Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pampika

őstag

válasz hallador #26 üzenetére

én is azt írtam, hogy inkább használnám az x200-at, mint a hp-t ;)

a többire köszi a kamu gyanút...
    de bármilyen meglepő, a saját tapasztalataimat írtam le. én bontottam ki a gyári csomagolásból életében először a gépet. nem fikázás, tények. ezzel nem az új T modellt védem, mivel nem volt hozzá szerencsém, csak leírtam, én mit tapasztaltam a hp-vel.

senki nem ette le, nem variált rajta, teljesen gyári konfig volt, dobozból frissen kivéve.
    a csavarokat egyesével húztuk meg az alján, mert úgy nyöszörgött, mint egy 80k-s acer...2-3 fordulatot mindegyik elbírt még. azóta rendben van. azokról a csavarokról van szó, amik a gép alján vannak, és a házba fogják bele a beltartalmat.

"Engem meg a kamu gyanús hozzászólás nem győzött meg, de ez az én bajom...."
    egy szóval sem állítottam, hogy minden egyes gép ilyen lenne. én ezzel találkoztam, azóta is ezt használom. de ilyen tapasztalatok után magamnak, saját pénzen sosem vennék.
    az, hogy számodra elképzelhetetlen egy rosszul összerakott gép/gyári hibás darab, azzal sajnos nem tudok mit kezdeni.

• MaUser

addikt

válasz hallador #1 üzenetére

A linkelt árakat el kell felejteni, cégeknél 4éves periódusra 800-1000€ bruttó egy ilyen, maradványértéke meg 100€ sincs. Ez a valós áruk, de németben is találsz olyan boltot, aki árul hasonló árakon. :U

DaveJr:Amúgy egy üzleti gépbe minek szerelő fedél? Ez nem az a kategória amit otthon kezd el bővítgetni a felhasználó. Cég megveszi olyan konfigurációban ami neki kell. Ha bővíteni kell akkor pedig az ezért felelős személy csinálja meg vagy szervízbe viszik.

Egy nagyobb cég nem fog ezer és egyféle konfigot kérni, különben egy rémálom lenne a pótlása az egyes gépeknek jó hosszú várakozási időkkel. Helyette jön 3-4 std konfig egy gépből (vagy csak egy), s ha valamelyik user-nek igénye van rá, akkor kér bele ezt-azt (plusz hdd az ssd mellé, több ram, nagyobb ssd, stb.). A felelős személy meg ilyenkor nem fél órát csesz el a cserével szerelőfedél hiányában, hanem csak 5 percet. Ha meg lehal egy ilyen egyedileg konfigolt gép, akkor elég simán az extrákat átdobni. A std gép meg megy vissza garanciában. Az egész thinkpad vonal-nak ez a lényege, sőt ott ugye a cru-kkal még olyan dolog is játszhat, hogy lokálban cserél a "felelős személy" és csak a rossz cuccot küldi vissza. Pl. t530-akban gyakorlatilag az összes micro ssd megdöglött, s nagyon nem mindegy ilyenkor, hogy egy csavarral lehetett cserélni, és két perc alatt mehetett is rá az új image. ;)

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

• AxBattler

félisten

válasz hallador #5 üzenetére

Probook 650 sorozat a leginkább bejövős, valamirevaló 8570p utód, csak mindig elszúrják valamivel... leginkább a f*s TN panellel.

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."

• pampika

őstag

hát nem tudom, otthon régi tp-k voltak/van, melóban elitebook 850 g2.
    bármikor behoznám az x200-ast helyette...

én vettem ki a dobozból életében először:
    - 2-3 gomb beragadt nyomásra
    - 1-2 gombot a mai napig néha nem érzékel, hogy lenyomtam
    - az egész gép nyöszörgött...végül az összes csavart meg kellett húzni az alján, mert kb félig voltak becsavarva
    - párszor már random kikapcsolt
    - alvás/hibernálásból nem mindig jön vissza
    - a billentyűzet hulladék, alig van útja a gomboknak
    - pöcökegér tp-hez képest használhatatlan

ez a gyárilag ~fél millás üzleti gép. valahogy nem győzött meg :(

• DaveJr

őstag

A cégnél pont én kezelem az eszközparkot és csak T-s TP-k vannak. A x30-as széria egy rakás szemét volt főleg a burkolat, de amúgy belsővel sosem volt gond. Még ma is használjuk őket, bár kevés van már belőlük a burkolat hibák miatt.
    x40-es szériánál ilyet mi nem tapasztaltunk azt amit leírtál. Nagyban függ a kinézete a használójától is. Egy idős gépeknél simán van olyan hogy az egyik patika a másik meg, mintha megjárta volna az emésztőt.
    x50-x60-as szériáknál már látható, hogy a Lenovo észrevette, hogy rossz irányt vett. T460-asom van most, előtte W510 volt. A billentyűzeten kívül más különbséget nem érzek a használatban. (tudom ott a méret is de az triviális). De ezekről még nem lehet elmondani hosszú távú tapasztalatot.

x40-es szériától összességében kezd vissza térni a Lenovo.

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

Új hozzászólás Aktív témák