- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Táp ventilátor csere
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nekem egy Zenbook 13 UX333FA modellem van. Vékony, de egyáltalán nem melegszik. A venti szinte be sem kapcsol, bár nagyrészt Office-ra, és netezésre van használva. Alig 1 kilós, de nagyon masszív. A régi Lenovo-m játékszernek tűnik mellette.
-
Alchemist
addikt
Mérnöki szemmel a kréta táblán való csikorgatásának taktilis megfelelője.
Hogyan ne törjem ketté a vékony kijelzőt egy óvatlan mozdulattal.
Ahogy anno szóltak, hogy ne könyököljek rá egy Trabant karosszériájára.
Minden óvatosságom ellenére egy Carbon X1-es Thinkpad vékonyka káváját már sikerült megrepesztenem.Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Alchemist
addikt
válasz Gargouille #17 üzenetére
Nekem anno nem esett nehezemre egy 2.5 kilós ThinkPad-del a hátizsákomban 30..50 km-t bringázni.
Nem bánom ha könnyebb a gép, de ezért más téren nem szeretnék kompromisszumot kötni.Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
ColdMan
tag
Akkorisazintelleszajobb...
-
sb
veterán
válasz kriszpontaz #5 üzenetére
Így már értem.
A gyakorlatban még így sem vészes mert SSD-t kb. mindig lehet cserélni, 32GB is elég rétegigény, a PCIe se fog érzésre sokat számítani. A ram meg mégis jobb, azért általában az igpu a legszűkebb keresztmetszet, oda minden jól jön.De ettől függetlenül elvben értem amit írsz és igazad van. Racionális, technikai okot az x2, SSD-re nem nagyon lehet felhozni. Ram talán kevés létezik 3733-asból 32GB.
-
Lacika112
aktív tag
Tipikus.
Pont tegnap példálóztam vele hogy a kövi húzása az lesz az intelnek a 2 nv gpu közti teljesítmény különbség önmagára vetítése után hogy 5400 as hdd-t fog hasonlítani m2 pci-e 4x ssd hez..... erre..... (majdnem bejött)
Nagyon gáz hogy már csak így lehet a két gyártót egy szintre vinni, az egyiknek felezni kell a ramját meg a hátértárát is..... (a kekeckedők kedvéért lesse meg a zen 533mhz el gyorsabb ramot támogat mint az intel megoldása....)
Nem találtam még olyan mobil megoldást hogy a zen ne legyen valamivel "kiherélve" ugyan azon termékcsaládon belül ahol van inteles megoldás is.
Persze... Persze... ez csak a véletlen műve lehet.....ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
törölt tag
válasz kriszpontaz #2 üzenetére
Az intel eleve sérelmezte azt a mondatrészt, hogy “ ryzenes verzió”. Aztán felajánlották, hogy elég abba 4 giga ram, meg 5400-es hdd, aksi helyett 4 góliát elem (persze nem tölthető), csak, hogy ne legyen hátrányban a 10mittoménhányas i7. Aztán nagynehezen beleegyeztek: “jó de a miénkben 32 giga legyen és valamit még roncsatok el, mer nics üzlet!”.
“A 32 giga fölösleges bele, de legalább jó drága“, gondolták azusék, “az ájemdésbe tegyünk fele annyi, de jó drága ramot, nehogy óccsóbb legyen, még véletlenül megvenné valaki”.
Azaz igazság, hogy ilyen hozzáállás mellett, akkor is az ryzenest fogom megvenni, ha szarabb, csak hogy bassza meg a zintel( persze nem azuszt). A gyakorlatban amúgy sem vevődne észre, még ha gyorsabb is lenne a zinteles.[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
,,Ezek tervezésekor egyébként három szempontra koncentráltak, és a hordozhatóság és üzemidő mellett a harmadik éppen az volt, hogy ne kizárólag Type-C maradjon az újdonságok oldalain. Ezt főleg az indokolja, hogy a gyártó egy kutatása szerint a potenciális vásárlók 76%-a számára döntő a Type-A megléte, míg a HDMI-t a megkérdezettek 69%-a tartotta elengedhetetlennek"
Micsoda meglepetés. Pedig nekem azt mondták az Applenél hogy semmi másra nincs szükségem mint 2 vagy 4 USB C-re. Meg az őket agyatlanul majmoló, házminőségben viszont kanyarban sem lévő Huawei-DELL párostól. Nincs kétségem afelől ha az Apple holnap kitalálna hogy az akksit kiveszik a gépből és a külső tápba építenék ezek a majom gyartók azonnal mennének utánuk.
Örülök hogy legalább van egy épeszű gyártó (akik amúgy meg a trmékek minőségei miatt nem a szívem csücske) aki realizálta 2020-ban még túl sok USB-A eszköz van és szeretjük a HDMI-t is, és nem, nem akarunk dongle-lel szarakodni. Írom ezt egyébként egy MBP 2015-ről még mielőtt az Apple fanok nekem támadnak.Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Gargouille
őstag
Ha csak 1-2 szer viszi valahova naponta akkor tényleg nem annyira lényeges a kérdés, de ha folyamatosan mozgásban kell lenni a géppel, akkor kis túlzással minden gramm könnyítés, minden milliméter vékonyítás nagy segítség.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
pachito
őstag
válasz foregister #9 üzenetére
Acerű döntés *ba-dum-ts*
-
Prof
addikt
Sose fogom megerteni ezt a vekony notebook maniat.
Azert mert naponta 1-2szer max viszi valahova az a 1-2cm vastagsag amit nyernek vele pont eleg ahoz, hogy egesz napos hasznalat kozben lassu/meleg/zajos legyen... -
moleculez
veterán
-
veterán
válasz kriszpontaz #5 üzenetére
Plusz pár FPS? Ezek a gépek nem játékra lettek kitalálva.
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
foregister
tag
Kíváncsi vagyok, hogy az új Acer Swift 3 SF313-52G modellnél (kb azonos a konfig) mennyivel lesz drágább. Annak gyönyörű a képe a maga 2256 X 1504 felbontással (már-már retina) és a 99%-os sRGB-vel, de az Asus másodlagos mini képernyője is izgalmas.
Ha 500k felett lesz az Asus ára, akkor az Acer az ésszerű döntés, ha csak 50-60k a különbség akkor nehéz a döntés, de szerintem többet ér a szebb kijelző, mint a másodlagos mini kijelző.
Az igen az nem nem
-
_flamer
aktív tag
Biztos, hogy a csillagos ég lesz a határ az árazásban..
“Innovation distinguishes between a leader and a follower”
-
törölt tag
válasz Driftmester #6 üzenetére
Minek megvárni? Bemész a boltba, megveszed és rákötöd, ha olyan kell.
-
Driftmester
tag
Én azt várom, hogy ezekhez mikor kötnek valami combosabb GPU-t Thunderbolton keresztül...
Mert akkor üzleti gépként, irodában és otthon is egyetlen gépet használhatnánk. (Persze különböző kiegészítőkkel a különböző helyszíneken )Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/driftmester
-
kriszpontaz
veterán
16 VS 32GB RAM, és nincs opció több RAMra. Lehet hogy gyorsabb a RAM, de pont nem lesz érezhető, max pár +FPS az integrált VGA miatt. Plusz az SSD mérete.
Ez akkor lenne korrekt, ha a 2 modell procin kívül semmiben nem különbözne bővíthetőség és felszereltség szintjén. Nem mintha a Ryzennek gond lenne pl. több PCIe sáv. -
sb
veterán
PCIe x2?
Nem értem de kevesebb vizet zavar minthogy gyorsabb ram került a gpu mellé. -
Noukoum
veterán
Van az a pénz..
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
kriszpontaz
veterán
Az AMD modellt úgy látom megint valahol el kellett nyomorítani.....
-
törölt tag
Egy ilyen UX425 nem lenne rossz 16"-os méretben, kicsit nagyobb akksival, jack csatlakozóval és rendes SD kártya olvasóval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest