- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- 10 Gbps-os, övre akasztható SSD-vel adott magáról hírt a Patriot
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple notebookok
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Félkörpanorámás mikrotorony érkezett, ezúttal a SilverStone berkeiből
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Partz
senior tag
válasz guriga1234 #42 üzenetére
Azóta sikerült kiderítened mit takar a Dolby Vision rendszere és miköze ebben a fényerőnek a színspektrumhoz? És miért hülyeség az sdr példád? Vagy folytatod az offolást. Szomorú hogy ezt most lekell írni, de magadtól sajnos nem jönnél rá.
-
Partz
senior tag
válasz guriga1234 #40 üzenetére
Akkor ezt megbeszéltük.
"Nem vagy vitapartner."
Egyetértés, majd ha jártasabb leszel a témában még lehetek, azért ne add fel! -
Partz
senior tag
válasz guriga1234 #38 üzenetére
Teljes mértékben értem amiről szó van, írtam is kollégának értem az álláspontját. Aki értelmes vitapartner volt. Te viszont olyan dolgokat írtál most le több hozzászóláson keresztül, amik evidens dolgok, nem kezdem el magyarázni, mert én leszek a megmondó ember. Ha értenéd a hátterét most nem lennénk itt. Ezek után lehülyézel, na ezt tényleg nem értem.
Az ilyen stílust viszont nem kedvelem, nem is szokásom rá válaszolni. Ajánlom kicsit tájékozódj a témában és miután lehiggadtál folytathatjuk. -
Partz
senior tag
Egyébként értem mit akarsz mondani, nem kötekedésből mondtam, ezért tartunk jelenleg "csak" 1000 nitnél. Érdekességkép mondtam közel nem ez a cél gyártói oldalról, ennek jelenleg költséghatékonysági és energetikai problémái vannak, de dolgoznak az ügyön.
guriga1234
Ezek szerint, még mindig nem érted a technológia hátterét. Se a széles színspektrum előállításához szükséges led-ek működési elvét - energiahatékonyságát. Kár. -
kokobe
őstag
Kíváncsi vagyok mit tud majd feketeszintben és kontrasztban és mozgásmegjelenítésben!? Eddig nem vagyok elájulva...
<---AMD___ATi--->
-
guriga1234
addikt
"Ez sokkal fontosabb mint a felbontás növelése, ha valósághoz közeli kép a cél. Ez még csak a kezdet, pár éven belül a cikkben szereplő tv fényerejének többszöröseit fogjuk látni" - a jelenlegi tévémen is vissza van véve a fényerő, mert különben kiégetné a szememet. Miért lenne jó nekem, ha még többet kéne visszavennem?
-
guriga1234
addikt
Nálam nem esik szét a 3D, és nem hinném, hogy különleges agyam lenne.
"akkor sem nagy élmény egy klasszikus TV nézési távolságból" - ??? Mit értesz ez alatt? És még ha létezne is olyan (szerintem nem!), hogy "klasszikus TV nézési távolság", nem mindegy a kép mérete. Ha látószöget írtál volna, az értelmezhetőbb lenne. -
Partz
senior tag
Sokan fogalomzavarban szenvednek, a hsz-eket végigolvasva. Ez a fényerő nem azt jelenti hogy az astro-show 800 niten fog pörögni az arcba. Ez annyit jelent, ha a tartalom indokolttá teszi, valamint tartalmazza az ehhez szükséges többletinformációt. Az astro-show se tartalom tekintetében, se a másik szempontból ezt nem fogja.
A fent említett példáim nem otthonra szánt kijelzők, ebbe közrejátszik az általad írt fogyasztás is (most még). Viszont nem tudom, tisztában vagy-e a jelenleg futó 1000 nites hdr tv-k fogyasztásával, ami fényerőben tízszerese a jelenleg hétköznapokban futó modelleknek. Ezek ugye szint úgy led-es lcd-k. Példáddal élve az összes ilyen típusú tv fogyasztása tartalom függő, ha más mértékben is. Mindenesetre töredéke az általad írt mennyiségnek.[ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
Mondom fogyasztás.
Azért otthonra 1KW-os TV picit sok lenne, nem (napi X órában)?
Az OLED fogyasztása pedig tartalomfüggő, világos tartalomnál meghaladja a fehér LED + LCD áteresztési veszteség együttesét (azaz ne keverjük az R, G, B LED-ek hatásfokát egy COB -bal).
[ Szerkesztve ]
-
Partz
senior tag
Most is léteznek 2000-4000 nites direkt led prototípusok, ami 2,5-5x-öse a cikkben szereplő tv-nek. Akik ezt sokalják azoknak mellékinformációként mondom, a Dolby a 4000 nitet tűzte ki célul első körben. A kitolt színspektrum miatt egyik ilyen kijelző se hagyományos led-et használ, és a közeljövőben is egyre több szerepet kap az oled.
-
Partz
senior tag
válasz guriga1234 #22 üzenetére
Ezzel nagyon nem értek egyet. Ez sokkal fontosabb mint a felbontás növelése, ha valósághoz közeli kép a cél. Ez még csak a kezdet, pár éven belül a cikkben szereplő tv fényerejének többszöröseit fogjuk látni.
-
ROBOTER
addikt
válasz guriga1234 #21 üzenetére
Viszont a sztereoképnél (marketingnyelven 3D) nagyon jól jön, ha a látómeződön túlnyúlik a kép.
Én sokat foglalkoztam anaglif ábrákkal/mozóábrákkal számítógépen, és azt tapasztaltam, hogy ha a tekintet a keretre téved, és a megjelenített tárgy érinti a keretet, könnyen szétesik az agyban a térérzet. Növelve a látómezőt tartósabb volt az élmény.
A tartalomhiányon és a kényelmetlenségeken túl ez okozza a "3D" mánia leülését, ha minden stimmel, akkor sem nagy élmény egy klasszikus TV nézési távolságból.
[ Szerkesztve ]
-
nbg
senior tag
válasz guriga1234 #22 üzenetére
Dehogy felesleges. Ha atomvillanas van a nezett jelenetben, az igenis egesse ki a retinad!
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
guriga1234
addikt
A cikkben említett fényerő - Dolby ide vagy oda - teljesen felesleges. Talán szabad téren, verőfényes napsütésben lehet értelme, minden más helyen értelmetlen.
-
guriga1234
addikt
"Még egy sokat emlegetett 55-60nm panellakásban a nappali falára felrakott 60as TV is vígan belefér a látómezőbe" - a lakás alapterülete nem határozza meg a nappali méreteit, a nézési távolságot meg pláne nem. Egyébként, ha már arról van szó, hogy a tévét milyen látószögben látod: 2 dologtól függ: a tévékép méretétől és a nézési távolságtól. Minél közelebbről nézi valaki, annál nagyobb a látószög. Fix távolság esetén a tévé képének növelése (nagyobb tévé) ad nagyobb látószöget. Nálam ez 45 fok, de már így is mozgatnom kell a szememet, mert az a sáv jóval kisebb a látótérnél, amit az ember élesen és teljes részletességgel lát.
-
ROBOTER
addikt
Az jó az ábrában, hogy a fej közepét veszi a szög középpontjának, így olyan, mint ha a fülével látna.
Én amikor kb. 4..5 éve hazavittem a 40''-os tévét, picit ijesztő volt a mérete, de kb. aznap megbántam, hogy nem a 46''-osat választottam, mert az még elérhető árban volt.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz BlackDevil #10 üzenetére
Olyan nem létezik TV-ből, hogy túl nagy
Menjen a falra, és ne lógjon a szemed perifériás látómezejébe.
Itt a piros sávba férjen bele. Még egy sokat emlegetett 55-60nm panellakásban a nappali falára felrakott 60as TV is vígan belefér a látómezőbe. Igen elsőre kissé furcsa, hogy nem kell hunyorítani, de kis idő után már el se tudják képzelni, hogy élhettek rendes méret nélkül....“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
ALBY
senior tag
LÁTÓSZÖG barátaim, LÁTÓSZÖG!
Az a kérdés mindig, mit akarsz nézi, ahhozz mekkora szöget akarsz lefedni a látóteredből hogy élvezd.
Merthogy tartalomfüggő is. A szemünknek meg van egy fix felbontása (kb 1 szögperc ha jól tudom egy "biopixel").Zsibbasztó mikor táblázatokon, meg 20 éve javasolt énzési távolságokaton, meg "átlagos nappalikon" vitatkoznak az emberek.
(szögfüggvényekről se hallott senki..., pedig azért jár az érettségi )Amúgy meg Hajrá Dolby Vision! ez legalább igazi fejlődés lehet, nem csak marketing megvezetés.
A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
-
ALBY
senior tag
ígéretesnek tűnik,
kíváncsian várom hátha meg lehet egyszer nálunk is nézniA lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
-
StLui
veterán
válasz BlackDevil #10 üzenetére
A nappali mérete lényegtelen, a nézési távolságnak van egyedül jelentősége. Nekünk is elég a 40-es tévé, híradót nézni, minden másra ott a kb 120-as vászon.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
És Barney Stinson ezt már évekkel ezelőtt legyártatta magának.
...pontosabban egy 300"-est.
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
Wow...Reference...hát szerintem akkor ez nem az otthoni felhasználóknak készült.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
BlackDevil
aktív tag
Nekem ez a 60"(65) feleslegesen nagy! Egy nem túl nagy nappaliba elég a 40es
»OΛKΞN« √ ツ Toborzás: https://goo.gl/bO5GhH <--- Star Citizen ---> https://goo.gl/ptspnT ¤ Steam ---> shorturl.at/NSVW1 | Social Club ---> http://goo.gl/nPIu51 | Hackthat: http://goo.gl/kAJnpV
-
nbg
senior tag
Ki gyart egyaltalan 120-as panelt, meg nem is hallottam errol a konkret meretrol...
[ Szerkesztve ]
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
veterán
A Vizio remek tévéket csinál,a 120" az nagyon jól mutatna a nappaléiban nálam.De tudjuk,hogy ez a cég nem szállít Európába,így az ár nem is annyira érdekes.
duree54
-
Norbi 72
veterán
Itt 65 és 120 collról beszélnek,a kisebb 4000 dolcsi körül lesz,de a nagyobb?
106-os vásznam van,brutális lesz a 120-as.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
hát pf......
De valahol érthető. Adjunk valamit a home(L)user -nek 60 inch ~ 152 cm az már szép nagynak mondható...
Azok meg úgyis meg vannak veszve az 5.1-ért....De várjál Béla legyen már még valami....
Mondjuk csináljuk meg 120asban ~ 305 cm, mert az már óriáskivetítő rendezvényeken meg Jancsika (nevű Gigaparaszt) is mondta olyant akar, hogy a medencéből tudja nézni a barátok közt[ Szerkesztve ]
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
-Skylake-
addikt
60 es 120 inch , nem szaroznak van am lepcso a ket termek kozott
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
madgie
titán
Napszemüveg jár mellé?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Gyermekkorunk menő dumái
- Sweet.tv - internetes TV
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Gyúrósok ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest