- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali processzoros kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neurotoxin
őstag
Azt gondoltam, hogy lesz vagy 160e, erre meglepődve tapasztalom, hogy pont a fele
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
Kansas
addikt
válasz AxBattler #44 üzenetére
Szüleimnél még mindig egy S2100-at hajtok a laptopról, ha hazamegyek...
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Nirvanus
aktív tag
Kis képátlójú gamer... Ahh, amikor a 14"-os doboz LG-vel szenvedtünk LAN partin... 😁
[iTX-or-GtfO!]
-
Иван
őstag
80k nem sok ezért manapság? Oké hogy fasza, de black fridayen vettem Asus TUF VG27AQ-t tavaly. Idén ezek mennek 100-ért lassan.
i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
Aprósólyom
addikt
válasz Komplikato #37 üzenetére
Azoknak jó lehet, akiknek szempont a nagy kontraszt és nem kell nekik a leggyorsabb panel. VA panelek jellemzően nagyon jó kontraszttal rendelkeznek, ami biztos jól nézhet ki élőben. Ebből a szempontból én is VA-t vennék, csak hát a fast-paced shooterek...
Jevons paradox
-
Fred23
nagyúr
válasz Aprósólyom #34 üzenetére
Oké, de ha 2001-ben meg tudták oldani, hogy ne legyen...
-
Komplikato
veterán
80-90 ezer között kapni 24.5" AUO fast IPS monitorokat, nem kéne a VA paneles monitornak olcsónak lennie? Akkor is ha jobb a kontraszt.
Persze felmentés az árak, de szokott lenni 90e körűl Dell S2522HG (240hz), talán Benq Mobiuz is, meg két hónapja valamelyik akciós Acer Nitro (280Hz) volt 82e forint.
Miért érné meg direkt ezt a VA paneles Philipset venni?"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Kansas
addikt
válasz Aprósólyom #34 üzenetére
"Abból indulok ki, hogy 160Hz+-on játszottam CRT korszakban."
Almát körtével... az LCD/LED kijelzők nagyon máshogy működnek mint a CRT-k.
Input lag szempontjából még érthető is lenne, bár ha nem gyors mozgást igénylő, ügyességi játékot tolsz(igen, a pvp online shooterek is azok), akkor azért az nem kardinális kérdés.
A BFI pont elbaltázza a TFT/LED kijelzők egyik fő erényét, a villogásmentességet(és a kontrasztot is elcseszi)... egy jobb panelnek nincs akkora motion blur-je, hogy megérje.
De kinek-kinek saját ízlése szerint...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
ibenny
senior tag
Kis képátlójú, aha..
[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
Én egészen addig feature-nek tekintem a bevilágítást, míg nem fogok 99%-os szín reprodukciót igénylő feladatot használni.
Pixel response time-ra vagyok nagyon érzékeny, mert mióta kidobtuk a CRT-ket, azóta még csak most pár éve született 1-2 olyan példány, amire elismerően lehet biccenteni.. (pl. 240Hz + profi BFI + kiváló pixel response. Pl. dyac-os zowie vagy a 280Hz-es Asus).
Abból indulok ki, hogy 160Hz+-on játszottam CRT korszakban.Jevons paradox
-
Kansas
addikt
válasz McCartman #32 üzenetére
Én azért szeretem a 28" és 27"-os monitoraimat, látom értelmét erre a m,éretkategóriára cserélni, sőt, a 4K-s kapcsán mai fejjel inkább 32"-ost vennék 28-as helyett(túl magas a ppi 28"-on), de nekem relatíve nagy az asztalom(80cmx160cm), messzebbről nézem és a szemeim is elég rosszak(6 dioptriányi lencse ül köztük és a monitor közt, egyenként), ha egy kis íróasztalon lennék és nem 90-100, csak 50-60 centiről nézném, alighanem maradtam volna 2x24"-on.
Egyébként az egyik monitorom 80e a másik 90e volt(mindkettő újan), szóval nem fizettem nagy felárat a méretért...[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Fred23
nagyúr
Nekem most is nagynak számít, ami 21.5" felett van, mert van otthon 15 gépem, és használok még 15"-os moncsikat is, ha a korhűség megkívánja.
Pont tegnap -retro gamerkedés közben- tűnt fel, hogy a 2001-es minőségi 15"-osom veri a 2019-es gagyi LG-m néhány tekintetben. Tegnap este lőttem sötétben:Kifejezetten szeretem a Philips monitorokat, de az 1080p-hez nekem legfeljebb a 21" tartozik. Ugyanez a spec, de egy 21"-os kijelzővel, és kicsit kedvezőbb áron, számomra szimpatikusabb opció lenne.
[ Szerkesztve ]
-
A VA paneltechnológia egyik hátránya papíron a gyenge betekintési szög, és ez ezúttal is bebizonyosodott
OK srácok, de ne derogáljon már berakni egy fényképet is, hogy mennyire gáz a dolog.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
félisten
válasz Aprósólyom #27 üzenetére
Igen, VA panel esetében a blur/ghosting bejátszhat.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Aprósólyom
addikt
Nagyon kéne pár UFO kép, mert így én nem kockáztatnék. Semmit nem lehet tudni így a pixel response képességekről.
[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
Kansas
addikt
válasz Trailblazer #25 üzenetére
Ja, majdnem mindenhol 100e körül vagy afölött, sebaj, azért a listámra fölveszem, mehet az még lejjebb júniusig, amikor aktuális lesz a vétel.
Az a terv, hogy legyen egy 1080p-s magas frissítésű monitorom a 60Hz-es 4K-s mellé, és akkor bármivel akarok játszani, lesz megfelelő kijelző hozzá...
Kár hogy a 4K magas frissítésűek olyan rohadt drágák, integer scaling-gel egy olyan monitor minden az egyben megoldás lehetne.[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz Trailblazer #23 üzenetére
Tudsz adni egy modellszámot? Lehet én is benevezek egy olyanra a 72Hz-esem helyére, ha tényleg kijön 80e-ből...
Szerk: ja látom, ott az adatlapodon...
[ Szerkesztve ]
-
jbcs
tag
válasz Trailblazer #3 üzenetére
Én ennyiért vettem a 27" curved MSI-t VA, 1440p 165Hz, sakk matt...
-
Solten
őstag
Ergonomiabol mindenesetre 5-os, tetszik hogy van fules-tarto is.
Saor Alba
-
Kansas
addikt
Most se 32" a monitorok belépőszintje... inkább 22" vagy 24"...
A 32" nagyjából az, ami a 19"-os monitorok idejében a 24" volt, a 22" pedig az, ami akkor a 17".Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
válasz AxBattler #16 üzenetére
Relatív... ha magában nézem, az én régi Dell 2405FPW monitorom még mindig egy monstrumnak tűnik(és egy 27"-es monitor mellett se látszódik kicsinek)... kár hogy a tápja megmurdelt, én még szívesen használnám...
-
Kansas
addikt
Nem, te az e-pélód lengetted, én pedig visszakérdeztem egy másik hsz-re, ahol az volt a téma hogy "de hiszen ennyiért nagyobb monitort is kapni"(ott konkrétan 27"-ost)... illusztrálandó, hogy valóban, csak az általában 60Hz-es, nem 165.
Nagyon nem ugyanaz...
A te hsz-ed akkor lenne ekvivalens, ha manapság a 48"-os monitorok lennének annyira elterjedtek, mint anno a 24"-osok, mikor még nagynak számítottak... ehhez képest nem is nagyon létezik 48"-os monitor, ami van, az is leginkább ultrawide. TV-ből meg kisebb nem nagyon van a tiednél...[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
Ebben az esetben ugyanannyi értelme volt, mint neked a 28-as monitorodat megemlíteni...
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Kansas
addikt
És ezzel elő kell hozakodni, mert...? Nem mintha az az LG monitor lenne...
-
Segal
veterán
Pontosan 4x ekkorát használok jelenleg (LG 48-as OLED)
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
borg25
senior tag
Szoftveres állításra tudom ajánlani a ClickMonitorDDC-t. Fényerő, kontraszt, hangerő, színcsatornák. Mi kell még? Jó egy gyári, amiben ott az összes spéci funkció jobb lenne, de szerintem azok 90%-át az ember egyszer állítja be(kapcsolja ki) utána meg foglalja a helyet a lemezen, még ha el is fér, akkor is minek.
-
snecy20
nagyúr
Ó, pedig valamikor még a 24'' hatalmasnak számított.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
félisten
Köszi a tesztet, baráti kis monitor ez, bár én inkább rádobnék +10k HUF-ot, és venném a 27"-os változatát, vagy 100k HUF körül 1440p-vel!
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Kansas
addikt
válasz Trailblazer #3 üzenetére
165Hz-eset?
Nekem a 28" 4K Samum volt kb ennyi, de az megáll 60Hz-nél...[ Szerkesztve ]
-
Cassi
őstag
"nagyon tisztességesen bántak a nagy branddel, nem züllesztették alsópolcos márkává"
Igen, ez egy standard mondat az elprostituálódott cégek termékbemutatóiban.
-
Trailblazer
veterán
A mennyi? Kb. ennyiért vettem 27" curved Dell-t...
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Dißnäëß
nagyúr
Klassz az a kerek lámpa a telótartóval
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest