Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
Na mostmár kijelenthetem, hogy kövi procim 6/12-es lesz!
R vagy I... majd kiderül!
-
Prof
addikt
válasz
#38075904 #14 üzenetére
Mivel pihizik a proci 10-20%-on ha nincs megfelelo szoftver ami parhuzamos terhelest ad neki es csak az 1-2 magos legnagyobb orajel szamitott. Marpedig akkor meg nem volt nem jatek akit erdekelt volna, meg maga a windows se volt tokeletesen felkeszitve ra, hogy normalisan kezelje a sok magos AMD procikat.
-
dokanin
aktív tag
Az vajon miért van, hogy most már generációk óta ugyanazt a procit adják ki újra, meg újra?
Mi lehet ennek az oka? Miért nincs már új architektúra még a kanyarban sem? -
-
chris0000
őstag
válasz
BlueSteel #43 üzenetére
nem, nem az!
játékra 4K-ban teljesen jó... inkább már vga limitről beszélünk sajnos... csúcson megy a vga játékok alatt... a cpu nem sokat tud hozzá tenni a 4K felbontáshoz + a sok beállítás a játékokban... egyszerűen kell az erős-nagyon erős vga...
mikor megnéztem a Metro Exodust Ultrán RTX-el DLSS-el... leesett az állam, h h megy... mások említik (én még nem láttam), de ki fog derülni ha eljutok odáig, h a sivatagos pályán meg már kevés is a vga…. nah majd talán ez is megoldódik ha kijön az Ampere amivel így kompletten átugorják a Voltat… de még ezt nem lehet tudni, lehet mégiscsak a Voltat tolják be hamarabb... egyedül a microlagtól féltem de nyoma nincs a Metro alatt, Wolcen alatt, Division… ezeket néztem, toltam velük mostanában... üdv.
BIP#44 az MSI H310 VD-Plus lapomon se sokat...üdv.
-
BiP
nagyúr
válasz
BlueSteel #43 üzenetére
Az a durva, -én sem gondoltam volna-, de a youtube-on a tesztek alapján valóban használható 4K-ra 2080Ti mellett. 9900K-hoz viszonyítva a legtöbb játékban minimális a hátránya, csupán pár fps, nagyságrendileg kevesebb, mint amit az árkülönbség indokolna. (min.fps-ben érezhető azért)
[link] [link] [link]
Amúgy ha a procin nem is, mert azért a 20e-es proci nem fog sokat veszíteni az értékéből, de az alaplapcserén lehet bukni. -
chris0000
őstag
válasz
Pécsi gyerek #34 üzenetére
nem kell ezen aggódnod... én most vettem egy I39100F cpu-t a 2080Ti alá, ezt is csak azért mert kellett egy friss korabeli cpu a régi helyett...még most elmennek a játékok 4K-ban vele, a TV-m natívja miatt.
sokat nem fogok bukni a 20ezres cpu-n ha már nem kell...
üdv.
-
Sanya
nagyúr
válasz
dangerzone #22 üzenetére
Ez is a mocskos AMD miatt van.... :)
Minek ide többszereplős piac, ugye :)
-
kukulec
őstag
minden trollkodás nélkül, ezek milyen típusú feladatra lesznek megfelelőbbek mint egy jó amd?
-
Cs1csó
titán
14 nm-es, még mindig?! Nem unják még? Nem a 10-es vagy a 7-esnek kellene már jönnie?
-
Pécsi gyerek
addikt
Erre ha jó árban jönne le is cserélném az i5 8400-em
De mivel kellene új alaplap is hozzá maradok az i5-ömnél.
-
BiP
nagyúr
senki se tudja. A médiaembargó júni végéig tart. (megj: ápr. 13-júni 26. nem 5 hét, utolsó bekezdés. )
Most akár ezalatt is bejelentheti az intel, de inkább csak utána. Piacra dobás szintén későbbre várható.
És ebbe még bekavar a vírus is, amiatt még tovább húzódhat, ha nem úgy alakul a gyártás, csomagolás, logisztika,stb. üteme, ami viszont erősen valószínű.(#31) Hieronymus: szerintem nem letiltott HT-s procira gondolt, hanem 8/8-asként gyártottra. Mint pl. a 9700k, ami mit ad Isten, 95W-os TDP osztályban van.
-
jedis
senior tag
"csodálkozom, hogy nincsenek 12 vagy 16 magos versenyzők"
Ne csodálkozz. A tízezres széria alá való LGA1200-as lapok megjelenését is azért tolták el, mert a 10/20 -as I9-ek fogyasztását nem tudták emberi mértékek alá csökkenteni. Picit megpöckölve pillanatok alatt 300Watt körülire ugrott a fogyasztásuk ( ala 125Watt ).
Troll ON:
-Kipárolgott alóluk az alaplap.
-Az már kicsit necces, ha egy proci a játékvizet is megforralja.
-Örüljenek a kék fanok, ha 10/20 -as procit kapnak. Ha csak ki nem jön egy olyan "military version", amit villanyboylerbe lehet építeni cekász helyett.
Tudod, "Kellemetlent a haszontalannal".
Troll OFF -
"...szívesen látnék mondjuk egy 8/8-as procit, 95W TDP-vel."
A HT lekapcsolása nem jelet fogyasztás megtakarítást.
A processzorok válogatása kettő helyett, három csoportba válogatása nem csak gazdasági kérdés. Nem tudjuk mennyi processzor teljesítené a köztes kategória követelményét. -
Laraxior
titán
Arrol valami info h mikortol kaphatoak? Alaplapokkal egyutt...
-
-
Dr. Akula
félisten
Comet helyett inkább Ice jöjjön, főleg notiba, ahol nem lehet csak úgy behajítani mellé egy vga-t.
-
törölt tag
ehhez melyik sebezhetőség jár grátiszba?
-
Egon
nagyúr
Nem igazán értem ezt a palettát. 65 és 125W között még lenne pár lépcsőfok, szívesen látnék mondjuk egy 8/8-as procit, 95W TDP-vel.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
dangerzone #22 üzenetére
Az is, de az mégdurvább hogy "tikk-takk" mennyit álltunk egyhelyben
-
dangerzone
addikt
Durva, hogy pár év alatt az i7-ből i3 lett. Belépő szinten is már 4 mag 8 szál.
-
törölt tag
Nemértem miről beszélsz, 10 éve mi volt ezeknek az amd alternatívája?
Gondolom csak ennyi a problémád, és egyből le fog esni.
Nekem világéletemben xeonjaim voltak, most is az van ez a szerveres dolog nagyon túl van erőltetve. ( nem azért mert drága hanem mert 4-5 év és filléres tétel)
Az hogy pl most lett pénzed 6 magra stb, megint csak sztem senkit nem érdekel.
Én arra válaszoltam, hogy sírtál, hogy régen de kevés volt a mag ma meg már van rengeteg. Régen is volt rengeteg. -
válasz
#38075904 #14 üzenetére
Te komolyan nem érzed, hogy mi a különbség egy 2000$-os szerverprocesszor és egy otthoni felhasználónak szánt processzor között, vagy csak trollkodsz?
Amennyiben előbbi, akkor leírom: ár, alaplap felszereltsége, egy szálas teljesítmény.
Amennyiben utóbbi: azt írd már le nekem, hogy miért kerülnek a Xeon 8280-ak 28 maggal 10000$-ba, amikor a 32 magos 3970X 2200$-ba kerül? Amazonról néztem az árakat, mielőtt elkezded magad mentegetni, hogy nem is 10k, hanem 9k.
Vagy elkezded mondani, hogy az egyik szerver, a másik pedig HEDT? A két éves 7601 (egy tic, egy toc, tudod) 4k alatt van. -
green dude
tag
Én vmiért teljesen el voltam tájolódva. Azt hittem egy röpke másodperc erejéig, hogy ezek 10 nm-en jönnek.
-
tibaimp
nagyúr
A jó kis i7-8700-am visszaminősül egy i5-nek
. Mindegy, ez a haladás, végre már az Intelnél is. Ideje volt.
-
törölt tag
2012ben 2db 8 magos intelt dobhattál 1 lapba.
https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/64596/intel-xeon-processor-e5-2690-20m-cache-2-90-ghz-8-00-gt-s-intel-qpi.html
de valamiért nem ugráltak érte az emberek, 3770k val nem voltak fps gondjaik. A 8 "magos" amd is szarabb fps-t produkált. Valamiért nem sirt a szájuk a sok "magért". Próbálták próbálták, de az fps nem gyütt. Ha meg kellett akkor volt mag akkoriban is bőven. s2011 es platform volt a neve. -
chopin42
őstag
Hmm, a táblázat alapján a felsőbb ligában (10700-tól) a "non K" F végű procikon sincs szorzózár, csak gagyibbak az órajelek a k variánshoz képest, ez azt jelenti, hogy az intel kénytelen engedni a tuningot az árverseny miatt, vagy hibás a táblázat?
-
Hihetetlen, hogy 6-8-10 magos Intelek vannak, amikor 10 évig voltunk beragadva 4 magon. Milyen jó egy kis verseny...
Amúgy pedig csodálkozom, hogy nincsenek 12 vagy 16 magos versenyzők, de valószínűleg eltictocozták magukat.
-
subaruwrc
félisten
ugyanolyan mint az összes többi.
-
Alogonomus
őstag
Ryzen 3600 ugyanannyi mag/szál mellett simán hozza szobahőmérséklet+15 fokon az all-core 3,6 GHz alapszintet és az egy magos 4,2 GHz is hosszabb ideig elérhető a hozzá csomagolt hűtővel.
Intel alapszintnek eleve csak 2,9 GHz-et garantál a 10400-hoz, és onnan már minden "up to". Az elméleti 4,3 GHz-es egy magon elérhető érték látszólag szép, de a Ryzen 4,2 GHz a 32 MB L3 cache mellett biztosan többet ér, mint az Intel 12 MB L3 cache melletti 4,3-as értéke.
És akkor még nem is vettük számításba az Inteles hibák javításait, amiket bekapcsolva a verseny el is dőlne.
Egyik oldalon egy "tiszta" versenyző, másik oldalon egy "kicsit rizikós" versenyző. Esetleg akkor lehet érdemi verseny ebből, ha az árban gurít nagyot az Intel. -
Laraxior
titán
Ugyanitt 9900KS eladó
-
válasz
E.Kaufmann #1 üzenetére
Mert a desktop és a HEDT piac arról szólt eddig is, hogy kinek van a jobb energiahatékonyságú procija?
A legfontosabb kérdés az ár. Annak az ismeretében lehet pálcát törni ezen procik felett...
-
-
törölt tag
válasz
E.Kaufmann #1 üzenetére
Annyira nem hiszem, hogy vészes a helyzet, az amd is csak a felső házat tolja 7nm-en, ott nem tudott eddig mit virítani az intel. Vajon jut már a desktop piacra a 10 nanós procikból?
-
E.Kaufmann
veterán
Virítani kell az AMD-vel szemben. Kérdés, hogy ennek milyen lehet az energiahatékonysága egy Ryzen 3000-es sorozatú procihoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Vajon a 10. generációs i5-ös sláger lesz az árérzékenyebb középkategóriában?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 Magyar - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest