Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
"Ha valaki mondjuk netto 1 millió forintot keres (és még csak nem is mondtam sokat, hiszen ennél jóval magasabb fizetések is vannak bizonyos szakmákban, hivatásokban), az nyilván másként tekint egy házvásárlásra, vagy egy 19 milliós tévére, mint aki mondjuk havi 200.000 forintból él."
Mindenki a saját szintjén nyomorog.
Ismertem olyat aki havi 800e netto mellett is minden hónap 20-a környékén úgy várta a fizut 10 napig mint a messiást... és olyat is aki 150e mellett szépen félrerakosgatott.A magyarok szerintem nem rendelkeznek kellő pénzügyi tudatossággal, a bevételük arányában túlságosan költekezőek. Rendszeresen azt nézik mi van a szomszédnak.
-
capulet75
addikt
Nem érdekel a világnézeted. További szép napot.
-
-
capulet75
addikt
Nyilván nincsenek mérnökök, meg semmi sem, Olaf meg Thorsen vettek pár kijelzőt az Aliexpressen,ráragasztottak két 5w-os hangszórót meg odaírták hogy BO.
Képzeld én láttam és hallottam már sok féle bang&olufsen cuccot, talán neked is kéne, aztán nem lenne ilyen hangnem. Az hogy hol van erre pénz, az csak földrajzi kérdés.
-
törölt tag
Én úgy hallottam, hogy adnak mellé egy (harmonikus) faragásokkal díszített kapát is. Hátha a potenciális vevőknek nem elég a ma kapható talán legdurvább tévé, így emlékeztetik őket a letűnt korok csodálatra méltó minőségére.
-
Piftuka
veterán
Nem cinizmussal mondom, de nyilván esetedben is igaz, hogy valószínűleg más háttérrel és jövedelemviszonyokkal rendelkezel.
Ha valaki mondjuk netto 1 millió forintot keres (és még csak nem is mondtam sokat, hiszen ennél jóval magasabb fizetések is vannak bizonyos szakmákban, hivatásokban), az nyilván másként tekint egy házvásárlásra, vagy egy 19 milliós tévére, mint aki mondjuk havi 200.000 forintból él.
Mindettől függetlenül is az ún. "luxustermék" meglehetősen egzakt kategória a termékek piacán. És nem feltétlenül a gyémánt berakás megléte, vagy hiánya a "vízválasztó.
Hanem maga az ár.
Teljesen egyértelmű, hogy egy pár tízezer, százezer forintos televízió nem "luxuscikk", a több milliós, prémium csúcsmodell viszont az.
Egy pár tízezer forintos minőségi karóra sem az, de a több százezer, vagy több millió forintos darabok szintén "luxuscikknek" számítanak.
Nem luxuscikk egy sorozatgyártott, nagy példányszámban eladott mindenkori új, tizenegynéhány millió forintos Skoda Superb, vagy Mazda6... Ám egy ~40-50--80-100+ millió forintos Mercedes terepjáró, Bentley limuzin, vagy Lamborghini sportautó minden vitán felül "luxusautó", még akkor is ha viszonylag nagy (több ezer) darabszámú sorozatban gyártották le.
Stb, stb, stb...
Ahogyan ez a tévé is egy luxuscikk.
-
Piftuka
veterán
Hogy kinek mennyibe kerül a háza, azt nem tudom Neked megmondani. Az is biztos, hogy általánosságban a 20 millió forintos ingatlan nem nevezhető "luxusnak" a szó hagyományos értelmében véve.
Ám én termékről beszéltem, nem ingatlanról.
Nem ugyanaz.
Ami a hozzászólásod második felét illeti... nagyon valószínű, hogy teljesen eltérő egzisztenciális háttérrel rendelkezünk.
Már amennyiben Te mindenhol 3-5 lakással rendelkező embereket ismersz a közvetlen és távolabbi környezetedben.
Én viszont még a személyes - ezzel merőben ellentétes - tapasztalatomtól függetlenül is úgy gondolom, hogy jelenleg Magyarországon az a lakosság szignifikánsan kisebb része.
A nagyobb részének még saját ingatlanja sincsen. (És nem az ún. "mélyszegénységben" élőkről beszélek.)
-
mad823
őstag
válasz
daneel_hu #70 üzenetére
Azért a hőmérséklettel egyértelműen összefügg az öregedés, a hőmérsékelet pedig a fényerővél. A tesztek szerint szinte immunis az image retention-nel szemben, ami arra enged következtetni, hogy talán az öregedéssel szemben is ellenállóbb.
(A BVM-X300 V2-nek sem véletlenül olyan a háta, mint amilyen...)
Ettől függetlenül persze szvsz zsákutca az OLED. -
daneel_hu
addikt
..."és a beégés ellen is valamelyest védettebb."
Erre egyelőre nincs sajnos bizonyíték. Mint ahogy arra sem, hogy az oledek kumulatív öregedése lineárisan összefügg a fényerővel vagy a használat időtartamával. Lehet, hogy exponenciális, éppen a pixelfrissítések miatt...
Nem tudjuk.Ha egy WX-et rászerelek egy hatalmas kőfalra, annak azért lesz hűtése, nem?
-
Sinesol
veterán
válasz
-Skylake- #64 üzenetére
Nem volt teljesen egyértelmű, hogy csak a panel ugyanaz-e, de ha tényleg egy az egyben LG, akkor tényleg nem rossz, bár ezen az áron ezzel a bazári kinézettel azért kétszer is meggondolnám. A hangra viszont nem feltétlen igaz, hogy hasonlóan magas minőség, mivel azert nem egy neves hangfal gyártóról beszélünk, csak egy design brandről.
Amúgy amire a tévé ma képes lehet az inkább a Panasonic modellek terén keresendő, nem tudom kijöttek e már az uj modellekkel, de az utóbbi két generációban mindig a Panasonic Oled-eket hozták ki képminőség szempontjából a legjobbnak, ennyit számít az elektronika. -
-Skylake-
addikt
Te tényleg elhiszed, hogy a 88"as LG OLED az nem egy rendkívül kimagaslóan jó TV vagy csak velünk viccelődsz ? Itt kb annyi történt, hogy fogták a piac tulajdonképp legjobb TV-jét és építettek köré egy hasonlóan magas minőségű külsőt/hangot. Mi a gond ? Ez így , ebben a formában az árat figyelmen kívül hagyva valószínűleg a piacon a legjobb TV ami ma elérhető. Miről beszélsz, hogy "mindegy mit adnak el" ? Ez a cucc az kb amire ma egy TV egyáltalán képes lehet.
-
törölt tag
Nemcsak a név jó, hanem masszívan összerakott, gyakran extravagáns, integrálható termékeket árul a B&O. Cserébe kicsit vagy épp sokkal drágábbak, mint egy hasonló konzumer márka.
Lehet igény erre, aztán ha mégsincs, akkor átalakulnak, végső esetben eltűnnek. A piac eldönti.
-
Sinesol
veterán
válasz
capulet75 #61 üzenetére
Pontosan mit kell ezen a piacon erteni? Remelem nem azzal jössz, hogy ugyis megveszik, meg luxus brand, mert nem a 90-es eveket irjuk mar, ahol mindegy volt mit adnak el, csak jo neve legyen. Nem veletlenul mentek csődbe az utobbi evekben a hasonlo jellegű cégek es most igy random rakeresve a cegre, ez is masszivan veszteseges, ki tudja meddig huzza még.
-
daneel_hu
addikt
válasz
#72042496 #59 üzenetére
Ha az LG nem akarja, hogy másoknak 77-esük legyen akkor nem is lesz, vagy egyszerűen csak túl drágán adná a paneleket.
Vagy a másik lehetőség, hogy a Pana sem akar ilyet gyártani...A 65 collal pedig - szerintem - elérkeztünk egy olyan méretig amely már a többség nappalijába több mint elég, vagy túl nagy.
-
törölt tag
A Panasonicnak egyáltalán nincs 77"-nál nagyobb tévéje, és az USA-ban sincsenek jelen. Ezzel ettől a szegmenstől, illetve az egyik legjelentősebb piactól en bloc elesnek.
De Panasonic - B&O összehasonlítást se láttam sehol.
A B&O-ban amúgy sem egy-egy termék a buli, hanem az integráció/automatizálás, amiben a BeoLink elég jónak tűnik (honlap és PDF) - ha már tudásról van szó.
-
Sinesol
veterán
Csodálkozom, hogy még mindig életben van 1-2 ilyen cég.
Hiába a luxus plecsni, azert a tech cuccoknál a tudás is igencsak számít, ott meg a Panasonic OLED-ek a legjobbak képminőség szempontjából, ha már mindenképp tv kell. A hangrendszernél az is sulyosbitja a helyzetet, hogy amugyis designosak és jó nevűek a hasonló árkategóriás konkurrensek, szóval miért venne bárki valamit, ami valószínűleg elvérzik a konkurrenciával szemben? -
Tibiajax
nagyúr
az érintettek elmondása alapján olyan egymillió dollár táján van
ehhez adjál már valami forrást, mert nagyon hihetetlenül hangzik.. a legpénzemésztőbb rész, a sokK beamer, illetve a hangrendszer, legyen jó 50k-50k dollár darabja, és akkor már azért elég magas minőségű dolgok kerülnek be abba a "nem különösebben kirívó vagy agyondrágított, csak egy olyan kis családi moziszoba a mozirajongó, tehetősebb rétegnek" szánt helyiségbe.. az mondjuk akkor 100ezer dodó. a technika. mi lesz még ott ~900ezer dodó, a tech részen kívül??.. hűtött-fűtött-masszázsfotelek és hasonló társai? nagyon nehezen hihető ez a 1misi egy jobbfajta középszintű amerikai moziszobáért nekem.. -
Ispy
veterán
Nem tudom, mások az elképzelésink a luxus kapcsán, nálam az nem 20 milliónál kezdődik, már ha forintról van szó. Sőt, nem attól lesz valami luxus, hogy van-e rá pénzem vagy sem, hanem attól, hogy az elköltött összeg nem áll összhangban a kapott értékkel, vagy olyan értékkel bír, ami egyébként semmit nem add hozzá magához a termékhez, mondjuk egy briliánsokkal kirakott iphone tok pont ilyen, vagy egy kanapé, ami azért kerül 5 millióba, mert rajta van, hogy xyz tervezte. Vagy éppenséggel csak azért fizetek valamiért, mert megtehetem, egyébként semmi szükségem rá, na ez a luxus. Ez meg csak egy drága tévé újracsomagolva még drágábban.
-
"egyébként meg 20 millió forint nem a luxus kategória"
"De, egy ~20 millió forintos termék Magyarországon luxuscikknek számít"Nézőpont kérdése. Tegye fel a kezét, aki 20 millió forint alatti ingatlanban él jelenleg o/
Tegye fel a kezét, aki 20 millió forint alatti, nem saját tulajdont képező ingatlanban él o/Úgy látom, tele vannak pénzzel az emberek többsége, csak mindenki másra költi el.
Nem kell oligarchának lenni ahhoz, legyen valakinek 3-5 lakása is...'nézőpont kérdése' jeligére. -
ezzel csak az a baj, hogy pár év múlva már csak a harmadát éri vagy még kevesebbet. Azért arra kíváncsi lennék , hogy az Lg és e közöt van e kép minőségbeli különbség. Gyakorlatilag egyforma a kettö csak a hangrendszerrel több a dán tévé.
-
Piftuka
veterán
Érdekes, hogy a dizájnt senki nem említette.
Persze az is szubjektív...
A "B&O"-nak voltak egészen pofás OLED tévéi. Ám nekem ez az új nem tetszik, mert a korai '70-es évek modern lakberendezési tárgyait, és az akkori James Bond filmek világát idézi. Én nem szeretem azt a korszakot... -
dabadab
titán
Egy normálisabb (de nem különösebben kirívó vagy agyondrágított, csak egy olyan kis családi moziszoba a mozirajongó, tehetősebb rétegnek) moziszoba költségvetése az érintettek elmondása alapján olyan egymillió dollár táján van. Ehhez képest ennek a negyvenvalahányezres ára tulajdonképpen elhanyagolható.
-
Piftuka
veterán
".egyébként meg 20 millió forint nem a luxus kategória"
De, egy ~20 millió forintos termék Magyarországon luxuscikknek számít. Sőt, a "Bang & Olufsen" termékei még külföldön is annak számítanak.
Persze ők ebből soha nem csináltak titkot, hiszen a prémium szegmens az ő piacuk. Ezért nincsen értelme felháborodni a termék árán. Az OLED még "tömegtermékként" is drága, 75 colos képátló felett pedig meredeken, exponenciálisan drágul, a kisebb képernyővel rendelkező készülékekhez képest. -
Piftuka
veterán
válasz
Pro Koryak #30 üzenetére
Nem vagyunk egyformák.
-
Ispy
veterán
Jaj, hagyjuk már ezt a gazdagok szerények dumát...a facebookos marky mark is egy szerény autóval van mindig fotózva, közben meg most olvastam nemrégen, hogy vett egy kecót mittuodoménhol 20 millió dollárért, abban biztosan nincsen semmi felesleges luxus cucc, ja gondolom....egyébként meg 20 millió forint nem a luxus kategória, egy jól menő magyar oligarcha is simán kiköhögi mellényzsebből.
Ez csak a munkásosztály számára nagy pénz.
-
-Skylake-
addikt
"de most komolyan.. lecsengetnél, leszámolnál tizenhat millió ft-t, egy szaros tévéért?"
Szó nélkül.
"annyiból már egy olyan szintű dedikált moziszobát tervezel és építesz meg magadnak, hogy beszarsz.."
Építenék is , de a nappaliba is raknék valamit azért.
A #38ban van a valóság amit nem láttok. Az, hogy vannak olyan fürdőkádak meg konyhapultok meg ülőgarnitúrák amik kerülnek ennyibe. Szerinted amikor egy nappaliba be van dobva két HM Eames karosszék meg egy hozzá passzoló mondjuk 3 személyes kanapé ami így egyben valahol 6-7 millió forint körül keződik , akkor ott most tényleg falnak megy majd valaki attól, hogy 15M egy ilyen tv ? A képen amit látsz hangfal annyiba kerül mint maga a TV. Darabja. Hagyjuk már ezt a bullshitet hogy veszek helyette 50colos samsung led tv-t meg két kocsit... Nem vagytok célközönség , ennyi. Lépjetek túl rajta, akinek ez a termék készül az nem kocsi meg nyaraló meg kertfelújítás helyett veszi meg.
-
daneel_hu
addikt
"Továbbra sem törvényszerű, hogy azért mert gazdag, irracionális döntést fog hozni. Ennél azért nagyobb a pénzügyi tudatosság, feltételezem."
A legtöbb tehetős ember ha vesz egy ingatlant, akkor megbíznak egy belsőépítészt a terek kialakításával, színek, anyagok, bútorok kiválasztásával a megfelelő igényekre szabva. Ebbe általában beletartozik a tévé is, mivel elég nagy helyet foglal el. Legalább a méretét megkérdezik, hogy tudjanak tervezni a felülettel.
Ha belsőépítész lennék, akkor inkább WX vagy ZX avagy RX-ben gondolkodnék, nem egy ilyen designban mint a BO-oled. Egy RX százszor nagyobb wow-faktorral bír mint ez. (ott csak a beosonó poloskát fogja kilapítani a szerkezet amikor behúzza a kijelzőt)
-
dkess
őstag
Pontosan így van ahogy írod. Sokan el vannak tévedve, hogy ezen a szinten mi újság van.
Házimozival (nem TV -vel) kapcsolatban pedig lehet "kész" megoldásokból is válogatni - meg rengeteg egyedi (milliárdos-többmilliárdos bekerülési költséggel) dologból is. Csak egy példa egy ilyen "kész" megoldásra a 'IMAX Private Theater'. Pont pár éve volt hír, hogy meglepő módon nyitottak lefelé is és immáron a "kispénzűeknek" is kínálnak "Tesco gazdaságos" jellegű megoldást. Egy ilyen csomag így néz ki:
- 400.000 $ az alapár (a helységet stb. neked kell biztosítani) - legyen közel 140 milló HUF,
- éves előfizetés - 35.000 $ (számoljunk kb. 12 misi -vel) + 500 $ (kb. 170K HUF) vetítésenként.Ebben még semmi extra. Miért is volt ez akkora hír? Azért, mert előtte a legolcsóbb "belépő" megoldásuk volt 2,7 M $ (kb. 915 M HUF) ...
Namost ilyen "kész" megoldásokból annyiféle van, hogy a Dunát el lehet rekeszteni. Egyedi vagy esetleg drága (mármint tényleg drága) megoldásban gondolkodsz? Kétségbe azért nem kell esni - van olyan is. Dögivel ...
Aztán ez a Bang & Olufsen TV meg mehet majd a gyerek szobájába, hogy legyen majd min játszani a PS5 mellé ...
-
snecy20
nagyúr
-
capulet75
addikt
A legfőbb célpiac Kína és az USA. Ha valaki gazdag, akkor megveszi, mert gazdag. Bőven van az a szint, ahol csak azt nézik, hogy melyik a legdrágább?
-
Amerigo49
csendes tag
Na végre, erre vártam!
Veszek is rögtön egyet a panel 10 m2-es hálószobámba.
Azért csak oda, mert a 21 m2-es lakószobámba 32 K-s, 24.6 hangrendszeres, 150 inches OLED B&O gépre várok.
Majd szóljatok, mikor felbukkan!
-
daneel_hu
addikt
Szerintem pont a tehetősebbje nem vesz egy ekkora baromságot.
(legalábbis a többség) -
Pro Koryak
addikt
Simán!
Több száz millás bankszámlával, ami ráadásul gyarapszik, még a lesz.rt sz.rt is lesz.rnád!
"annyiból már egy olyan szintű dedikált moziszobát tervezel és építesz meg magadnak, hogy beszarsz.."
Otthon olyan van, szóval nem is igen nézem, mert állandóan bekaksizok...(#9) Piftuka:
Hát nem tudom 13-14milláért hol és milyen nyaralót kapsz. Azt én inkább kihagynám. -
Virsa
csendes tag
És ezért a csekély összegért hány év működést garantálnak?
Vagy úgy van mint a legutóbb általam vásárolt tv-nél (márkás 3D), hogy ment 5 évet, és utána elromlott. A márkaszerviz közölte: Nincs már hozzá alkatrész. -
daneel_hu
addikt
Már volt egy BO-oled, felesleges ugyanazokat a köröket megfutni szerintem.
Tanulságos egy topik volt.
-
mad823
őstag
Kicsit megszaladt a fotósopp amikor lemattították, viszont ha tényleg ilyen lesz, eskü veszek egyet!
-
Ispy
veterán
válasz
macilaci78 #20 üzenetére
Én is pont ebben a helyzetben vagyok.
Egyébként meg javaslom, hogy tessék nézni a tévében ilyen gazdag házas műsorokat, egy ilyen kéróban a konyhapultra rakott kő is többszörösébe kerül egy ilyen tévé árának (tévéből is van vagy 3-4-5 db), a dedikált moziszoba bejárata pedig rögtön ott van a borospince mellett.
-
snecy20
nagyúr
válasz
macilaci78 #20 üzenetére
Csak?
Szerintem ennyi pénzt random gazdagabb országokban is csak egy marha szűk réteg ad ki TV-re. -
Ezekiell
veterán
Ezt nem az fogja megvenni, akit érdekel, hogy mennyibe kerül. Tipikus "ha meg kell kérdezned, mennyibe kerül, csóró vagy hozzá" termék, szóval kár fikázni az áráért.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #6 üzenetére
"Ha lazán lenne pénzem a ZX-re, akkor már inkább ezt. Valószínű (sokkal) jobban szól + a körítés is finomabb.
"
Inkább az LG, az egy arányos korrekt minimál design.
Ez meg...főleg ezekkel a forgó bizbaszokkal.
-
macilaci78
nagyúr
-
Ispy
veterán
Nézd, ha az embernek annyi pénze van, hogy nem számít, tényleg nem számít, akkor simán.
A konyhába tenném, reggeli készítés közben ezen nézném az atv-t.
Egyébként ez egy tv, más a funkciója, mint a moziszobának, a kettő nem zárja ki egymást, csak a csóró suttyók kénytelenek a két funkcióra egy eszközt használni.
-
dagonya
aktív tag
engem mindig remekül szórakoztat amikor egy drága termék alatt elindul a picsogás amiatt mert drága ...
-
capulet75
addikt
Az a két hangfal ( Beolab 90 ) ott a TV mellett, az 50M huf.
-
Orcsi
aktív tag
válasz
Pro Koryak #6 üzenetére
Ott a pont ... jo az LG de azert ha mar lud legyen kover ...
-
Piftuka
veterán
válasz
Pro Koryak #6 üzenetére
Nyilván jó cucc lesz az OLED tévé kategóriájában, ám én inkább vennék helyette egy 85 colos Samsung Q95T-t, egy sztereó hangfalpárt, a maradék pénzből pedig egy nyaralót.
-
Lacok
őstag
Az árképzésnél nem voltak szégyenlősek.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Pro Koryak #6 üzenetére
de most komolyan.. lecsengetnél, leszámolnál tizenhat millió ft-t, egy szaros tévéért?
még akkor is, ha viszonylag sok milliód lenne a bankszámládon, lenne szíved?....annyiból már egy olyan szintű dedikált moziszobát tervezel és építesz meg magadnak, hogy beszarsz..
ez meg csak egy tévé -
Pro Koryak
addikt
Ha lazán lenne pénzem a ZX-re, akkor már inkább ezt. Valószínű (sokkal) jobban szól + a körítés is finomabb.
-
snecy20
nagyúr
Egyszer egy olyat kéne összehozni, hogy drágább a TV., mint maga a lakás...
-
keembo
tag
Vakulj, paraszt!
394522. epizód -
Tibiajax
nagyúr
segítsetek légyszives, mert ilyet szeretnék majd vásárolni.. ha két db ilyet veszek, az 16K lesz akkor?
-
kerobi
senior tag
Veszek egyet. a 20 ezres tv-boxom tudja a 8k.t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A BeoVision Harmony 88 valójában az LG ZX módosított, és iszonyúan megdrágított verziója lesz.
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- E-roller topik
- BestBuy ruhás topik
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Fehér Inno3D Twin Edge RTX 5070 12GB GDDR7 Videokártya!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest