- Epson nyomtatók
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- VR topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
marsu
veterán
válasz
Tolkarius #30 üzenetére
Nem feltétlenül a méret a lényeg ....
Vannak kisebb TFT monitorok drágán, de kitűnő minőségű képpel, de sokam inkább megveszik a nagy TFT-t, mert olcsóbb.
Annak idején, amikor megjelentek nekem is csak egy 15" TFT monitorom volt, nagyon sok pénzért, de a 17" CRT után sokkal szebb és élesebb képpel. Persze ma már elég gyenge lenne a minősége, de ez van, a technika fejlődik, a monitorok egyre nagyobbak, és sok pénzért már sokkal jobb cuccokat lehet venni.
Csak tudja követni az ember pénztárcával ...
-
Tolkarius
tag
Szerintem marha jó dolog h vannak már ilyen árba is ilyen monitorok, mert legalább megfizethető.... Régen csak álmodtam egy 17 colos monitorrol (akkoriban 14 volt a menő), most meg már egy 24est is megtudok venni (igaz szenvedve, de legalább megtudom, régen a 17 est lehetetlen volt kifizetni. Emlékszem az első 17esemet a 14 es korszakra rá 3 évre vettem 67 ezerért, és a forint sokkal többet ért...).
-
Grigorisz
aktív tag
Pont arról van szó, hogy te aki egy magasabb minőséggel tudod összevetni sajátpénzen te fikázd.
De aki ugyanilyet használ mert olcsó az fogja be. használhatott volna crt-t vagy bármit még két hónapig, hogy összekuporgassa a pénzt egy minőségire de ő mégis "gagyit" vett. de azért fikázza... a céljainak valszeg tökéletesen megfelel de azért leszólja mert ez a divat.
Érdekes, hogy nekem böngészgetéshez, filmnézéshez, játékhoz pont megfelel a TN. És minden nagyképűsködés nélkül kijelentem megtehetném, hogy valami jobb paneles monitorom legyen. De minek???? erre amire használom ez is elég.
-
dezz
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #27 üzenetére
Én 4-5 éve egy S-IPS-es Eizo előtt ülök (néhány napja meg egy H-IPS-es Dell előtt), így is "be kell kussolnom"?
Egyébként miért is ne panaszkodhatnának, akik TN előtt ülnek, de a mai piaci viszonyok miatt (még mindig a TN-t nyomják a gyártók [ráadásul sokszor mindenféle vakításokkal próbálják felverni az árát], így a jobb panelesekből jóval kevesebb készül, épp amennyit magas áron is még megvesznek, és mindez hozzájárul a magas árhoz) meghaladja az anyagi lehetőségeiket egy jobb panelos?
Az (AM)OLED-es monitorok még évekre vannak és méregdrágán jönnek majd. (Először TV-ben jönnek, mert ott jobban el lehet adni aranyáron, és ott lassabban is ég be a kép, mint monitoron.)
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Én Hyudai monitort csak Tesco-ban láttam eddig ott meg inkább nem vennék ilyet.
A TN fikázok meg tényleg kussoljanak be, főleg hanem egy SVPA-s Eizo előtt csücsülnek.
Azt elhiszem, hogy szaklapokban fikázák mert miért ne meg megkapják a legjobb monitorokat tesztre, de a dinamikus kontraszt sokkal nagyobb szar, mint, hogy az a panel TN-es. Egyébként is, az AMOLED lesz a következő minőségi lépcsőfok ahhoz képest az SVPA is gagyi.
A 16:9-est arányt énsem értem minek erőletetni PC-s fronton, 16:10-ben több minden jeleníthető meg, filmnézéskor az a 2 db nyamvadt csík meg nem hiszem, hogy annyira zavarna is valakit.
-
dezz
nagyúr
Ebben igazad van, a 40e forinttal nem nagyon lehet versenyezni jobb panellal.
De ez a szöveg mégis nagyon nem állja meg a helyét:
"Az olcsóbb daraboknál ugyan néha kompromisszumokat kell kötni, de általános célú felhasználásra talán nincs is szükség minden, a terméket drágító extra funkcióra." -
twollah
nagyúr
Aki kitalalta a 16:9-es keparanyt az nagyon szivesen a Dunaba geppuskaznam.
-
Grigorisz
aktív tag
Drága barátom! te aki szintén ilyen "szar" TN+film paneles monitornak vagy tulajdonosa(valószínűsítem azért mert olcsó volt) hát szvsz fogd be a szád. Divat lett fikázni a TN-t még azoknak is akik ilyet használnak. A szájbefogós részt kérem vegye magára az összes TN fikázó de otthon azt bámuló emberke. Akinek nem tetszik vegyen jobbat ha megteheti. És ennyiben hagyjuk is abba a témát.
-
borisz_B
tag
Ha már nem kell keleten ilyen "codaszep ócccó" TN paneles, jó lesz az a balkánra, mert még mindig vannak potenciális vásárlók, akiket meg lehet hülyíteni az árakkal, csak az a baj, hogy szembesülve ezzel a monitorral (esetleg az új vásárló), ez is "ipari hulladékká" válik, majd fél éven belül!
Az biztos, hogy nem sokáig lesz létjogosultsága ezeknek a TN paneles borzadályoknak - sőt még ilyen áron sem! -
Szerintem az emberek nagyon túllihegik ezt a tn panel kérdést, annyira azért nem szar mint amennyire szidják egyesek. Az meg a másik amit már leírt erdoke is, hogy egy profi paneles többszörösébe kerül, és nem hiszem hogy annyival jobb is lenne. Nézegettem profi paneles monitorokat pl eizo meg apple cinema display, és akkora egetverő különbséget nem láttam ami indokolná a többszörös árat, kicsit élethűbb volt szebb színek meg picit élesebb és ennyi, a legtöbb felhasználónak ezek nüansznnyi különbségek.
-
venember83
nagyúr
Eljutottam az alcímig.
-
Hát ez valóban nem drága,de a TN+FILM panel meg a HYUNDAI nem cseng valami jól
Én már láttam olcso monitor nagyon fos képpel.
Lehet ez is ilyen -
LackoMester
addikt
nemtudom,Hyundéj monitort nemvennék...maradok az LG-nél(persze csak monitor szinten)
-
erdoke
titán
Nem tudom, feltűnt-e, hogy 23"-os Full HD monitort DVI bemenettel 150 euróért (~40e Ft) kínálnak. Akinek durván ekkora kerete van monitorra, milyen nem TN-es megoldást javasolsz?
Általában én is be szoktam szólogatni a 100e Ft körüli 26-27" átlójú TN-es monitoroknak, de itt most nagyon nem hasonlóról van szó, nincs kicsit drágább alternatíva, csak sokkal drágább. -
Móci
addikt
Megint olcsó, megint TN... el kellene már hagyni.
-
-
marsu
veterán
A TN+film panel miatt nem is nagyon lehetnek túlságosan drágák ezek a monitorok ...
... ha van még aki ilyet keres.
-
Sanyix
őstag
Basszák meg ezt NEM hiszem el, hogy a dsub kimarad az olcsóbból, NEM hiszem el, hogy az úgy olcsóbb és nem drágább.
Mondja már meg valaki hogy a dsub (analóg) -> digitális (így kerül a képernyőre) átalakítás hogy lehet olcsóbb mint a semmi (dvi)?
-
Szerintem a 24-es full hd méret teljesen rendben van. 22 ben tényleg pici. 26-os méretben meg már eleve tn-film panelt nem szabad venni, 24 a határ de már azon is látszik hogy valamivel kevésbé jók a színei mint a 22-nek. 26-os mérettől már mindenképpen valami profi panelest szabad csak megvenni.
-
Enton
addikt
Árban elég jók. HAbár én Monitort soha nem vennék már.
Hyundai = Hunyadi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Epson nyomtatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fotók, videók mobillal
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Óvodások homokozója
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Samsung Odyssey G3 180Hz 1ms / garancia
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest