- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topik
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- UHD filmek lejátszása
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyirog
tag
Sziasztok,
Szeretnék egy ilyen tabletet venni, 25000-ért elég jó ajánlat. De előtte lenne néhány kérdésem hozzátok :
1. Látom kijött a Lollipop, és néhányan fel is raktátok. 5.1 vagy csak 5.0?
2. Azt is látom hogy panaszok vannak a frissítés után. Pontosan mi az ami rossz, vagy nem tetszik nektek a kitkathez képest?
3. Mennyi felhasználható tárhely van a tabon?
4. Bekapcsolás után ha nem fut semmi extra app, akkor mennyi a szabad RAM?
5. Sd kartyára lehet e telepíteni?Köszi!
-
BOBAKILL
őstag
Sziasztok. Nemreg birtokba vettem ezt a tabletet. Sokkal jobb mint szamitottam. Persze frissitettem lollira, utolag megbanram. Nem rossz de osszecsapottnak tunik.
Kollega utmutatasa alapjan unbrickeltem kitkatra. Eleg egyszeru a dolog, angolul van leirva minden. Igazabol egy sima rom flash-eles az egesz.
Bizonyos dolgok gyorsabbak is kitkatnal. Pl kepernyo forgatas. Akkuido latszik normalisan.
Kar volt a Lenovonak ilyen felkesz lollipopot kiadni, nem ertem mi ertelme. Gondoltak adnak a nepnek egy frissitest es akkor nem rinyalnak?Ettol fuggetlenul bazi jo ez a tab 25ert. Szep kijelzo, gyors hardver. Minden jatek szepen fut. Pl NFS, mortal kombat stb.
Mas: egy regi telomnal alkalmaztam a root+link2sd programot a tarhely szukossege miatt. Anno ket particiot is csinaltam az sdre. Volt egy sima fat32 es egy ext3 asszem. Arra mehettek is a gyari programok. Nem erdemes lassu kartyat venni mert ott hatranyos a dolog hiaba szabadul fel ram. Erre a celra a draga de a leggyorsabb sdt erdemes venni, a ckass10 sem igazan jo. Ha viszont csak jatekot ajartok atrakni sdre arra jo a class10 is.Ha valakit erdekelm eloasom hogy mikent kell particionalni az sdt. Csak pc-n erdemes firmazni, bar azota lehet van androidos lemezformazo is.
-
chris-v
senior tag
Elvileg lehet rá varázsolni recovery menüt root után, de nem próbáltam.
Itt a leírásRá lehet rakni az Android 6.0 Marshmallow-t is, ha valakit érdekel.
-
chris-v
senior tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy ilyen tabot.
Először is feljebb szó van a recovery menüről. Lollipop előtt működik, utána már csak a teszt menü jön be, ami kínaiul van (nem a root miatt). Hangot, képet, rezgőt, stb... lehet tesztelni itt. A főmenü részen a legalsó a kilépés, ha valaki oda tévedne.
Recovery-t nem találtam, bárhogy nyomkodtam.
Kérdésem is lenne, mert egy kicsit elakadtam. Root-ot megcsináltam a KingRoot-al. Viszont a tabot autóba tenném és meg kellene oldanom, hogy ha ki is kapcsol, akkor töltésre automatikusan bekapcsoljon, ne csak a töltés ikon jelenjen meg. Találtam erre vonatkozó leírás, igaz nem ehhez a tab-hoz és sajnos régebbi androidhoz.
Van lollipopra is valami megoldás erre, vagy van valami ötletetek?A leírás egyébként így hangzik:
once you have root explorer installed you need to grant it root access and then head over to your playlpm file.this can be found in
system/bin/playlpm
now we need to make a backup of this file playlpm.old etc
open the playlpm file and you should see a ton of gibberish, delete it all
now paste this code exactly
#!/system/bin/sh
/system/bin/reboot<<<>>>>
#!/system/bin/sh
su
/system/bin/rebootAfter troubleshooting why Hesselrode couldn't get his to work I added an extra line and it worked for him. so if the first doesnt work try the second
-
mckangi
senior tag
válasz
#38464487 #192 üzenetére
Hát ez q*rva jó !
Ilyen nincs a mesében sem .
Ha diagnosztizálta a problémát ,akkor probléma van.
Ha nem lenne ,nem lett volna mit diagnosztizálni !
Ha meg nem lehet bekapcsolni , akkor hogyan tesztelték ?
Rákötötték egy villanymotort és azt meghajtotta percenként 2000-es fordulattal?Szedd össze a levelezést (nyomtatsd ki,vagy legyen nálad telefonon) , a futártól kapott elismervényt ,hogy vissza küldted a tabletet , és magával a tablettel együtt menj el a fogyasztóvédelemhez .
Jelentsd fel őket . -
törölt tag
Tájékoztatjuk, hogy a(z) ...... szervizszámmal javításra átvett termék(ek)et a következő státusszal véglegesítettük: NEM ÉSZLELT HIBA.
Amennyiben a terméket a(z) eMAG Pickup&Return szolgáltatása keretén belül küldte vissza, akkor azt futárszolgálattal küldjük vissza az Ön által megadott címre.Én írtam:
De önök szerint az nem híba a készülék nem kapcsol be és nem lehet használni?
Tisztelt ....
Az hogy nem kapcsol be a készülék mindenképpen hibának számít szerintunk is. A problémát a szerviz diagnosztizálta, a terméket tesztelte és nem észlelte az általad jelzett hibát, azaz működött a termék a műszaki paramétereknek megfelelően. A visszaküldést sajnos már nem tudjuk megálllítani!
Üdvözlettel,
az eMAG csapata!Vicc az egész.
-
törölt tag
Kedden elvitte a futár ,Szerdán megkapták a tabletet szervízelésre az emag. Sajnos még semmi hír nincs róla.
-
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
Érdemes ezt a tabot 5.0 androidra frissíteni? Felkínálta, de eddig nem éltem vele. Hoz valami előnyt? Igazán 90%-ban gyerekek használnák főként játékra.
-
mckangi
senior tag
válasz
#38464487 #185 üzenetére
Sajnálom, hogy nem sikerült.
Akkor pedig marad a szervíz, ha van rá még garancia.Bármi meghalhatott benne. Usb töltőaljzat (ha még lett rántva töltés közben), de akár az akku, vagy a kijelző is tőnkre mehetett.
Lehet , hogy csak kontakthiba, de az a biztos ha szervízbe küldöd. -
mckangi
senior tag
válasz
#38464487 #182 üzenetére
Szerintem az itt a gond, hogy mikor rádugtad a töltőre,nem is töltött , szép csendben lemerült teljesen.
Keress egy másik tőltőt meg kábelt, hagyd rajt legalább fél órát, majd ezután próbáld meg bekapcsolni.
Aztán majd kitudod deríteni, hogy a töltőfej vagy a kábel e a rossz. Netán az usb aljzattal van gond. -
ORCA58
addikt
-
R19
senior tag
válasz
#38464487 #178 üzenetére
Próbáltad már a hard reset-el?
-
törölt tag
A Mai nap levettem a töltőről a tabletet és sehogyse tudom bekapcsolni.
hangerő le és bekapcs gombbal is próbáltam életre kelteni de sajnos semmi.
Valami kis Újraindító gomb amit tűvel lehet megnyomni nincs a tableten ? Vagy töltés során bedöglött az akku ?
-
minas
aktív tag
Ezen a tableten van gyárilag védőfólia, vagy azt is érdemes rendelni az elején vele együtt?
-
ORCA58
addikt
válasz
balpeter04 #163 üzenetére
Nem vettem észre semmi különbséget, atom stabilan megy frissítés után is. Ha nem használom szinte nem is fogyaszt. Egy Hardreset azért nem árt ilyenkor, mert sok felesleges szemét maradhat a memóriában.
Ha rákeresel, párszor írtam róla. -
R19
senior tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Számítógépre van valamilyen program amivel lehet hard resetelni a tabletet ?
-
R19
senior tag
válasz
balpeter04 #163 üzenetére
Tapasztalataim szerint az 5.0, 5.01, 5.02 Lollipop verziókban nagyon sok a bug, az 5.0-ra ez fokozottan igaz.
Nekem a 4.4.2 nagyon szépen fut a tabon, ha esetleg lesz rá 5.1-es Lolli majd arra lehet frissítek, addig marad a KitKat. -
balpeter04
tag
Sziasztok!
Lollipop frissítés után is ugyan olyan gyors a rendszer mint a korábbi verzióval? Megéri frissíteni, vagy jobb egyelőre maradni a régebbi rendszernél?
-
starr
őstag
Milyen tokot ajánlotok hozzá, ami garantáltan passzol méretben?
-
ORCA58
addikt
Ez bosszantó! Akkor biztos marad a Lolli, a Root és a Link2SD, abból is a fizetős, mivel az tudja azt, ami ide kell. Az, hogy nem láthatom, mennyi volt a képernyő idő, azt kibírom. A felhasználói élményt nem befolyásolja. Ettől függetlenül szeretjük.
Amit nagyon szeretek benne, hogy gyönyörűen együttműködik a HDMI MiracastDongle kütyüvel, amit korábban olcsón vettem az E-digtaltól. Eleinte sajnáltam, hogy megvettem, mert bizonytalan volt, de ma már prímán használható. A beépített videólejátszójával, vagy böngészőjével nézett videók a Tab-on nem is futnak, csak a csík fut, hogy hol tart. A TV-n viszont teljes lépernyős nézetben élvezhetem. A TAB képernyő is lekapcsolható, a lejátszás nem szakad meg. (A telóm is tudja, de ha a lekapcsolt képernyőt felélesztem az megszakítja a lejátszást.)
Ez nem a megosztott képernyő, ott még döcög, talán közelebb kellenen hoznom a WiFi routert. Nem segít, hogy panel beton falak választják el a két helyiséget. Ilyen sajna a HBO-Go és Filmox Live esetén kell, azok nem hajlandók böngészőből menni, felismerik, hogy TAB vagy telefon, és kell hozzá a letöltendő App. -
mckangi
senior tag
Sajnos nem így van.
Hiába raktam be sd kártyát az obb fájlokat akkor sem a fizikai sd kártyára teszi.
Úgy vettem észre, ha beteszem az sd-t kártyát, ugyan megkérdezi hogy melyik legyen az alapértelmezett, akkor is a beépített tárhelyet használja. Sem az obb, sem a data mappa fizikai helye nem változik, hanem csak másnéven jelöli. Olyan mintha a beépített tárhely különböző particiói között másolgatna. -
ORCA58
addikt
Jól emlékszem, hogy a KitKat alatt rendesen működött az alapértelmezett SD választás?
Értem ezalatt, hogy akkor az SD-re telepít. Ill. az obb fájlokat alapból az SD-re teszi?Egyébként stabilitási és sebesség probléma nincs, de van néhány apró, a működést nem befolyásoló hiba benne. pl Nem írja ki a programok futásidejét. A launcher is más, semmit sem tud.
-
ORCA58
addikt
válasz
#34322688 #155 üzenetére
Root és Link2Sys kell a Lollipophoz. Link2Sys szerint 5,32GB a szabad belső memória. Mindent ide akar pakolni, és utána kell áttenni az SD-re az Obb fáljkat, ill. az App-okat. Jellemző, hogy az Asphalt8-at tegnap nem tudta frissíteni, helyhiány miatta, csak úgy, hogy leszedtem, majd a feltettem az újat.
Lenovo nem igen törődik ezzel a hibával. A magyar leneovo pedig marhaságot beszél, mert szerintük a Lollipop letiltja az SD kártyára írást.
(Ez mutatja, hogy műkedvelők ülnek ott igazi szakemberek helyett, vagy van olyan pénz, amiért tisztességtelen módon hülyének nézik a felhasználókat.)
Ez a 4.4 KitKa-ra volt jellemző, de ott is sok gyártó megoldotta, hogy alapértelmezett legyen az SD. Többek között a Lenovo is.
Gondolkodom azon, hogy visszateszem a KitKat-ot, de félek, elrontok valamit. -
törölt tag
Sziasztok.
Készülök venni egy ilyen tabot. Azt szeretném kérdezni, hogy a rendszer frissítés után mennyi szabad tárhely marad? Azért érdekel, mert végigolvastam a fórumot, és sokan panaszkodnak hogy sd-kártyára nem enged telepíteni. -
malibu
tag
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdésem lenne.
Tab2 A7-10 és a Tab A7-10F Adam az ugyanaz a tablet? Így is úgy is találok a neten.
Utóbbi az Extreme Digital oldalán van ilyen néven, de semmi különbséget nem látok tudásban és árban sem.
Köszi!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A vállalat januárban bemutatott, 7 hüvelykes kijelzővel rendelkező tabletje hardveresen ugyan nem váltja meg a világot, de a rendszersebesség meggyőző, és az ára is kedvező.
- Újszerű Samsung Galaxy Tab S10 Ultra ((12GB/512GB))+Gyári book cover keyboard
- Microsoft Surface Pro 4 - I5-6300U - 4Gb - billentyüzettel
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- OLED TABLET Honor MagicPad 2 (2 hetes vásárlás)
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan 2025.06.18. Apple J. AC. köthető rá.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- HYNIX 1x4GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest