- OLED TV topic
- Apple MacBook
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes
addikt
"a billentyűzetes dokkolóval (...) alapvető notebook funkciókat is kiválthatok majd az androidos tablettel, két év várakozás és gyötrődés után beláttam, hogy erre a közeljövőben esély sincs."
Egyrészt iOS/Windows-os tablettel ez megoldható, csak kicsit drága. Másrészt kis olvasással bőven lehet találni olyan tabletet, amire egyszerűen telepíthető linux (például a ma már fillérekért beszerezhető Allwinner A10/A13 [link], illetve A10s/A20/A31 SoC) -
vicze
félisten
Utolsó két kérdésem... Desktop megléte nem egyenlő a produktivitással, ugyan úgy annak hiánya se a "nem produktivitással", nem "desktop feature".
Nem alkalmatlan a rendszer, hanem nem ez a felhasználási körének 99,9999%, semmi értelem olyan alkalmazásba pénzt ölni, amit senki se fog használni. Minek fordítson rá energiát a Google mikor ott van a ChromeOS? Az is szinte 100%-ban kliens szerver architektúrára épül, és ebbe az irányba halad az egész ipar újra, vissza terminál/thin client szerű felépítéshez.
Azért is nem értem az egész felvetésedet, mert ott az iPad, amire tonnányi produktivitásra kihegyezett program van a MS Office-szal egyetemben, és az egy korlátozottabb rendszer az androidhoz képest.
Tökre olyan mintha azt követelnéd, a kispolszkitól, hogy számodra dömper legyen, mert te dömpernek vetted. (Ez főleg a HW-re vonatkozik, nem a OS-re!)
Így minek kapjon "desktop feature"-t az Android, mikor semmi értelme a felhasználási területén, pont úgy, ahogy a Windows RT-ből abban pillanatban fog eltűnni, ahogy a Metros Office-t sikerül végre összefércelni, sőt ezért próbálta a MS is a Desktopról leterelni az embereket Win8-ban, hogy a Metro terjedjen, mert az a felhasználási forma lesz a domináns. (Többet netezek tableten mint gépen, és kb. kommentet írni ülök gép elé.)
Az AOSP meg elvan szarva mindenki azzal bővíti ahogy akarja pl. Samsung Multi Window, Sony mini apps.Erre az eszközre visszatérve.
Ennek a notebook a netezés az első számú feladata és ahogy a tablet is a netbookokat úgy ez is azokat akarja kiváltani, mert az onscreen helyett jobb a rendes billentyűzet, és így olcsóbb megépíteni ebben a formában. (Nem kell felkeljek és gép elé üljek komemntet írni.)
-
azopi74
addikt
""ablakozó rendszer, ablakkezelő, desktop környezet" 1 dolognak a részeit soroltad fel."
Igen, egy dolognak a részeit, egy kulturált, desktop használatra alkalmas GUI részeit soroltam fel, az a közös bennük, hogy mindegyik hiányzik az Androidból...
"GNU kompatibilitáshoz kb. egy X server kell, tessék működik. De ebbe beles se megyek."
Jobban is teszed, ha nem mész bele, mert jó nagy marhaság. Jó szórakozást az xeyes-hoz és az xclock-hoz, másra ezt így nem nagyon tudod használni.
Ahhoz, hogy valamire használható is legyen, nem ártana egy window manager meg persze legalább rendszerszintű desktop alkalmazások sem, és third party alkalmazások, hogy valami értelme is legyen, és használható is legyen. Persze ezeknek feltétele lenne valami normális keretrendszer is (Qt vagy GTK+).
"Androidra, iOS, és akármire olyan SW-t írsz, amit csak akarsz olyan produktív leszel, amilyen csak akarsz lenni."
LOL
"Tessék egy tonna SAP GUI."
Ezt poénnak szántad? Egyiknek sincs köze a SAPGUI-hoz. Androidos mobil-appok különböző korlátozott SAP-s célfunkcióra.
"Te SW-ket hiányolsz amiket valamilyen okból nem írtak meg eddig. (De kb. 90%-ban nem tudod hogy létezik.)"
Az a valamilyen ok nem más, mint hogy a rendszer eleve alkalmatlan ezekre jelenleg. Ugyanis nem desktop célokra fejlesztették, és eddig nem is fordított különösebb energiát a Google arra, hogy használható legyen desktop OS-ként. A jövőben ez lehet, hogy máshogy lesz, régóta szállingóznak pletykák arról, hogy valamelyik jövendő android verzió desktop feature-öket is kap (már a Jelly Beanről is pletykálták ezt, de eddig nem lett belőle semmi). De jelenleg nem ez a helyzet. Én is reménykedtem benne, hogy az lesz, ebben a reményben vettem meg az ASUS Transformert, abban bízva, hogy a billentyűzetes dokkolóval, ha korlátozottan is, de alapvető notebook funkciókat is kiválthatok majd az androidos tablettel, két év várakozás és gyötrődés után beláttam, hogy erre a közeljövőben esély sincs.
-
vicze
félisten
Nagyon el szeretnéd hitetni magaddal valamiért kb. még azt is hogy az Android nem OS...
Arról meg hogy miket soroltál fel végképp fogalmad sincs... "ablakozó rendszer, ablakkezelő, desktop környezet" 1 dolognak a részeit soroltad fel. Csomagkezelőt meg remélem nem kell magyarázzam, hogy micsoda androidon... Pont úgy ahogy a nagy Linux disztrókat, a csomagkezelő és az ablak kezelő különbözteti meg sokszor egymástól.
GNU kompatibilitáshoz kb. egy X server kell, tessék működik. De ebbe beles se megyek.Androidra, iOS, és akármire olyan SW-t írsz, amit csak akarsz olyan produktív leszel, amilyen csak akarsz lenni. Munkára jelenleg főleg célszoftverek vannak, nagy százalékban kliens alkalmazás ként.
Tessék egy tonna SAP GUI. Ez is csak egy szerencsétlen kliens egy szerver infrastruktúrához, azt se értem minek hozod fel, kb vicc.Akkor felteszem a csodás kérdést, ha ugyanerre a gépre egy ARM-es Linux distrót raksz, mivel vagy előrébb? (Megsúgom, hogy főleg hátrébb leszel, mert nincs rá SW...)
Sőt azt is kérdezhetném, hogy egy ChromeOS-szel mennyivel vagy előrébb? (szintén semmivel)Te SW-ket hiányolsz amiket valamilyen okból nem írtak meg eddig. (De kb. 90%-ban nem tudod hogy létezik.)
-
azopi74
addikt
Jó, a kernel nem különbözik, de amit általában PC-s linux disztrónak hívunk, abban a kernelen kívül azért benne van egy ablakozó rendszer, egy csomagkezelő rendszer, egy ablakkezelő, egy desktop környezet, GNU osztálykönyvtárak és eszközök sokasága, server felhasználás esetén teljes LAMP környezet, stb...
Jó, lehet, hogy nem helyes a megnevezés, mert inkább "GNU-Linux"-nak kéne hívni, megkülönböztetendő a kerneltől, de az emberek többségének általában ez ugrik be a Linux szóról, (főleg egy notebook kontexusában) nem pedig a rendszermag.
Ja, és az sem mellékes, hogy mindezeknek köszönhetően desktop alkalmazások sokasága érhető el, köztük teljes értékű irodai programcsomagok is (még ha nem is MS Office), fejlesztőeszközök, grafikai programok vagy akár SAPGUI, stb.. Nem pedig csak fingóappok.
Persze nincs szükség minderre egy telefon, egy NAS, egy router vagy egy esztergagép esetében, amik szintén Linux kernelt használnak, de "Linuxos" notebooknak evezni egy ilyet finoman szólva félrevezető (még akkor is, ha szó szerint véve még meg is indokolható) Ez egy androidos tablet, billentyűzettel. Ennyi, nem több.
-
BatchMan
senior tag
válasz
E.Kaufmann #31 üzenetére
Amíg a munkád egy helyben el tudod végezni, PC. De amint a mobilitás szempont, kell valami más technika. Gorillás, IPS, fullHD, tapis notebook PC nincs. Android van. Bírja a strapát és kiszolgálja az igényeimet. Nem a droid miatt használom, hanem mert más ilyen nincs. Ultrabook árak az egekben, és akkuval azok sem bírnak egy egész napot.
-
E.Kaufmann
veterán
Nekem eleve annyi a bajom, hogy néha még a 19 col is kevés. Szeretem az Androidot, mert sokminden van rá ami menet közben nem rossz, pl netrádió sokkal "stabilabb" mint a rendes rádióvétel. Navigáció, ha marhára nem tudom merre kellene menni.
Tableten buszon filmet tudok nézni. Vagy már akár a rádióamatőröket is hallgathatom SDR programmal és DVB-T tunerrel egy hegytetőn. De hogy én egy Androidos kis vackon koptassam a szemem munka gyanánt, azt inkább nem. -
BatchMan
senior tag
válasz
E.Kaufmann #7 üzenetére
IGEN, használok Androidot munkára, de sajnos nincs rá használható office. Ez nem az Android hibája. Az Acrobat reader már egész használható. Utómunka PC-n, nyers munka droidon. 16+ óra akkuidő verhetetlen. Cserébe IPS full HD kijelző, kétujjas nagyítás, instant működés stb. stb. van rajta.
Ti mit dolgoztok, hogy akkora hardver kell Nektek, hogy képtelenek vagytok elszakadni? Egy megbeszélés memoját megírni tökéletes, fejléc, aláírás mehet a PC-n. Megnyitni szinte bármit lehet rajta. Szeretem.
A cikk tárgya kicsit gyenge, de egy asus TF700 -hoz képest fele, harmada árban. Lókoszt. Jó ez, csak szokatlan.
-
vicze
félisten
Nem módosított(pontosabban annyira módosított, mint minden Linux distro kernele), hanem konkrétan az, a kezdetektől fogva. A Linux kernel moduláris, így azt használsz a modulokból amit akarsz.
Kiegészítve lett a kernel pár modullal, pl. specifikus driverek, de a határ a két ár között teljesen eltűnőben van. -
kekegsm
őstag
Srácok, ez egy egyszerű netbook. Mit nem lehet érteni rajta? Netbook linuxal.
Miért ne lehetne rajta dolgozni?
-
csendes
addikt
Azért írtam, hogy elvileg, mert ez inkább előzetes igényfelmérés jelenleg, és általában nagy tételre vonatkozik. Az RK3188-as dobozokat gyakorlatilag egy az egyben lehet használni, csak a SoC-t kell lecserélni,vagyis könnyű legyártani, ha van vevő. Az RK3288 ára nagy tételben 35 dollár körül lehet jelenleg [link], ez alapján kb. 25 dollárral lehet több a gyártási költség, mint a hasonló RK3188 SoC-t tartalmazó eszközöké (viszont a fenti link szerint sokkal gyorsabbak is). Vagyis az eBay-en rövidesen az RK3188 eszközöknél [link] kb. 30 dollárral többért lehet majd rendelni ezeket. Várhatóan az ár később csökkenni fog, a megbízhatóság és a szoftver javul, szóval érdemes várni néhány hónapot.
-
azopi74
addikt
De csak azért nem létezik, mert maga a netbook sem létezik, sőt, többek között pontosan a rövid életű netbookok utáni űrt töltötték be a tabletek, (vagyis szorították ki a netbookokat) így eleve kicsit anakronisztikus dolog tabletek és netbookok közötti űrről beszélni. Időbeli űr van csak közöttük. A netbookok feleslegessé váltak, mint kizárólagos tartalomfogyasztási eszközök a tabletek megjelenése után, mivel ezek másra úgyis csak "papíron" voltak képesek.
-
atus72
őstag
Munkára, ez? Na persze, mondjuk ha azt tekintjük munkának hogy youtube videót néz a manager meg pár emailt elolvas akkor végülis alkalmas munkára, már amennyiben ezt a tevékenységet munkának lehet nevezni...
-
ALBY
senior tag
Az ötlet nem jó, és a kuckója is tetszik, de bele a szánalmasan elgagyizott.
A kijelző is! Bezzeg a egy telefonba bele akarnak erőltetni 2560x1440 pixelt tök értelmetlenül, ide meg a 600 sor sut.
(Igazából egy jól kitalált felcsatolható billentyűzet egy arra is felkészített korrekt 10" tab-ra épp megteszi ennek ellenfeleként )Netbook-ok lassan kipusztulnak, pedig az is egy hasznos kategória. Pl egy egyetemistának 2. gépnek.
Nagyon hasznos lett volna egy ha nálam lehetett volna sulik alatt, persze akkor még épp csak kezdték kitalálni a kategóriát, utána meg sokáig elbutítva hagyták. Subnotebook meg ugye drága volt. -
Cassi
őstag
Ez a hardver siralmasan gyenge. Ahogy az Archos többé gépe, ez is a béna, és még csak nem is igazán olcsó kategóriába tartozik. De nem baj, lesz bőven választék, lenne igény bőven androidos notebookra, de ennél azért jobb minőségben. A vélhetően K1 Tegra alapú HP SlateBook 14 például nagyon ígéretesnek tűnik.
http://www.pcworld.com/article/2148469/hp-slatebook-14-takes-another-stab-at-the-android-laptop.html
-
gghrtz
őstag
Nem értem miért kell ennek a hulladék "gyártónak" a termékeit hírbe hozni ezen az oldalon.
-
-
csendes
addikt
Csak néhány apró változtatás kellene: 12'' 1366x768 felbontású kijelző, érintőképernyő nélkül, RK3288 SoC [link], 2GB RAM, 16 GB tároló és valamilyen Linux (ezt mondjuk utólag is rá lehetne tenni). 200 dollár körül jó vétel lenne.
-
BE4GLE
aktív tag
"hagyományos tabletek és netbookok közötti űrt próbálja kitölteni"
Egyáltalán létezik ez a bizonyos űr, amit ki kellene tölteni? -
Sanraith
aktív tag
Rá voltam kényszerítve fél éve, hogy a Nexusomon szerkesszek dokumentumot (billentyűzetes tokkal, valami irodai csomaggal amit egyszer megvettem mikor leárazva volt).
Soha többet. Egyszerűen nem erre való az android.
-
sad_Vamp
őstag
én semminek sem tudok elképzelni. a chip tudtommal eléggé gyengus, a felbontás manapság már kevés. Hogy nem levehető az még egy mínusz pont, a 9 óra meg röhej (legalább 1.5x-ét kéne bírni) már az első iPad is bírt annyit. Egyetlen pozitívum az ára lenne, ha legalább a felsoroltak közül 1 dolog javítva lenne.
-
E.Kaufmann
veterán
Komolyan, van aki munkára, irodai munkára használ Android rendszert? Vagy csak billentyűzettel jobb pontokat lehet elérni az Angry Birds-ben? Ok, lehetnek webes alapú adatrögzítő/lekérdező felületek, de akkor se tudom elképzelni komoly munkaállomásnak.
-
daneg86
csendes tag
Nem ez a SoC lenne benne, barátnőmnek pont ideális lenne, de így inkább nem kínoznám vele
.
-
vittorio7
őstag
Nocsak-nocsak. De ez egy táblagép lenne, "hozzá ragasztott" billentyűzettel.
-
Nem is rossz
-
picsirti
tag
1,28 grammos
Új hozzászólás Aktív témák
ph A mindössze 10,1"-es ArcBook munkára ideális androidos környezetet teremt.
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- OLED TV topic
- Apple MacBook
- Marathon (2025)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bezámítás! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest