Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
ez a teszt sajnos sok mindent nem mutat a hűtő teljesítményéről. első kör, 40W, ennyire egy gyári hűtő is bőven elég. második kör, 80W, ez még mindig a gyári alatt van. harmadik kör 140W, ide elvileg még elég lenne egy AC7/TX3 is.
mondjuk a 80Wnál 77 fok már érezteti, hogy ebből nevetés lesz. egy jobb hűtőnek ott még 55-60fok alatt kéne lennie (légről beszélek).
a 140Wos 85 fok meg...
szóval a tesztnél a bordákra panaszkodtak, meg a felfogatásra. ha utóbbi rosszul sikerült, az 7-10 fokot is jelent kilós súly fölött.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
veterán
Nagyon kíváncsi lennék egy korrekt tesztre,hogy mennyivel jobb mint egy hagyományos Zalman,megéri e ilyen sok pénzt kiadni érte?
duree54
-
psylocke
csendes tag
szerintem még kb 1 eurót lelehetne faragni az árából, ha a csövek közvetlenül érintkeznének a procival, + adna vagy 2 cfok minuszt
-
mmdms
addikt
-
Robi BALBOA
őstag
Hát igen(ennyi pénzért monduk ), meg ha nem fake, de majd egy PH-s teszt mindent megválaszol.
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
mmdms
addikt
válasz Robi BALBOA #28 üzenetére
Az is igaz persze, de szerintem akkor is szép teljesítmény a noctua 94 fokjához képest.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
Robi BALBOA
őstag
De azt figyelted, hogy 1,18kg, azért ekkora fémdarabnak illik hűténie.
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
lewisfm
aktív tag
Egyszerűen miért nem oldják meg, hogy a számítógépház legyen a hőleadó felület? Az úgyi olyan nagy, s elég lenne csak az egyik oldalát borázottá tenni, mondjuk az alapappal párhuzamosak eggyikét, s arra átvezetni a hőt hőcsövekkel.
Máris a házon kívül van a meleg, s venitlátor sem kell.
-
Kov1024
tag
Hát itt egy magyar teszt a második generációs LMX-ről, kifejezetten nem aláz, és még drága is. Scythe Mugen 2 szintjén mocorog.
-
proci985
MODERÁTOR
mármint megy úgy, mint az LMX. az U12enők is utánnanéztem, megoszlanak a vélemények, hogy a leggyorsabb, vagy van e gyorsabb nála. tesztfüggően pár fokra (jellemzően +-3) van a TRUEtől fel vagy lefelé.
ettől függetlenül ez a hűtő még jó lehet.
-
proci985
MODERÁTOR
teszt., a sima LMXről.
megveri a Noctua NH-U12őt. többfajta ventivel is. a különbség nem nagy, de low, mid és highflow ventikkel is ez a helyzet. szóval ezt arra se lehet fogni, hogy a noctuához nagyobb nyomású ventiket adnak alapból, mert nem azzal lett tesztelve. a Corsair H50et pedig lazán veri, ami azt hiszem nem sokkal olcsóbb (bár tudásához képest eléggé drága).
ha ez is megy úgy, mint az LM10, akkor légen jobb hűtő nagyon nincs. vizek közül meg ami érezhetően veri, az már egy más árkategóriában versenyez.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
nos, az agyonverésben nem vagyok biztos... sokmindenen múlik egy hűtő teljesítménye, és az se mindegy, hogy mit akar az ember hűteni.
részletesebben: egy hűtő hűtési teljesítménye több összetevőtől függ.
első lépcső a talp hőátadása, ez függ a felfogatástól és a talptól (valamilyen talpazat kell, víztől, hőcsőtől, fémtől függetlenül). polírral ez valameddig javítható, illetve bonyolult (ld Mega).
másodsorban ezt a hőt el kell vezetni a lamellákig, itt jönnek a képbe a hőcsövek ill jelen esetben a folyékony fém. vagy, a víz.
harmadlagosan ott vannak a lamellák (felület, vastagság).
utolsóként pedig a lamellákról levegővel kell elvinni a meleget.a fém a talpazatot valamennyire befolyásolhatja. a lamellákig a keresztmetszetet növelheti, de a lamellák levegővel érintkezésén nem fog tudni változtatni, az marad a szűk keresztmetszet.
a lamellákat tovább nem lehet növelni, különben semelyik házba nem fér be/leszakad a lap. a ventiket bizonyos szint fölé megint nem lehet növelni, mert túl hangos lesz a hűtés. tehát ha az a szűk keresztmetszet... nos olyan 180-200Wig egy TRUE is elég, fölötte meg úgyis csak megsüketülne/megfázna a tesztelő, ha tényleg ki akarná használni.
(zárójel, víz: ott ilyen baj nincs, a meleget el lehet vezetni elég távolra, hogy valami nagy méretű radiátort is lehessen használni. a Corsair vizének többek között ezért nincs az égadta világon semmi értelme normál/nagy méretű házakban).
összességében: megkérdőjelezhető, hogy ennek mennyi értelme van. bár az ötlet minimum érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
Hunter2
addikt
Szerintem ezt egy fele ennyibe kerülő léghűtés agyonveri teljesítményben.
Halva született ötlet, legalábbis ennyiért. -
.mf
veterán
Techdemó? Ahhoz nagyon le van maradva, már régesrég vannak ilyenek. Gondolom már írtam, hogy xs-en valaki szerzett ebayről egy régi katonai szervert, ami szintén folyékony fém hűtésű volt, elektromágneses pumpával, viszont vízhűtéshez hasonló, nagyobb radiátorral.
Már megint ott rontják el, hogy túl kicsi a hűtőfelület; továbbá a folyadékhűtésnek az a másik lényege, hogy a hőforrástól távolabb legyen a hőleadás, itt viszont a léghűtéshez hasonlóan közel marad a kettő.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Male
nagyúr
Nem értem mit akarnak ezzel. Ha így fixen szállítja a hőt az a folyékony fém, akkor nincs igazán előnye a heatpipe-pal szemben... akkor látnám értelmét, ha a vízhűtés mintájára a hűtendő felülettől messze, szabadon el lehetne tenni a hőleadó részt. Így egy teljesen hangtalan hűtés összehozható lenne (venti nélkül... és gondolom ez a keringető cucc is hangtalan)
-
Picturemaker
őstag
Na, alakul!
Majd rájönnek, hogy ez sem fogy, lesz még két-három újabb kiadás. Majd csak elérik a 40-50 eurós árat. Annyiért talán már érdeklődnének iránta.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
FRENK1988
veterán
Még egy jobbfajta léghűtés lealázná. Így csak ennyi a reakcióm:
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
Lipton
őstag
Már megint ez a jóárasítás. Mire képes egy reklám...
-
Tikakukac
titán
Elvben ennek agyon kéne ütnie a vízhűtést, aminek pedig a léghűtést. Szerintem egy komolyabb vizet nem verne be, max egy erősebb léghűtést. Aki akar valamit kezdeni a csenddel és a hűvössen az szerintem vizezzen nyugodtan, vagy toljon be 5 kiló rezet a procira nem hiszem hogy el fog terjedni nagyobb körben...
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
P00By
nagyúr
Sokkal többet nem ér
-
Gonosz15
aktív tag
Mindjárt jönnek az elvetemült harcosok, hogy olyan szó nincsen, hogy "Jóárasított"
"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."
-
Devid_81
félisten
Nah ez megint marketing szagu cucc rendesen.
...
-
Robi BALBOA
őstag
ja szerintem is egy jobbfajta léghűtés megfogná ez a csoda hűtőt
-
Angel1981
veterán
"A gyártási költségekre ez nagyon jó hatással volt, ami természetesen kihatott az árazásra is."
Ez számomra kicsit nonszensz! Ennek a gyártási költsége összesen nincs 40 euró!
Egyszerűen drága volt azért, amit tudott, és nem váltotta be értékesítés terén a hozzá fűzött reményeket, ennyi!
Most fejlesztettek, és árat csökkentettek - abban bízván, hogy eredményesebb lesz! -
D.Orion
veterán
válasz Robi BALBOA #3 üzenetére
Vízhűtés hatásfok? Van olyan sima léghűtő ami odaveri... Ez egyfajta techdemo.
-
Robi BALBOA
őstag
Hát tesztre én is kíváncsi lennék, de mondjuk 110-120 eurós áron (venti nélkül) hát nem lesz valami kelendő (max ha viz hűtést megszégenítő hatásfokkal fog rendelkezni, amit kétlek) és kis hazánkban 150euróval is számolhatnk nyugott szívvel.
-
veterán
ja, egy tesztet szívesen vennék róla
de a doboza jó
[ Szerkesztve ]
-
aram01
nagyúr
Na majd meglátjuk ha ideér
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...