- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen monitort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SSD kibeszélő
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovacszk
senior tag
válasz Mr.Csizmás #17 üzenetére
Ezt hogy szűrted le a hozzászólásomból?
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
attila9988
őstag
Majd ez a sz*r is lesz 120 000 ft. És mit kapunk érte? Számológépet. Nevetséges hogy valaki szerint ezek a gépek reális áron kerülnek forgalomba. Már az sem érv egy netbook mellett hogy kicsi, mert már nem az. Lassan akkora mint egy rendes notesz, de feleakkora (negyed..) teljeítménnyel, azonos áron. Röhej. "Olcsó notebook" mi?
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz antikomcsi #19 üzenetére
Lehet alkalmazni az Intel Pine Trail-hoz flash és HD gyorsító chipet, de igazából az Ion még ezeknél is többet tud, szóval mindenképp gyengébb lesz az összérték. Esetleg a fogyasztás lehet előny, de aki tényleg erre megy rá, az inkább Tegrás vagy Snapdragonös smartbookot fog venni.
Tigerclaw: Hát. Ha nagyon ezt akarod belőle kiolvasni, akkor ki lehet, de igazából a hírben le van írva, hogy miért üti ki a nyeregből. De, hogy ne legyen vita átírtam.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért van kijelentő mód, mert az Intel Pine Trail-M-hez nem lehet Iont társítani, és az Intel gyorsan kivonja a régi Atom procikat. Lehet, hogy én vagyok értetlen, de kíváncsi vagyok, hogy szerinted hogyan lehet egy lapkakészletet processzor nélkül eladni?
Az NV ezért megy át az Ion 2-re, mely az ultravékony notikhoz készül, de ez benne van a hírben. Nyilván ez az utolsó olyan piac ahol, még lehet esélye egy harmadik félnek a saját chipsetével. A többi piac a licencek hiányában, és a GPU CPU-ba integrálásával lassan kiesik.
Ez nem az NV ellen szól, de az Intel és az AMD ellen nem tehetnek semmit, platform nélkül lehetetlen versenyezni. Ezért fejlesztették a Tegra-t, hogy az eltartsa őket, és ezért lesz a Fermi HPC-re gyúrva, mert a PC-s GPU piacot is felzabálják a platformmal rendelkező konkurensek. Talán nem meglepő, hogy jobbról-balról jönnek az x86-os NV processzor pletykák. Egyszerűen senki sem tudja elképzelni az NV PC-s jövőjét platform nélkül.Hát elég sokáig vártak az Ionos netbookokkal a gyártók. Sajnos az Intel jól keresztbe tett az NV-nek. Ezért is vizsgálja majd az USA versenyellenes bizottsága a chipset bizniszt, mert gyanús, hogy az Iont tisztességtelen módon kizárták a versenyből, egy jó időre. Én egyébként örülök annak, hogy van már Ionos netbook, hiszen kurva jó termék, de elég furcsa dolgok történtek ahhoz, hogy idáig eljussunk.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
smkb
őstag
"Születőben az Atomok új generációja, mely végleg kiüti az NVIDIA Ion platformot a nyeregből"
Megint kijelentő mód Abu, már megint... mint annó mikor azt jelentetted ki, hogy EGYETLEN nagy gyártó sem fog ION alapkon nyugvó termékeket megjelentetni (bár már akkro is fura volt az Acert nem oda sorolni). MIND jelentetett meg... de nem baj... fő a kijelentő mód, hogy megint sugalld a megalapozatlan véleményed, egyetlen egy lényegi mondandóval hogy az NV-t negatívan, jövőtlenül hozd ki belőle... mert annyira hihetetlenül jövőbelátó vagy... csak kár hogy az idő meg ritkán igazol.
Tényleg bekéne fejezned már ezeket a hülyeségeidet.Rajtad kívül az összes többi prohardver szerző kibírja az ilyen szubjektumok nélkül, mint amiket te nonstop minden hírbe beleágyazol.
-
marcee
addikt
A képek is jól érzékeltetik, hogy mennyire gusztustalanok ezek a fényes burkolatok, nem tudom minek erőltetik?!
\m/
-
forgonati
őstag
Áááá, a hajam tépném ettől a géptől. Már ami a külsőt illeti. Az a fényes fekete felület... Az első képen hogy néz ki már? Kilo zsír van rajta Miért nem tudnak a mattfeketénél maradni?
Keelah Se'lai!
-
Televan74
nagyúr
Mekkora kémfotók!
Látszik egy netbook tele ujjnyommal.Mindenbe beleugatok!!!
-
Intel bá' má' megin' a sz@rt akarja ráerőltetni a népre, mert házon belüli konkurencia lenne a kétmagos atom és HD-gyorsító GMA.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
kulcsarb
tag
kezdem érteni a nagy Intel-AMD összeborulást:
az Nvidiát akarják kicsinálni.Tényleg az AMD miért nem csinál ilyen "ion szerű" dolgot?
Vagy csinál csak nem tudok róla? -
félisten
A totális diktatúrát be is fogja vezetni, ebben biztos vagyok, de közben eszembe jutott, hogy az ION2 nem csak atomhoz fog készülni - ha jól emlékszem - hanem a VIA Nano-n kívül Intel ULV procikhoz is.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
-
félisten
Én az nem vágom, hogy ha a VGA a prociba költözik, akkor az ION2 esetén két IGP-t kell majd kifizetnünk?
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
.mf
veterán
"A gyártók elmondása szerint az Intel gyorsan le akarja cserélni az előző generációs Atomot"
"Garbage out, garbage in"?
Ez szánalmas. Lényegi előrelépés, főleg a fontosabb frontokon (teljesítmény, fogyasztás, videólejátszás) semmi, viszont az egyetlen épkézláb megoldást az Atomhoz (Ion) kizárták. Gratulálok.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
evone
őstag
válasz antikomcsi #19 üzenetére
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
-
BloodRay
veterán
Hű de erősen gondolkodok rajta, hogy lecserélem a Windet egy ilyen csudálatos gípezetre!
Nagyon sokat fejlődött a gép a korábbi generációkhoz képest..."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Tigerclaw
nagyúr
Az alcím eléggé félreérthető. Az jön le belőle, hogy jön valami új intel atom proci egy integrált vga-val, ami sokkal jobb lesz mint az ION. Ehelyett a lényeg az, hogy csinálnak egy új procit, egy szokásosan gyenge integrált VGA-val, de mivel a régi proci gyártása leáll, nem lesz mit belerakni az ION-os alaplapokba.
A hír szerint jövő év közepén állnak le a gyártással és amellett, hogy be is lehet spájzolni, az nvidiának lesz ideje váltani.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Major Major
senior tag
-
antikomcsi
veterán
Talán a teljesítménye miatt.
Egy ilyen 1 magos atommal, meg egy GMA-val kész élmény lehet az egyre több helyen felbukkanó flash alapú intrókat, reklámokat nézni.
Csak jobb lenne a jövbőben hardveres flash gyorsításra képes lapkát használni, mint ezt a szerintem vacak inteles megoldást. Bár ha ez is fog tudni annyit, mint egy 9x00-as nv akkor nem lesz gond, de ez egyenlőre nem áll fent.
-
kokyt
senior tag
"Szép" fényes borítás, gyenge integrált vga, amit legalább cseppet sem ellensúlyoz a harmat gyenge proci.
Az egyetlen pozitívum, hogy erre legalább nem akarják ráírni, hogy ThinkPad -
Zenty
őstag
Arra írtam, hogy technikailag nem veri, és az intel szórakozást a "minden egybe" dologra értettem..
Aki megismeri az iont, nem akar vissza menni gma-zni. Nem véletlenül sikeres az ion . Rengeteg embernek tele volt már a töke a régi gamaktól, ami semmire sem jók.
Ennek ellenére még is erőlteti az intel. Olcsó meg tuti nem lesz ( ha a mostani atom árakat nézzük) szóval nem fog érni semmit. Marad Via nano + ion2 páros, vagy más procival és az intelnek nyasgem.Guild Wars - Zenty a survivor
-
Móci
addikt
Hát, akkor ez elég gyenge eresztés lesz...
Ezzel akarják az Iont kiütni? Nem értem, miért kell visszafelé menni. Ezek után csak egy módon tudják kiszorítani az nvidiát: vagy összerakod a netbookot a mi cuccunkkal, vagy nem kapsz semmit."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
ferrus
csendes tag
Nem teljesítményben veri az iont, hanem, mivel integrálva van a chipbe a 3150 ("A központi lapkában található még egy DDR2-es memóriavezérlő, amihez 2 GB kapacitású rendszermemória kapcsolódik, tovább az integrált grafikus mag is itt helyezkedik el."), egy gyártó se fog még egy külön vezérlőt venni az nvidia-tól - vagy ha igen, akkor eladhatatlanul drága lesz a terméke a konkurenciához képest..
-
Bibby
addikt
Kicsit sem unalmas darab.
Ελευθερια η θανατος
-
dabadab
titán
"az dx9-es lapka nem e a gma950 átnevezve"
Nem, ez a GMA3100 kicsit tunningolt változata, ami nagyon harmatos az Ionhoz képest: az egy dolog, hogy a 3D teljesítménye olyan, amilyen, viszont rendes videogyorsítás sincs benne, ami fájó hiányosság lesz, főleg, amikor pár hónapon belül kijön a HW gyorsított flashplayer.
DRM is theft
-
Zenty
őstag
GMA 3150....
Ez aztán hatalmas ion "verés" Még a negyedét se hozza 9400-nak.
Az intel pedig ha sokat szórakozik koppanhat mint az AMD-nél. Nvidia már így is beperelte őket. Legfeljebb késöbb fognak fizetni több milliárdot.[ Szerkesztve ]
Guild Wars - Zenty a survivor
-
MODERÁTOR
Ha már a "kémfotók" kikerültek, akkor legalább valami szép képet csináltak volna. Ezek csak taszítják az embert, senki sem szeretne ilyen ujjlenyomatmágnes felületű valamit venni. Mért nem lehet mattra csinálni? Hogyan lehet az ilyen trendi? Ez egyszerűen undorító, és kényelmetlen állandóan törölgetni. Az én netbook-omnak csak a fedlapja ilyen fényes, de már az is bőven sok, meg nem vettem volna, ha belül is olyan.
-
Ren Hoek
veterán
Munjuk csak a vaku miatt látszik ennyire... Nekem pont ilyen síkos Asus-om van (mondjuk takarítoma zért rendesen ) de nemlátszik meg ilyen szinten a genya rajta.
-
brd
nagyúr
1 magos Atom. GMA. Már a Lenovo is kezdi?
Fini egyébként az első kép a sok zsíros ujjlenyomattal.
The only real valuable thing is intuition.
-
kovacszk
senior tag
válasz Mr.Csizmás #1 üzenetére
Na azért az kicsit tulzás. Win 7 ultimate-el amit elvileg nem támogat, csak akkor szórakozik not responding-al ha kicsit tulzásba viszem a megnyitott programszámot (3 böngészőablak, 1 kmplayer, utorrent) és még neki akarok fogni kitömöríteni egy filmet . De ez is csak az esetek kicsiny hányadában, és gyorsan helyreteszi magát.
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
derceto
csendes tag
"Utóbbi szerepét a DirectX 9-es API-val kompatibilis GMA 3150 fogja betölteni."
GYÁSZ
-
Móci
addikt
Elég ronda...
Arra viszont kíváncsi lennék, hogy az dx9-es lapka nem e a gma950 átnevezve (by nvidia).
Kíváncsi leszek az Ion2-re, no meg arra, hogy majd a gyártók hogy állnak hozzá."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
crue
őstag
fúj de gusztustalan az első kép
-
Mr.Csizmás
titán
elsőre azt olvastam, hogy 2 GB DDR2 VGA lesz
on:
miért kell mindenáron az egymagost erőltetni?
valamelyik netbookos témában írták, hogy még simán az intéző megnyitása alatt is képes kivágni az ablak tetejére a "not responding"-et...mindezt úgy hogy Vista Comp. matricája van.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Napelem
- Filmvilág
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 9. nap: Hot Wheels Unleashed
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- Razer Blade 16 - i9-13950HX, RTX 4090 (175W MAX TDP!), 32GB DDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - GARI
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Macbook Air - 13" - 2022 - M2 (8C/10C) - 8 GB RAM - 512 GB SSD - kitűnő állapot
- Macbook Air - 13" - 2015 - i5 - 8 GB RAM - 128 GB SSD + 128 GB SD-kártya - kiváló állapot
- Acer e5 521 1tb hdd 4gb RAM
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Szép Erős! Ci7! FHD/IPS/SSD/Gari
- HP Pavilion Gamer Laptop , Ryzen7 ,144Hz IPS Kijelő, GTX 1650 Ti 4gb ,1TB SSD ,16gb DDR4 ram 3200mhz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest