- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
konzultáció
tag
Az érveid nagyon kemények és jók első ránézésre... Viszont ha havonta fizetsz végül rosszabul jösz ki a végén könnyen lehet. Ha windovst néznénk akkor azt látjuk, hogy havonta csak ha egy tizest fizetmnek a népek több száz millió gép után... Ráadásul majd a kamu új verziókat se kell csinálni mint a Win7-ről 8ra. Mivel nem kell már küzdeni, hogy pénzt kapjanak mindig megkapják, hát majd a kamu fejlesztések is leállnak és sokkal lassabb lesz a fejlődés. Viszont ők megoldják saját problámájuk, nem kell félni attól, hogy egy tízéves saját termék konkurencia lesz és nem hoz több pénzt.
-
Drizzt
nagyúr
válasz konzultáció #40 üzenetére
A piac fogja eldönteni, márpedig a felhő technológiailag sokkal költséghatékonyabb működést érhet el. És ha ott lesz a user előtt, hogy havi 10 dollárért bármit játszhat hibátlan megvalósítás mellett(ami egyelőre persze messze nem garantált, de ez még csak a jelen), vagy vegye meg kb. ugyanazt 50 dollárért, meg mellé a vasat, nos ebben az esetben az utóbbival foglalkozó cég simán tönkre fog menni. Persze ez még odébb van, de 10 éven belül simán elképzelhető, hogy a ma ismert modelleknek teljesen vége. És persze az ellenkezője is megvalósulhat. Mindenesetre az eddig látott próbálkozások elég kecsegtetőek, ha arra is gondolunk, hogy még nagyon gyerekcipőben jár a dolog. Most gyorsan ki is próbáltam az alábbit: shield tablet tv-re dugva hdmi-vel, kontroller wifi directtel csatlakoztatva, tablet sima wifivel. Witcher 2: enyhén szaggat, de játszható annyira, hogy simán végig lehetne vinni. Grid2: ez jobban szaggat, s az irányítás is gázabb, input lag itt megérződik. Attól függetlenül messze nem tűnik életképtelennek a dolog. A legközelebbi szerver elvileg Írországban van, valószínűleg oda csatlakozhattam. Németországban ígérnek újakat a közeljövőben.
I am having fun staying poor.
-
nemlehet
őstag
Sokan úgy gondolják nem probléma a sávszélesség, mert gondolom nagyvárosban élnek társasházban/lakótelepen ahol gombokért lehet 100/100-as vagy még jobb netet kapni. Nos elég csak picit arrébb menni a kertvárosban ne adj isten alvóvárosokba és mindjárt az elérhető legjobb net is max valamilyen ADSL csomag vagy ugye műhold ami már mindjárt max 20-25 mbps. De ha azt hiszitek ez csak magyarországon van így sajnos mindenkit ki kell ábrándítsak.
Skóciában éltem 1 évig és laktam a felföldön faluban illetve egy kisebb városban (Inverness). A faluban az elérhető legjobb net (40 font 1 hónapra) 8/1 mbit 60 gigás korlátozással! Invernessben 30/2 megás volt az elérhető legjobb net ami a gyenge feltöltés miatt épp hogy elviselhető volt játékhoz.
Idén nyáron pedig németországban volt szerencsém pár hónapot eltölteni. Vilshofen kb 20.000 fős város. Mobilnetből HSDPA vezetékesből 12/5-ös a legjobb elérhető. 1 faluval arrébb Künzingben 1,5/256 kbit-es net a legjobb. Münchetől kb 40 km-re Zusamaltheim 15/5 mbit. Persze Münchenben és a tényleg nagyvárosokban nincs gond, de azért még nyugaton is komoly probléma a hálózat elmaradottsága.
Amúgy is van épp elég korlátozás a net hiánya esetén, nem kell szerintem kb senkinek hogy egyáltalán ne fusson a 60 euróért megvett játék.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
Alchemist
addikt
Sony és a felhő, hehe... FPS játékban egyszer csak megjelenik az atommal állig felfegyverkezett Kim főelvtárs IDDQD módban és pacallá lő mindenkit.
[ Szerkesztve ]
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
DithenS
senior tag
Egyébként ez nagyon hülyeség,sokszor nincs net főleg télen! Leszakad a vezeték meg minden,meg ezek után mi lesz már? Sony erőmű a szerverek fentartásához? Mert a szerverek sokat fogyasztanak,akkor a klímáról nem is beszélek mivel hűteni kell őket és a szervertermet,na nem baj jól jön az oroszoknak az üzlet,már várom a Microsoft atomreaktorát a szerverterem mellé.
-
parkasz
senior tag
Ha mindenki áttér a felhő alapú szolgáltatásokra, akkor a lassan informatikusok helyett meteorológusokat kell tömegesen képezni
-
Peat76
őstag
Na ne már és ahol gyenge a net, remélem ilyen sosem lesz!!!
LG 65" OLED EVO C4 + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC03, CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2, csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
schwartz
addikt
Eleve halva szuletett otlet arra epiteni, hogy reneszanszat fogja elni a terminalok kora mikor 4k-s kijelzok kopogtatnak az ajton...(esetleg raytracing-el karoltve) Mindekozben korlatokat szabni holmi 40W-os teljesitmeny/fogyasztas mutatokkal? Az emberi termeszet egyik meghatarozo vonasa a birtoklasi vagy es a hozza tartozo erzet, amit nehezen fog tudni kivaltani egy ehhez hasonlo, birkasitast celzo, kotottsegekkel biro szolgaltatas.
If he dies, he dies.
-
ledgeri
nagyúr
Akkor a jövőben vége a nyaralóban lévő nyáresti konzolpartiknak... (unokatestvéreméknél még mindig a 1992-es nintendo a vágyott sztár, 10-25 éves korig)
Ez szerintem rossz irány, vagyis inkább nekem nem tetsző!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Reinkz
senior tag
Lehet h ez a jövő, de meg sok minden hianyzik egy ilyen rendszer kiepiteshez, kivancsi leszek milyen input laggal fog dolgozni egy ilyen rendszer főleg egy fpsben a multiban.
-
macman507
aktív tag
Tehát "mindig csatlakozva/always online", amiből én tuti nem kérek és nem jó ötlet egyáltalán.
1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)
-
konzultáció
tag
válasz KevinMulder #11 üzenetére
Teljes mértékben egyetrértek.
-
7time
senior tag
válasz Blindmouse #31 üzenetére
Nem éri meg nekik hogy a Japán piacért elveszítsék az összes külföldit.
-
Blindmouse
senior tag
Miért kopna fel? Amúgyis földrajzilag közel kell lennie a szerverparknak, a japán játékok fele el sem jut ide, de nem is hiányzik. Majd elnevezik PS Ninja-Samurai-Mecha-Hentai-nak és a japánok fele előfizet rá hogy a saját elborult hülyeségeiket csinálják rajta
3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
Cassi
őstag
Szuper lesz, minden észak-koreai ingyen játszhat majd rajta
-
7time
senior tag
válasz Blindmouse #26 üzenetére
Hiába Japán ha a világ több mint fele még elégségesnek sem mondható netkapcsolattal rendelkezik, ha csak Japánban akarnak árulni akkor bizony felkopik az álluk.
-
Drizzt
nagyúr
Szerintem abszolút nem. Nem tudom sajnos konkrétan hogyan megy a jelenlegi felhős onlive féle szolgáltatásokban az erőforrás elosztás, de nagyon olyan érzésem van, hogy amikor bejön egy felhasynáló, s elindít valamit, akkor csinálnak neki egy VM-et, betöltenek egy hibernált image-et rá egy adott játékkal, aztán uccu neki. De ez erőforrás kihasználás szempontjából rettentő rossz. Ha eleve úgy lenne megírva egy program, hogy fel legyen készítve 5000 játékos kiszolgálására, sokkal hatékonyabban mehetne. Pl. a pályát elég egyszer eltárolni, meg a textúrákat etc, egy processzor komplexum memóriájában, különben az az 5000 játékos tök feleslegesen tárolja el ugyanazt az adatot 5000-szer. És a memória is fogyaszt, ha nem is tartozik a fő fogyasztó közé. Csak érzésem van, hogy az Nvidia eléggé elől járhat a felhős dolgokban, emlékszem próbáltam már a GRIDet a shield tabletemen, s akadást nem láttam, de az volt a gond, hogy nem csatlakoztattam a gamepad-et, így nem tudtam irányítani. Majd otthon kipróbálom milyen a GRID a gyakorlatban. Eddig annyira még nem érdekelt, de asszem 2015 júniusig ingyenes shield tablettel.
Röviden az a véleményem, hogy gyakorlatilag a cloud kulcsa a szoftver, s a hardver kevésbé korlátozó tényező jelenleg, de nyilván lehetne specifikus utasításokat, memória architektúrát, s egyebeket tervezni a támogatására, s ezek biztos folyamatban is vannak. Nagyon nagy a potenciál a dologban.
[ Szerkesztve ]
I am having fun staying poor.
-
Dexar007
veterán
Felhot akarnak te jo isten..: A store olyan lassu,hogy megoszulsz mire betolt.A chatelest pedig postagalambokkal hamarabb el tudod intezni.
Give me your cum,bull!
-
Lipton
őstag
Sávszélesség... emlékszem nem is olyan régen a dial up modemes időszakra, hogy örültünk amikor "ötvennel" esetleg sikerült szinkronizálni. Most olcsóbban van 6MB/s letöltéssel net itthon és csak azért nem a duplája mert reálisan nem használnám ki. Nem érdemes túl sok dolgot tárolni sem mert majd minden "percek alatt lejön". Jelenleg el sem tudjuk képzelni hogy mi lesz5-7-9 év múlva...
-
berVi
senior tag
Az Xbox One-t nagyjabol 1 evig anyaztak a felho miatt, most hogy a Sony is nyiltan bevallalja, akkor hirtelen mar fasza lesz remelem. Nevetseges...
-
gantum
tag
válasz flashpointer #12 üzenetére
az áramot meg az utcáról söprik be.
-
Dr. Akula
félisten
Én bableves után szoktam felhőt nyomni, akkor az már a PS5?
-
flashpointer
őstag
válasz KevinMulder #14 üzenetére
Egyenletes nem lesz, de közelíthet afelé ha mindenki este 6-10-ig játszik is, szerencsére a föld nem lapos, persze vannak sűrűbb területek
Viszont az utóbbi megoldás érdekes, de szerintem ugyanaz lenne mint a bitcoinbányászattal, otthon az áram díja többe kerülne mint ami számítást megtermel egy mezei gép. -
Ghard
őstag
A gaikai ps4re már mikor be lett ígérve a ps3as játékokkal, aztán mostanáig sehol sincs. A cég hozzáértése(hozzáállása) a szerveres, psn-es dolgokhoz a kabaré szintjén mozog. Én nem várnám azt a jövőt, amikor 99%ban ettől függ, hogy tudok játszani a megvett cuccaimmal vagy nem
-
Aucor
senior tag
Input lag? Meg ugyan már, milyen net szolgáltatás van itt. Félnapos kihagyások. És ez a legtöbb szolgáltatónál.
[ Szerkesztve ]
-
KevinMulder
tag
válasz flashpointer #12 üzenetére
A probléma ott van, hogy ennél a felállásnál feltételezed, hogy mindenki mittomén napi 4 órát játszik ugyanazon a gépen, egymás után. A probléma ott van, hogy a terhelés sosem lesz egyenletes. Napközben, délután tömegek akarnak játszani, hajlnali kettőkor meg üresen ketyegne a felhő. Nagyon könnyű alul- illetve túltervezni a rendszert.
Hibrid megoldás is lehetne. Veszel otthonra playstationt. amikor nem használod, akkor meg a kapacitásátt eladod (más játszik rajta).
-
flashpointer
őstag
Pedig elvileg jóval nagyobb kihasználtságot tudnának felmutatni az erőforrások, pl 100e forintos hardver (ami nem kiemelkedő) a felhasználónál napi 4 órában dolgozik, a többiben meg áll mert nem játszanak rajta.
Mondjuk ha 5év alatt írnánk le akkor 1700ft lehetne az előfizu /fő , de 6x annyian tudnák használni mert egy ember nem 24 órát lóg a gép előtt (szóval az üzemeltetőnek busás haszon)
Lehet hogy drága a szerver fenntartása de szerintem nem lehetne drágább mint külön külön mindenkinek megvenni a maga részét belőle és hazavinni (mint most)
Otthon meg csak egy videókazetta méretű kis passzív gép.
Ez megszüntetné a kalózkodást is, dupla haszon
Máris látom a számítási teljesítmény kupeceket, 5 gigaflops egy évre előre eladó ebben a hónapban akciós! -
KevinMulder
tag
Én a falra mászok attól, hogy vettem egy játékot, majd amikor játszani akarnék vele, akkor közli, hogy nem tudja elérni az authentikációs szervert (mert már rég lekapcsolták), így nem fut. Vagy ha a net lezuhan, akkor ha az ember játékkal ütné el az idejét ... s kiderül, hogy a játék is csak neten keresztül menne.
A játék legyen ott az asztalon, elérhető és futtatható mindenféle távoli szerver nélkül (is). Szerintem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A szerver fenntartása drága. A legtöbb mai felhős gaming koncepció azért halt meg, mert a felhasználókra lebontott teljesítmény/fogyasztás mutató túl magas volt. Ezt a tizedére kell csökkenteni, ha ebből sok pénzt akar látni az üzemeltető. Ezt pedig csak fix hardverrel lehet elérni, ahol lehet alacsony szintre optimalizálni. Volt régen erről a Gaikai-nak egy elemzése. A mai energiaárak mellett nagyjából 40 watt/felhasználó a felső határ, ami még elfogadható, de ez már közel nullszaldó. Fölötte a szolgáltatás veszteséges lesz, mert az előfizetési díj sem lehet túl magas, hiszen másképp nem jönnek az emberek.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
őstag
Ez engem is érdekelne. Hogy ha felhőben lesz a ps, akkor minek a fix hardver?
Ha lesz alacsony szintű hardver elérés, akkor minden előfizetőnek lesz egy saját kis blade gépe a szerverteremben?
Ezt ha valaki el tudná nekem magyarázni, azt megköszönném! -
huszar90
aktív tag
Az Onlive-ot elnézve én ettől nem félek még a mostani generáció szintjét se tudja megugrani...
-
PHM
addikt
"vagy a fejlesztés menjen egyenesen a szerverekbe, amelyeket az interneten keresztül el lehetne érni. Ez lényegében megadná a fejlesztőknek a lehetőséget a hardver kiismerésére, amely magával hozhatja az alacsony szintű optimalizálás lehetőségét."
Ezt nem egészen értem.
Nem az a konzolok legfőbb előnye, hogy fix a hardver, ami lényegében
megadja a fejlesztőknek a lehetőséget a hardver kiismerésére, amely
magával hozhatja az alacsony szintű optimalizálás lehetőségét.
Vagy félreértettem valamit?Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Tikakukac
titán
Na majd mikor lesz CFW a szerverekre is
Egyébként Sony és szerver meg internet, hát, biztonsági okokra hivatkozva félnék.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tegla80
addikt
Nagyon remelem ,h ez csak elmelet marad meg jo ideig.
Nekem spec nincs igenyem erre es teljesen megfelel a jelenlegi allapot is.
Legyartjak,megveszem,hasznalom.....
Normalis szerverparkot kene inkabb kiepiteni,h tokelesen menjen a PSN es a Store,nameg a multis jatekok...,h ne jatekosnak kelljen hostolni ,stb,stb....
Lenni itt meg mit csinalni,ha mar kolteni szeretnenek.
Sztem.Sony® & PlayStation®
-
Béééla
őstag
Amúgy érdekes, hogy csak nemrég jött ki az új gen, már a sajtóban a PS5.
Bélabá
-
konzultáció
tag
Remélem soha se lesz így...
-
InterFox
senior tag
Egyértelműen ez a jövő sőt, én már most örülnék neki.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: interfoxthedead
Új hozzászólás Aktív témák
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM