- Pentax DSLR topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen egeret válasszak?
- Megjött a Red Magic kompakt táblagépe az EU-ba
- Milyen TV-t vegyek?
- Androidos tablet topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
Dr. Akula #172 üzenetére
en vezetofejleszto vagyok 18 ev tapasztalattal, a tobbiek meg nem
ha vmit elkefelnek, es en atengedem, azonnal ropkodnek a tobb ezer euros karok a kieses miatt.
itt nem az en szemleletem van, hanem a hanyag munka, vs normalis. nem fogok senkit a sajat kodolasi stilusomra kenyszeriteni, de azt elvarom, hogy a kod atgondolt, es rendezett (rendszerezett) legyen, ami passzol a masterkodhoz. senki sem akar ketszer dolgozni.
-
arn
félisten
válasz
Dr. Akula #153 üzenetére
Értem én, csak ha a merge előtt a code reviewnal újra kellene kodolnom az egészet, mert vki csak osszecseszi, mert "működik"... Az nem munka, hanem kétszer dolgozunk vele. Arról nem is beszélve, hogy a toldozott kódjával lehet osszeborit három másik dolgot, amiről nem tud, vagy fél év múlva a kutya nem tudja, hogy ez mihez tartozott, aztán egy szemétgombolyagot görgetsz magad előtt. Ezt vagy megtanulják, vagy nem lesz belőlük normális fejlesztő.
-
arn
félisten
válasz
Dr. Akula #145 üzenetére
Egy altalanos nyelvi alap kell, mittomen a c, mint szintaktika, ehhez kapcsolodan vmi objektum orientalt nyelv - ennel tobbet nem is kellene tanitani, a gondolkodasmod a lenyeg. Az iskolaban ugyse tudjak, hogy mi lesz 10 ev mulva, sot igazabol azt se, hogy aktualisan mi van... a tobbire majd specializalodik az illeto, ugyis felszedi. Webnel nem csak a nyelvek, nepszeru frameworkok valtoznak folyamatosan, hanem a szemleletmodok is (szerver, kliens oldali render, stb). 18 eve csinalom, egy egyetemi kepzessel kitorolheti mindenki a feneket, alapnak jo max... csak rajta mulik. Radasul akik komolyan gondoljak, mar iskolaba is tapasztalattal mennek.
Amugy amit irsz - kb ez kulonbozteti meg a jo programozot a rossztol. Ez egy hivatas, aki megelhetesi programozo, erdeklodes nelkul, ott az eredmeny is olyan lesz. Mondom ezt ugy, hogy mindig azt mondom, hogy a programozas egy eszkoz, nem cel, nem a tegla a lenyeg, hanem a haz, amit epitesz belole. Ez sok munkaltatonak sem tiszta, leragadnak annal, hogy tudsz egy iskolai feladatot megoldani, aztan a komplexebb gondolkodas meg hianyzik.Es vhol ez a mi generacionk szerencseje, mert nalunk a gep meg az erdeklodes kozpontjaban volt, nem csak egy targy a lakasban, mint a hutoszekreny. Korabban azt hittem, hogy mire 40-50 leszek, nagy gaz lesz, mert nem tudom felvenni a versenyt a friss koponyakkal. Most pont forditva gondolom, sokkal versenykepesebbek vagyunk a gyer felhozatal es az elkotelezettseg hianya miatt.
-
arn
félisten
nekem is van diplomam, de szart se tanitottak ott... plane olyat nem, amit hasznosithatni tudtam volna. magamtol tanultam mindent, amit hasznalok a munkahelyen.
amugy nem programozasi nyelveket kellene tanitani, hanem gondolkodasmodot, es hogyan tudjak elsajatitatni maguktol az uj dolgokat. webnel kb haromevente megujul egy csomo minden, ki erre nem kepes, sose lesz belole programozo.
ez sajnos latszik is a szinvonalon, keves igazan jo szinten dolgozo embert ismerek. tobbnyire osszedobalt kodokat csinalnak, es jo egy adott problemat meg tudnak oldani, nem hogy egy komplex rendszert megtervezzenek. sokukbol hianyzik az ujdonsagok iranti nyitottsag, csak sodrodnak az arral.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Fotók, videók mobillal
- Pentax DSLR topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- Építő/felújító topik
- Redmi Note 8 és 8T
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest