- Azonnali processzoros kérdések órája
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BalaNce87
addikt
Jó lenne már egy "nagyobb" árcsökkenés. A baj az, hogy az elérhető árú darabok kicsinek bizonyulnak. Legalább 120-200 giga kellene, hogy minden amit gyorsabban akarsz futtatni elférjen és ne is teljen be ugyebár...
-
Tigerclaw
nagyúr
Hát az Intel sem egy jótékonysági intézmény, szóval áresés nem igazán várható. Talán annyi a szerencse, hogy az SSD piaca is nagyon kicsi, köszönhetően a rettentően rossz méret/ár arányuknak (pedig az alapanyag és a gyártási költség nagyon alacsony). Aki egyáltalán gondolkozik SSD-ben, az is csak valami best-buy kis méretű SSD-t vesz rendszermeghajtónak huszonpárezer forintért és jópár év eltelik, mire újat vesz, azt is csak azért mert tönkrement a régi. (és ez is nagyon kicsi szegmense a vásárlóknak)
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Mooka-Miki
senior tag
Mostanában hír már csak úgy nem jelenik meg, minden csak "kiszivárog". Borzasztó
-
Angel1981
veterán
válasz Silentfrog #28 üzenetére
Lehet, hogy nem erre gondolt, én viszont valami ilyesmit valószínűsítek a jövőre is.
Nem hiszem, hogy egy év alatt 20-30%-nál jobban csökkenne az áruk (sajnos).[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
na, frankó, nyomja csak a zintel, csak dicsérni tudom az ssd-it, de hiú ábránd azt képzelni, hogy látványosan esni fog az ssd-k ára. nagyon tartja magát még a hdd, most már első sorban a tárkapacitás miatt, igy az ssd nem kiszoritja a hdd-t, hanem kiegésziti.
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Muton
addikt
Az a dolog technikája, hogy ugyan olcsóbb az előállítási költség, de az első időkben mégis drágán adják, hogy visszahozza a fejlesztés árát. Eddig ez elfogadható. A csavar ott van, hogy miután visszahozta, és már olcsóbban lehetne adni, addigra kész a következő technológia, ezt meg kivonják a forgalomból, és vehet az újat megint drágán
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
arn
félisten
a csikszelessegvaltasbol allitolag az chipek eloallitasi koltsege a fele - ehhez kepest alig olcsobbak. azt nem mondtak, hogy nekuk lesz ez jo
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
orbano
félisten
válasz TESCO-Zsömle #20 üzenetére
nincs köze. azokat a flash termékeket tartják magas áron amelyikeket tudják. a pendrive, a mobiltelefon tömegcikk, ott nehéz. az SSD kevésbé, és nagy volna rá az igény, ezért szivatnak is rendesen.
A vér nem válik VAZZE!™
-
Ha mostanság kéne SSD-t vennem, szinte biztosan Intelt vennék. Örülök az új sorozatoknak, bár én azt hittem, hogy így 2011 derekára már le fognak menni az árak, és a HDD-ket fogják szorongatni (hitttem ezt kb. 2 éve). Jó nagyot tévedtem, az árak mennek ugyan lefelé, de eléggé minimálisan (a fent említett HUF-USD árfolyamtól függ szinte minden sajnos).
-
NLZ
tag
válasz Ł-IceRocK-Ł #21 üzenetére
A Vertex2 viszont egy éve vagy kétszer ennyi volt.
-
.mf
veterán
válasz TESCO-Zsömle #16 üzenetére
"Mivel az SSD árának kb 80-90%-át a Flash chipek adják, így az árat leginkább ezek határozzák meg."
Szerintem pedig az SSD árának 100%-át a kartellek határozzák meg
Más flashchip-alapú termékek (USB pendrive, memóriakártyák) ára évente feleződik, miközben az SSD-k alig csökkennek 10- max 20%-ot...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
veterán
Végre aról kellene beszámolni,hogy az árak lecsökkentek legalább a mostani harmadára
duree54
-
Vajga
tag
Én értem, és tudom amit mondotok. Atól remélem még megengeditek nekem, hogy a sata 3-asokat várjam továbbra is.
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
szki
őstag
"Pl az én X-25M 80GB-os SSD-m ára 1 év alatt 10e Ft-al csökkent."
Azért csökkent, mert az USD árfolyama sokat esett. Most 180 Ft az USD, 1 éve 200 Ft felett volt, sőt tavaly nyáron 230 Ft környékén is tanyázott!
Szemmel látható SSD árcsökkenés csak a kereslet csökkenése esetén lépne fel, de ez nem várható 2013-ig...
-
-
Vajga
tag
válasz TESCO-Zsömle #9 üzenetére
Mert nem költséghatékony. Ha a lassúság ellenére 240Gb lenne kb 8k, akkor azt mondom ok, de a gyors ssd csak pár ezressel HA drágább. Nekem most gyorsra lenne szükségem, és várom őket mint a messiást, de szinte sehol semmi.
-
Radványi
aktív tag
válasz Silentfrog #3 üzenetére
Hát igen sajnos én is hasonlóan látom, hiába vannak egyre újjabbak, még mindig csak a legelső szériákat tudnám megvenni de ahoz valahogy nincs kedvem, sok rosszat hallottam azokról. Egyedül az Intel megoldasai tünnek jó vételnek.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Silentfrog #3 üzenetére
1 év alatt már lehet látni árcsökkenést.
Pl az én X-25M 80GB-os SSD-m ára 1 év alatt 10e Ft-al csökkent.Örülök, hogy végre lehet hallani Intelről SSD témában. Nálam ez képviseli a minőséget.
⭐ Stella
-
Vajga
tag
Én azt nem értem, hogy a lapom már 2010 év közepe óta sata3-as, várnám végre hogy több gyártótól kijöjjenek a sata3-as ssd-k, hogy összehasonlító tesztet lássak róluk, erre még mindig adnak ki sata2-eseket... Vakon nem merem megvenni a Vertex3-at, mert fogalmam sincs milyen lesz a többi. De kapkodhatnának, és nem a sata2-vel kellene bohóckodni.
-
Godefroy
senior tag
Reméljük olcsóbbak lesznek, mert jelenleg aranyáron mérik őket.
Arra sosem emlékezünk ami nem jut eszünkbe...
-
Radványi
aktív tag
Hát remélem hogy hamar esnek az árak, már régóta szemezek az ssd-k el.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali processzoros kérdések órája
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Linux kezdőknek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest