- Léghűtés topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
R1200GS
aktív tag
A Company of Heroes tényleg javult 9.8 alatt.
Ha nem is 77%-ot, de helyenként 10-15 FPS-el jobban megy. Nem is gondoltam, hogy ennyit jelent egy új driver.
-
Manbal
senior tag
OpenGLben +15% a tropics mérése szerint 9.6-hoz képest.
Nem is rossz -
Digitalis
senior tag
Már a hivatalos oldalra is felkerült.
-
Természetesen. Persze azt is megteheted, hogy elolvasod az újdonságok listáját, és eldöntöd, hogy hozott-e bármi újat számodra, és aszerint eldöntheted saját magad, hogy felteszed-e. Ha csak éppenséggel maximum filmet nézel meg netezel és semmi játék, vagy oprendszer, esetleg kari csere, akkor tökéletes lehet számodra akár a 8.6-os Catalyst is.
-
Van értelem állandóan frissíteni?
-
Yany
addikt
Tényleg Abu, nem tudnál szólni valami illetékesnek, hogy a CS:S és egyéb HL2 motoros cuccban a transzparens textúrák irtózatosan rondák és ráadásul alig lehet átlátni rajtuk? Főleg ilyen ablakon beszűrődő fényeknél jelentkezik a bug, ami annyit tesz, hogy míg NV kártával mindenki jól lát mindent, addig a Radeon tulajok hunyoríthatnak ezerrel, hogy kivegyék, mi is zajlik a fénycsóvák mögött...
Biztos, hogy tudnak a jelenségről, ezeréves dolog már, de valaki jelezhetné már nekik, hogy egy NEM KIS community szenved amiatt, hogy nem javítják már.
-
Digitalis
senior tag
Normál, többnyelvű változat még nem jelent meg? Mert egy kicsit zavaró, hogy fele magyar fele angol.
-
azbest
félisten
A több kártyás gyorsulást ne értsétek félre... a gyorsulás itt azt jelenti, hogy nem dísznek van a második/negyedik kártya a rendszerben, hanem elkezdte kihasználni annak az erejét is.
Valószínűleg az lenne szemléletesebb, ha a több kártyás rendszer esetén az egykártyáskoz képesti sebességet nézitek.
pl, ha eddig a második kártya hozzáadása 20% sebességnövekedést hozott egy kártyához képest, akkor most 50% növekedés azt jelentheti, hogy 80%-kal gyorsabb lett a két kártyás rendszer az egy kártyáshoz képest. (ha jól számolom)Szóval nehogy azt hidjétek, hogy eddig 2x olyan gyors volt mint egy kártya s most már 3x olyan gyors lesz.
Bár lehet ez magától értetődő, csak ahogy láttam többen is sérelmezték, hogy csak a több kártyásokra gondolnak. Más megközelítésből pedig úgy lehetne nézni, hogy most már több kártyával is kezd hasonló ár-érték arány kialakulni, mint az egy kártyások esetén. (2 kértya 2x annyi pénz, de sebességben jóval a 2x alatt maradt) Quad rendszer esetén pedig még ma is messze van a 4x-es sebességtől a rendszer.
-
PH-User
addikt
Érdekes driver ez... A HD4830-ra a Windows 7 a 9.7-es driverrel 7,2 pontot adott. A 9.8 driverre már csak 5.2, 5.4-et...
-
Devid_81
félisten
Szeretem ezeket a gyorsulási adatokat, 4-5 catalyst verizó eltérés alatt elvileg dupla olyan gyors lesz a game papíron
Persze ez igaz a sötét oldalra is -
cizoe
őstag
Nálam bugzott a grid az 9.8-cal. Eltűnt az út néha, elég vicces volt. Aztán vissza a 9.6, ott is ez maradt. Mondom leszedem sweeperrel az egészet. 9.8 vissza és most jó minden.
-
LackoMester
addikt
majd este,meló után COD elött
-
19870820
senior tag
Hali én már pár napja irtam egy másik topicba hogy ez a driver valóban hozott gyorsulást az én egy kártyás gépembe,az összes mai játék gyorsult(látványosan),ami eddig be-be akadt az most simán fut,bár én csak 1280-ba nyomom a játékokat.Lényeg hogy nagyon régóta most elöször láttam sebességbeli javulást egy drivertöl
-
Yany
addikt
Semmi spécire ne számítsatok. 4870/1G kártyával gyakorlatilag semmi változás: [Catalyst 9.8]
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Ricco_hun #14 üzenetére
Az órajel verseny végével most a magok számának növelése a trend, nemcsak a procik, hanem a videokártyák terén is. Az AMD azzal nyomta le az Nvidiát, hogy 1 vs 1-ben ugyan gyengébb volt, de ugyanannyi pénzből 2 magot is ki tudott állítani, 2 vs 1-ben már erőből nyert, ezért természetes lépés hogy ezt a vonalat erőltetik.
-
luw2win
őstag
válasz
Ricco_hun #16 üzenetére
ez egy szimpla 4850, tény nem full graf, hanem csak 1024 meg med low low textúrák,
De fullgrafon megvan a 250, akkor azokkal nem tulzás amit mondtálAmúgy már megint jönnek a számokkal, NV is ugyanezt csinálja h itt 70% amott 90%, de ha már van 7 videókártyád akkor akár 300%-ot is gyorsulhat.
Egykártyás emberekre nem gondolnak, ugy csinálják mintha mindenki 2 vga-val rohangálna az utcán -
Ricco_hun
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #15 üzenetére
Nem, de elég ha egy cod4-et tol multiban levett (szerk: sőt talán full grafon is meglenne, nem tudom, nem volt szerencsém még 1db X2-höz sem) grafikával, 1680x1050-ben, azzal a 2db HD4870X2-vel. És mint tudjuk, léteznek ilyen egyének. Amúgy meg csak egy költői túlzás volt az a 800fps.
-
Ricco_hun
senior tag
Szépek ezek a % értékek, kár, hogy elég kevés embernek van 2 gpu-s rendszere, quad meg pláne. Kicsit kedveznek a 2db HD4870X2-vel rendelkezőknek, hogy 560 fps helyett legyen nekik 800.
Nem tudom, hogy abból, hogy durván a több gpu-s megoldásokra optimalizának, le lehet-e vonni bizonyos következtetéseket az Evergreen-el kapcsolatban. -
tzsolesz
nagyúr
Nah, szépen megcsinálták a menüt, csak azt nem értem minek kell hozzányúlni olyanhoz, ami tökéletes volt eddig?
Megmondaná nekem valaki, hogy ezt hol találom?
Mert amiket találtam az Avivo video beállítások között színbeállításokat, azok egyik sem azok.
Az asztal szín telítettségét szeretném beállítani, (gamma, stb...). -
FRENK1988
veterán
válasz
szombatitomi #6 üzenetére
Krájzisz, NFS-UC
Elég szépn megy de sztem már a HD2900XT kezd levés lenni
-
mephi666
nagyúr
Tom Clancy’s H.A.W.K->H.A.W.X
egyébként kíváncsi lennék, arma2-ben mit villantanak az új driverekkel a többkártyás rendszerek, mert nagyon mondogatták, hogy erősen ki fogja használni a játék... egyébként meg szerintem elég jól lett optimalizálva és nagyon jól skálázható... ennek ellenére mégis brutál a gépigénye...
-
tzsolesz
nagyúr
A Battleforge Directx 10 és DirectX 11 módban akár 50%-kal gyorsulhat.
Na igen, gyorsulhat, gyorsulhat, csak kártya legyen majd hozzá.
Azért nem kis sebességnövekedések vannak itt feltüntetve, kíváncsi vagyok hogy ebből mi sül ki.
-
válasz
Mr.Csizmás #4 üzenetére
Ne röhögtess
Szedem én is máris lefele. Legalább most időben jött e hónapban. A gyorsulások pedig igen szépek, kíváncsi leszek arra a DX11-es módban való 50%-ra. Kár, hogy még ilyen kártyám sincsen.
Amúgy nem tom mit paráztak, máris itt az OpenGL 3.1 támogatás, semmiről sem késtek le.
Ez így egy szép hónap lett. -
Mr.Csizmás
titán
win updater leszedi?
(mert lusta vagyok...éljen a win7)
-
madmike
őstag
válasz
szombatitomi #1 üzenetére
Már kapom is le,
-
FRENK1988
veterán
válasz
szombatitomi #1 üzenetére
Igen. Én már tegnap hozzájutottam.
hackeeeee kolléga segítségével
-
szombatitomi
senior tag
"Papíron" elég szép gyorsulások, kíváncsi leszek mit tud a valóságban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nem a megszokott módon, hanem egy blogból lehet hozzájutni.
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest