Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor77
titán
Mindenféle kártyával van gond és Macen is (WoW fórumon nézem a topicokat).
Nem törlés lesz a gond, hanem bizonyos effekzek elkezdték baromira tekerni a kártyákat. Eddig ahol elvoltam 55 fokos kártyával, ott most egyhelyben állva egy bizonyos dolgot nézve felszalad 65 fok fölé. Eközben alig akar meglenni a 60 fps (pedig úgy állítottam a részletességet, hogy gyakorlatilag mindig meglegyen), aztán másodpercekre leesik az fps konkrétan 30 körülire.
És én még jól jártam, ahogy olvasom, másoknak (valamivel gyengébb hardverekkel) játszhatatlanra csökken az fps. -
Abu85
HÁZIGAZDA
-
BITBOYS
addikt
Új driver 461.92
[link] leírás. -
relixo
tag
Nem vagyok "fanboy" ár/érték arány alapján vásárlok mindig.
Szóval nekem édes mindegy melyik cég vezet, jobb stb. A lényeg,hogy pofátlanul hazudnak a hazugságról és megmagyarázzák. Nem érzed kicsit se,hogy szemen köpnek mint vásárlót az Nvidiasok?
AMD meg abba hibás,hogy nulla kapacitással rendelkezik. Egy ekkora globális cég és nem tud lerakni csak havi 5 db kártyát az asztalra egyszerűen vicc és szánalom a köbön. De legalább nem hazudnak. Belátják,hogy paper launch balf@szok de nem parasztvakítanak. Ettől nem lesz jobb csak mondom,hogy válaszoljak a kérdésedre. -
Viktor77
titán
válasz
RudiLicenc #16 üzenetére
Kevés kell a szentté avatáshoz.
-
-
relixo
tag
És megszületett ez is...most már nem game driverek lesznek day one hanem Mining Ready driver. First-day support for ETH
Köszönjük szépen pofátlan kizsákmányoló,hazug Ngreedia! Nyalják még tovább a bányász alsó fertájat!
Ha valaki nem tudja miről beszélek: [link] -
Abu85
HÁZIGAZDA
Most az a helyzet, hogy egy RX 6700 XT a 150 fps-t súrolja alulról RT-vel Full HD-ben. Egy RTX 3070-nek a 100 sincs meg. És ha kivennék ezt az trükközést, akkor a 90 se lenne meg neki.
Azt azért hozzáteszem, hogy ezen az RT effekt nagyon torzít. Azt nagyon gyorsan számolják a Radeonok valamiért. RT effekt nélkül kisebb a különbség, de azért így is jelentős.
És igen, az igaz, hogy a villogás sem segít az NV-nek, de az egy javítható gond, csak sokáig tart leprofilozni villogástól mentesre, de ha manuálisan kiveszed a rossz profilt, és áttérsz egy általánosra, akkor eleve megszűnik, mert megkerülöd azt a kódot, ami a villogást okozza.
-
Viktor77
titán
Érdekes amit mondasz, mert az az 1050Ti-m több fps-t hozott mint az RX470-em. Sok helyen mértem, sokféle módon.
Most 1650-em van, és persze ez is többet hoz, ugye erősebb is mint az 1050. Konkrétan ezért vettem Nvidia kártyát.
Persze tudom, más generáció."akkor ma Radeont fog választani."
Ezen a villogás nem fog segíteni.Anyira nem nehéz megoldani, csak a Profilerbe kell egy fájlt beimportálni. Különösebb hozzáértés nem kell.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez igaz, de az NV-nek azt is számításba kell vennie, hogy iszonyatosan lemaradtak az AMD-től teljesítményben a WoW új verzióiban. Egy RX 6700 XT még aktivált RT-vel is képes az RTX 3080 közelében teljesíteni. Full HD-ben konkrétan meg is veri. Az RX 6900 XT fényévekre van a 3090-től. Minden egyes teljesítménymorzsa számít, amit ki tudnak nyerni, mert ha valaki WoW-ra vesz új gépet, akkor ma Radeont fog választani. Persze a villogás nem segít, de azt meg lehet oldani, csak nagyon nehéz, ha trükközöl. Viszont ha kilövöd a trükköt, akkor még a 3090-re is veszélyes lesz az RX 6700 XT, ami egyáltalán nem prémium termék az AMD-nél. Szóval okkal csinálják ezt, csak ezeknél a specifikus profiloknál megvan az esély arra, hogy grafikai hibák jönnek.
-
Viktor77
titán
"Ha ezt letüntetik a profilból, akkor bukod a sebességet, noha valóban nem fog többet villogni."
Ez milyen hozzáállás? Villog a játék, baromi idegesítő, de nyertél 5 fps-t, örülj.
Azért ha 100 embert megkérdezel, igen nagy valószínűséggel 100 fogja inkább a sebességvesztést preferálni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az egy nem egyszerű probléma. Nehéz javítani sebességvesztés nélkül. Alapvetően az hozza elő, hogy a WoW gyári profilja egy olyan működést kényszert a játék DirectX 12 módjára, amit maga a játék nem teljesen támogat. Pár erőforrást egyszerűen a meghajtó belekényszerít a root signature-be, holott ezeknek nem ott van a helyük, de így az NV nyert kb. +7-8%-nyi sebességet. Ha ezt letüntetik a profilból, akkor bukod a sebességet, noha valóban nem fog többet villogni.
A külső profil azért működik, mert a meghajtónak azt mondod, hogy nem a WoW-ot futtatja, és akkor betölt rá egy általános kompatibilitási profilt.
-
Robitrix
senior tag
mert amúgy számomra érthetetlen okból folyamatosan a videó driverekben próbálnak alkalmazkodni a programokhoz és nem a programok alkalmazkodnak a hardverhez és meghajtó programhoz. Így mivel havonta kijön egy tucat játék, amit sokan használnak folyamatosan baxtatják a drivereket, hogy adott játékokhoz optimális legyen,. Persze közben folyamatosan basznak el benne dolgokat. Régen amíg nem a driver dolga volt alkalmazkodni a játékhoz évente adtak ki 2-3 driver frissítést. Ma meg hetente jön egy új.
-
Viktor77
titán
Már csak azt kéne tudni, hogy még mindig villognak a textúrák WoW-ban (és így egy custom profile-t kell használni Profiler alól) vagy már kijavították?
-
GreatL
őstag
válasz
twollah1976 #1 üzenetére
Én meg minden drivert felrakok ami csak jön nvidiától... évek óta nincsen már vele probléma, viszont irtják a bugokat serényen. Ez a whql-hotfix para meg simán hülyeség.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
twollah1976 #1 üzenetére
De hát a WHQL az WHQL...
-
adam320
senior tag
válasz
twollah1976 #1 üzenetére
Minden javításban javítanak egy rakás hibát és mégis mindig újak születnek
-
twollah1976
őstag
Mar hosszu ideje inkabb a hot fix drivert rakom fel, mint az aktualis legujabbat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A 461.81-es meghajtó számos hibát javított, ami mellett még a Fortnite is kapott némi optimalizálást.
- Autós topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Elfelejtettem a film címét
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest