Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
Az a baj, hogy az óra már akkor pörög, amikor csak vizsgálja a kockát (kicsivel több mint 1 sec), míg az ember idejében ez nincs benne.
-
Elrood
őstag
TDK-ztam belőlük, a munka OTDK-ra is kikerült, majd azt is meg akarom írni.
#62:
Nem ez az egyetlen, én egy másikra is emlékszem .
Szóval ki akarom tapasztalni az NXT<->PC kommunikációt végre, az NXT<->NXT már nagyon megy.''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Elrood
őstag
Ha végre összekapom magam, felrakom a Lego NXT-s cikkemet a logoutra.
Egyelőre csak a bevezetőt.A videó meg awesome. Engem leginkább a "kirakó" megépítése tetszett. Én is valami hasonlót akarok csinálni (lassan több éve), hogy PC kamerával feldolgozza a képet, a robot meg utasításra csinál valamit.
[ Szerkesztve ]
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
kovsol
titán
nekem is van egy jó nagy doboznyi legóm, régi szép idők
egy zsáknyi technik legó alkatrészt meg egy ilyen robot készletet azért elfogadnék még most is
May the Force be with you!
-
lapa
veterán
jaja ismertem valakit, akire hasonló hatással volt mikor először rácsodálkozott hogy lego az interneten...
a peeron-on a szám alapján jó eséllyel megtalálod az eredeti összerakási útmutatót is, ha esetleg belebonyolódnál ebbe az emlék-felidézős világba. én letöltöttem anno az összes saját készlethez, legyen meg ha kell.
ha gyerkőc nagyon szeretne valamilyen autót (mittomén legutóbb betonkeverő volt a favorit), akkor notit a kupac mellé és mehet a rekonstrukció.
de érdekes lehet ráguglizni az ldraw meg mlcad szavakra is, ott is lesz egy pofaleszakadás. vagy kettő. három...
ja, az ldraw / mlcad ingyé van.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
Neee ez eszméletlen jó oldal! Mindjárt meg is keresem a régi legóimat!
Amúgy meg nem is tudtam, hogy ilyen régi "találmány" ez a lego.Szerintem már megvan miért nem találom azt a kis autót. Azért, mert az egy 3 különböző technic-ből összeépíthető autó volt. Össze kellett szedni mind a hármat és azokból lehetett egy nagyot építeni!
Szerk.: na, asszem megtaláltam az egyik legleső legomat. Egy tűzoltóautót. Az 1986-os német katalógus 19. oldalán látható! Hihetetlen... csakúgy záporoznak az emlékek
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
legegyszerűbb gugli képek alapján kezdeni a keresést. beírod, hogy "lego technic car" és az első pár oldalon biztos meglátod. onnan szám lenéz és brickset vagy peeron vagy ebay vagy vatera vagy akármi.
b tervként asszem peeronon lehet katalógus scaneket is nézni, ha nagyjából megvan az évjárat (a szívdobogtató sárga csillagok - ha ez mond valakinek valamit), akkor relatíve egyszerű a keresés megint.
@t|-|om!: a mindenkori csúcsmodellek sajnos a mai napig nagyon drágák.
ezidáig én is a független felfüggesztés révületében éltem, de a gyakorlatban a merevtengely az igazi (esetleg a tatra tud még lépést tartani). mondom ezt úgy, hogy vaterán én is épp most vettem egy ilyet, bár erre is rá lehet farigcsálni a merev tengelyt.
egyébként a merev tengely megvalósítása (hacsak nem az unimog-féle "torque tube" megoldást veszed meg készen) sokkal nehezebb, mint a független felfüggesztésé. pláne ha nincs gömbcsuklós elemed. most épp azon agyalok hogyan lehet összehozni, pláne kormányzással meg meghajtással (meg difizárral persze, ha már lúd).
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz burgatshow #47 üzenetére
Nekem is volt egy hasonló, de azt egyszerűen nem találtam meg a neten. Pedig nagyon jó lenne újra látni Ez még nem tudott semmi extrát. Kormány volt benn, ami forgatta az első kerekeket, meg persze motor egy vagy több dugattyúval.
Viszont volt egy másik is, az megvan:Nem gyenge. Amúgy az F1-es modellre én is emlékszem, nagy álom volt az akkoriban de azt sose kaptam meg
-
burgatshow
veterán
Nekem ilyen van:
Nem is tudom mikor kaptam, még általános sulis voltam (már gimi, egyetem, diploma is megvan és már dolgozok is), akkor összeraktam a mai napig fent áll szegény a szekrény tetején (a pneumatikus munkahengerek már kezdenek fáradni).
Működő hat sebességes váltó (+ rükverc), működő v8-as motor, differenciálmű ja és a legbaróbb: 4 kerekes független felfüggesztés. Állat.
A régi szerelmem egyékbként szintén a Technic családba tartozó F1-es autó a Silver Champion, de 500 fontos ára a mai napig mellbevág. :S
Régi szép idők!
-
lapa
veterán
én is összevásárolgatom a régi nagy álmokat. őrület, hogy mondjuk 1980 körüli technic cuccok még mennyire fejletlenek (vagy ha úgy tetszik model teamesek) voltak.
mondjuk akárki is írja a programot, ahogy az árakat nézem nemhogy nxt, nemhogy rcx de még a "szutyi" control center se lesz.
-
simonzé
addikt
Nemcsak a Rubik kocka magyar, a Lego Mindstorms robotok agya Debrecenben készül. A programozási felület, a LabView is részben.
Egyébként én a gyereket használom alibinek egy kis Legózáshoz. Hetente 3-4 alkalommal
[ Szerkesztve ]
I don't fit in. I fit out.
-
ADAMEX
csendes tag
Mi haverokkal múlt héten egy italozás alkalmával 22 éves fejjel is leültünk legózni, csak úgy a retro kedvéért.
-
moha21
veterán
-
hunbi
tag
No igen, nyomós érv. De ami azt illeti nekem ez pont annyira bizonyult készségfejlesztőnek mint másnak a legó, csak más irányban... Egy rakás dolgot meg kellett tanulni, hogy az ember fia játszhasson. / warcraft, x-com, setlers2, tycon, / Pár angol szó, dos ismeret, és egy rakás modern monopoly (mondjuk egy ideig vágytam még legó programra LOL)
-
hunbi
tag
A legó készségfejlesztő? Hát még ha nincs legó és magadnak kell csinálni... Majd megevett minket a sárga irigység kiskoromban a legózó srácokat elnézve. De hát hiába, olyan hasznos volt hogy hamar elfogyott amit egyszer kaptunk úgyhogy többször nem kellett rá várni, gondolom.
Pedig nem bizonyult okos ötletnek a szülők részéről, ugyanis jellemzően mindent szétszedtünk. Ha legót kaptunk volna, ez rendeltetésszerű használat lett volna, és nem nyiffan ki tőle a játék.
[ Szerkesztve ]
-
Sirpi
senior tag
Azért ezt lehet okosabban csinálni. El kell tárolni az összes, a kirakott állapotból legfeljebb 10 lépéssel elérhető állást, majd le kell generálni az adott állásból legfeljebb 10 lépésből elérhetőket. Ezek után kell találni egy olyan állást, ami mind a két halmazban benne van.
Így 20 mélység helyett elég 10-ig lemenni, kétszer.
Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!
-
lapa
veterán
ritkán veszel mostanában, nem figyeled a dobozok feliratait. most hirtelen 5 dobozból 5 dk, 2 cn, 5 hu, 3 cz.
persze gondolom a tűrés szándékosan lett változtatva, mert egységes maradt. csak egységesen lazább.
@Dany007: szerintem az árai nincsenek sokkal jobban elszállva, mint régen. de ha azt nézi az ember mennyi az ár/érték aránya, akkor verhetetlen.
rászoktam én is kicsit vaterára meg ebayre, néha azért lehet jó cuccokat kapni.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
Én is nagy lego-s voltam. Talán még 15 évesen is legóztam. Igaz akkor már a webcamerámnak csináltam joystick-kal irányítható forgó állványt (vihart, villámot vettem fel vele).
Apám annak idején Bécsből hozta nekem a legokat. Az évek alatt összejött belőle egy városnyi mennyiség. Most nemtom pontosan de kb 2 tejesládányi legom van szétszedve persze De megvan mind, félretéve. 3-4 év és az én fiam fog vele játszani.A legjobban azt szerettem benne, hogy bármit megépíthettem amit csak akartam. Szinte. Volt, hogy felhőkarcolót építettem a padlótól a mennyezetig De tényleg, 265cm magas volt... Ezt vettem magamnak valamikor a 90-es évek közepén, végén, kemény 5k forintért. Nemtom mennyit ért ez akkor, de azt igen, hogy sokáig spóroltam rá. Most, ahogy elnézem egy sima 20-25 centis űrsikló olyan 9k... Ez a spacepolice űrhajó meg ~ 35-40centis lehetett. (szerk.: most nézem, 12 ezerért árulták ezt a cuccot használtan, ritkaságkét valami apróhirdetéses oldalon )
Szóval az ára akkor se volt alacsony, de Bécsben olcsóbb volt. És ez a mennyiség ~ 10 év alatt jött össze. De amilyen árak vannak ma, az kész vicc.
Sógorom kisfiának szoktunk venni ünnepekre 1-1 kisautót. Egy szem autó kb 3-5.000 forint között mozog. Eszméletlen és nem nagyobb 10-12 centinél az egész.
Egy tűzoltóság vagy valami versenypálya meg akár 30 ezerbe is kerülhet.
Brutál drága pedig szerintem nem kicsit készségfejlesztő.A minősége nem tudom milyen. Akkoriban minden szorosan illeszkedett. Évek után sem estek szét.
[ Szerkesztve ]
-
-
lapa
veterán
gyakran fakadok sírva a mai lego-k minőségét látva-érezve. azért régen nem ilyenek voltak a tűrések, szétesik az ember kezében. ennek a másik oldala, hogy a 25-30 éves cuccok viszont tökéletesen működnek, valszeg egy harmadik generáció is használhatja majd mindet.
persze az ára miatt is gyakran fakadok sírva. én anno direkt nxt-s avatart akartam, aztán csak erre a bukósisakos minifigre futotta a malacperselyből. már úgy vagyok vele, hogy a pici gyereknek is inkább technicet veszek, mert azt tudja majd leghosszabb ideig használni. és nem is tudja (olyan könnyen) lebontani, mint a city-s tűzoltót vagy akármit. persze hülyének vagyok nézve, de működik a dolog.
még így előre dolgozva is nehéz lesz összedobni az nxt-re (meg az unimogra) valót, de hát sokan élnek egy vesével, nem lehet olyan vészes.
-
janos1988
addikt
Majd ez lesz az uj benchmark. A te telod hany mp alatt rakja ki a rubik kockat?
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
dabadab
titán
válasz julius666 #23 üzenetére
Kicsit utananeztem a bruteforce-nak es tenyleg nem a Galaxynak valo feladat a bruteforce: akik kiserleteztek vele, azoknak az Ultrasparcjuk (elso generacios, tehat max 200 MHz-es gep, nem sokkal lehet lassabb, mint a Galaxy) 4 hetig szamolta 18 lepes melysegig es eleg konzisztensen 13,3-as szorzo jott ki nekik /melyseg, szoval ha el kellett volna menni a komplett 20 lepeses melysegig, az 13 evig tartott volna.
Elore letarolni a megoldasokat szinten nem mukodo otlet, mert ahhoz meg nehany szaz exabyte kellene.DRM is theft
-
julius666
addikt
A számítógépes keresés lenne bruteforce, nem a tekergetés.
Egyébként meg kevesebb tekerésből jönne ki a mo. A videón látható gépnél lényegében a tekerések jelentik a szűk keresztmetszetet idő szempontjából, ha azok számát lehetne csökkenteni (az optimális mo-hoz minél közelibbet találni), mehetne ez az időérték lejjebb is. -
enginev3.0
félisten
Fogalmam sincs hogy kell kirakni egy ilyet, már próbáltam, de gyorsan feladtam, viszont kegyetlen az a gyerek is, nekem már ezektől leesik az állam
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
wikings2
őstag
válasz T. Almeida #17 üzenetére
Valószínileg a kezdő kirakás alapján csináltad. Ha sokáig gyakorlod 1 perc alá lehet vinni a kirakásidődet vele. Én is így kezdtem és a mai napig ezt tanítom meg a kockázni vágyóknak (barátnöm is 3 perc alatt tudja ezzel rakni )
Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
moha21
veterán
"Az első energiaátvitelre alkalmas, zárt vasmagú transzformátort Bláthy Ottó, Zipernowsky Károly és Déri Miksa szabadalmaztatta 1885-ben. "
Ezt kifelejtették a videóból, pedig nem hinném olyan mellékes.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
T. Almeida
senior tag
Én is kiraktam egyszer a kockát, 3 estém rászántam, leírások alapján.
Másodszor lehet, hogy gyorsabb lennék...
-
Chaser
legenda
válasz Fancy-boy #12 üzenetére
Sok magyar dolog van ami híres. Fontosabb találmányok is. Ezek közül nem tudom hány ember van tisztában a magyarokon kívül, hogy kinek a nevéhez fűződik. De legalább mi tudjuk Ez tényleg egy jó video de nem láttam hogy annyira népszerűsítenék.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
wikings2
őstag
Magyarországi világversenyen a kínaitól az oroszig mindenki ott volt és alig volt 1-2 magyar szóval szerintem a hírességével nincs baj. (tudom mert részt vettem)
A gép viszont a forgatásokat lekövetve friedrich módszert használ amelyből az a kép amit odaadtak neki a világbajnoknak talán 3,5 másodperc sem lenne.
De mindegy ez a gép azért pofás kis dologTalán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
moha21
veterán
Lego Nxt ezer éves videó Atmego 128-as microcontrollerel. 2005-2006 táján 2500 ft volt egy ilyen vezérlő KIT, COM-on lehetett programozni C-ben és asm-ben..
Ez meg gyorsabb, bár inkább a mechanika miatt..
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
senior tag
"megjelen(í)tés a telefonba épített ARM Mali-400 MP grafikus gyorsítón keresztül valós idejű."
A rubik kocka mindig is nagyon foglakoztatott, nekem is ideje lenne egy algoritmust megtanulni. Egyébként 5.66 másodperc alatt kirakni, na az a kemény. Azért biztos hogy nem egy buta gyerek az a Felix!
essexboy
-
Hatvan9
senior tag
Magyar találmánnyal reklámoz a Samsung.
-
dabadab
titán
válasz Mr.Csizmás #5 üzenetére
Ezeket nem eltalaljak, hanem fejbol tudjak, a jobb jatekosok rengeteget.
En csak egy alapalgoritmust tanultam meg (muszaj volt, megse mondhatom a gyereknek azt, hogy az apja meg egy Rubik kockat sem tud kirakni ), az en lyukas memoriamnak az is eleg kihivas volt, de a profik elkepsztoen durvan nyomjak - aztan jon egy legobol (vazze, legobol!) meg mobiltelefonbol takolt szerkezet es lenyomja oket.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
A srac minden valoszinuseg szerint azert tekeri tobbet a kockat, mert nem az optimalis algoritmust hasznalja (max 20 lepesben mindig kirakhato a 3x3-as Rubik kocka), aminek az az oka, hogy az ahhoz szukseges adatmennyiseg nem fer bele a fejebe: valoszinuleg, ha o is kapna valami upgrade-et par szaz MB gyors ram kepeben, tudna faragni az idejebol (Valamelyik kubikbajnok website-n lattam egy szamitast arrol, hogy - optimalis megoldast feltetelezve - olyan 3,x masodperc tajan lehet az emberek altal elerheto legjobb ido)
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Enton
addikt
Man vs Machine!!!
KLassz a legorobot nagyon."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Dany007
veterán
Ez azért elég durva!
-
bambano
titán
a fickónak jól láthatóan nincs négy keze, ezzel is hátrányban van
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest