Hirdetés
- iPad topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Egérpad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czementhy
csendes tag
A VGA inkább egy
-re hasonlít nagyon.SIS 6215 [ Szerkesztve ]
-
MorphBCS
tag
Szerintem abal oldali egy
, a nagytesóját 1 tábla Milkáért adtam el itt aprón...S3 Virge
Ellenben a jobb oldalit nem ismerem... sztem ISA csatis, volt ilyen hangkártyám, de fogalmam sincs(((((( Szűcs Mátyás | +36-20/516-43-99 | Keress, ha van valami ! Régi: 78+/0- Újat meg látod! ))))))
-
Czementhy
csendes tag
Az előzőhöz képest túl könnyű.
Szerintem a bal oldali egy S3 Trio VGA kártya 1 MB memóriával, ami bővíthető 2-re, a jobb oldali pedig egy Bus Mouse vezérlőkártya (Microsoft InPort) -
Jester01
veterán
Azért egy pci kártya ne legyen már "mega retró" ... vagy én vagyok mega öreg?
Jester
-
törölt tag
A helyes megfejtőknek mi a nyeremény?
-
ddaydome
senior tag
Szerintem az első egy
-ass3 a második meg talán egyvideókártya hangkártya.[Ad Lib [ Szerkesztve ]
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
zdanee
őstag
válasz Alkarcsont #42 üzenetére
Amennyire tudom '87 óta van, az IBM Personal System / 2 óta...
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
ATEE77
tag
válasz adi mester #28 üzenetére
talán.Trident 8900d www.Phmegbizhatosag.atw.hu Itt ellenőrizheted az értékeléseimet.
-
ATEE77
tag
A felső egy
modemkártya.
Az alsó pedig egyS3-as vga kártya. www.Phmegbizhatosag.atw.hu Itt ellenőrizheted az értékeléseimet.
-
Qkackca
őstag
Pci-os vga illetve valami de mintha isa busza lenne, talán hálózati vezérlő http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
freeapro
senior tag
A második kártya: microsoft inport
https://www.flickr.com/photos/31121929@N04/7826274394Sajnos csak az segített, hogy beírtam a google-be, hogy retro isa card
-
zdanee
őstag
Egy S3 Trio 64 a bal oldalon és valami ISA bővítő, talán egy COM vagy PS/2 bővítő, de nem szabványos csatlakozóval... Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
törölt tag
Trident TVGA 9000i -
freeapro
senior tag
válasz Alkarcsont #31 üzenetére
Ja, már rájöttem, meg nem megy bele 8 adatvezeték sem. Lehet, hogy mégis RJ45?
[ Szerkesztve ]
-
Postas99
senior tag
Hynix memóriák 256K x 4-bit CMOS DRAM, 70ns vannk benne. A végén DSUB szóval VIDEOKÁRTYA, Talán Trident. -
Alkarcsont
senior tag
A baloldali egy
S3 Virge 2MB-os VGA 4MB-ra bővíthető, 3D hááát max D3D Directx 4-5 de csodát ne várjatok, lehetet vele játszani pl. TwistedMetal2-t 3D-ben de nem tudott minden effektet. A jobb oldali egy
ISA csatlakozós bigyula Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Razarus
tag
ISA-s soros port? Nem az a drága, ami sokba kerül, hanem az, ami utána nem válik be...
-
adi mester
aktív tag
A bal oldali talán S3 Trio 1/2 MB vagy SiS VGA kártya lehet, szintén 1 v. 2 MB-os. Anno volt ilyen kártyám, rengeteg, géptesztelni a legjobbak voltak, de ami bizarr a dologban, hogy volt mindkét gyártótól olyan kártyám, ami chipre pontosan megegyezett, csak a felirat a magon tért el.
A második talán egy
lehet, de ahhoz elég sok nyákot + hatalmas IC-t kapott...modem Egy újabb kihívás a pince mélyéről...szerintetek mi lehet ez?
Csak két közönséges herkentyű husi, de ha egy bajnok tudásával szakértő módon hajítjuk el: "Ez a jegy a fájdalomba, csak odaaaa :D
-
Postas99
senior tag
Bal oldali kártya: S3 Virge bővíthető memóriával, asszem 2Mega
Jobb oldali MODEM kártya.Válasz ment
[ Szerkesztve ]
-
Razarus
tag
Ha már retró.. az alábbi holmikat találtam egy gyors "fiókátkutatás" után:
(Csak azért a spoiler, hogy ne befolyásoljam a jövőbeni tippelőket)- EDO ram / 16MB/PC100 (2 x EEM03B 996AA)
- MATSONIC "MS-7016S" alaplap (Intel P2 cpu, EDO / SDRAM, stb...)
- részben újrahasznosított AT táp. Méretileg, mint ma majdnem 3 db. ATX
- Matrox "MGA-MIL/4I" vga (S/N: AAd06848; ez még "Made in Canada")
- S3 Trio64V2/DX vga (EC-64V2 PC CARD)
- S3 Trio64V2/DX vga (FPV T-64V2 / 2M)
- S3 Virge/GX2 vga (V1.1 ART-357GX-G)
- fekvő, TURBO gomb-os "baby" ház..1,44 MB-os floppy-k :
- MS DOS 6.22-es "CD-s" bootlemez
- MS DOS-hoz való, gyári CD-RW driver telepítőlemez
- MS DOS-hoz való, Sony Atapi CD-Rom Driver
- Win 98 Bootlemez
- Win ME bootlemez
- SIS 496/497 IDE Driver
- Sound Blaster 16 telepítő+kelléklemez (2 db.)
- PCI VGA S3TRIO64V2 driver for Win 3.x/Win95Sok-sok emlék...
Nem az a drága, ami sokba kerül, hanem az, ami utána nem válik be...
-
freeapro
senior tag
Az első videokártya D-SUB csatlakozóval, a második nehezebb dió, talán valami egzotikus hálókártya még az RJ45-ös ethernet elötti időkből (talán koax csatlakozó van rajta) -
soma75ph
újonc
A második képen szerintem egy S3 Trio64 (esetleg S3 Virge) PCI csatlakozós VGA van.
Bővíthető memóriachipekkel. Még akkoriban is szánalmasan lassú volt szegény. :-)[ Módosította: #65675776 ]
-
Smithi
csendes tag
A bal egy Trident TGUI9440 PCI VGA kártya, a jobb pedig egy MIcrosoft InPort PS/2 egérvezérlő. [ Szerkesztve ]
-
Zimmy88
tag
A baloldali egy S3 Trio, bővíthető memóriával, van is valahol egy ilyenem a szekrény mélyén
A jobboldalit nem tudom, talán hálókártya vagy telefonmodem lehet[ Szerkesztve ]
FZR2000 ®
-
És ez mi? (Ez nem olyan régi...)
-
-
Heló!
#4, #13: Megelőztetek,
de az... Egyébként tényleg régi, még aza picipuha egéraggyal, USA-ban készült, nem Kínában... [ Szerkesztve ]
-
Wajzy78
csendes tag
A bal oldali kártya valamilyen S3 Trio lesz, 32 vagy 64; ezek nagyon hasonlítottak egymásra, illetve sok enyhén módosított változatot adtak ki belőlük. A jobb oldalira csak tippelni tudok, mert az tényleg nagyon régi cuccnak tűnik. Talán telefon modem lenne? -
DeltaPower
addikt
A VGA nem S3 Trio, hanem egy SIS 6215 "Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
daninet
veterán
A bal oldaliból még volt nekem is, viszont a jobb oldalit azt meglestem a válaszok között, ahhoz fiatal vagyok
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
WD40
aktív tag
A jobb oldali egy Microsoft In-Port vezérlőkártya egerekhez (asszem van is itthon valahol , a bal valami S3 Trio lehet... Az analog világ utolsó (?) harcosa.
-
törölt tag
talán egy S3trio vga, csak fura hogy nincs rajta Bios?! és egy 8 bit-es isa egérillesztő -
Razarus
tag
Korrigálnék:
a jobboldali kártya lehet, hogy még ISA-s. Itt kár, hogy nem látszik a csatlakozó, mert abból egyértelműen kiderülne, hogy mire szolgált. Nem az a drága, ami sokba kerül, hanem az, ami utána nem válik be...
-
Razarus
tag
bal oldal: memóriával utólag is bővíthető videokártya (talán S3 Trio), jobb oldal: talán telefon/faxmodem. Mindkettő PCI -os. Boldog békeidők. Nem az a drága, ami sokba kerül, hanem az, ami utána nem válik be...
-
törölt tag
Én csak kicsit később kerültem a PC körökbe, de azért talán kitalálom.
Az első egy VGA kártya, PCI foglalatba, DSUB csatlakozó, egyértelmű. Szinte biztos, hogy már 3D, van memória bővíthetőségnek hely stb.
A következő valami ISA foglalatos kártya, mivel nem sok minden van rajta és ha jól látom az egy kerek port, egér vagy billentyűzeté lehet. -
Mokó
aktív tag
a felső valamilyen hangkeltő eszköz (szinticsipre nagyon hasonlit a csip) a másik s3 trio.... -
tag
A baloldali egy videokártyának tűnik, a kvarc oszcillátor és a bővíthető helyek miatt.
A jobboldali pedig szerintem valamiféle eszközvezérlő lehet, hiszen befelé van az egyetlen kimenete, és megszakításokat lehet rata állítaniPedig esküszöm, hogy először nem jelent meg a spoiler gomb....
[ Szerkesztve ]
-
ZooLLeR
tag
A bal oldali egy
cga videokártya,a másik pedig talán valamifélemodemkártyalehet[ Szerkesztve ]
Farhát eladó.
-
Shagar
csendes tag
[spoiler] hol a spoiler gomb ?[/spoiler]
[ Szerkesztve ]
-
Darkness
aktív tag
[img]Microsoft Inport bus mouse adapter (900-255-018 Rev G), PCI -os videókártya S3 Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.
-
L_ajos
őstag
S3 Trio és 8-bit ISA (XT-bus) mouse adapter PSN felhasználó: Foxxika | Samsung S23 Ultra | Canon EOS 1300D Kit
-
Kolbi_30
őstag
A bal oldali egy S3 Trio V64! 1 megas videokartya 2 ures 0,5 megas bovitovel,a jobbb oldali talan hangkartya setleg fax modem [ Módosította: mukibuci ]
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest