- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Philips LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
#41635072 #35 üzenetére
Nem volt semmivel kevesebb az én szakközepembe semmivel nekünk a humán tárgy, mint a gimiseknek, hanem heti 5-6 óra szakmai. Persze, tudom, hogy a legtöbb helyen ugyan annyi órájuk volt csak az egyik irodalom, nyelvtan helyett rajz, 1 matek helyett anyagismeret... szóval.
Akkor lehet volt... de a mostaniaknak... amúgy igaz: csak azt tudom összehasonlítani ami akkor volt középoktatás és azt amit a maiakon látok.... csökkentett óraszámukban, az oktatás "liberalizációja", az "elfáradó " gyerekek - de ez lassan politika lenne
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
#41635072 #32 üzenetére
De akkor mint látod... mégse kezdhetem a közepén a gépszerkezettan, szegény kisgyerek Dante poklából nem fogja tudni, hogy kezelje az alapokat a Catia-ban... úgyhogy verd csak a fejed a falba, megérdemled.
Amúgy fogalmam nincs mit tanulnak most, mert én vagy 8 éve érettségiztem és nekem még jóval több órám volt szakközépbe, mint most. Persze könnyen vagyok ezért - ők (szakközép, gimi - egykutya) szívnak analízisből, de ez van. (mielőtt jönne a beszólás - igen, per pill ismét tanulok, nappalin)
Penész Gomba - informatika matek (analízis 1-2 és a többi) nélkül?
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
#41635072 #27 üzenetére
Mivel nálunk ábrázolón az oktató örült, hogy a bagázs nagy része tanult műszaki rajzot... ők tuti nem güzümiskák voltak. Ahogy én sem. (mérnöki kar) És igen... se az adatbáziskezelést, se a scilabot (güzümiskának esélye semmi) és a többit se a közepéről kezdjuk.., az más, hogy kemény a lépték. Az ország 2. legjobb gépészmérnökképzésén
-
bazsi83vp
senior tag
Na igen, a témakörök - tanuljanak felső tagozatba valamennyi alapozást, a középoktatásban meg (szakoktatás is) a való életben használható dolgokat - mint hogy mi lenne az előnye az online ügyintézésnek, netikett és a többi hasonlót... Most komolyan, minek tanítsak mértékegységeket (vagy számolást bináris és hexad. számrendszerben) egy gimnazistának aki mondjuk ez után a munkaügyiben fog kvázi betanított munkásként 1 programot kezelni, miközben felveszi/kezeli az ügyfelek adatait? Arra 1 hét alatt beidomítható a közszolga.
Aki meg érdeklődik a téma iránt, úgyis autodidakta módon nekiesik. Egyetemen se úgy fog számteket tanulni, hogy egyből a közepénél kezdik.
Amúgy keveslem az órákat így is felsőbb szinten, de alsó tagozatban viszont inkább tényleg mozogjon, mint a gép előtt görnyedjen a fiatalság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged