Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Japános és zombis lett az új AMD Software
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megmenti a kevés VRAM-mal rendelkező VGA-kat a Sampler Feedback?
Új hozzászólás Aktív témák
-
shiftac
aktív tag
De a gari attól még csak 3 év...
-
Balage76
senior tag
ha napi 10GB-t töltesz le, az minden napra egy HD film, vagy egy játék, vagy 5-7 egészestés divx film. Ennyit "feldolgozni" is képtelenség, áltag nettel meg szinte lehetetlen kultúráltan visszaosztani.
A tapasztalat azt mutatja, hogy havi kb 200 GB írással jár a torrentezés, ez egyáltalán nem vészes még SSD-vel sem.
-
Balage76
senior tag
Ime néhány infó összehasonlításképpen:
A Samsung 830-as sorozata a gyártó meghatározása szerint consumer (otthoni felhasználó) termék, ennek megfelelő terhelésre méretezték. Napi írási mennyiségekkel így alakul a tervezett élettartam:64GB - 40GB/nap - 6 év
128GB - 60GB/nap - 7 év
256GB - 80GB/nap - 8 évOktóber közepétől jön a 840 és a 840Pro sorozat, ami 5 év garanciás lesz, a 840-es a mostani 830-as árával megegyező árszinten és ezt már szerverekbe is ajánlja a gyártó.
Szóval jó ez a Kingson, csak bazi drága.
-
DeFranco
nagyúr
Ha nem torrentezel rá, és nem dolgozol extrém nagy kép/videofileokkal napi 8-10 órát, akkor szerintem szinte soha. Otthoni felhasználásra bőven elég, HDD mellett meg főleg.
Lehet a hátára fekszik a gari idő lejárta után egy nappal, de nem ettől, úgy gondolom. De erről persze biztosat senki sem tud, én is csak a morzsákból gondolkodom.
-
DeFranco
nagyúr
-
kromatika
veterán
komoly SSD
szívesen elfogadnék egyet.
-
Ribi
nagyúr
A kezdet kezdetén nagyobb csíkszéllel készültek és akkor indult az SLC 100k, MLC 10k mint általános érték.
Majd ahogy csökken a csíkszél, csökken a strapabírás is. A mostani 25 vagy hány nm-el már csak 3k-t bírnak. Lehet más gyártó még egyel nagyobbal szereli és azért írnak 5k-t. -
Male
nagyúr
Hírekben bent szokott lenni... pl ezeknél 5000 a hivatalos adat.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
LeslieG Jr. #9 üzenetére
OK, de ezt a 3-4k-t sem láttam sehol leírva, csak terjed "szájról-szájra" ezért kérdeztem, hogy van-e valami valid infó erről
-
LeslieG Jr.
őstag
"Ez a 10.000 nekem elméleti specifikációnak tűnik" Ez így van. A gyártói specifikáció egy MLC chipre írja a 10.000 ciklust. Egy SSD-nél már más a helyzet. Ott jóval alacsonyabb érték van megadva nem véletlenül. Elméleti maximum != Valós maximum. Azaz az elméleti maximum értéke nem egyenlő a valós maximummal. Ezért írják rá az SSD specifikációjára a 3k-4k ciklust.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
LeslieG Jr. #6 üzenetére
Ez nagyon jó link, kérdés, hogy ebből mennyi a valós érték. Én SSD-től függően 3000 (pl. OCZ)-5000 (pl. Samsung) ciklusról olvasok egyes fórumokban MLC chipek esetén, de korrekt adatot vagy korrekt forrást sehol nem látok.
Ez a 10.000 nekem elméleti specifikációnak tűnik, ha ebből reális a 3000 vagy az 5000 ciklus, az már nagyon jó. Egy 64 GB-os SSD esetén ez minimum 192-320 TB írás (128-as esetén 384-640 TB) ami bőven a többszöröse (legalább egy nagyságrenddel) mint ami a gyakorlatban írható.
Elméletileg. De mivel erre korrekt forrást nem találtam, ezért vagyok bizonytalan.
-
djculture
félisten
válasz
LeslieG Jr. #6 üzenetére
Kösz ez egy jó összefoglalása a 3 féle chipnek.
-
LeslieG Jr.
őstag
Sajnos lejárt a szerk. időm.
Íme az adatok: SLC & MLC & TLC
-
djculture
félisten
válasz
LeslieG Jr. #4 üzenetére
3-4k-val reklámozzák a fejlett hibajavító algoritmusokra hivatkozva, de ez nem nagyon igaz szerintem se. Ezzel szemben a slc bír 100000-et.
-
DeFranco
nagyúr
Egy átlagos MLC SSD hány írási ciklust bír?
-
djculture
félisten
Na ebböl kellene egy 200gigás verzió nekem, de ugyse tudom megfizetni
plömplöm Kösz majdnem jól is tippeltem 175ezer jó magyar forintra tettem kb a 200gigás árát. -
plömplöm
őstag
"hivatalos vételárat még nem közölt a gyártó"
kis buták, megkérdezhették volna a kékcsippet: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Megbízhatósága és állóképessége a legintenzívebb szerverfeladatok ellátására is alkalmasság tehetik.
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- HP 763838-B21 Workload Accelerator 3.2TB (SanDisk SX300) PCIe SSD 3 db eladó
- Seagate BarraCuda 2.5 2TB 128MB SATA3 (ST2000LM015) szinte új
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Seagate Spinpoint 2.5 2TB 5400rpm 32MB SATA3 (ST2000LM003) szinte új
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékkal garanciával hibátlan
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest