Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
szedrik5
csendes tag
Sziasztok !
Elöljároban ,alap szintü felhasználó vagyok .
Vettem én is egyet , de semilyen magyarnyelvü használati utmutatot nem kaptam ,bár ithonrol vásároltam (tudtomal kötelezöen járna hozzá) .
Olyanok segitségét kérném akik már használják egy ideje és az alapvetö dolgokal kapcsolatos kérdésekre tudnának választ adni . Ilyesmikre gondoltam ,h a három lednél a harmadik ,mit jelent ? (1:bekapcs , 2: wifi , 3 : ?)
És hasonló egyszerübb kérdéseim lennének .Ha nem gond ,a gyorsaság véget telefonon kérdeznék. Ehez küldenék egy mail cimet : szedrik@freemail.hu ,ha ide jeleznétek segitő szándékotokat és egy telefonszámot amin elérhetöek vagytok ,akkor azt nagyon megköszöném !
-
Ace Voltran
csendes tag
Hali!
Gyors kérdés: a mellékelt képen lévők mit takarnak?
https://docs.google.com/file/d/0B2GaTFmSnIzRSVUwS3F6ek5fR3M/edit?usp=docslist_api
Remélem most látszik,mert valamiért nem enged telefonról csatolni..
Lényegében:van egy T-mobilos "net drive"-om, ahogy ő nevezi 3g dongle..
a beaállításokon belül hogy tudom aktiválni?mi mit jelent?
2. Kérdés: párom telefonjára is leszedtük az app-ot, és nála is megjelent a kezdési név, jelszóadás, amit skippeltem.Így most ő is teljes értékű gazda lett (jelszóváltás, adattörlés)? Hogy oszthatók ki a jogosultságok (gazda, felhasználó), ha pl. én pcről,laptopról,mobilról is használom, és nem szeretném, hogy a többiek átrendezzék a struktúrát, átírják a belépőkódot..
Egyáltalán a többi felhasználónak le kell szednie az appot, anélkül nem tud belenézni, és használni azt?Bocsánat a kellemetlenkedésért, de ehhez nem találtam se leírást, sem illetékesebbet..és inkább kérdezek..
Egyébként tökéletesen működik, csak ezen részen vagyok tapasztalatlan..Megértéseteket, türelmeteket előre is köszönöm..
Csobot
https://docs.google.com/file/d/0B2GaTFmSnIzRSVUwS3F6ek5fR3M/edit?usp=docslist_api -
Carlos Dumb
újonc
Hi Van egy ilyen G2-m.Hasznos eszköz utazáshoz,munkához,szórakozáshoz.De mint minden más eszköznél felmerült itt is,hogy tudhatna (egy kicsivel) többet:
Hálózat:Saját tartománya van 192.168.201.xxx . De ha rákötöd egy 192.168.1.xxx
hálózatra,akkor Lan-on nem lehet elérni.Viszont kap az ottani routertől IP címet 192.168.1.xxy-t.Portkeresővel ki is ír néhány portot magáról.Kevesebbet ugyan,mint a saját wifi hálózatán (53,80,139,443,445,5190,8080),de azért (53,80,443,8190)ezek vannak.Viszont nem csatlakozik 80-as on sem.
Na ez miért van? Előnye:Szállodában senki nem fog rákapcsolódni az sd kártyámra vagy külső vinyómra Lan-on keresztül.
Hátránya ugyanez otthon,ha én szeretnék csatlkozni PC-ről hálózaton.
Érdekes,hogy a Nas-t elérem a Kingston wifijéről,meg egy windows megosztást.Persze úgy,hogy ismerem az IP-jüket,stb.
Ha elérhetővé lehetne tenni egy adott hálózaton,akkor a guest-no password már nem frankó.
Ha valakit érdekelt már ennyire az eszköz ilyen szintű használata és ért hozzá,légyszi segítsen! -
erdoke
titán
A QNAP hasonló eszköze került szóba, ami talán még jobb médiaszervernek, de amennyit használjuk, ahhoz túl drágának találtam a próbát.
Szerk: több komolyabb iOS alkalmazás feissítésében láttam már, hogy Toshiba WiFi Drive támogatás került bele. Sajnos nem ismerem a megoldást, de jól hangzik.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
BandD
tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy ilyen eszköz vásárlásán, pontosabban ez és a Verbatim MediaShare Wireless megoldása között vacillálok.
Árban közel hasonlóak, tudásban szintén, a minőség is megü(the)ti mindkét esetben az elvárt szintet.
Családban van 2 iPad, utazás közbeni filmnézésre, nyári szabadság idején használnánk, de akár a mindennapokban is.
Külső HDD-t, pendrive-ot használnánk megosztásra, iOS-en AVPlayer-t használunk, alkaloadtán laptoon is néznénk filmet.
Akinek van ilyen irányú tapasztalata, várom jelzését, köszönöm -
kenand
veterán
Nekem szerencsére a padlás és a szobák között ment kábelcsatorna, amiből kis szerver helyiséget készítettem, ott átfúrtam a födémet, de ott nem számít a "külcsín" mivel egy kis lyuk zárt ajtó mögött. Az alagsorba, pedig egy használaton kívüli kéményben jutottam le (a kémény egyébként sem lett befejezve, csak a padlásig megy, mivel nem lett építve cserépkályha/kandalló.
Egy barátoméknál is WiFi repeeterek vannak, de mindig kínlódik. Biztos nem sikerült jót választania. Az Ipadját pl. csak az egyik engedi be. -
erdoke
titán
Eleinte nem ment nálunk a WiFi-s filmnézés, a két vasbeton födém erről tud gondoskodni. Viszont 2 db AC66-os router ún. média híd funkcióban simán átlövi úgy, hogy stabilan megvan a 60-80 Mbps.
Egyelőre letettem az egyébként nagyon körülményesnek ígérkező kábelezésről.A legjobb aláírás a héten
-
kenand
veterán
Ha esetleg szintes házban laksz, és van egy födém a WiFi jel jelentősen gyengül.
Korábban sokat próbáltam a PayonHD-met és a WD liveomat WiFin , de nem vált be. Problémás volt a teljesítmény, hálózatra loginolás is döcögős volt.
Nemrég elköltöztem és az új házban inkább mindent bekábeleztem a filmnézés miatt. Padláson szétosztottam mindent.
De wifi is van természetesen - most is azt használom az üzenet íráskor. Fiaim régi 3Gs iPhone-ja is eléri a NAS iTunes szerverét, WiFi-n lehet zenét hallgatni, de filmhez kábelt használunk.
Nem csúcs eszközökről van szó, jó részüket mint pl .a D-Link 320-as NAS-t használtan vettem, de jól működnek ebben a szisztémában. -
kenand
veterán
válasz #79335424 #32 üzenetére
Varglex-es openwrt-vel a TP-Link 1043 olcsó és okosítható, te tényleg hisztis egy kicsit főleg a külső USB HDD-re. Nekem 3-ból eggyel ment rendesen, többitől állandóan fagyott. Időnként belassul újra kell indítani, de azért elfogadható, főleg az áráért. 24h-s seedre tökéletes, letöltés max 1mbyte/s és max 1 torrent. Több estén lefagy. (seedelni akár többet is tud)
-
törölt tag
Még csak annyira combos sem kell. Sokan használják azt a 1043 -as TP-Linket. Én nem szeretem a TP-Linkeket, Tomato -párti vagyok. Mindíg a Shibby Tomato kompatibilitási lista alapján választok routert (lehetőleg min 32MB flash -est, pl Asus RT-N16). Ezen kívül van egy Zyxel NSA310 NAS -om, ami szintén nem egy ökör ára.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha stabilan otthoni üzemet szeretnél, akkor ilyen árkategóriában kapsz USB -s routert is, ami ezt tudja. De egy egylemezes NAS sem sokkal drágább. Viszont sebességben, teljesítményben és szolgáltatásaiban össhe sem lehet hasonlítani egy ilyennel. Ennek a mobilitás az előnye.
-
Eriqo
csendes tag
Sziasztok
Én is tervezem egy ilyen kis okosság beszerzését, de előbb kéreznék tőletek is, akik már hasznájátok:
Mivel van rajta ethernet port is, működik az a megoldás, hogy UTP-vel összekötöm a routerem és a kingston-t (amire rákötöttem egy külső HDD-t), majd mobilnet segítségével bárhonnan bármikor elérek róla adatokat a telefonomról az app-ja segítségével? Tulajdonképpen egy személyes felhőt létrehozva így.
@Erdőke: én is iOS-el használnám, hogy megy a divx és MKV filmek lejátszása ezeken az eszközökön?
köszönöm a válaszokat előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Akos1994
aktív tag
Én is tervezek egy ilyen eszközt beszerezni.
Nexus 4-et nem lehet bővíteni, a 16 gigából alapból sokat foglal a rendszer + pár játék + jó sok FLAC zene és el fogy a hely.
OTG-t pedig nem tud, így az egyetlen bővítési lehetőséget ezek a kütyük adják, ha akarok még zenét vagy bármi egyebet. -
nagyúr
Nagyon tetszik. Ha meg még csiszolnak a szoftvereken, bajnok eszköz lesz.
Kérdés: kártyaolvasót kezel? Mert pl. fényképezőgépről átmenteni adatokat nehézkes lenne, ha tárhelynek is SD-t szánunk.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
lazlogogola
tag
Ez tényleg jó!
-
erdoke
titán
NPlayer
Viszont most próbáltam újra, nem kért jelszót az SMB, és gond nélkül ment a FLAC és az MKV is. Ki érti...Így viszont az autós-kölykös felhasználás (LTE hotspotról netet tovább oszt, gyerekek filmet és zenét streamelnek) is működik, tehát egyelőre marad a kütyü.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Számítógépről nem próbáltam, úgy nem terveztem használni. Ezzel az iOS alkalmazással meg nem volt gondom hálózaton, éppen ezért a kedvencem. A legtöbb az eszközre felmásolt multimédiára van kihegyezve, ami elég 20. századinak hangzik...
Próbálgatom még, de ha nem megy az MKV és a FLAC az iPaden, repül a G2.A legjobb aláírás a héten
-
Ksix
tag
Firmware frissítés megvolt? Nekem a v2.0.0.5 van rajta, azzal biztos megy, arra már nem emlékszem, hogy régebiekkel is próbáltam-e már.
Tesztelgettem egy kicsit, lehet, hogy a lejátszóddal lesz a gond, mert próbáltam telefonos samba klienseket is, és bár az egyikkel gond nélkül megy, a másik viszont nálam se fogadja fogadja el a vendéget, folyamatosan jelszót kér, úgy tűnik kliensfüggő a dolog. Számítógépről is próbáltad felcsatolni, úgy sem megy? -
-
mgya
újonc
Nekem is van, szuper cucc.
1 TB-s külső hdd-ről gond nélkül játssza az MKV filmeket, android alól használva.
(És még nem frissítettem firmware-t.) -
csomi1977
aktív tag
Pl utazásnál lementem a videokamera sd kártyájáról a felvételeket ha kell a hely.A DSLR gépről a képeket, hogy feltudjam tölteni a netre.Vagy lementem őket egy külső mobil hddre, de telefon töltésre is kiváló.Persze egyszerűbb lenne egy notebook de ezt csak zsebre vágom
-
Elemental
addikt
Megkérdezhetem, hogy akinek van ilyesmi eszköz, mire használja? Troll off minden tekintetben, tényleg érdekel.
-
csomi1977
aktív tag
Nekem van már van kb 6 hete.Az árához képest teljesen jó és a mobil WD Hdd is megy róla. Azért az androidos app lehetne kicsit komolyabb
-
erdoke
titán
Bár fut rajta valami UPnP/DLNA médiaszerver, rejtélyes okból csak azokat a fájlokat teszi rajta elérhetővé, amit az iOS alkalmazás is támogat. Hiába van mindenevő lejátszó app, amivel otthoni NAS-ról (DTS kivételével) mindent tudok streamelni, a G2-ről se a FLAC, se az MKV nem megy. Ebből a szempontból a QNAP, vagy éppen a WD új, merevlemezes mobil NAS-a valószínűleg sokkal jobb lehet. Kár, hogy nekem éppen erre kellene alkalmanként, az egyebekre már régóta van jobb megoldásom.
-
azka79
aktív tag
Nekem van 1, zsír kis cucc. Android alól Total Commanderrel használom, nyaralás alatt a biztonsági mentést az SD kártyámról HDDre ezzel csináltam.
-
erdoke
titán
válasz oraihunter #2 üzenetére
Amikor rendeltem Amazonról (35 GBP), itthon 14-ért is láttam.
-
-=MrLF=-
senior tag
Kingston MobileLite Wireless G2: 15.602,- Ft [link]
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
davidsone
addikt
jó kis cucc
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Samsung 860 EVO 500GB
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest