150ezernél van. Azon felül egyszerűen brutális lehúzásnak tartom, hiába a G-Sync, a 144Hz, az UHD felbontás IPS panelen. -
snecy20
nagyúr
válasz Cingáriusz #20 üzenetére
Annyiért is kapni nagyon jót, csak az extra nyalánkságokról brutálisan le kell mondani. Eszméletlen felára lett az újabb technológiáknak, szabványoknak.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
X Factor
addikt
válasz Cingáriusz #20 üzenetére
140-150k, ennek a monitornak a Freesync-es tesója, 34uc79g. Annyi, h. nem 30-166, hanem 50-144 a hivatalos async tartomány.
De ugyanúgy, IPS, 1000 feletti kontraszt, ugyanez a külső, 3800R, stb...
snecy20: A GSYNC-ért kell eszméletlen felárat fizetni. Ugyanez a monitor gsync nékül fele ennyi.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
AS
félisten
Kiadták azt LG-met (34UC79G) ami most kb úgy 150-160 körül van, 299 000 forint ért G-Sync miatt.... WTF?
Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
Geri Bátyó
addikt
+ (#16) X Factor
Amikor elkezdtem komolyabb monitort válogatni (11-12 éve), akkor az IPS jelentősen lassabb volt, még GTG overdrive mellett is. Persze azóta az IPS-t sokat fejlesztették, a VA-t nem igazán. Ettől függetlenül utánhúzást még nem tapasztaltam. Persze én nem játszom és EIZO monitort használok.
A színhűségben meg nem hiszem, hogy látható különbség lenne, ha nem profi felhasználásra szánjuk.
Színtorzulást én nem látok, de 1920x1200 és EIZO melett ez lehet, hogy nem lehetséges.
Black Crush-t még nem tapasztaltam, de nem is tudom, hogy mi ez. Ha valaki mutatná, lehet az mondanám, hogy van nálam is. Erről nem tudok nyilatkozni. Hogyha van is, nem zavar.
A GLOW meg végkép nem jellemző. Van a melóhelyen egy olcsóbb VA monitor, de azon sincs. Viszont most belegondolva, ott lehet, hogy a balck crush-t látom.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Raggie
őstag
válasz Geri Bátyó #24 üzenetére
"(...)Persze én nem játszom és EIZO monitort használok.(...)"
TROLL VICC ON: Már ne haragudj, de akkor mit keresel ebben a topikban? TROLL VICC OFF
Viccet félretéve ez egy kizárólag játékra kihegyezett monitor, tehát a megnevezett mondat után a tapasztalataid erre a monitorra és a célközönségére nézve irrelevánsak.[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
félisten
Nono. Volt BenQ GW2470H-m, és hát...
Black Crush az mi? Mer' én nem találkoztam vele, és gyanítom az egyéb újabb AMVA panelek tulajdonosai sem.
Ghosting / blur valóban nagyobb IPS-ekhez képest, de nem komolyabb, mint egyes játékokban a beépített motion blur. Mondjuk szöveg scrollozása közben kicsit zavaró.
Válaszidőt nem érzékeltem, hogy rosszabb lenne a korábbi IPS-eimhez képest, de ha ez kiemelt szempont, akkor vegyen a júzer TN gémer monitort 1ms/144Hz-el.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
X Factor
addikt
válasz AxBattler #26 üzenetére
No offense, de a BenQ GW2470H, mióta 34-35"-os 3440*1440-es 100hz-es VA panek, valamelyik sync technológiával?
Illetve, most komolyan egy alap 40k-s monitort méregetünk azokhoz, amikről a diskurzus folyik ?
Merthogy ezzel kezdtem a mondandom, lévén, mint Freak is Írta, elég részletesen, sajnos mindig küzködni kell valamivel.
Nekem a kisebb felbontás és az IPS gyengeségei elviselhetőbbek, mint most a piacon lévő 100hz-es, 1440p-s VA kijelzős monitoroknál előkerülő problémák.
Black Crush az mi? Mer' én nem találkoztam vele, és gyanítom az egyéb újabb AMVA panelek tulajdonosai sem. black crush
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
-FreaK-
veterán
válasz AxBattler #26 üzenetére
Black crush: a fekete illetve sötét szürke legsötétebb árnyalatai egybe olvadnak, a kijelző nem tudja elválasztani az árnyalatokat. A monitoromnál még nem tűnt fel, pedig egy kicsi van itt is a tesztek alapján, de ezek szerint nem éri el az inger küszöböt.
A VA-s Sony TV-men viszont nagyon zavaró volt néha. Néztünk egy filmet korábban ahol az egyik szereplő sötét öltönye egy merő fekete paca volt, bizonyos helyzetben azt sem lehetett látni, hogy hol a keze. Elkezdtem rögtön állítgatni, de asszony mondta, hogy hagyjam most, inkább nézzük a filmet aztán majd utána beállítom, na azóta is lusta voltam de ha legközelebb észre veszem film közben akkor tuti elkezdtem jobban beállítani a képet.
-
arn
félisten
válasz Geri Bátyó #12 üzenetére
ha nem lenne nv, az amd se csinalna mast... csak jelenleg az nv jobban teszi a dolgat, ezert tobb kartyat ad el. de ez neked miert faj? nem mindegy, hogy ki gyartotta?
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Geri Bátyó
addikt
Miután olvastam a black crush-ról és feltételeztem, hogy a melóhelyen ezt tapasztalom, ezután bizton állíthatom,hogy igen! Itthon viszont ez nincs. Lehet, hogy ez nem a paneltől, hanem az elektronikától függ?
(#25) Raggie: csak részben van igazad, mert a peneltípusról (VA) elég sok a tapasztalatom. Korábban azért én is játszottam és a mai napig is ezen nézek filmeket (ott is lehetne utánhúzás, meg black crush). Ráadásul sok ismerősömnek van VA monitora. IPS csak a melóhelyen, de nem vagyok elragadtatva (nincsenek kalibrálva).
-
Geri Bátyó
addikt
Amikor jó ment az ATI-nak és kb 45-55 volt az arány úgy, hogy az ATI nem adott el szinte semmit notebook fronton, akkor is ők fejlesztettek. Hogyha az NV tolná a fejlesztéseket, akkor őket preferálnám. De nem így van, már jó ideje. NV csak az FPS számra megy, a múltban nem egyszer a képminőség rovására, most meg a tudás rovására.
Ez egyéni preferencia. Én inkább támogatom a fejlődést, mint a nyerészkedést. Hogyha az NV észbe kap és elkezd fejleszteni érdemben, akkor őket fogom preferálni.Amúgy az sem véletlen, hogy az 1366 óta nem cseréltem rendszert és most Ryzen-ben gondolkodom. Lehet, hogy nem jobb feltétlenül, de előremutatóbb és átgondoltabb. A gyermekbetegségek ellenére jobbnak tartom.
-
Milka 78
nagyúr
Anyám megy itt a térítés ezerrel!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
+ (#28) -FreaK-
Hajh. Amit mondani akartam: szerintem már a 40k-s monitoron sem jellemzőek annyira az AMVA panelra azok a negatívumok, amiket Ti összehordtatok. Egyáltalán nem szenvedős a technológia. Na most ha a 40k HUF-os monitornál működik a dolog, akkor 200k HUF-os készülékeknél elviselhetetlen lenne?
Blur elhiszem, ha valakit zavar, de úgy olvastam, hogy már ezt is minimálisra sikerült csökkenteniük, szóval csak a próknak lehet inkább gond. Cserébe ott a jobb kontraszt/fekete - mindenki eldöntheti, hogy mire van szüksége.A félreértések eloszlatására: tudom, hogy mi a Crush, csak nem emlékszem semmi ilyesmire a BenQ-m idejéből.
-
LSL1337
őstag
válasz Geri Bátyó #30 üzenetére
Én pénteken váltottam 34-es LG IPS-ről az akciós AOC VA panelre (g-sync) (3440x1440 mindkettő)
(ezen kívül van egy 144-es monitorom kompetitiv csgo-ra)single player+ jó grafika játékokat eddig az 60Hz-es LGn toltam, gyönyörű volt, de elég lassú, pláne a 144-es után.
100Hz+g-sync hatalmas. nem kompetitiv játékban, (casual multi+single) bőven elég., és nem kell pici csúnya TN monitoron tolni, ha jó response time-t akarok.
színek: SZÖRNYŰ. direkt kértem oazis-ba kalibrálást, de esküszöm azzal csak rosszabb lett.
ugyan azt a 4k filmet (revenant) egymás mellé tettem a 34-es LGn, 35ös AOCn és egy 50"os FHD LG TV-n, és szörnyű az eredménynem értek nagyon a szín kalibráláshoz, de mintha a gamma túl magas lenne.
nem tudtam a hót fehérre beállítani. a kontraszt jó volt, de ha minden túl világos, akkor tökmind1.
játékokban is. plusz minden átvezető videóban+youtube-n az összes tömörítési hiba világít szinte, amiből az LG-n átlagos volt, nem zavart, itt egy játék eleji logo is szörnyen néz ki, mert világít az összes macroblock.szóval a VA panel gyors, (rendes """""félprofi""""" csgo-ra így is kevés mondjuk), de ettől eltekintve játékra azt mondom fasza, de a színeket valahogy vissza kellene hozni. abszolút nem erre számítottam, és pont azt vártam a hajlított kijelzőtől, hogy a sarokban nem lesz torzulás. játékban nem vészes, de asztalon észrevehető, amikor egy fix szín a szélére torzul.
IPS glow idegesít, de itt sem érzem, hogy annyira mély lenne a fekete.
tanácstalan vagyok. 260k volt, ami rengeteg pénz, és azt hittem, hogy eljött a kánaán. ehhez képest csak kompromisszumot kapok csomo pénzért.szerintem a VA-t visszadobom, és kipróbálok egy IPS PG348Q-t, kíváncsi leszek annak a színeire.
my 2cents
[ Szerkesztve ]
-
X Factor
addikt
válasz AxBattler #33 üzenetére
Na most ha a 40k HUF-os monitornál működik a dolog, akkor 200k HUF-os készülékeknél elviselhetetlen lenne?
Pontosan így, mert nem mindegy h. fhd-ben 60hz-en vizsgálod ezeket, vagy 3440*1440-nél 100hz-nél. Mindezt megfűszerezve a folyamatos sync miatti váltásokkal. Redditen és review-kban körbe lehet nézni, hogy mennyire problémásak tudnak lenni a high end gaming monitorok.
Ez most kb olyan, mintha leirtam volna h. az előző 27" fhd, 40-75hz fs monitoromnál nem volt overshoot, akkor most miért lenne? Holott 144hz-nél akad bőven, ha fast overdrive-val van parositva.
Értem az analógiád, és még logikátlannak se mondanám, de sajnos nem Így van.
Make things work
-
Geri Bátyó
addikt
Valamiért az az érzésem, hogy esetedben a monitornál az elektronika a szűk keresztmetszet. Az AOC azért nem kifejezetten prémium kategória (még közepesnek sem igazán nevezném). Persze én nem vagyok hozzáértő, de majd valaki kompetens megszakérti az AOC-t.
-
LSL1337
őstag
válasz Geri Bátyó #37 üzenetére
ugyan az az AU panel van az összes 3440x1440@100-120Hz-es cuccban, max az OSD a más rajtuk
de valaki javítson ki, ha tévedek
-
félisten
Hát jó, akkor úgy tűnik, ide nem való az MVA. Mondjuk...
1, Kifejezetten gamingre amúgy is TN panelt vennék.
2, Nem fenyeget a veszély, hogy high-end monitort vegyek, már a 100k HUF-os kategória is sok nekem, gépem sincs hozzá."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
veterán
"mintha a gamma túl magas lenne.
nem tudtam a hót fehérre beállítani. a kontraszt jó volt, de ha minden túl világos, akkor tökmind1."Ha a NV VGA-d van, akkor az itt bekarikázott beállítást állítsd át a jelenlegiről a másik opcióra, és nézd meg úgy.
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
nv + uc79g után kíváncsi volnék mit érzek ezzel a G-Sync-el. Bár igazából a nagy 144 hz-es hájpot sem érzem akkora fantáziának mint amire felkészítettek.
Valamint a színek szépek, de a sarkok nagyon gagyin világítanak, valamint a betekintési szög is rosszabb mint az előző monitoromnál.Médiás akció keretében 139 ezerért én azt mondom megérte, de 270et csak mert gsynces biztos nem adnék, de még 170-et sem szerintem.. Bár ki kéne próbálni, de gyanítom semmit nem éreznék abból hogy gsynces (képelcsúszással eddig még nem találkoztam)
-
arn
félisten
válasz Geri Bátyó #31 üzenetére
milyen nyereszkedes? ket kapitalista vallalatrol van szo, egyik sem a ket szep szemedert csinalja, hanem azert mert minel tobb penzt akarnak keresni vele. mas a strategia, az egyik jobban mukodik, mint a masik, ilyen egyszeru. pl szivesen vennek en is amdt fele ekkora fogyasztassal.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
X Factor
addikt
válasz DeathAdder #42 üzenetére
Puding próbaja az evés. Nálam amikor a vega56 meghalt, egy 1070 volt csere kártyaként. És ha már megszoktad vmelyik syncet, utána sokkalta szembeötlőbb a hiánya.
Nem feltétlen FPS játékokban ahol 100körül tolsz, de akár egy pillarsban a map görgetés vagy total war warhammerben.
A 60 vs 120-at meg már az asztalon az egér mozgásán észrevenni szerintem.
De, ahogy te is irtad nyilván van aki érzékenyebb erre és van aki kevésbé
Make things work
-
janos666
nagyúr
Én a 60fps-t és jobb képminőséget, illetve nagyobb képátlót választom a 120 fps helyett (~30" LCD moncsik helyett régebben plazma, most OLED TV 50-55"-ban), de el sem tudom képzelni, hogy valaki ne érezné egyértelműen a különbséget 60 és 120 közt, illetve ha lehetséges számára túl nagy kompromissumok nélkül, akkor ne azt választaná jétékra, de ahogy írod, már a Windows asztalon is feltűnő, még az abalakok húzgálása, weblapok finomgörgetése is sokkal kellemesebb 120Hz-en. A 60Hz egy alulról közelítő kompromisszum, nem "az ideális középút".
Persze én ugyan úgy nem tudom elképzelni ma már azt sem, hogy tud valaki FPS játékot élvezettel játszani fix 30fps-el, pedig olyan is van. Valamikor régen gyerekkoromból rémlik, hogy még csak ismerkedtem a videojátékokkal, én is játszottam "alig 30" fps-el, mert nem futotta jobb gépre, de ettől függetlenül emlékszem arra is, hogy akkor is zavart az, hogy akadozott minden, hiába nem tudtam vele mit kezdeni.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Silverchain
csendes tag
270k -ért 1080p-s monitort? Nem kicsit túlárazta ezt most az LG
-
NandoXXL
senior tag
válasz AxBattler #40 üzenetére
A többségnek egy kis segítség:
Akarsz ilyet?????? nem
Volt hasonló monitorod??? nemLépjetek tovább valamelyik vs topikba. Itt valódi értelmes beszélgetésekre lennénk kíváncsiak, tapasztalatokra high end monitorokkal kapcsolatban, nem az esti mesékre.
Ugyan az a szint mikor olyan emberek írnak high end vga-ra akiknek életükben nem volt (nem is vennének), esetleg 5 éves játékot tolnak 800x600-ban.
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
félisten
Te aztán kemény vagy, ecsém'.
Egyáltalán nem is tudom, hogy írhatok-e ide? Én, akinek még nem sok high end monitora volt...Azt hiszem, meggyőzhető voltam ebben a "vitában" (az volt?), nem kötöttem sokáig az ebet a karóhoz, szóval nem tudom hova kellene továbblépnünk, meg hogy mi is a bajod? Csíp a kaki/pisi?
Egy fórumnak kb. ez a lényege/funkciója - a vélemény/eszme-csere.
FYI[ Szerkesztve ]
-
Silverchain
csendes tag
Én értem, de ekkora méretben az 1080-as függőleges felbontás már kínzás
Ide minimum 3440x1440 kellene, vagy 32-esben 2560x1440.
Ha kiadok 270k-t, akkor már hozzádobok 40k-t, és veszek egy normális Acert vagy Asust. A cikkben bemutatott LG monitor minden, csak nem jó ár/érték arányú, ahogy le is írták.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez nem a licenc. Az csak 200 dollár. És abban ugye benne van maga az FPGA is, vagyis lényegében a hardveres alapot adó vezérlő (ami amúgy filléres tétel). A többit 300-400 dollárt a monitorgyártók teszik hozzá, ami szimplán haszon.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
-FreaK-
veterán
Nem. A 35-ös panelek egyformák, azok AUO panelek igen, és sajna tényleg nem a legjobbak.
A másik lehetőség 34"-nál a Samsung Samsung LTM340YP04, amire a Samu C34F791 épült, ez QD-s, valamint a Samsung LTM340YP03, amire az Asus MX34VQ, a Samsung C34H890, meg még pár idehaza nem kapható modell.
Én ez mellett döntöttem, pont a képminőségbeli problémák miatt. Ez sem tökéletes persze, de kicsit jobb.Sajna amit mindenki szeretne képminőséget, azt csak az OLED tudja, aminek még nem jött el az ideje, pedig azt tudna aztán sok száz Hz-es képfrissítést, meg tökéletes feketét persze megfizetni azt nem tudnánk.
(#49) Cobra652: Azokat a 200Hz-es panelokat ne nagyon várd mert valszeg ugyan az az AUO panel lesz az alapjuk amiről itt a kolléga panaszkodott előbb, másrészt meg a VA egyszerűen nem képes 200Hz-re jelenleg, még a 144Hz-et is csak nagyon ritkán tudja.
Viszont elvileg lesz 3440x1440@144Hz IPS hamarosan, az már sokaknak jó lehet.[ Szerkesztve ]
-
MeszesKPT
őstag
LG is beadta a derekát, de ez a monitor erősen túl van árazva.
-
zovifapp111
senior tag
Hát ez nem olcsó, de legalább drága. Megkéri az Nvidia a kis modul árát az biztos.
Alig várom a tavaszi zöldelést!
-
GreatL
őstag
G-Syncből Acer Predator XB271HU-nál jobbat még nem láttam.
Intel Core i9-9900K víz | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
félisten
Daywalker :
remek írás lett, összeszedett és jól, reálisan megfogalmazott. Köszi!A monitor olyan amilyen. KB 50 ezer forint, amibe a G-sync kerül egy gyártónak. ezzel szemben itt rálőttek vagy 120 ezret, a reális árához képest. Gratula LG, szép bemutatkozás....
Reménykedtem , hogy nem kell tovább Nv kártyával Freesync monitor használni, de így.....
Egyébként 21:9 zseniális, arról már nem akarok lemondani, így marad majd az LG ezen a téren nálam a favorit, ha mérsékli az árait.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Távol álljon tőlem, hogy a gyártó árazását védjem, de ezeknek a kijelzőknek fejlesztési költségük is van. Az R&D sokszor számos kijelző között megoszlik, de van pár egyedi eset, amikor az egyes sorozatok azért léteznek, mert önmagukban kitermelhetik a saját fejlesztési költségüket. Addig léteznek ezek a termékek, amíg képesek erre, és természetesen a rajtuk lévő haszon óriás egy másik monitorhoz képest.
Szóval ez nem olyan egyszerű, hogy csak úgy mérsékelni lehet az árat, főleg úgy, hogy a hasonló G-Sync kijelzők sincsenek annyira távol tőle. Nagyjából ez az az árszint amire megéri ilyen monitort csinálni. Ha olcsóbban is megérné, akkor csak hozzáadnák a normál árhoz a +200 dolláros licencet.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
-
törölt tag
Már 250-ért lehet kapni, nem rossz.
Bár nekem egy 34UC79G van ami kb. ugyanígy néz ki csak 144Hz -es és G-Sync nélküli.
150-ért vettem, 1ms -es elmosódáscsökkentéssel meg V-Sync -kel semmi screentearing nincs egy játéknál sem 1080p -ben minden High\Ultran -n.
Úgy hogy nem igazán látom sok értelmét ennek az új verziónak főleg hogy ugyanúgy csak 1080p -s... -
Abu85
HÁZIGAZDA
Minden egyes monitor fejlesztése költség. Még akkor is, ha van nagyon hasonló megoldás. A különbség annyi, hogy itt ez az egyetlen egy termék viseli a teljes költséget. Kvázi önmagát tartja fent ez a kategória. Ha így nem kell, akkor az olyan üzenet a gyártónak, hogy nincs értelme a koncepciónak.
(#60) Raggie: Ez teljesen világos. A felhasználó és a gyártó érdekei ezen a ponton eltérnek. Csak azt akarom mondani, hogy ez a megoldás úgy életképes a gyártó portfólióján belül, ha önmaga ki tudja termelni az összes befektetett költséget. Ha erre nem képes, akkor nincs értelme erőltetni az irányt. Nem véletlen, hogy más gyártó G-Sync megoldása sem csak 200 dollárral drágább a nem G-Sync-es társnál. Tehát ez nem az LG sajátossága. Mindenki csak úgy tartja fent a G-Sync portfóliót, ha az képes visszatermelni a rá vonatkozó összes befektetést. És igen, ez sokszor 500 dolláros felárban nyilvánul meg.
[ Szerkesztve ]
-
hommeros
őstag
" problémák léphetnek el," "Valójában a legtöbb monitor szenved az Overshoot-tól" Én egyiket sem tapasztalom és 100hz-en járatom a PG348Q -t.
Van is neked PG348Q monitorod, vagy csak random floodolsz?
Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.
-
X Factor
addikt
Az overshoot inkább a VA paneles megoldásokra jellemző és szerintem ő arra gondolt. Mint én is irtam, ha végtelen pénzem lenne, azt a monitort venném, mint ami neked is van és akkor vizes vega helyett, 1080ti-ra ruhaztam volna be.
De a te monitorod ujonnan kozel 400k.
Make things work
-
HyP3b0y
senior tag
Öreg, a következő szint ha sikerül elengedned. Ugyan hol zavar téged, hogy kinek mi a véleménye ha magad is el tudod dönteni az adott hardver mit ér/mit nem. Felesleges mások véleményén rugózni...
"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)
-
hommeros
őstag
Dehogy :
"Valójában a legtöbb monitor szenved az Overshoot-tól, az IPS-ek ugyan úgy, de látványosan csak a max. overdrive fokozaton."Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.
-
-FreaK-
veterán
[moderálva]
A második idézet így végződött: "..az IPS-ek ugyan úgy, de látványosan csak a max. overdrive fokozaton."
Akkor menj be szépen az OSD image menüjébe, és az OD opciót rakd extreme-re, majd vizsgáld meg milyen a kapott kép mozgás közben...
Ez nem minden monitornál probléma azonban, mert ha úgy lövik be a maximális képfrissítést, hogy még normál (vagy közepes) OD beállításnál is tudja hozni az adott képfrissítést, akkor nincs gond.
Ez jellemzően VA-nál szokott előfordulni, mégpedig, hogy a maximális képfrissítést csak a legdurvább OD beállításnál tudja rendesen kiszolgálni a monitor (vagy még ott se, lsd.: Acer Z35->200Hz), viszont akkor meg kapod az overshoot-ot.A PG348Q viszont teljesen jó normál beállítás mellett, 100Hz-en, ha jól emlékszem.
Kötekedés helyett előbb olvass utána a dolgoknak, ha szabad javasolnom.
Ne személyeskedj!
[ Módosította: Qru ]
-
félisten
Konkrétan ehhez [link]a monitorhoz szinte semmi különbség nincs a G-syncen kívül, és ez nem mai fejlesztés-. ha ez a típus 150 K ( egyébként található 135 K ért is)akkor ezért a G-s monitorért max 200-210 K lenne a reális.
A piacon az összes túlárazott, pont ez a lényeg hiába azt követi árazásban.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez világos, de egy kijelzőt akkor is össze kell rakni, ha a komponensek jelentős része már adott. És ennek költségei is lesznek, ami mondjuk egy teljes monitor fejlesztési költségéhez képest nem sok, de tegyük hozzá, hogy 300k-t közelítő szinten maga a célpiac sem nagy, tehát ennek a kicsi célpiacnak kell kigazdálkodnia ennek a monitornak a fejlesztési költségeit.
A másik lehetőség az, hogy ezeket a költségeket elosztják a többi kijelző között, ami egyébként nagyon is tipikus dolognak számít, de az LG igazából arra keresheti a választ, hogy ez a termékkategória önmagát képes-e fenntartani. Ha nem, akkor inkább nem csinálnak több ilyen monitort. Ugyanezért drága a többi hasonló kijelző is. Addig éri meg, amíg fenntartja magát. Ha erre a termékek nem képesek, akkor a kategória létjogosultsága kérdőjeleződik meg.
A realitás itt már rég nem számít. Az, hogy ez a monitor értékben nagyjából ~180k-t ér érdektelen a gyártónak. Ha ennyiért adhatja csak, akkor bele se fog a termék fejlesztésébe.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Továbbra sem értem a logikádat. Ha LG úgy látja, hogy ugyan ezzel a panellel és képességekkel kidob egy monitort 150 K ért kiskereskedelmi forgalomba és ezzel úgy gondolja, hogy megtérül a befektetés és az általad említett kutatás, majd kidobja ugyan ezt a monitort változatlanul, úgy, hogy dob bele G-sync szupportra hardvert, ami 200 Dollárba kerül ha nem kevesebbe,akkor mi indokolja a plusz 600-650 dolláros felárat.
Tehát ez nem egy külön Gsyncre kifejlesztetett ,monitor, ez egy 144 Hz re ( vagy itt többre) képes monitor, ami alapból fogalomba van már egy ideje szinte fele árral, és dobtak erre egy g-sync hardvert.
Egyébként, ahogy írták, ez a vásárló szempontjából mellékes. Nekem ez a 120K pont megér annyit, hogy inkább tolom egy sima 144Hz monitoron G-sync nélkül, így is hatalmas előrelépés a sima 60 Hz-hoz képest.[ Szerkesztve ]
-
Lacok
őstag
A csatlakozó panel kialakítása nálam megbukott mert én falra szerelve használom a kijelzőket és így lehetetlen csatlakoztatni a kábeleket anélkül, hogy ne vegyem le a kijelzőt a konzolról illetve a kábeleknek sem tesz jót, hogy így a megengedettnél kisebb a hajlítási sugara.
[ Szerkesztve ]
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
Hubba12
senior tag
Lehet nem is lenne akkora gáz ezzel a monitorral ha az NV driverben fel tolod kicsit a felbontástFull HD tv-n segített
Csak az ASUS!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Magának a terméknek a kiadása. Kiszámolták, hogy nekik ez ekkora felárral éri meg. Ezek a gyártók befektetéseket eszközölnek, és ha az nem hoz egy meghatározott hozamot, akkor a befektetés rossz, és többet nem is gondolkodnak abban a kategóriában, amit a piac nem értékel eléggé a vásárlásokkal. És ez nem egyedi jelenség, nem csak az LG áraz ennyire durván, tehát más gyártó is hasonlóan gondolkodik. Ezen maximum az NV tudna változtatni, méghozzá azzal, hogy átvállalják az anyagi kockázatokat a gyártóktól, de ők is eleve úgy állnak hozzá, hogy a variálható frissítési frekvenciát prémium árszinten akarják tartani.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Elbeszélünk egymás mellett.A kockázat ebben az ára , amit LG magának alakít ki extra magas haszonszerzés céljából.Semmi más. Ha egy G-sync monitort a technológia bekerülési árával adnák többért, mint az ugyan olyan Freesync példányt, ami 200 dollár,de írtak a neten ennél kevesebbet is, akkor senki nem hisztizne, hogy egy Freesync monitor 160 K egy Gsync meg 200 K. Még egyszer hangsúlyozom, ez a monitor a Gsyncen kívül semmiben nem különbözik a másik példánytól...
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
félisten
vesződés és kockázat kiszolgálni a GPU piac 80 % át a 20 % ot meg nem?Ez szimpla nyerészkedés, a konkurencia ennyiért adja ők is ennyiért adják, még ha igazából semmi másban nem mutat előrelépést a meglévő monitorjaihoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért az LG emlékszik még a 3D Visionre. Ugyanúgy ahogy akkor, most is akármelyik pillanatban mondhatja a gyártóknak az NV, hogy sajnáljuk, de ennyi volt, köszönjük, hogy ennyit invesztáltatok a halálra ítélt rendszerünkbe. Szóval igen, amíg az NV akár holnap küldhet egy ilyen üzenetet, addig ez nagy kockázat a monitorgyártóknak, és eszerint a kockázati tényező szerint kezelik az irányt. Egyszer az NV ezt már eljátszotta, nincs semmi garancia arra, hogy nem játsszák el újból. Ergo az iránynak ki kell termelnie magát, hogy amikor esetleg az NV a lelövése mellett dönt, akkor annak semmi hatása ne legyen a többi termékre. És persze a gyártók értik, hogy így sokkal drágább a G-Sync, mint amennyit ér, de nekik akkor is kulcskérdés a kockázat minimalizálása. Nyilván neked ez nem számít, te azt sem érezted meg, amikor a 3D Visiont lelőtte az NV, de a gyártóknak nagyon fájt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A G-synces monitorok, hogy alkalmazkodnak azokhoz a játékokhoz amiknél 60fps-es lock van?
Ott felülírják a gyártó által beprogramozott szabványt? Egyáltalán a 60fps-es lock az nem a v-sync pontosan? Szóval ha igazam van, akkor eme játékoknál teljesen feleslegesen kapcsolom be a g-syncet. -
Nalninh
csendes tag
Sziasztok!
Monitor vásárlása előtt állok. A zöld oldalt képviselném egy GTX 1080as EVGA karival. Nem tagadom szoktam játszani FPS MMO RTS minden megfordul a kezem alatt. A mostani monitorom egy őskövület már. Nagyon szeretném már magam mögött tudni.
Szemezem ezzel a monitorral. Láttam már élőben is Budapest PlayIT viszont az nem adja vissza a tapasztalatokat. Megéri most ilyet venni ? 200k az ára már hozzá lehet jutni ennyiért. Tetszik a 3440x1440p is viszont ott sajnos nincsen 144hz. Vagy az új testvér ami érkezik majd most sajnos az is maximum 120at tud majd Overklockolva és 1300eurot simán elkérnek érte.
Első sorban játszani kell de munka is szóba jöhet pl: zenekészítés vágás. No meg multimédia. LG tv m van fontos szempont volt az IPS panel megléte.
Minden tanács érdekel illetve javaslat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G5 Ívelt Gamer Monitor! 32"/ 2560x1440/VA/144hz/1ms/HDR/G-sync-Freesync Premium
- 27GR95QE-B OLED Kijelző Törött.!! Monitor eladó
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- Fujitsu Siemens olcsó és jó kis monitor beépített hangszóróval
- LED monitor Dahua LM22-B200S VA, 21,45" Full HD
- AOC Q34E2A Ultrawide Monitor! 34"/IPS/2560x1080/75hz/Freesync-G-sync/
- LG UltraFine 27UP85NP-W 4k monitor! 27"/3840x2160/IPS/Freesync-G-sync/HDR400/Type-C/Machez is
- LG 27UP650P-W 4k Monitor! 27"/IPS/3840x2160/HDR400/Freesync-G-sync/ DCI-P3 95%
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest