Új hozzászólás Aktív témák
-
Mister_X
nagyúr
válasz
MortalVenoM #49 üzenetére
És te szerinted egy kiherélt nextbox ellenfele lenne egy Wii U-nak?
-
MortalVenoM
tag
nem értem a sok szkeptikust. Én személy szerint nagyon jó ötletnek tartom az elképzelést. A nagygép a ps4 ellenfele, amin nagy címeket tudnak futtatni, míg a kicsi inkább a nintendo ellenfele az arcade játékokkal. Már régóta akarok venni xboxot a kinectes játékok miatt, ha az olcsóbb tudja majd kezelni (márpedig hatalma öngól lenne ha nem lenne hozzá kinect) akkor biztos beruházok majd egyre. A nagy címekkel úgyis pc-n játszok.
-
Béééla
őstag
ez a teória ott bukik meg, hogy a kis konzol az más fajta felhasználásra lesz elsődlegesen szánva, ezt pedig a neve és a mérete is jól fogja feltehetően jelezni...
feltehetőleg, de most is hány gyerek kap a nyuszikától eXBaux-ot és hasonlókat
oké hogy itt techguruk vannak minden bokorban, de a való világban anyuci-apuci örül, hogy facebookozik
Persze még most is ott van a normális boltos esete, aki elmondja, hogy ez szarra se jó, de egy Fekete Péntek esetén inkább felakasztanák magukat kb. mert nem tudnak mindenkinek segíteni.A 2 idióta tinédzser akiről beszéltél az,vagy nem fogja megengedni a szülőknek,hogy ők válasszanak, vagy együtt veszik meg
, a mai srácok pontosan tudják mit akarnak.És még most is tömegével KAPNAK ajándékot a gyerekek, ráadásul elég fiatalok is, nem véletlenül van piaca az 5-6 éveseknek szóló játékoknak is. Pontosan tudják, hogy mit akarnak, de nem fogják Anyuék a gyerekkel együtt megvenni. Itthon lehet szokás kézenfogva elmenni a MédiaMarhába, de a legtöbbet akkor is karácsony magasságában szórják ki ezekből, ahol az ember KAP.
Aztán ott van a visszaváltás is, amit vagy megtesz a szülő, vagy nem. -
int
tag
Előre látom a síró szülőket:
"Megvettem az új Xboxot, mert olcsóóó volt, erre meg nem viszi a játékokat (AAA)... Ki érti ezt?!" -
BatchMan
senior tag
Szerintem lesz egy ARM-os alap, ami bővíthető egy combosabb kiadásban.
Ez olyan kb. olyan, mint a 4Gbájtos xbox. Amíg meg nem veszed az első komolyabb játékot, ami azonnal frissíteni akarja magát +3Gbájttal fel sem tűnik. Aztán rájösz a csalásra, és elsöndörögsz egy merevlemezért.
-
bencze
senior tag
Nem értem a szkepticizmust, az emberek 95%-a Magyarországon nem tud 150e ft-os játékkonzolt megengedni magának.
Szerintem itt keleten lenne piaca, nem geekeknek, gyerekeknek stb (és talán nem csak itt). -
Zso2
őstag
(#35) Béééla A 2 idióta tinédzser akiről beszéltél az,vagy nem fogja megengedni a szülőknek,hogy ők válasszanak, vagy együtt veszik meg
, a mai srácok pontosan tudják mit akarnak. -
Zso2
őstag
Teljesen jó dolog, sokan elvannak a Plants vs zombi játék szinttel, meg nagyon sok gyereknek is elég, költséghatékony megoldás,ennek az ajándéknak ugyanúgy örül a gyerek,mintha teljes értékű box-ot kapna.
-
-
Béééla
őstag
Miért fog a Microsoft MÉGIS két konzolt kiadni?
Nézzük meg az első karácsonyt: Apu-Anyu megfelelő technikai képzettség és egyéb nélkül csak azt tudja, hogy az a nyamvadt kölyök ikszbokszot akar.
El is mennek a <tetszőleges elektronikai áruház>-ba és ott meglátják, hogy van 4-5 féle box:
- super hardcore ultra edition, csatolva 32 játék, metálfekete, 1 terra HDD: 3 csillió dollár
- ultra red edition, 16 játék, 500g hdd, és piros: 1 csillió dollár
- arcade: 6 szar játék, vinyó nélkül, 1 joy, stb. (1000 $, ekkora már unják az árakat, és kapásból a legolcsóbbat nézik)
- normal: 450$, 1 joy, minden sallang nélkül, ez az, amivel még lehetne kezdeni valamit később, pl. vinyóval bővíteni, estébé
- lite edition: 250$, ez az ARM-os "szar" egy joyyal, na Pistike és/vagy Johnnyka NEM ezt akarta, de a szülők felbuzdulva, ezt veszik meg, na meg mellé valami "minőségi" játékot, mint pl. állatsimogatóPistike és Johnnyka pedig bőszen kibontja az ajándékát, örül a Zixboxnak, beindítja, megy az első játék, jó esetben gyűjt egy "normális játékra
Majd n+1 hónap múlva, amikor kijön rá valami jóféle, döbben rá a család, hogy azt márpedig nem viszi.
Visszavinni már nem lehet, így vagy játszik a szar játékokkal, ami egy átlag Pistike értelmi színvonalának elég, vagy vesznek MÉG egy xboxot, ami már normálisnak nevezhető. A másikat meg használják másra/ebayezik, estébé.Én már várom az első nagy rohamot, lehet beruházok egy nyomott árúra, ha bekövetkezik a várt esemény, aztán megy médiacenternek.
-
törölt tag
"egy ARM-es eszköz akkor gyakorlatilag soha nem kell kikapcsolni, mindig készenáll, hogy szórakoztasson... egy x86-os gép ilyen módon való életbentartása azért költségesebb lenne..."
Mindezt milyen alapon mondod? Miért kellene kikapcsolni egy x86-os gépet?
A Temash maximális fogyasztása 5W, a teljes platformé ~9W. Jó lenne mondjuk tudni, hogy mennyi az ARM-os megoldások platformdesign TDP-je. Teljesítményben viszont a Temash nagyon durván leveri a legerősebb ARM-os SoC-okat is. Persze kérdés hogy a mai 32 bites-ARM-okban gondolkodik a MS vagy ARM v8-ban. Utóbbi érdekesen befolyásolja a képet, de mind a két oldalról. Mindenképpen többet fogyaszt, mint egy 32 bites megvalósítás.
Ami előny lenne még az ARM-mal összevetve, de ezt is írtam már tulajdonképpen: A Temash 100%-ban kompatibilis a Box SoC-jával, szóval semmiféle további optimalizálást nem igényel a "portolás" (idézőjelben, mert valójában nem is kellene semmit sem portolni). Egy ARM-os megoldásnál nyilván máshogy kell megoldani a CPU és IGP együttműködését is, máshol vannak a bottleneck-ek stb. A PS4 és a Box hw-e erősen támaszkodni fog erre az együttműködésre. Ha a másik konzol eltérő lesz architekturálisan, akkor bizony a fejlesztők jó része nem fog foglalkozni azzal, hogy még arra is megírja. (PS3 esetén sem igazán használták ki a heterogén programozási lehetőséget. Ennek fő oka az volt, hogy gyakorlatilag csak azon a konzolon volt ilyen, szóval exkluzív címeket leszámítva nem volt kifizetődő foglalkozni vele.)
"olyan mélyre úgy sem nyúlhatnak le a fejlesztők..."
De, a konzolok és az API-jaik fő előnye, hogy szinte teljesen közvetlenül az adott hw gépi kódján programozhatóak. Nagyon is fonzos, hogy mi van a gépben, tudnia kell a fejlesztőnek, hogy mire is fejleszt, ismernie kell az architektúrát mélységeiben. Ezért is telik el 2-3 (vagy mégtöbb) év a konzolokmegjelenése és az azok hw-ét ténylegesen ki is használó játékok megjelenése között. -
oO7
őstag
válasz
#65675776 #32 üzenetére
A Windows RT is egy Windows 8 csak ARM-ra fordítva... ugyanaz a kernel (meg még magasabb rendszerrétegek is) van Win8, WinRT, és WP8 alatt... ez nem jelentene problémát... a kis konzol meg bár nyilván hálózatról lesz táplálva, de ha az egy ARM-es eszköz akkor gyakorlatilag soha nem kell kikapcsolni, mindig készenáll, hogy szórakoztasson... egy x86-os gép ilyen módon való életbentartása azért költségesebb lenne... azzal a fajlagos teljesítménnyel kapcsolatban volnának kétségeim... tehát, hogy azonos fogyasztás mellett melyik rendszer az erősebb... architektúra szinten meg nem kell kompatibilisnek lennie a gépeknek, mert olyan mélyre úgy sem nyúlhatnak le a fejlesztők...
-
törölt tag
Pont a W8 variáns miatt esik ki az ARM. Arra lenne Win RT maximum. Egy Temash-os cuccon viszont minden további nélkül futna egy teljes értékű W8, nem igényelne semmiféle portolást az egész, mivel a hw teljes egészében azonos architektúra lenne a nagy konzollal. És fogyasztásra sem lenne sokkal rosszabb egy ARM-os megoldásnál, miközben a fajlagos teljesítménye azt messze verné.
ARM-nak csak akkor lenne értelme ha egy kézikonzolról van szó és szempont a minél hosszabb akkus üzemidő. Ha hálózati táplálásról megy, akkor semmi értelme ARM-ot használni, csak feleslegesen bonyolítaná a fejlesztők életét.
-
oO7
őstag
-
Ed3r_X_
nagyúr
Hát akkor inkább tartsák még életben az X360-at megfelelő áron, mint ARM alapú konzolt kihozni.
-
PandaMonium
őstag
Szerintem jó ötlet.
Kemény játékokra itt az erős vas, minek vennék mellé egy "nagy" konzolt is?
Viszont az olcsóbbik darabra majd lehet benevezik az exkluzív Xbox Arcade címek miatt. -
Mr.Grincs
veterán
Szerintem ez elég meredek ötlet elsőre. Én nem vállalnám be az MS helyében. Inkább csináljanak 1et, de az jó legyen. Vagy mind a két kardba bele fognak dőlni ha kipukkad a lufi amit telefingtak vagy öröm és bódottá lesz. Reméljük jól átgondolva hozzák meg a döntést. Anno 3 xbox 360at használtam el már a sok év alatt és arcade gépet 1x vettem, cserének, amikor kidőlt az elite gépem amire már MS gari sem volt. Nah arra jóvolt, vinyó levesz áttesz = plug and play. Ebből csak azt akarom, kihozni hogy xboxból nem vettem az arcade verziót soha tudatosan, mert előbb utóbb az lett volna hogy ez is kéne nagyobb vinyó...ez az.. külön külön többe kerülne..Inkább egyszer, de a nagyobbat.
-
oO7
őstag
szerintem ha a játékfejlesztők DirectX API-kra építve írják meg a játékaikat, és nem akarnak mélyen belenyúlni az xbox exkluzív képességeibe, akkor az összes Windows-os eszközön futni fog a játék, és még mindig lehet, hogy a nagy Xbox-on meg megoldják, hogy a DirectX hívások közvetlenül továbbmenjenek a GPU felé ahelyett, hogy nemtudom hány rétegnyi driveren kelljen átrágnia magát...
-
f_you
tag
Nem ARM-en hanem XBox Live Arcade-en. Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy jelenleg ilyen kaliberű játékok vannak ott, nem pedig a tipikus mobil játékok, és ha jól értem a MS erre akar egy külön konzolt.
Bár elég furcsa, akkor ha valaki Arcade-en akar játékot kiadni, majd köteles lesz portolni ARM-re is?
Vagy rosszul értettem, és marad a XBox Live Arcade a nagy konzolnak, és lesz egy gyengébb amire ilyen mobil szintű játékok lesznek (kvázi Ouya)? -
f_you
tag
-
oO7
őstag
"Egy Samsung Galaxy egy Samsung smart TV-vel már hozza ezt a szórakoztatási szintet, egy felesleges plusz "doboz" nélkül"
na szerintem ezzel te kerültél legközelebb a megfejtéshez, én is valami ilyesmire tippelnék... SmartTV-k... az MS egy nagy darab, erős, drága játékkonzollal nem fog tudni hatalmas felhasználóbázist bezsákmányolni a SmartTV piacon... ez egy friss piac és az Xbox 360-nal már elmentek abba az irányba, hogy a konzol az egy "home entertainment center" legyen és ne csak egy játékkonzol... egy kisebb set-top-box a kapcsolódó szolgáltatásokkal tuti siker lenne és csírájában nyomnák el az összes többi próbálkozót ezen az új piacon (miért? Xbox, mint név miatt, és mert kb borítékolható, hogy az új Xbox-okon is egy Windows 8 alapú rendszer fog futni, azaz újabb eszközzel bővül a Windows 8 által lefedett termékpaletta, vagy buzzword-del mondva, a Microsoft ökoszisztéma)...szóval szerintem egy kisebb-olcsóbb Xbox SetTopBox az egy zseniális húzás lenne
-
Chp
őstag
Ha reális áron lesz, miért ne?!
-
Seri21
tag
Sztem nem rossz ötlet. Attól függően, hogy milyen áron fogja kínálni a Microsoft.
-
leviske
veterán
válasz
burgatshow #5 üzenetére
Nem vitatom, hogy totál hülye vagyok a témához, de az arcade játékoknak nem elég nagy szabadság az X86? Elvégre innen indultak, vagy mifene. Vagy azóta már nem AMD Jaguar magokat pletykálnak az új jövevénynek?
(#8) .mf: Végül is igaz, de ez mitől Xbox? Mitől nyújt konzol élményt, ami miatt meg kéne venni? Egy Samsung Galaxy egy Samsung smart TV-vel már hozza ezt a szórakoztatási szintet, egy felesleges plusz "doboz" nélkül.
-
blackydan
senior tag
Érdekes üzleti megfontolás lehet, de én már mindenféleképpen az erősebbet venném, ha játszunk, játsszunk rendesen alapon
-
zoltanz
nagyúr
Frankó, könnyen lehetne portolni ARM-re a játékok egy részét.
-
banhammer
veterán
Értem én, csak miért éppen ARM?
-
kispecek
aktív tag
Inkább törné a fejét valami értelmes kézi konzolon.
-
.mf
veterán
-
bteebi
veterán
ARM procival tudnák futtatni a régebbi játékokat? Ha igen, akkor akár még életképes is lehet. Amúgy szerintem 500 dollár egy jó konzolért nem is annyira sok, kb. egy jobb telefon ára, vagy még attól is kevesebb. Ettől függetlenül persze nem kevés pénz.
-
törölt tag
Hát mit ki nem talál a Microsoft, de szerintem lényegtelen ez a gyengébb Arcade gép
-
-
leviske
veterán
Egyetértek, az X360 piacon tartása ésszerűbb lépésnek tűnik. Gondolom 28 vagy 22nm-en még drágább se lenne, mint az ARM-es kis vacak.
-
Ruuwa
tag
Lehet szemet szúrt nekik az Ouya-t övező lelkesedés.
-
fatallerror
addikt
szerintem a nintendo elnyomná meg egyszerűbb az x360asat megtartani. de egyébként ez pletyka is marad szerintem
-
gianni85
veterán
Amerikába nem tartom hülyeségnek az olcsó xbox-ot, feltéve ha működnek vele a kiegészítő szolgáltatások, mint a Netflix, ESPN stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A pletykák szerint az igazán új generációs modell mellé egy olcsó modell is megjelenhet csak az Arcade játékokhoz.
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest