Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lortech

addikt

válasz ddekany #83 üzenetére

Hát pedig, ha modern statikusan típusos nyelveket (a Java nem modern) meg modern IDE-ket nézünk, akkor szerintem eléggé világos, hogy a statikus típusosság többet segít mint szívat, szóval igen ritkán nem az a jó irány.
    Ez eléggé véleményes. Mindig elfelejtik, hogy nem csak előnye van a statikus típusosságnak. A javascript egyik nagy erejét a dinamikus típusossága jelenti.
    Nem csak prototípusos öröklődés van javascriptben, gyakorlatban több módszer van öröklődés vagy ahhoz hasonló mechanizmus megvalósítására, sokkal flexibilisebb módokon, mint amit pl. a hagyományos öröklődés nyújt a javában, ami marhára kötött és ezért sok esetben semmire nem jó.
    Az hogy boldog boldogtalan javascript kódot ír -sok ótvar minőségűt is-, az nem von le az eszköz erősségeiből. A valóság az, hogy átlag programozó úgy ahogy elsajátít egy-két nyelvet, azon belül egy-két paradigmát, ezután bármilyen eszközt kap a kezébe, a korábbi ismeretekbe kapaszkodva próbálja megérteni az újat, és ugyanúgy próbálja használni mint a régit, ez van a javascripttel is, ami pl. java > javascript irányban kapufa tud lenni. Sokan úgy próbálják használni, hogy közben nem ez a fő területük, csak valamit összetaknyolnak jqueryvel, hogy nézzen ki valahogy az oldal, aztán elfelejtenék az egészet. Hozzájön még a történethez az is, hogy webfejlesztésben rengeteg amatőr dolgozik, többen mint a szakma egyéb területein.

• válasz ddekany #83 üzenetére

Nem mondtam, hogy jobb a gyenge típusosság. PHP 7 óta ahol lehet, én használok típusokat, mert sokkal job úgy. Ha ne lenne konfig flag a kötelezésére, akkor bekapcsolnám. Bár emelett a template kéne inkább, arra is szükség lenne.

Csak tanítani kéne, hogyan kell használni. Persze van ECMAScript 8 vagy mi, ott már végre visszahozták a class kulcsszót. :D Szerintem a téma lényege az, hogy nem a nyelvet kell hibáztatni. Ha nem tetszik, használj mást. Ha nincs más, akkor értsd meg a nyelv működését és utána fikázz. Vagy menj el mást programozni. A legtöbb esetben a fika alaptalan szokott lenni.

Én a PHP-t így 10+ év programozás után nagyon gánynak tartom. Szerintem a legszarabb nyelv. De nem válthatok másra. A Java túl öreg, a .NET túl drága, a Ruby túl egzotikus, a NodeJS meg túl új, nincs kész, na meg JS...

Új hozzászólás Aktív témák