Hirdetés
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- Maduro szerint venezuelai gyerekek gyártják majd az NVIDIA chipjeit
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- DUNE médialejátszók topicja
- Plazma TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
DaveE12
csendes tag
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Rendszertől is függ, illetve, hogy mit szeretnénk rajta csinálni!
-
GreatL
őstag
A tálca még mindig használhatatlan, az utolsó insider buildben is, és így is marad?
-
Yeffy
veterán
el is lehet tunteni, nekem is el van mindket laposon, amit hasznalok.
ertelmet en sem latom a dedikalt keresosavnak, start menuben is lehet keresni, ami ugyanaz a kereso kb, ez csak a helyet foglalja, es otvarul nez ki.maximum az altalad emlitett nagyito, de abba is, meg a feher savba is kattintani kell, akkor meg mar nem mindegy, ha a Start menure kattintok, es oda irom be?

-
Yeffy
veterán
válasz
Nowhereman
üzenetére
a 10-esé esetén az elolvasás közben már el lehetett ropogtatni egy csomag ropit, ezé talán már egy egész délutános program lesz....
lol
-
Dave™
nagyúr
válasz
Necroman_Mk2
üzenetére
Azok igen, mivel már a kutya se használ DOS-t. Ellenben Linuxon (és más OS-en is) nem csak azért és akkor használnak parancssort, mert nincs rá GUI-s alternatíva, hanem mert sokszor kényelmesebb, gyorsabb, vagy éppen jobban paraméterezhető így a parancs. Nem kell fejben tartani, elég nagyjából emlékezni rá, vagy ha még ez sincs, akkor rákeresel arra amit szeretnél csinálni, és meglesz. Vannak helpek, man oldalak, rengeteg beépített segítség áll rendelkezésre. Szervereken azonban nem jellemző a GUI praktikus okokból, és szükség sincs rájuk.
-
Necroman_Mk2
őstag
válasz
PCProfessor
üzenetére
Elmúltak már azok a régi DOS-os idők, amikor az embernek parancsokat kellett gépeni, nem beszélve arról, hogy egyes parancsoknak akár egy tucatnyi kapcsolója is lehet. Ezeket mind fejben tartani elég komoly kihívás, még jegyzettel is. És mivel ma már Linuxra is elérhetőek GUI-k, ezért a laikusnak elég is másolni, ha baj van. Ami most nálam épp aktuális, sajnos
-
PCProfessor
aktív tag
-
Dave™
nagyúr
válasz
PCProfessor
üzenetére
Én még csak most kezdtem bele linuxba és a beállításokban van kereső.
Ennek a mondatnak így nem sok értelme van. Rengeteg disztribúció létezik, különféle asztali környezetekkel.
Linuxxal az a baj, hogy sok kezdő copy pastel és nem tudja a parancsok felét így fingja sincs, hogy mit kell tenni ha hibába ütközik.
Ez tényleg baj, de ugyanez történik Windowson is, csak ott regedit turkálás megy meg cmd parancsok, aztán vagy megold valamit vagy elront valami mást. Manapság már elég kevés megoldandó probléma van szerintem, vagy csak én vagyok nagyon szerencsés az utóbbi 5 évben.Egyébként ha valaminek botrányosan rossz a keresője, az a Windows 10. Ellenben a Plasma keresője kiváló, mindegy hogy angolul vagy a beállított nyelven keresek, részkifejezés vagy teljes, keresni fog fájlokban, programokban, beállításokban is. Windowson nevetségesen buta, van hogy részkifejezésre tök más dolgokat dob, és csak teljesen beírva adja ki a keresett dolgot, csak hogy egy példát mondjak.
-
PCProfessor
aktív tag
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Arra, hogy LTSC-t ajánlgattál. Meg lehet oldani simán, hogy ne tegye fel magától a gép a frissítéseket, ahogy jön a rollout, hanem csak szól, hogy van valami új, aztán mondjuk felteszi az ember 1-2 hét múlva, amikorra kibukik, ha van vele gond. Vagy csak a biztonsági frissítéseket teszi fel. Ehhez nem kell Pistikének lenni, én nem erről beszélek.
Ja, persze a gépház-vezérlőpult nem annyira jó jelenleg, de őszintén én Linux alatt is utáltam, hogy össze-vissza vannak csoportosítva a GUI menüben a dolgok, settings, system, akármi alá. Ott sem találok meg semmit elsőre, pedig vagy 10 évet használtam elsődleges gépen 🤷♂️ -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
üzenetére
Nem igazán értem mire válaszoltál. Nekem az volt a bajom, hogy a Windows engedi kiiktatni a frissítéseket. Szerencsére a GUI-n nincs ilyen lehetőség. Dolgoztam ilyen mindenes karbantartáson is régebben, így láttam sok gépet. Ahol Pistike letiltotta a frissítéseket mert azok lassítják a gépét, ott a gép tele is volt kártékony dolgokkal.
De ha már felvetetted, terminálban megoldani valamit még mindig szebb, mint megtalálni valamit a kétarcú W10-ben ahol egyszerre létezik a vezérlőpult és a gépház, vegyesen elszórt beállításokkal. Meg van még a GUI-ról azt hiszem el sem érhető userpassowrds2 dolog is, ami időnként elég fontos tud lenni.
morgyi: ha engem kérdezel, borzasztó ilyen környezetben dolgozni. Igaz én mindig fejlesztő pozícióban dolgoztam, az meg nagyobb cégnél folyamatos harcot jelentett az IT-vel. Ráadásul ahol én voltam, ott nem volt wsus... Az egyébként net nélküli belső hálós gépeken a karácsonyi szünetben egyszerre ráengedték a gépekre az évi frissítés adagot a netről aztán vagy ment, vagy nem...
PCProfessor: ezekkel nem találkoztam, pedig aktívan játszottam is rajta, de alt-tab sosem volt gond. Nálam egyedül az Altium Designer nem tud pdf-et nyomtatni az MS Print to PDF-el rajta, de az meg lehet az AD hibája is, van neki bőven bugja.
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Olyan hihetetlen nehéz ám beállítani egy group policy-t a saját gépeden, ahol admin vagy?
Át kell írni egy értéket hozzá regeditben, ugye nem azt szeretnéd mondani, hogy ez kihívás, amikor rendszeresen megy a Linuxra buzdítás, ahol a beállítások fele terminál paranccsal van megoldva netes leírásokban?
(ami szintén nem baj amúgy, sokkal könnyebb egy terminál parancsot copy-paste-elni mint össze--vissza kattintgatni a UI-ban) -
PCProfessor
aktív tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Faceit nem ment, premiere proval voltak gondok. Valorant mikor megjelent is mindig crashelt. Random alt tab sok játéknál. Key2Xinput ViGem error dobott és még sok más. Webkamera működéséhez mindig restart kellett. Sorolhatnám még de túl sok lenne. Egyszerűbb sima wint felrakni és 30 perc alatt kipofozni úgy ahogy nekem meg annak kell akinek felrakom.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
PCProfessor
üzenetére
Mi nem indul el rajta? Ott valami más baj lesz.
morgyi: irodai környezetet hagyjuk, az egy más világ IT-vel meg mindenféle korlátozásokkal.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
PCProfessor
üzenetére
Gáz, hogy a Windows ezt megengedi... Neked jobb megoldás lenne LTSC W10 használata, az eleve mentes a mindenféle gyári bloatware-től, és a frissítései se borítják meg a rendszert. Valamint a 2019-es LTSC kiadás még 10 évig támogatott, nem úgy mint a többi W10 kiadás.
A W11 meg az eddig látottak alapján főleg az elején várhatóan vastagon bugos lesz.
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
üzenetére
Nem igazán. Windows 7-et és 8.1-et, majd win10 1607-et használtam 2016-ig kb. 2020 márciusig 1709-et használtam, mert annak volt a legkisebb latencyje és a legjobb fps értékeket is azzal a builddel kaptam. Mikor kijött a 2004-es verzió szidtam, mert nagyon rossz volt. Akkor eléggé sokat tweakeltem, van amiről kiderült, hogy feleslegesen. Azóta pedig 20h2_v2 van fent, mert nagyon stabil és még egy darabig nem fogom cserélni.
Aki megkért annak win7-et, később win10 1709-et, most pedig 21h1-et teszek fel nekik, mert mind nagyon stabil. Senki nem panaszkodott semmire. Maradok az ilyen bevállt módszereknél. Van egy nagyon tehetséges youtuber aki tesztelni mindig ha kijön valami új, az alapján hozok döntést, mert neki vannak komolyabb eszközei, hogy tesztelje a dolgokat. -
Necroman_Mk2
őstag
válasz
üzenetére
Szerintem ami az egyszeri usernek kell, azt a Gépházban már be lehet állítani. A Vezérlőpultos dolgok már Advanced level. Ettől függetlenül tényleg jobb lenne egy appba süríteniük.
#173 morgyi "Amúgy az Apple a Classic Mac OS - OSX váltással pl. meglépte... és be is jött nekik. Meg mondjuk a kódbázist is egy fokkal könnyebb rendben tartani."
Hasonlót lépett a MS is kb. ugyanakkor: kukázták a 9x vonalat, és az NT-t vették előtérbe, így lett az XP. Illetve azt se feledjük el, hogy az új macOS Unix alapokra épül, azaz nem teljesen nulláról kezdték el fejleszteni. -
PCProfessor
aktív tag
válasz
üzenetére
Szerintem maga a windows frissítés többet árt mint javít(legtöbb esetben). Kétévente jó ha frissítek, tweakelem, beállítom a dolgokat és semmi baja az OS-nek. 30 percet szánok rá és évekig nem kell vele bajlódni. Remélem w11-et is ilyen egyszerűen lehet majd állítani.
-
-
-
válasz
üzenetére
> Meg ha nem is írják újra, akkor is meg lehetett volna ennyi idő alatt oldani, hogy amit a júzer felé mutat, abban ne legyenek Win9x-es és XP-s UI elemek, és ne tűnjön egy összetákolt fosnak.
1) Ez valojaban senkit nem erdekel. Lehet a forumon csetelni rola, de valojaban nincs olyan ember, aki azert nem vasarolja Windowst, mert igy nez ki a regi vezerlopult, viszont modern UI-val megvenne.
2) Ahogy en a Microsoft elmult 7 evet latom, kurvajol priorizalnak, tehat valoszinuleg a lehetosegekhez kepest jol dontottek ebben is. Egy vesztesnek tuno helyzetbol, amikor _mindenki_ oket temette az interneten, oda jutottak, ahova.
-
válasz
üzenetére
> Ezért kellett volna húzni egy nagyot az MS-nek (nem érdekük nyilván...) hogy akkor az egész Windows kuka, tényleg a Win10 az utolsó Windows, és akkor 0-ról nekiállunk, a Win32 api meg full legacy.
Ja, csak ok nem akarjak tonkretenni az egesz uzletagukat, szoval nem fogadjak meg a tanacsodat

-
Kansas
addikt
Ezt kérdezd meg a sok milló Chrome(és Chrome OS)-használótól...
Gyanúm szerint egyébként tuti rá lehetne verni a dolog jó részét az érintésvezérlésre, amit ha jól meg akarsz valósítani, az bizony munkaterület-zabáló(és primitivizálást ösztönző) móka...
Azt ne kérdezd, mi a franc szükség van desktop Windows-on érintésvezérlésre, nem tudom... nekem a céges laptopom is érintőképernyős, de soha nem használtam aktívanezt a fícsört. -
GreatL
őstag
Én azt nem értem a vezérlőpultot miért nem írták ki még belőle? Elkezdték átpakolgatni a funkciókat a gépházba, de még onnan is egy rakat dolog a vezérlőpultra mutat. Eközben kibasszák az aláírás nélküli drivereket is... amíg nem kékhaláloznak, nem maradhatnak? Egyre rosszabb.
-
BiP
nagyúr
Nem az a gond, ha XP óta használt funkciók vannak benne. Hanem ha XP óta "változatlan formában" használt funkciók vannak benne.
A sok egyszerűsítés, funkciók nyirbálása nem fejlesztés. Ami jó, ami kényelmes, az maradjon. De direkt primitívvé tenni az (rajtuk kívül) kinek jó?
-
-
Kansas
addikt
válasz
üzenetére
És ha a Win11-ben továbbra se lesz ilyen opció, akkor majd megjelenik egy ilyen opció/tickbox a böngészőkben, amit használva a háttérben megcsinálja neked.
Én nem aggódok, ez nem lesz showstopper sehol.
Pl. médialejátszókban, képnézegetőkben, stb. örök idők óta ott ez a funkció, csak a Win8 után(ha jól emlékszek) kicsit kevésbé működött. -
GreatL
őstag
Majd lesz Win11 Configurator, meg WinOptimizer meg Windows 11 Manager...
-
GreatL
őstag
Felraktam a legelső insidert belőle... amennyi hiba és hiányosság abban volt, tuti nem készülnek el vele október 5-ig. Kisebb dolgokat sem tudott betartani a Microsoft... ja de, a felhasználóknak tartott be mindig is.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Necroman_Mk2
üzenetére
A felhasználók, mint a 10 esetében is.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A dev és a béta csatornában a hirdetés megjelenítő miatt crashelt a tálca a W11-ben... Aki így járt, az CMD-ből tudja megoldani a dolgot pár lépésből egy regedit kulcs törlésével.
https://www.xda-developers.com/microsoft-breaks-windows-11-by-injecting-ads/
Azért szép új világ, mikor a reklámok okozzák egy OS problémáit.
-
BiP
nagyúr
válasz
üzenetére
Köszi. Ezt megtaláltam én is közben. Ez Win10es, ezért nem foglalkoztam vele. A shell parancsot próbáltam, Win10 alatt működik is a dolog, de Win11 alatt már nem volt jó. Majd megnézem a többi részt is.
De nem fűzök hozzá sok reményt, a legtöbb registry trüköt a MS azonnal kiiktatja. Meg nagyon úgy tűnik, hogy Win11 alatt egyszerűen nincs ilyen. Legalábbis -mivel igény lenne rá- tele lenne a net hasonló Win11es leírásokkal. -
repvez
addikt
válasz
Necroman_Mk2
üzenetére
Nemhiszem, hogy ahhoz, powerusernek kellene lenni, hogy ha valaki addig eljut, hogy win-t tud telepit akkor egy plusz képernyon, beixelje, hogy milyen szoftverekre van szüksége az MS-tól. médialejátszó bongészó stb..
Amit a telepités után amugy is meg kell tenned, mert rar-t nem tudsz kitomoriteni nélküle , ugyhogy az már egybol egy plusz telepités és akkor a beépitett zip tomorito is minek ha a winrar megoldja egy programon belül.Meg lehet egy képernyő, hogy full telepités és egyéni, ez talán nem lenne olyan bonyolult.
Driverek és egyéb olyan programok minek kerülnek telepitésre amik sose volt a géped része vagy nem lesz már, de a kompatibilitás miatt ott van és csak foglalja a helyet.
Mennyivel kevesebb hely kellene ha csak az éppen aktuális dtrivereket tenné fel amik a konfigod összeáll. Arról nem is beszélve, hogy ha a gyári ISO-t letöltöd az még vagy fél éves régi drivereket tartalmaz ha nem régebbieket, igy azzal is elmegy egy fél nap , hogy leszedd az épp aktuálisat, igy már az első perctol kezdve a friss telepitésed, tartalmaz szemetet , le nem takaritott felelsges driver filokat.BIP:
A 60GB onnan jött, hogy amikor jon egy nagy frissités akkor a win csinál magának egy backupot, ami szintén 30GB körüli és a legtöbb user nem tudja nem törli azonnal és ott ul a gépén 2 win. DE természetesen ha nincs elegendő szabad helyed akkor sikertelen a telepités ami egy 120GB-os SSD-nél az alábbi okok miatt már alapbol lehetetlen.
Ha fel akarsz telepiteni egy 60GB-os játékot akkor azt a C/Temp mappába fogja neked elöször kitömöriteni, és megint csak nem érti az egyszeri user, hogy miért kapja a hibauzit, hogy nincs elég helye,mert ahova telepiti , hogy van több 100GB szabadon, igen de a C-n meg nincs .Ugyhogy csak az ilyen aproságok miatt is, minek ekkora méret egy OS-nek.
És az lehet , hogy neked a 16GB RAM-bol 3.2GB-t használ, de gondolom , hogy akinek 4GB- van a gépébe annak is, aztán megint nem marad szabad memoria az egyéb programok számára. -
Necroman_Mk2
őstag
A hozzád hasonló poweusereknek ez egy elfogadható szemlélet, viszont az egyszeri felhasználónak sokkal kényelmesebb, hogy az operációs rendszerrel együtt jön pl. egy webböngésző, multimedia lejátszók, egyszerűbb szövegszerkesztő, víruskereső meg újabban beépített alkalmazásbolt is. Ezen szemléletért azonban nem a MS-t, hanem az Apple-t kell kárhoztatni a Macintosh miatt
A telepítéskori kiválasztással még egyet is értenék, ugyanakkor ennek is van (vagy csak volt?) egy olyan biztonsági kockázata, hogy a user által a "csodaszoftverek" oldalról beszerzett verzió vírusos.#138 Dolphin Szépen és jól hangzik, de mi van, ha nem gyári kulccsal próbálkozik valaki? Mert erős a gyanúm, hogy az aktivizáció nem a MS oldaláról történik, és megeszik bármit
-
-
BiP
nagyúr
Nekem most Win boot után elfoglal 3,2-t a 16-ból. Helyet meg 30gigát foglal, ezt a 60-at nem tudom, honnan vetted.
De a ramnál amúgyis az a jó, ha használva van, ki van használva, lehet programokat előtölteni, stb.
De amúgy igen, jó lenne egy modulárisabb rendszer. Marad az, hogy az ember régebbit tesz fel, vagy próbálkozik linuxszal. Abból annyiféle van, mint égen a csillag, mindenféle igényre van megfelelő disztro. -
Dolphin
tag
Emberek, ha Windowst akartok hasznalni, egyet mondok: ReviOS
Teljesen eredeti, gyari kulcs kell hozza, mint a rendes Winhez. Ki van gyomlalva belole minden gerinctelenseg, tracking, kurzorkovetes, hatterfolyamatok, Microsoftnak jelentesek, stb, stb, es regi U procis laptopon 4GB rammal is Villamgyors! (tapasztalat) Nem viccelek, probaljatok ki, nem hittem a szememnek, mikor feltettem. Ugyanugy aktivalni kell, mint az eredetit, nem mokolt/atirt, csak a sok szar van kiszedve belole!
Yt-on van fent rola video is, magyarul is, szivesen!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az egy ingyenes eszköz, amit én használok, de vannak mások is... Az ingyenes MS OneDrive ugyanakkor nem tudja lekezelni, ha egy hálózati mappának ahonnan korábban hozzáfértem fájlhoz megváltozik a jogosultsága. Onnan kezdve beragad az örökös szinkronizálás állapotába de úgy, hogy konkrétan meg se tudja mondani, mivel van baja...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ingyenes OneDrive kliens konkrétan van és működik is, Linuxos géppel csinálom a OneDrive offline backupját nálunk (igaz terminálos, de egyszer kell beállítani aztán az értesítései grafikusak)...
Google drive-ból fizetős van több is, talán ingyenes is de ezeket jobban nem néztem meg. Viszont ez már nagyon off. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na igen, valamiért a Manjaro nem akar hízni...

Egyébként itt még azt is rá kell számolni, hogy mikor jön a féléves / éves frissítés Windowsra, akkor csinál backupot valami 10..15GB méretben, amire ha frissítés után ráengeded a takarítót, akkor képes elszöszölni órákat a törlésével, még SSD-s gépen is...

-
128-as már nem nagyon van, 120-as szokott lenni, az 111Gb-os valós kapacitás, mínusz over provisioning (már aki használja) tehát olyan 98-100-ról indulsz. Ebből lejön a swap és a hibernálás (alapból be van ugye kapcsolva) az átlagban megint 10 giga, bumm, 90 körül jársz. Szóval nem, nem a felét eszi meg, hanem a kétharmadát. Ráadásul még ha másik meghajtóra is telepítesz programot vagy játékot, ugyanúgy az AppData-ba fog szemetelni, esetleg a ProgramData-ba, neadj'isten mindkettőbe
-
tmarkee
tag
-
KISDUCK
addikt
Az ötlet tetszik, de a márkintegesek biztos rávágnák hogy ne hogy már a júzer jobban tudja hogy mit akar mint mi, majd mi eldöntjük hogy mit akar a júzer. Gondolom valahogy így dobnák ezt a remek ötletet a süllyesztőbe. Lehet hogy akkor updateknél több bugot is meguszhatnánk...
-
repvez
addikt
Vagyis azt akarod mondani, hogy a nagy átlagnak manapság 8gb RAM van a gépébe és ha abbol 4et elhasznál az OS az nem az erőforrás fele?
Meg a win 10 a 3gb-os telepitóbol a HDD-n 20gb-ot foglal el friss telepitésnél, de ez idővel böven felmegy 30 fölé is.
ÉS a win 11 meg a 60GB-ot közeliti majd, az nem nagy helyet foglal el?
Mikor az átlag ember már ha használ egyáltalán SSD-t akkor 128gb-osra teszi az oprendszert , és ha a rendszer elfoglalja annak is a felét akkor a fontosabb irodai alkalmazások és olyan programok amik muszáj a C-re telepiteni vagy csak oda tömörödnek ki mielött települnek, az nem okoz gondot ?Ezért kellene ha az Oprendszer csak a legszukségesebb dolgokat tartalmaznák ami a rendszer müködését biztositja a többi az legyen az userre bizva , hogy vagy a telepités alkalmával kiválasztja, hogy mit akar feltenni a telepitésnél vagy ha akarja akkor semmit mást mert megoldja külsös programokkal.
-
BiP
nagyúr
válasz
üzenetére
Úgy tűnik, nem.
Nekem pont az kéne, hogy mutassa az összeset, és az maradjon is így. (ne kelljen egy driver update vagy bármi telepítés után mindig egyenként állítgatni).
És nem találtam semmi registry vagy shell trükköt.
Viszont kiderült, hogy a notification area részen működik a drag and drop, így azért könnyebb kipakolni, mint behozni a menüt, és úgy állítgatni a csúszkákat. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Itt nem a pincér volt bunkó, te mentél olyan étterembe, aminek már az ajtóból sem tetszett az étlapja, aztán fel voltál háborodva, amikor a pincér kihozta a kajád.
Mondjuk nem mintha a te véleményed érdekelne igazából, csak azt hittem képes vagy legalább annyit belátni, hogy nem körülötted forog a világ. Tévedtem. -
BiP
nagyúr
válasz
üzenetére
Na, most kipróbáltam Win11 alatt. (.168-as build). Semmit nem csinál.
De ha a tálca így marad, ami komoly visszalépés a korábbiaktól, akkor megyek vissza 10-re.
Pedig alapjában véve tetszik az új UI meg az új gépház (sosem szerettem, mindig is vezérlőpult-párti voltam), de ha a tálca/start menü ilyen marad, akkor ez nekem így no-go.#109 repvez : miért kell egy oprendszernek a teljes PC teljesitményének és erőforrásainak a felét megenni a müködéséhez.
HE?Mire kell neki 64gb hely és miért kjell , hozzá erős CPU és sok ram ?
64giga disk kell. Nem foglal annyit. Nem kell hozzá erős CPU sem, csak új. Atom procik is vannak a támogatottsági listán.
Sok ram? 4GB ram a minimum requirement. A sok ram minden program szempontjából jó, ha van, hogy szabadon tudja használni.ÉS mégha tartalmaz is minden komponenst akkor legalább a telepités alatt ki lehetne választani,
Ezt mondjuk nem értem én sem a mai napig. Valószínűleg az egységsugarú userek miatt.Miért nem lehet csinálni egy pár GB-os alap belépöszintü hardverrel elfuttatni képes oprendszert belöle?
Vannak ilyenek is, csak az nem Windows. -
repvez
addikt
nekem azzal nincs probléámám, hogy huznak egy határt, hogy melyik generáciotol lehet telepiteni az uj OS-t.
DE az sokkal jobban zavar, hogy miért kell egy oprendszernek a teljes PC teljesitményének és erőforrásainak a felét megenni a müködéséhez.
Mire kell neki 64gb hely és miért kjell , hozzá erős CPU és sok ram ?Egy oprendszernek az lenne a feladata, hogy a különbözö komponenseket összefogja , hogy müködjön, a többi már elvileg egy külön programnak kellen lennie amit az user használ majd és azok többnyire nem MS termékek.
A böngészüt is legtöbben lecserélik a medialejátszokat is és az irodai cuccok is külön vannak telepitve.Akkor miért kell egy oprendszernek egy azonnak mindent tudo valaminek lennie ami mindent tartalmaz ?
ÉS mégha tartalmaz is minden komponenst akkor legalább a telepités alatt ki lehetne választani, hogy milyen komponensere van szükség és azokat a drivereket is telepiteni fel ami a gépben van és nem tárolná felesléegesen a telepités után is az összes gyártó összes termélkének drivereit.
Miért nem lehet csinálni egy pár GB-os alap belépöszintü hardverrel elfuttatni képes oprendszert belöle?
-
válasz
Krugszvele
üzenetére
Fractional hidpi scaling van mar?
(Csak viccbol kerdezem, nekem is Linux van a desktopon, es nincs.) -
KISDUCK
addikt
válasz
Jesus_Shaves
üzenetére
Emlékeim szerint nekem anno nem volt semmilyen gondom a style xp-vel, lehet hogy pont olyan kombinációt használtam ami bug mentes volt.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Krugszvele
üzenetére
Én is hasonlóan cselekedtem 6 éve, amikor megjelent a Windows 10. Azóta minden év a Linux desktop épve

-
Krugszvele
senior tag
Az elmúlt majdnem egy évben tudatosan leépítettem minden windows-relate dolgot, kerestem helyettesítő szoftvereket mindenre és ezzel az utolsó lökéssel kész vagyok áttérni a linuxra.
2022 a linux desktop éve
-
tlac
nagyúr
válasz
Jesus_Shaves
üzenetére
adwaita helyett még ajánlom a numix-ot, az is nagyon letisztult és jól működik
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Parfüm topik
- Szerinted mennyi az ára...? (Közösségi beárazás)
- Hardcore café
- Maduro szerint venezuelai gyerekek gyártják majd az NVIDIA chipjeit
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Át kell írni egy értéket hozzá regeditben, ugye nem azt szeretnéd mondani, hogy ez kihívás, amikor rendszeresen megy a Linuxra buzdítás, ahol a beállítások fele terminál paranccsal van megoldva netes leírásokban?
(ami szintén nem baj amúgy, sokkal könnyebb egy terminál parancsot copy-paste-elni mint össze--vissza kattintgatni a UI-ban)