- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- ZIDOO médialejátszók
- Samsung LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ati1979
veterán
válasz
scarbantia #25 üzenetére
Igen akkor neked tényleg jól jönne egy ilyen.
Amúgy azt olvastam valahol a fórumokon, hogy talán az akksi időre lenne elég negatív hatással a 4k 10-bit. Na majd itt meglátjuk. -
scarbantia
aktív tag
válasz
Williamgrant #24 üzenetére
Nekem ilyenből voltak T61p-re épített Frankenpadok, 1600x1200-as, meg 2048x1536-os IPS-el. Nagyon szerettem használni, a színtere nem volt nagy, de nagyon szép papírszerű képe volt. Az utóbbinak meg 170ppi képpontsűrűsége volt, ami akkoriban (meg ma is) nagyon nagy ugrás volt a többihez képest.
Egyébként egy 16:10-el is ki tudnék egyezni, azt is jobban szerettem, mint a 16:9-et.(#23) Ati1979: Képekkel és grafikával is foglalkozunk, egy 4K kijelző 15.6"-on 280ppi-t tud. Az nagyon közel van a laborált, nyomtatott képek 300dpi-éhez. (tudom, technikailag nem teljesen összeegyeztethetőek, de látványra hibátlanok) Sőt, szerintem a kijelző még élesebb is, pontosak a pixelhatárok, minimális a fényszóródás.
-
válasz
scarbantia #19 üzenetére
Volt ilyenem nekem is, sőt a szervizünkben most is használunk. Inkább a szoftveres dolgok a gátak, mindenki szélesebb képernyő tartalmat gyárt. Kinőtte a világ.
-
Ati1979
veterán
válasz
scarbantia #22 üzenetére
Hát ja. A milliós monitorok nem ide a lettek kitalálva.Igen a fényes az s*zar. Csak matt ips. Én csak mezei felhasználó vagyok, jelenleg egy fullos 8760w-m (dreamcolor és 8730w-m is) van. A 8730w lassan megy majd.
Nekem nem kell a 4k őszintén szólva, így majd egy talán egy 15-ös g1 vagy g2 is jó lehet. Ezeket már 300 alatt meg lehet kapni. -
scarbantia
aktív tag
Asztali monitorban szerencsére van választék, csak bírja az ember megfizetni...
Még a P51 is iszonyú drága, valahol örülnék, ha ~350e Ft körülre beesne használtan a 4K-s, netán Xeonnal...De jelenleg inkább olyan 450-500e+, annyit meg nem költök laptopra, így is sok, de munkára, és sok évre beleférhet. Még az is játszik, hogy P50 gép, és P51 4K panel bele. Sajnos a P50-be nem túl jó a kijelző.
Ami még zavar, hogy a P52 már nem kapott rendes dokkoló portot, csak oldalt, de fényes kijelzővel akkor se kell, ha 10bites. -
Ati1979
veterán
válasz
scarbantia #19 üzenetére
Most utánaolvasás után már én is látom. Mondjuk agyon van hallgatva a hp részéről, érthető okokból. Zbook g3-nél van az átállás 8-bitre és UHD-re. A G2 még ok.
Ja és persze van az a pénz. 4000 dollárért lehet 4k 10bit hp dreamcolor monitort venni.
Ezek a lenovok jók lesznek.(#20) scarbantia
Nem rossz bár matt jobb lett volna sokkal. A P52 nek nagyon boros még az ára.
-
scarbantia
aktív tag
Közben kiderült, hogy a P52 is tudja a 10bit-et.
A Lenovo se írja mindenhol, de több hír is így hozta le, és a japán oldalukon is szerepel.
Viszont botrány, hogy csak ez a fényes érintős kijelző van, ezzel oda az egész. Külföldi fórumokon habzik a dühtől a userek szája. Persze már látom előre, ahogy fórumokon megy a heftölés, hogy hogyan lehet matt panelessé moddolni, meg, P51-be összehozni, stb. Ha létezik sima 10bit-es matt panelváltozat, akkor tuti belerakják majd a felhasználók. -
scarbantia
aktív tag
válasz
Williamgrant #17 üzenetére
Mondjuk ilyen?
Nem mindenki nyomi 16:9-el kezdte ám...(#18) Ati1979:
Tényleg létezik 4K Dreamcolor is(/Premier Color --> Dell), de a marketing elnevezés mögött már nincs többlet a konkurenciához képest. Ugyanis pont a 10bit/ch volt nagy fícsör laptop szinten, amit csak a FHD / WUXGA(17.1") panelek tudtak eddig, a többiek legfeljebb 8bit, a többség meg csak 6bit. Mikor az első 10bit-es Dreamcolor laptop megjelent, talán még az összes laptop csak 6bit-est használt. Aztán szép sorban jöttek a 8bit-es IPS-ek, a Dreamcolor meg hozzábutult. Ettől még persze jó kis wide gamut IPS-ek, de ezt egy P51 is tudja, meg sokan mások is.
Most ez a P1 és P72 az első aminek ismét van 10bit-es kijelzője.
Viszont a P1 is glossy, csak antireflex bevonattal.Az A-TW polarizátor az IPS glow effekten segít, azaz csökkenti, illetve újabban szinte megszünteti a felfénylést. Csak az Eizo-nak van (CX, CG), meg némelyik korai HP Dreamcolor, NEC monitornak. Az újabbak nem is biztos, hogy ilyen megoldást használnak, de felfénylés az nincs.
-
Ati1979
veterán
válasz
scarbantia #16 üzenetére
Laptop fronton a dreamcolor elérhető már 4k ban is. Akár 14" en is.
Nekem 17" ra bőven elég a full hd. (persze én nem grafikus vagyok)Ilyen Eizo val még nem találkoztam.
-
válasz
scarbantia #16 üzenetére
Érdekes lenne a géptest hozzá.
-
scarbantia
aktív tag
Szerintem meg túl van ez tolva egy picit. Persze nagyon jó a dreamcolor és én is örülök, amikor végre rendes kijelző kerül egy laptopba, de laptopon dolgozni nekem csak szükségmegoldás, és hozzátehetném, hogy egy A-TW polarizátoros Eizo után minden szar, de nem teszem, mert valójában egy jó DELL grafikus monitorral is lehet pénzt keresni, és igényesen dolgozni.
Laptop fronton én azóta elégedett vagyok, amióta van P51 4K, a közeljövőben be is szerzek egyet, és ha választhatnék, hogy FHD dreamcolor, vagy P51 4K, akkor tuti, hogy az utóbbi. Mindezt az Eizo mellett, a laptop csak azonnali munkáknál és helyszíni prezentációhoz kell.
Aminek szívből örülnék, ha a nagy képpontsűrűségű kijelzők nem csak 16:9-ben lennének, hanem akár 4:3-ban is. Pl. 4098x3072.
-
Ati1979
veterán
válasz
scarbantia #13 üzenetére
Szerintem nem tudja. Csak ez. Az első lenovo laptop ami számomra érdekes lehet.
Kíváncsi vagyok a felárra. Tippre minimum extra 500 USD.
A dreamcolor után minden s*zar már bocsánat. -
scarbantia
aktív tag
válasz
scarbantia #13 üzenetére
Ha jól látom, akkor a P52 4K az érintőpanel miatt glossy lett, és nincs is más opció ebben a felbontásban...
Viszont a P72 4K-nál a Lenovo nem ír érintő kijelzőt.
-
Ati1979
veterán
Lenovo ThinkPad P1 - 15.6” 4K UHD (3840 x 2160) IPS multi-touch, anti-reflective / anti-smudge, 400 nits, 100% Adobe color gamut, 10-bit color depth
A 10-bit-es szín mélység az jelenti, hogy olyan lesz mint a Hp dreamcolor? Gondolom igen.
-
-
Én feladtam a nvme drivernél, mert ami benne van az enyémben ssd az nem támogatott... vagy valamit nem jól csináltam.
Wifi driver nincs intel meghajtóhoz és nem is lehet broadcom kártyát bele tenni...
De ha neked sikerült, akkor nagyon szeretném kipróbálni én is, segíts nekem pls
!
Vettem usb wifi-t, amihez van dedikált driver.
-
scarbantia
aktív tag
P52-t miért nem lehet numpad nélkül kapni? Na meg rendes dokkolócsatlakozóval...
Egyébként nekem egy P51 4K tökéletes választás ...lenne, ha végre kezdene kicsit beesni az ára az elérhető kategóriába, mert azért 500e+ Ft-ot nem adok érte.
-
Fred23
nagyúr
Kíváncsi lennék a P72 gamer teljesítményére! 1080p-ben talán minden jelenlegi játékot szépen vinne maxon.
-
Na pár év, és veszek egyet használtan, töredék áron.
-
moleculez
veterán
Nesze neked Macbook Pro... És még olcsóbb is. Persze ha kell a MacOS akkor nem opció, de egyébként elgondolkodtató ajánlat.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Nem lesznek olcsók, cserébe út közben is hozhatják az asztali számítógépek teljesítményét.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- Milyen monitort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vírusirtó topic
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest