- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Szerintem a Vulkan-nak jelentősen komolyabb esélyei vannak. Amennyiben a Khronos nem szúrja el, kihasználhatja azt a helyzetet, hogy Androidon az egyetlen low-lv API, Linux-ra kezdenek csorogni az AAA címek (pl. DE:MD se várt sokáig a Windows-os debütálás után) és Windows-on is járható alternatívát jelent a DX-el szemben.
Csak olyan ziccereket nem kéne kihagyni, mint amik miatt pl a Frostbite még mindig kénytelen DX12-vel érkezni Vulkan helyett. Ha másban nem is, a nyíltságnak legalább abban meg kéne nyilvánulnia, hogy gyorsabban reagálnak az igényekre.
-
TTomax
félisten
Nekem van egy olyan de ja vu érzésem a Vulkannal kapcsolatban...nehogy az OGL sorsára jusson.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Prof
addikt
Tok jo , igaz a Dota 2 mar a 10 eves kenyerpiriton is futott szepen.
-
ribizly
veterán
Az azért komoly kompromisszumot igényel, hogy valaki ne használjon gaming-re dedikált VGA-t. És igaz, hogy rohamosan fejlődik ez az iparág, de én azt inkább önsanyargatásnak tartom, semmint szórakozásnak.
Persze, ha teszteléstől vagy pénzhiánról van szó az egy másik kérdés. Csak ne hasonlítsuk össze az élményt.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
R3wind
csendes tag
Részemről se találkoztam még rossz Intel driverel. Többnyire a teljesítménnyel is megvoltam, vagyok elégedve, persze nem nehéz ha az ember tudja, hogy hol a határ. Mondhatni évek óta használok igp-t körülbelül mindenre. Viszont amíg régen nem brillírozott az intel, meglepődtem hogy mennyire hasít, legalábbis számomra a HD 530. Sok játékot bepótoltam általa, plusz még jó darabig kibírom vele amíg lesz elég pénz egy értelmes vga-ra.
-
ribizly
veterán
Ezt nyilván meg kell lépniük. Ha a piac reagál egy technológiára és itt vagy a szegmensben, akkor lépned kell. Ix megy ez.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Badman 4ever
őstag
A szóban forgó eszközillesztő a Skylake és a Kaby Lake kódnevű lapkák IGP-jével kompatibilis, és Windows esetében kicsi az esélye, hogy a támogatott hardverek listája bővülne, annak ellenére, hogy a Vulkan API követelményeinek megfelelne a Broadwell és a Haswell lapkák IGP-je is.
A híren sikerült meglepődnöm, főleg a kiemelt részen, azt hittem van Vulkan meghajtó hozzájuk Windowsra már régóta...
Abból kiindulva legalábbis, hogy Phoronixon már elég régóta mennek az Intel Vulkan-os tesztek Linuxra és oda általában később érkeznek a funkciók a nyílt meghajtóba - ráadásul ott mind a 4 architektúra már most is támogatott.Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
Fred23
nagyúr
Akkor csak nekem vannak csupa szuper tapasztalataim az Intel IGP-ivel? Rossz driverrel nem találkoztam soha, bár lehet, csak szerencsés vagyok. Még anno notin, mikor volt egy beépített AMD HD 7670m az Intel HD 2000 mellett, sokszor kipróbáltam játékokat az IGP-vel is, és az fps csökkenésén kívül semmi más negatívumról nem tudok beszámolni. Lehet, túl keveset használtam, de mikor így tettem, minden jól működött!
Mondjuk a nevesített API nem csak az IGP-nek lesz jó, de a CPU is örülhet, szóval mindenképp egy jó hír a közelgő Vulkan driver, és én nem hiszem el előre, hogy az Intel sokkal vacakabb munkát fog végezni vele, mint az AMD vagy az NVIDIA!
-
jedis
senior tag
nekem is ! Mikor P2-re váltottam, akkor kellett valami AGP-s kártya, a Woodoo1 mellé
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
törölt tag
Tisztában vagyok vele, hogy az avulást gyorsítják az IGP-vel, nem a Videó-t , de a 70%-körüli piaci részesedésnél, már illene valamivel kiszámíthatóbb, kevésbé önző stratégiával dolgozni.
Pl.: nem azt követni, hogy 1 év alatt nagyjából stabillá válnak az alapfunkciók (több monitor, felbontás-váltás, stby-ból ébredés) és ekkorra vége is szakad a termék szupportjának.
Az hogy ebben az első évben azzal kábítanak, hogy AAA címek futnak ugyan ezen az IGP-n - "hibátlanul" - az kicsit röhejesRemélem nagy lépésekkel elrohan mellettük a piac, mielőtt még megszünteti/lekorlátozza a kivezetett "extra" pci-express csatornákat, gátolva a Dvga használatát a termékei mellett.
[ Szerkesztve ]
-
Ez nem vitás, hogy az Intel a profitmaximaliálás miatt nagyon megvágja a driverfejlesztés büdzséjét. De ez szerintem nem jó, játék nélkül is találkoztam elég bosszantó dolgokkal, s szerintem pont ezért van az, hogy az Intel IGP-nél az AMD-nek még mindig jobb megítélése van az olyan egységsugarú júzerek körében, akiknek van fogalmuk arról, hogy mire való a GPU.
Persze ez most júzer szempontból mondom, a gyártókat ez nem különösebben szokta érdekelni, mivel nem okoz profitot. Mivel minden Intel processzorban ott van az IGP (kivéve szerver), így felesleges jót csinálni, hisz a CPU adja el az IGP-t árukapcsolva, egyszerűen nincs olyan szituáció, hogy "Intel GPU-t akarok", mert mindenképp kapsz. Szóval, ha dVGA-t veszel, az az intelnek mindegy, hisz az IGP-t már úgyis megvetted. Onnantól lehet érdekes a dolog, ha az AMD CPU-k esetleg komolyabb szeletet harapnak ki a piacból, s APU-verseny lesz. Innentől rá kell feküdnie a driverekre az Intelnek is. Persze ez csak elmélet, szerintem sose fog megtörténni, sajnos.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Fiery
veterán
En inkabb ugy fogalmaznam meg a kulonbseget a masik 2 GPU gyartohoz kepest, hogy az Intel penzt akar csinalni es nem patent video drivert. Vagyis, pont annyi penzt raknak bele a szoftveres/driveres team koltsegvetesebe, ami ahhoz elegendo, hogy me'g epp ne lazadjanak fel az Intel GPU tulajok De nem akarnak tokeletes drivereket meg minden fiszf*sz jatekot tokeletesen tamogatni, mert azzal egyutt sem tudnanak tobb GPU-t (ami az o esetukben tobb CPU valojaban) eladni. Abban a kenyelmes szituban vannak ugyanis, hogy mondhatjak azt, hogy ha nem vagy megelegedve az iGPU teljesitmenyevel vagy szoftveres tamogatasaval, akkor rakj a gepbe egy videokartyat es meg van oldva a problema. Attol me'g ugyanugy toluk veszed a CPU-t -- vagy legalabbis marha kevesen fognak atpartolni egy-egy ilyen eset utan az AMD APU-khoz. Teljesen mas lenne a helyzet, ha videokartyakat is gyartana az Intel, akkor a szoftveres/driveres tamogatasra kenytelenek lennenek sokkal tobb penzt es figyelmet forditani.
A Vulkan kapcsan pedig egyszeru a keplet: amig a juzerek nem verik hangosan az asztalt, mert mar minden masodik jatek Vulkant (is) tamogat, addig minek erolkodjon az Intel a driverekkel?
[ Szerkesztve ]
-
slayer006
addikt
Bizony. Nekem volt valamikor Intel i740 -es kártyám
"Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader
-
-
nagyúr
3+ éve splinter cell: blacklistet játszottam végig egy üzleti kategóriás notebookon, probléma nélkül.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Fred23
nagyúr
Nagyon jó hír, érdemes lesz kipróbálnom a DOOM-ot végre! Ahogy néztem, OpenGL-hez képest itt olyan 10%-os fps-növekedést hozhat, ami egy Intel HD 530 esetén különösen jól jön.
Tigerclaw:Ha nem is túl szép, de élvezhető!
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Gondolom azért nem sietnek mert jellemzően senki nem várja el azt az IGP-től a játékok normális futtatását.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest