Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Azért, mert ha nem tanítják meg a programozni vágyót rendszerben gondolkozni (lásd (#10) sh4d0w hozzászólását), illetve hogy egy-egy többféleképpen implementálható megoldás közül melyik erőforrás igényesebb a másiknál, akkor bizony hardver kell ahhoz, hogy a szoftver akadás nélkül elfusson.
Egyetemen villamosmérnöki szakon nem olyan kifinomult és elmélyült módon tanultuk a programozást, mint informatika szakon. Egyszer egy infós sráccal közös fejlesztési projektben a srác lépten-nyomon átírta a kódomat mindenféle flancos megoldásokra, amiket akkor én még nem igazán ismertem, és ez rendesen piszkálta a büszkeségemet. Később jöttem rá, mennyire igaza volt, mert erőforrásigény szempontjából az ő változata bizony sokkal optimálisabban futott, mint az enyém.
Szóval tény, hogy sok mindent el lehet sajátítani autodidakta módon, de az ínyencségekre is érdemes odafigyelni, mert sokszor azokon áll vagy bukik egy megoldás működőképessége. És ha ezeknek a felismerésére nem fordítunk időt és energiát, akkor bizony jönnek a több gigabájt memóriás mobil eszközök és a rajtuk ennek ellenére akadozva futó szemetek, amikre gyógyír csak a következő évben kiadott dupla annyiba kerülő és még több erőforrással felszerelt modell lesz... ami ugyanolyan gyorsan el fog évülni, mert manapság gyorsan kell szoftver fejleszteni és nem alaposan.
Némileg kapcsolódik: Kisfogyasztású számítógépek nyomában
Új hozzászólás Aktív témák
ph Egy francia felmérés szerint a fejlesztők harmada külső segítség nélkül sajátította el a szükséges készségeket.
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest