- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Computex 2025: Rakétasebességgel száguld a Kingston Fury
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
"10 éves Pana tévé LG panellel szerelve?"
Tisztelettel, de "általánosan és kulturálisan az ilyen tömegpszichózis ellenére kételem-gátolom".
Egy olyan japán gyártó, ami különösen büszke volt a saját gyártásra, saját megoldásaira... Olyannyira, hogy a Panasonic rajongók kész kis világa omlott össze, amikor néhány évvel ezelőtt (2016-ban) bejelentette a gyártó, hogy nem készít több LCD panelt....
Kizártnak tartom, hogy 10 éve bármilyen más gyártótól vásároltak volna panelt.
-
Piftuka
veterán
" jelenleg még mindíg a kék szin az akadály, ezért is állt le a Samsung is a fejelsztéssel."
Az még korábbi (bár tényleg valós) probléma, de most azért halasztották el a QD-OLED készülékek piacra dobását, mert a Quantum pontos panelek fényerő növelésére kontraproduktívan kezdtek dolgozni.
Nem tudták megoldani, hogy az intenzívebb "gerjesztés" a fényerő fokozásával járjon együtt. Egy ponton túl már csak hőt termelt a panel, a fényerő pedig romlott.
Most lehet hallani híreket, hogy talán mégis kihoznak hamarosan egy szériát, de szvsz ez "porhintés".
-
Piftuka
veterán
Ezzel a várakozással csak egyetérteni tudok!
Ráadásul egy kifejezetten tetszetős, "klasszikus" dizájn, a lehető legjobb, forgatható talapzattal...
Én ez utóbbit még mindig visszasírom a jelenlegi kínálat "szereplői" kapcsán. Egyedül a Panasonic műhelyéből kerül ki egy-egy érdemi megoldás...
-
dabadab
titán
-
tibaimp
nagyúr
Nekem is Pana-m van (az is ~10-12 éves), de az még Plazma. Ezt gondoltam váltani OLED-re, de mivel én is úgy tudom, hogy csak az LG gyárt jelenleg panelt, gondoltam, miért ne tőlük venném már akkor a TV-t is.
Az ilyen egyéb kütyük, mint "képjavító áramkör" meg hasonlók (inkább szoftveresen van az megoldva), nem tudok, nem olvastam róluk semmit.
-
törölt tag
Csak erdekesseg nekem panasonic tv-em van amibe lg panel van de megis sokal szebb a kepe mint az lg-nek (es a tv is megbizhatobb-mar 10 eves 4k-s de sok lg elhullik 6-8 eves korara -nyilvan nem mindegyik-mielott beirna valaki,hogy az lg-im 12 eves.
Kepjavito aramkor vagy pasz nem tudom mitol..... -
A Sharp már évek óta hangoztatja, hogy saját OLED panelt fejlesztett, de szerintem ez nem igaz, jelenleg még mindíg a kék szin az akadály, ezért is állt le a Samsung is a fejelsztéssel.
Jelenleg csak az Lg-nek van WRGB OLED panelja. -
tibaimp
nagyúr
És a panelt az LG szállítja?
Van egyáltalán másik TV méretű, OLED panel gyártó? -
Szupi, de OLED-ből eddig is volt kínálat, inkább hozzák a DN-es LED TV-iket, az N-Black felülettel!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest