Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fuvaros
senior tag
leült a fórum, de azért írok róla...
Nemrég vettem, tetszik nagyon. Csináltam is neki egy kerékpáros tartót, ami terepen homokos úton kicsit rezgett a tartókar miatt, betonon nem rezgett. A felvétel viszont tökéletes mindig, nem rezgett, szép a kép és nincsenek torzítások, jól érzékeli az angol hangvezérlés 5 funkcióját. A 2.7k/30fps nekem tökéletes, 0.6GB/perc-et használ a kártyán, ami egy Sandisk Extreme 128-as 100/160MBs gyári jelzésű, tehát érdemes gyors kártyát venni, mert a lassú kártya csak sima 1080-ban fog csak menni max. Tehát bevált, van hozzá nekem Cullmann kihajtható fogó-állvány és ha megjön a motor, ott is kipróbálom! -
-szabi-
addikt
Hi
Végre találtam olyan tesztet ahol az eredeti felvételekből jelenetek letölthetők és nem youtube újratömörítés alapján kell véleményt formálni: KLIKK.
Ez alapján nekem úgy tűnik az erdei felvételeken a magasabb bitráta ellenére is rosszabb a tömörítés minősége, mint hero7black.
Mivel nekem is főképp ilyen felhasználásra kellene ez kicsit visszavett a lelkesedésemből. -
Allien
veterán
Szerintem, amit kérdeztél, egyik se hátrány, nem előny, de nem is hátrány, és valszeg a többi alternatívánál is hasonló a helyzet. Párosítani kell appal? Hát, példul egy amazfit stratos se működik enélkül, első lépésben. Egyszer kell párosítani, utána nem kell a működéshez. Az, hogy nem finomhangolható a rocksteady sem zavar, engemet.
Engem speciel az optikák zavarnak, azaz, nem cserélhető, de, ebben a kategóriában ez nem jellemző még.De, azért lehet okoskodni. Példul, lentebb említettem egy Smallrig 2475 tokot, ami egy fém kalitka. Az optika elé fel lehet helyezni gyárilag egy UV szűrőt. No, de ez egy átlag szabvány méret, és pl egy CPL szűrőt is simán, ami nagy előny, meg akár ND szűrőket is! Itt jön a képbe, hogy pl close-up lencse is elő helyezhető. Kompromisszumos, de, azért egy lehetőség!
-
-szabi-
addikt
Hi
Ugyan az egy hónappal ezelőtti válasz kis csalódottságot okozott, de a lehetséges alternatívák hero 7 és 8 black még mindig drágábbak ezért hajlok ennek a megvételére.
Az ördög ügyvédje szerepre kérném a tulajdonosokat mi az ami még problémás, miért nem ajánlanának.
Kizárólag tulajdonos véleménye érdekelne.
Nem pörög nagyon a topik de ez akár azt is jelentheti, hogy a tulajdonosok elégedettek.
Előre is köszönöm.
üdv -
Allien
veterán
Esetleg, ha valakit érdekel, van az apró hirdetések között egy Smallrig 2475-s fém tok a kamerához!
-
Márton
nagyúr
Ismét 80e alatt az Osmo!
-
-szabi-
addikt
Hi
Érdekelne amennyiben nem párosítom a kamerát a Mimo alkalmazással a telefonos vezérlésen kívül az milyen egyéb hátrányt jelent?
Illetve a RockSteady stabilizálás erősségének állítására van e mód vagy csak annyit tud, hogy ki-be kapcsolható?
üdv
szabi -
Allien
veterán
Én meg azt mondom, hogy pénz kérdése. Márpedig, ha DJI terméket veszel, ne legyél sóher. Ha igen, akkor vegyél Eken H9 kamerát 10 ropiért.
Ennek a kamerának (DJI osmo) max 100MB/s a sávszélesség igénye, ergo, amit vettél tökéletesen megteszi! Később vegyél még egy tartalék kártyát. Ár/arányt érdemes nézni. jelenleg a 128 gigások többnyire nyerők ebben, de már 32-st felesleges lenne venni. 64-s határ eset.
Természetsen, nehogy azt hidd, itt megáll a pénz költésed! Szükséges lesz plusz akksi, és külön töltő hozzá! Már, szerintem.
Aztán, onnan kezdve a határ a csillagos ég.
-
babygo
csendes tag
Szia! Köszönöm. Még tegnap megvettem a kamerát és a kártyát is, már meg is érkeztek. Ilyen a kártya SanDisk microSDXC Mobile Extreme PRO V30, A2 128GB + adapter (183521). Sajnos nem értek hozzá,megírod miért biztonságosabb a 64 gigás? (Azt gondoltam valamiért, hogy fogok email értesítőt kapni, ha érkezik hozzászólás, de nem)
-
babygo
csendes tag
Nem is igazán találok 256 gb-osat. 128-asat igen, de nem értek hozzá, mi mit jelent. Ez jó hozzá?
SanDisk Extreme 128 GB SDXC memóriakártya + adapter, Class 10, UHS-I, U3, V30, A2 (183506) adatai:Ultra® microSDHC UHS-I kártya tökéletes a Full HD videó felvételéhez és megtekintéséhezLegfeljebb 160 MB / s átviteli sebességIdeális Androidos okostelefonokhoz és táblagépekhezA2 minősítés támogatja a kártyán futó alkalmazásokat, gyorsabb alkalmazásindítást és teljesítményt nyújtUHS szabvány: UHS-I U3 V30Max. Adatátviteli sebesség: 160 MB / sMemória kapacitása: 128 GBStandard sebességosztály: 10-es -
babygo
csendes tag
Sziasztok! Most szeretnék venni DJI Osmo akciókamerát. Írtátok, van valami lista a kompatibilis mobilokról, de én nem találom. Huawei P20 pro az enyém. Ez jó lehet? Sandisc sd kártyát vásárolnék hozzá . Na de mekkorát? Kicsit drága a 256 GB-os, de ha nem okoz a működésben gondot, azt veszem. Ti milyet használtok?
-
*korben*
csendes tag
Sajnos már kártya nélkül is vagy elindul, vagy nem.
-
*korben*
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom! Egy hete vásároltam egy DJI Osmo Actiont. Használtan, boltból 1 hónap garanciát kaptam rá. Még a legelső firmware volt rajta. Fényképeztem, videóztam, működött. Jelezte hogy frissítsem, megtettem. Majd Class 10-es 8 GB-os kártyára rögzítettem szűk fél óra Full HD videót. (4K-t erre a kártyára értelemszerűen nem tud rögzíteni, ezt ki is írta.) Ezt már a kamerán nem tudtam visszanézni! Lefagyott, újraindult több ízben. Gombokra nem reagál, csak akku kivétellel lehet leállítani. A felvételt számítógépen meg tudtam nézni, rendben volt. Találkozott már valaki ilyen problémával? Van rá esetleg valami megoldás? Holnap természetesen jelzem a boltnak.
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni! -
sonye
senior tag
-
-
Márton
nagyúr
Olvasgass még fotó témában, mert az ND szűrővel soha nem lesz nagyobb a dinamikatartomány. EV shift és jelen esetben a Dcinelike mód az, ami segíthet.
Szerintem az összes akciókamera és a videókamerák 98%-a is darabokban írja a fájlokat.
Így hirtelen, ami ellenpéldát tudok, hogy nem, az a kis A5100-am, de csak XAVC-S módban. -
sonye
senior tag
Tesztelgetem a kamerát már napok óta.
Még mindig azt mondom jó kis kamera.
A fehér dolgokat hajlamos túltolni, no de ekkora szenzortól ne is várjunk nagy dinamika átfogást. Gyanítom egy jó ND filter tud ebben segíteni.
Olyan 40-50percet bír 1 akku.
Ami viszont meglepett, hogy hosszú felvételeket szétdarabol 4GB körüli fájlokra. Előnye mondjuk ha megáll a gép, vagy hiba van, akkor sem veszik el minden. Hátránya, hogy nem lehet egyben lejátszani.
Fotóban nem egy csoda, nekem picit zajos még iso 100 is. Ha ránagyítok.
De az biztos, ha lesz második kiadás, még jobb kis gép lesz. Ennyiért megérte megvenni. -
sonye
senior tag
Már értem. Van teljes kikapcs, meg amolyan sleep üzemmód.
Nem jól kapcsoltam ki tegnap este.
Megtaláltam a kijelző fényerő állítást és a full manualt vezérlést is.Így már majdnem 100% nekem ez a kis gép.
Üzemidő lehetne jobb, meg a fókusz jó lenne ha pl közeli tárgyfotónál is élesedne, mert így kb 50-60cm az élességi pont. De ez mondjuk nekem rendezvényeknél jó lesz, csak nem egy mini mindenes kamera. Megvannak a korlátai. -
sonye
senior tag
Hát nem tudom miért merül, holott kikapcsoltam.
Kíváncsi leszek, mire hazaérek mennyi lesz az akkuban.
Tényleg van full manual, de valahogy nem nagyok akarta állítgatni. Majd még tanulgatom hol kell tapicskolni hozzá.
Apropó tapicskolás. Tényleg eltűnt az új FW frissítéssel a fényerő állítás taperolással? Menüben van fényerő csúszka, de az el van picit dugva. Bár ha azt mondom a sony nyakatekert menüje után ez egy álom, és villámgyors. -
sonye
senior tag
95-ért tudtam venni.
Nekem nagyon bejön.
Bár vannak tényleg olyan dolgok, amiben még lehetne jobb, de érezhetően jó használni.
Ami jobb lenne, ha nem merülne kikapcsolt állapotban. És többet bírna az akku.
Záridőt is jó lenne, ha tudnám állítani nem csak az ISO-t.
A gombokat elég határozottan kell nyomni, ami problémás lehet.
Ha hasonlóan beindul a DJI mint a drónokkal, akkor megint nagyon jó kamerákat kaphatunk majd. Eken meg SJ cameket nem mertem venni.
Az insta 360 1" szenzoros kamerája mai most még verheti a mezőnyt. De nekem nem kell 360, és nagyobb is a kamera. Viszont az 1" az tudjuk miért jó. De az már 200 lenne. Abból kijön 2 Osmo Action.Az a szomorú, hogy egy átlag videó néző észre sem veszi a különbséget a képminőségben.
-
Allien
veterán
Istyle-ben volt az 70 is, majd gondolom, amikor kettesével vitték, rá raktak még 1 tizest. Azért is vettem, mert sok cuccom is van, amit fel lehet hozzá használni, és sok cuccot is gyártanak hozzá. Előtte volt Eken H9, de, nem jött be. Ezt se használom sokat, ez tény, és ráadásul, költök is rá rendesen.
De, van mire legalább. Több féle alu ház, vízhatlan tok, rengeteg kieg kapható. Van jópár cuccom, mint selfi bot, meg tripod, különféle rögzítők, az Eken miatt.
Persze, ez se annyira jó cucc, majd talán pár generációval arrébb, ha könnyen cserélhetős lesz az optika, esetleg zoomos...
-
sonye
senior tag
válasz
-Mosquito- #111 üzenetére
Ez is B terv, de kérdés hogy mennyire éri meg.
Én nem vagyok ilyen mütyürke szerelő mágus sajnos. De valami fura, hogy melegedés után megy el a fókusz. -
Allien
veterán
Ok, találtam használatit:
DJI OSMO ACTION használati utasítás -
Allien
veterán
De minek két kamera?
Amúgy, pont ma érkezett meg egy akku töltő, 3 hellyel, és két "utángyártott" akksival...
Tervezem vízálló tok beszerzését, meg, kellene a gyári műanyag helyett valami normálisabb (alu?). Főleg, hogy külső mikrofont is könnyedén rá lehessen rakni, amihez szükséges ugye egy type c to 3,5mm jack átalakító. Ti milyen setuppal, kiegészítőkkel vagytok felszerelkezve? Ugye, szükséges egy mini tripod is (van már legalább kettő), de, van olyan fajta is (joby), amelynek a lábai ugye alakíthatóak, és könnyedén rá tekerhetőek tárgyakra. -
Márton
nagyúr
válasz
-Mosquito- #100 üzenetére
Szintén zenész!
-
Allien
veterán
Többnyire "fotózáshoz" (dslr-n) az összes obimon egy szűrő tuti rajta van, ez pedig a cpl (cirkuláris porárszűrő). Nem egyenlő, mint az ND szűrő! SŐT! Mióta ilyet használok (dslr-n), sokkal jobbak a tájképek, mert pl a felhők jobban kivehetőek, de, pl tavak (akár egy tócsa) fotózásához sokkal jobb, mert ugye erre szolgál. Vagy kihangsúlyozza a tükröződést, vagy, csökkenti, esetenként még alá is látni. Ergo, azt ki ne hagyd!
-
Allien
veterán
válasz
-Mosquito- #97 üzenetére
Azaz? 69.990 volt előtte? Lehet, emeltek, de ennek ellenére, a 79.990 is totál jó ár. Szerintem... Csak ugye, sok kiegészítőt kell beszerezni.
Példul, alu "tok", vízálló tok, és a külső mikrofon csatlakozása is problémás. Van külső mikrofonom, de természetesen 3,5mm jack dugós.... Természetesen relative sok féle megoldás van, csak kérdés, melyik a legtutibb. Van rövid kábeles type c to jack, mivel sok telón már nincs jack füles csati. Van speckó cucc, mely kis kocka, és van rajta egy type c-s csati is pluszban, gondolom, a töltés miatt. Néztem hozzá szűrőket is, és elvileg makró előtétet is terveznék. Rendeltem pót akksit, de persze nem eredetit, 3-s töltővel, meg fóliát a kijelzőkre...
Kis vagyon lesz a sok-sok kieg.
-
Allien
veterán
Csatlakoztam a tulajdonosok táborához! Sose gondoltam volna, hogy lesz dji termékem, de ha mégis, az is drón lészen majd. Erre, megvettem "ezt"! Ráadásul, istyle boltban, 80E volt...
-
TEST11
csendes tag
Van esetleg budapesti Osmo Action tulajdonos? Beállítási lehetőségeket szeretnék megkérdezni és kipróbálhatnánk egy 400GB-os microSD kártyát -tele tudja e pld. írni. (kártyám értelemszerűen van... kamerám nincs)
- Egyik ilyen kérdésem, hogy felvétel közben állítható e a záridő, blendekorrekció, ISO, WB? (esetleg HDR-ben is?)
- Külső tápot, ha kihúzod..visszadugod; megy e tovább az elindított felvétel. -
feket663
tag
Üdvözlet! Megéri ezt a kamerát megvenni a mostani 89 ezres akciós áron?
-
-Mosquito-
őstag
Szia, köszönöm az infót. Közben vettem egy ilyen kamerát. Plusz mellé még 4db 64GB-os kártyákat, 3db pót akkut,töltővel.
Motorozáshoz fogom használni,sisakon elhelyezve.Újszerű Gopro 6-ot néztem esetleg a 7-est de elég sok baj van vele. Ismerős Gopro 7 használ,tényleg nagyon szép videót csinál de sok munkája is van benne, hogy ilyen legyen. Utolsó Himalája videós résznél meg is nyekkent a Gopro. 🤔 [link]
-
TXT
őstag
Mi az ajanlott es/vagy legjobb vetel szurokbol/filterekbol (gyarto, tipus, szett) az Action-hoz, amire mindenkepp szukseg lenne, hogy jobb minosegu videokat lehessen kesziteni?
-
33as
senior tag
válasz
-Mosquito- #85 üzenetére
Szia, ja tudod sok ember az újba nem igazán mer belevágni, pedig a DJI az egyik legjobb kínai gyártó, a GoPro 7-es szériával szinte pariban volt, most az uj 8-as széria stábiban talán egy picivel jobb, de ugye nemsokára jön az utód.
Nekem is az elmúlt évig GoPro kamerám volt (3plus, 5-ös két széria, 6-tos széria) de a lefagyásos problémái miatt örökre elfordultam a gyártótól. -
TXT
őstag
Huuu, de porog ez a topic
-
TXT
őstag
Szevasztok!
Tegnap vettem meg az Osmo Actiont es mivel kezdo vagyok az egesz akciokamera felhasznalas temaban, igy segitseget kernek toletek, milyen SD kartyat (4K-hoz is), milyen szuroket es milyen plusz kiegeszitoket javasoltok a tapasztalataitok alapjan, ami fontos/szukseges lehet? Bo egy honap mulva elutazom es vinnem magammal, addig szeretnek nemi gyakorlatot osszeszedni vele, mit, mikor es hogyan kell beallitani a videokhoz es milyen szuroket, kiegeszitoket erdemes hasznalni ahhoz, hogy a leheto legjobb felveteleket tudjam kesziteni, illetve mivel kellene majd lementeni, atkonvertalni (ha kell ilyen). Szoval tenyleg az elejen vagyok es sokat segitenetek a tapasztalataitokkal! Elore is koszonom a segito hozzaszolasokat! -
-Mosquito-
őstag
Sziasztok,
Aki használja mennyire van megelégedve vele? Illetve utángyártott akkuból melyik az ajánlott? -
K53TA
tag
A Dji support ennyivel be is érte. Közöltem velük hogy máskor a weboldalra és a termék dobozára tegyenek egy nagy piros figyelmeztetést, hogy a termék használata bizonyos telefon típusokhoz kötött.
A mimo alkalmazás meg ne legyen telepithető olyan telefonra, ami nincs a szükös listájukban.Visszem vissza a. MM-hez. Soha többet Dji termék.
-
K53TA
tag
válasz
celofanker #82 üzenetére
Redkivül dühös lettem.
A support levélben is közölte, hogy a Dji termékei csak bizonyos telefonokkal használhatók. Ezen nem áll szándékukban változtatni.
Megoldási javaslat az volt, hogy váltsak telefont, vagy keresdek egy idmeröst akinek van hozzá kompabilitis telefonja.Igrn, még simán vissza tufom adni a kamerát. MM-nál.
-
celofanker
csendes tag
Szerintem tök jogos a felháborodásod. Ráadásul az LG G6 nem is egy akármilyen telefon. Akkor csak az maradhat, hogy más eszközről aktiválod, utána tudod "önálló" eszközként használni, nem? Mondjuk a helyedben lehet már úgy felb&asztam volna magam, hogy élnék a 14 napos visszaküldéssel...
-
K53TA
tag
Lehet, hogy az én figyelmetlenségem, de én nem olvastam sehol, hogy ez a termék nem egy önálló eszköz.
Sem azt, hogy csak új telefonokkal együtt alkalmazható. (mi van, ha valaki nem használ okos telefont, csak kamerázni akar?)
Nagy csalódás DJI ! Ha holnap sem oldódik meg, akkor viszem vissza. Nekem önálló kamera kell, nem egy minden más feltételhez kötött eszköz.
Meg már mekkora, hogy 2019ben nincs egy weboldal, ahol a terméket belehetne regisztrálni. -
K53TA
tag
Nem tudom a terméket regisztrálni, így már le is tiltott, így a menűben már semmihez nem férek hozzá.
A bluetooth látja a kamerát, de a wifi nem. Ennek következtében a mimo felismeri, de nem tud hozzá kapcsolódni, így nem tudom aktiválni.
A support a beszélgetés során közölte, hogy az LG G6 nem támogatott telefon, így arról nem is fogom tudni.
Ezen telhessen kiakadtam!
Az Androis 8 az minden készüléken android 8, vagy nem?, mi a túró erőforrás kell egy regisztrációhoz?
Végül elküldtem a fenébe őket! DJI , ....hát most megvan a véleményem róluk.Most itt vagyok egy drága kamerával, amit nem tudok használni.
-
K53TA
tag
Mindig ezt írja ki:
"failed to get wifi authentication" -
K53TA
tag
Amúgy szopok vele és már csak egy lehetőségem van arra, hogy regisztráljam a kamerát.
Letöltöttem a play áruházból az (android) mimo app-ot, elkészítettem a felhasználói fiókot, de az app nem látja a kamerát így azt nem tudom regisztrálni.
A francnak kell így megbonyolítani egy kamera használatát, ez nem páncélszekrény! Egyenlőre nem tudom hogyan tovább, de bosszantó hogy ez így megvan bonyolítva, vagy idős felhasználókra nem gondolnak? -
K53TA
tag
Megkaptam a Kamerát.
A kicsomagolás után az első ami feltűnt az a súlya, (124g), azt gondolom ezen lehet még mit javítani és lefaragni belőle.
A keret levételekor féltem, hogy eltöröm és kárt teszek benne, mert jó passzentos a rögzítése.
A külső kezelőgombok elhelyezkedése jó és a kamera összeszerelése, tapintása, anyaghasználata is rendben van.
A menürendszer egyszerű, jól áttekinthető és jól személyre szabható. A jelenlegi nappali viszonyok között a kijelzők fényereje bőven elegendő (persze most nem nyári napsütés van ).
Kb ennyi az, amit az első kézbevétel után el tudok róla mondani. -
K53TA
tag
válasz
celofanker #72 üzenetére
SD kártyát még nem vettem hozzá, így amikor a kamera megérkezik hozzám, csak részben fogom tudni kipróbálni.
-
K53TA
tag
Közben rájöttem, hogy egy valami lesz ami hiányzik az a videó zoom funkció. A DJI - nál nem tudom miért nem szeretik ezt a funkciót, mert a Pocket-ben sincs videó zoom. Pedig egy szoftveres frissítéssel meg tudnák oldani.
-
K53TA
tag
A Black Friday MM akcióban én is megvásároltam a DJI kameráját, de mégnem kaptam meg.
(6-15nap)
Kíváncsi leszek rá, de gyanítom, hogy bőségesen meg fog felelleni a céljaimra.Érdemes, vagy kell a DJI oldalán termékregisztrációt, vagy hasonlót elvégezni?
-
Mp3Pintyo
aktív tag
A Thai nyelvre gondolsz?
Most tettem fel én is, pont be akartam írni, hogy megkaptuk a hyperlapse-ot.
Ha ez a fos autos cuppanós tartó nem esne le 30secenként akkor már lenne felvétel. Vennem kell egy jót -
Mp3Pintyo
aktív tag
Tisztán csak a DJI kamerájával vettem fel az egész raftingot. Itt tudjátok megnézni:
https://www.youtube.com/user/Mp3Pintyo
Egy feltöltéssel kibírta egészen az esti városnéző túrákat is a napközbeni vizes felvételek mellett.
Energiatakarékos funkciók:
1. hosszabb felvétel esetén ha nem érsz a kijelzőhöz akkor lekapcsol de a felvétel megy
2. Automata kikapcs amint leállítod a felvételt (ilyenkor pár percig még csak alvó mód)
3. teljes auto kikapcs, de a felvétel gombbal pillanatok alatt újraéleszthető
Azaz anélkül, hogy levennéd a fejedről, megnéznéd most épp mit csinál, könnyedén lehet vele videókat készíteni hiszen hallod amikor leáll vagy épp elindul a felvétel. -
-
33as
senior tag
Sziasztok, ugye nekem van már egy Pocket kamerám a DJI-tól, de kellet egy action kamera is, hát persze hogy az Actiont
választottam!
Volt már egy GoPro 6-os kamerám de azt eladtam, nos a hetessel nem tudtam összehasonlítani, de idáig nagyon megvagyok elégedve a kamerával! Csináltam pár tesztképet meg videót, Nézzétek meg:
Videó (1080p 50fps): [link]
-
Mp3Pintyo
aktív tag
Pilisszentkereszt szurdok.
Fotó: DNG
Videó: 2,7k + stab
Videó: FullHD Lassítotthttps://photos.app.goo.gl/A8d2njn83dtBZ3WZA
800 ISO felett rohamosan válik használhatatlan minőségűvé a végeredmény mind fotó mind videó téren.
-
Mp3Pintyo
aktív tag
Tényleg feltöltöm este a fotó/videókat.
Tűző napsütésben is tökéletesen olvasható.
Elképesztő reszponzív az egész. Azonnal reagál mindenre.
Első ránézésre a fotók (PC-n, jpg+raw) annyira nem ütnek. Elég zajosnak tűntek. Este megnézem RAw kezelővel mit lehet belőle kihozni. -
Mp3Pintyo
aktív tag
A képernyőn látod késleltetve. Igazából a legtöbb esetben amikor a fejedeb, lábadon, stb van a kamera úgyem látod mit mutat a képernyő. Nem az alapján tekered a bringát
Inkább akkor lehet zavaró ha a képernyő segítségével komponálnál.
Ez azért mindenféleképpen javítható lesz szoftveres úton. -
Mp3Pintyo
aktív tag
Megjött, pár perces teszten használtam igaz nem extrém körülmények között.
Első tapasztalat:
+ Nagyon gyorsan bekapcsol
+ a kijelző mindenre gyorsan reagál
+ napfényben nekem tökéletesen látható volt
+ a képstab nagyon jónak tűnik
+ nagy dinamikatartomány- Android 9-es telóhoz nagyon nem akart csatlakozni, iPad-hez is csak akadozva sikerült a frissítés miatt.
Este feltöltöm a fotókat ha végre lesz billentyűzetem
-
tovgab
aktív tag
Kicsúsztam a időből, de ezt még be akarom szúrni, mert szerintem elég jól szemlélteti a dolgokat:
A legújabb generációs akciókamerák, drónok, stb. 100 Mbit/s bitrátával rögzítenek, ami átszámolva 12,5 MB/s, azaz olyan kártya kell ezekbe, ami minimum ennyivel tud folyamatosan írni.
A képen nekünk most a "Video Speed Class" oszlop az érdekes, magyarul a "V30", vagy annál gyorsabb kártya megfelel ezekbe az eszközökbe. -
gabee369
csendes tag
Ki, milyen micro sd kártyát javasolna hozzá?
SanDisk Extreme Pro 100mb/s jo lehet? -
Clley
csendes tag
Sziasztok,
Próbálta már valaki innen?
Jövőhéten kéne vásárolnom egy akciókamerát és GP7H és DJI OSMO ACTION között vacillálok. -
MeszesKPT
őstag
Azért ez már tényleg értelmes konkurencia és a versennyel mindig a felhasználó jár jól.
-
Mp3Pintyo
aktív tag
Közben már valaki megkapta, remélem nekem is odaadják a futárszolgálatnak holnap
-
Mp3Pintyo
aktív tag
Szuper, közben elkezdett emelkedni az ára
Még jó, hogy idejében megrendeltem. Remélem 24-én már indul is a szállítás. -
sebgutkopf
őstag
Képminőség:
A hero 7 videó képminősége (fotóban gyenge) normális fényviszonyok között szerintem kifejezetten jó (sötétben nem). Sőt meg is állapítottam, hogy használhatóság és végeredményben, ha nem egy állványon lévő nagy szenzoros gép videójával vetjük össze, akkor nagyon meggyőző, sőt a telefonok sehol sincsenek hozzá. Protune módban egy hero 7 h.265 és magas bitrátával fix negatív expókorrekcióval nagyon sok hasznos adatot és képrészletet rögzít.
Amikor séta közben 4k/50p-vel rezzenés mentes stabil képet kapok azt egyik telefon se tudja akármilyen stabival. Mindegyik csak szeretne olyan videót rögzíteni. Először is ott a főkülönbség, hogy a gopro (és az dji is) valós és fix frame rate rögzítésére képes, tehát az 50p az valóban 50, a 60 pedig 60 a szupergyors 240 szintén annyi. Ezzel szemben egy telefon akár 4k, akár full hd-ban rögzít egyik sem tud stabil szabvány képkockaszámot produkálni. Az ntsc az nem 29,97, hanem egyszer 30,03, máskor 29,85, utána 30,65 stb... és ugyanezt csinálják 50 és 60p helyett is. Az ilyen videók nem alkalmasak érdemi utófeldolgozásra és profi programban való editálásra, a kép és a mozgás szét fog esni.
A telefonok stabilizátora pedig van és jobb a semminél sokkal, de hiába optikaiak nem hozza a gopro és főleg a dji EIS eredményének a szintjét.
Tény egy ilyen akciókamera használata több beállítást igényel, mint a ma általános telefonos applikációk, ilyen kamerát meg az vegyen, aki hajlandó a beállításokkal és az utófeldolgozással is foglalkozni, különben csalódott lesz.
-
sebgutkopf
őstag
Hamár nagyon foglalkozunk a tökéletes stabilizálással egy szenzor stabit talán könnyebb lehet fixálni és a rendszerben tartani, ami az EIS-el együtt már egész brutál lehet. Ennek persze ára lenne, amit az akció kamera piac nem biztos, hogy hajlandó kifizetni. Attól, hogy bravúros drága megoldás kerül egy ilyen kis kamerába ugyan nő a bonyolultság, de a szenzor alap képalkotási képessége nem lesz jobb, ellenben az ára már más régió felé menne...
Szerintem ez pénzügyi szempontból nem racionális fejlesztési irány jelenleg. -
sebgutkopf
őstag
Erre nem tudok válaszolni, mert nekem csak a hero 7 áll rendelkezésemre az osmo-t nem tudom kipróbálni, így akár mit is mondanék, hogy szerintem igen, vagy nem, az nem lenne hiteles. Azt tudom, hogy van és hatása is van a nagyobb rázkódások kezelésére értelem szerűen látószög csökkenés árán.
-
spyboy88
csendes tag
Szerintem is, ráadásul ennyiért....
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
sebgutkopf #27 üzenetére
Ha a Hero 7-nél a stabi tartalékát nagyobbra állítod, tudja hozni az Osmo szintjét?
Itt azért eléggé elvérzik a GoPro, a döntést nem igazán lehet stabilizálni szenzor területen ablakozásból, nem?
-
tuki2200
senior tag
Ezek alapjába véve még mindig akciókamerák lennének, attól független, hogy sokan nem erre használják őket és mint akciókamerát rengeteg ütés, zúzódás, gyűrődés ér az OIS meg ilyenkor hajlamos beragadni, meg eltörni.
Nem véletlen, hogy a Gopronal nagy felzúdulás volt a hátsó érintőképernyő bevezetésekor, mert sokkal sérülékenyebb lett az eszköz. Valószínüleg ezért nem vezették még be előre sem a nagyobb sérülékenyebb kijelzőt amit most a DJI igen.
Kb. hetente-2 hetente hőbörög valaki a Gopro topicba, hogy milyen sz*r a kamera, a telefonja jobb képet csinál, ez esetenkként igaz, ezek a cuccok sosem a kiemelkedő képminőség miatt számítottak jónak, hanem hogy lehet dobálni, törni, zúzni őket és emellett volt egész jó képük.
-
Xaels
félisten
válasz
sebgutkopf #26 üzenetére
Jó de az EIS mellett van kompromisszum, itt is videón láttam hogy nem érhető el a stabilizálás minden opciónál míg egy OIS mindig ott lenne, azt is lehetne fejleszteni illetve a 2 kombinálva még jobb eredményt lehetne elérni.
-
sebgutkopf
őstag
Valóban jó lesz egy kis verseny ezen a piacon, bár árban kedvezőbbet vártam volna a dji-tól, így elég közel vannak egymáshoz, hogy nem az ár dönti el, hogy a vevő melyiket veszi, hanem a felhasználási cél.
A legfőbb eltérésnek a látószög különbséget látom. Az osmo a vloggereknek jobb választás a kijelző miatt és a látószöge is arra alkalmas. Ellenben aki pl MTB akciót rögzít annak a gopro marad továbbra is a választása, mert azzal belefér a képbe a kormány teljes szélességgel, és látszik minden, ami kell, míg az osmval a látószög szűk ezen felhasználáshoz.
A tesztekben nem láttam sehol infót se próbát arról, hogy a hero 7 néhány funkciójára van-e válasza a dji-nak, vagy a tesztelők ennyire nem ismerik a hero-t, vagy csak elkummatanak eltérő paramétereket.
Gondolok itt a gopro ilyen képességeire:
- time warp (elmúlt évek legjobb újítása az új stabilizátorok után, ez nem a tima lapse az is van)?
- wide, linear (általános felhasználásnál torzítésmentes és szűkebb látószög) és superview (akcióhoz zseniális) látószög?
- állítható, hogy a képszenzor hány %-át használja az EIS tartaléknak (alapból 10%-ot vág). Szóval a hero7-nél lehet növelni a képstabi tartalékait.Itt főleg a tesztek teljeskörűségét hiányolom, mert nem derül ki, hogy ezek valóban maradtak a gopro plusz funkció, vagy tudja a dji is?
-
-
Xaels
félisten
Ebben az árkategóriában miért csak EIS van? Van valami technikai akadálya, hogy kompromisszummentes OIS kerüljön bele?
-
tuki2200
senior tag
Szeptember végén jön a Gopro 8-as széria, majd azzal lesz érdemes összehasonlítani.
-
arn
félisten
YI 4K gimballal volt 150 eur... kb ennyit is ernek
itt gimbal nelkul. [link]
-
HDR123
tag
válasz
GoldhandRent #19 üzenetére
A régi csak viszonyítás kérdése.
Stabilitás fontosabb (számomra). Igaz az sj4k "csak" full hd (ami nekem bőven elég), de jól teszi a dolgát.
Nézegettem a Xioami Action cam-ot is, de sajnos nem igaz az fps érték főleg éjszaka.Itt van két éjszakai teszt videó:
Xiami: [link]
SJ 4K: [link]Hajrá DJI és a GoPro! Toljátok csak le az árakat, várom a 8K-s csodákat is.
-
Mp3Pintyo
aktív tag
Ja és a HDR videót kihagytam. Nagyon várom milyen dinamikatartományt sikerül így kihoznia!
-
HDR123
tag
Én azért örülök ennek a versenynek mert a low budget action kamerák még olcsóbbak lesznek.
Nyilván nem egy kategória, de az SJCAM SJ4000 már 20e Ft alatt van újonnan, használtan meg !10e Ft alatt is elérhető. -
Mp3Pintyo
aktív tag
Tegnap megvettem, 24-én szállítják az Amazonról.
Néztem komolyabb német tesztet erdei terepen. iphonedo féle hosszabb tesztet és a következők jöttek le:
1. Ez még nagy első körös firmware amivel kimegy a felhasználók felé. Az egyik tesztelőnek pl pont aznap jött egy új amikor tesztelte. Ez az amit felróttak a GoPronak. Elképesztően béta állpotban került ki a 7-es a felhasznéókhoz és utána hihetetlen csiga tempóban javítgatta a dolgokat.
Ha a DJI odateszi magát a frissítésnél akkor már egyből jobb a helyzet.
2. A stabilizálás jóval többet vág le a képből viszont sokkal jobb is a nagyobb kilengésekre.
3. 60-70Mbit helyett 100Mbites adat. Leszámítva,h ogy itt sajnos nincs H.265. Persze ez jöhet egy frissítéssel
4. Sok esetben természetesebb színek, élethűbb mint a GoPro képe
5. A GoPro 4x perc után lekapcsol 4k módban, egyszerűen túlmelegszik és nem bírja. A DJI simán hozza az 1 óra feletti időt, melegedés nélkül.
6. Elképesztő jó ötlet volt az előlapi mkijelző, mindenki odáig van érte.
7. Nagyon szeretik még, hogy egy pillanat alatt cserélni lehet a szűrőt az obin.
8. Kisebb a DJI látószöge, talán ennek is köszönhető, hogy jóval kisebb a torzítás
9. A hangvezérlés tökéletesen teszi a dolgát.Persze vannak idegesítő hibák is ami val. szoftveresen javítható.
1. Felvétel közben ha váltasz az előlapi/hátlapi kijelző között akkor 4sec eltűnik a videóból
2. Túl nagy a sharpness, jelenleg nem állítható -
zgospel
őstag
Kihagytad a superviewt, a mikrofonok számát és a hangminőséget. Azért nem kell temetni a GoProt még, de végre valós konkurenst kapott ez nem vitás.
Az a probléma az ilyen Casey Neistat meg Peter McKinnon féle "tesztekkel" hogy nem szánják rá az időt a használatra. 1 max 2 napot használgatják azt is rohanva, pár óra alatt letudva, aztán megmondják hogy mi van. Caseynek volt már olyan gimbal tesztje hogy ki se balanszolta rendesen (tehát nem volt beállítva) majd mondta hogy nem jó a gimbal és nem stabilizál rendesen, miközben aki több időt szánt a próbára és beállításokra annak tökéletesen működött.
Peter videójában pl a Hero 7 lencséje vizes, retkes, amire ő azt mondja hogy nem számít de valójában nagyon is számít. Mennyi időbe telt volna neki lemenni újra az utcára vagy a pincébe, tiszta lencsével és újra rögzíteni? Fél órába? Innentől kezdve a tesztnek az a része a képminőségre vonatkozóan értelmezhetetlen.Szerencsére került fel azóta sokkal több összehasonlító teszt, érdemes megnézni 3-4 videót különféle emberektől hogy jobb összképet kapjunk.
-
vlevi
nagyúr
Amikor az épületben "szelfizget", akkor a DJI kamera képe remeg, pedig elvileg nem mozgatja a kamerát.
[link]
De, hogy ennél a felvétel a GoPro-nál mi volt elállítva, nem tudom, mert kb olyan tré a beltéri képminősége, mintha egy 10 évvel ezelőtti mobillal vették volna fel. -
tovgab
aktív tag
Én Peter Mckinnon videójából indulok csak ki, de abban elég látványosan kijönnek a különbségek.
A GoPro Hero 7 Black szebben, élethűbben jeleníti meg a bőr tónusát és itt ki is merül az összes előnye.
Az Osmo Action előnyei:
- 125.000Ft-os nyitó ár (ez még mindig kb. 10%-kal alacsonyabb a Hero 7 Black-nél)
- a "RockSteady" sokkal jobban stabilizál (a tesztvideóban nézzétek a hátteret, mikor körbefutja a tömböt)
- de számomra a legelképesztőbb, hogy mennyivel szebb videót csinál sötét(ebb) körülmények között, mint a Hero 7 Black
- jobban is bírja az aksija
Úgy tudnám összegezni, hogy ha rendelkeznék egy GoPro Hero 7 Black-kel, akkor nem valószínű, hogy azonnal cserélnék, viszont ha most állnék akciókamera vásárlás előtt, akkor teljesen egyértelmű lenne nekem, hogy melyiket válasszam... -
zgospel
őstag
A 63 perces üzemidő a legterhelőbb felvételi módhoz van megadvan, a GoPro kevesebbet tud ugyanabban a formátumban. Ennek a DJI kamerának jobb az üzemideje.
GoPro verő kamerának nem nevezném, de végre valami hozza azt a szintet, valós konkurencia. A stabilizátora az összehasonlítások alapján viszont brutál jól sikerült. Kénytelen lesz a GoPro is végre értelmes irányba fejleszteni, hátha megszabadulhatunk a bumszli mikrofonadapterüktől is végre, és nem utolsó sorban beindulhat a verseny, ami nekünk fogyasztóknak jó. -
hardline
senior tag
Egy óra után bepattintod a második akkut és mehet tovább. 1 perces művelet.
Én alapvetően örülnék neki, ha lenne igazi verseny a gopro és a dji között. Talán gyorsabb ütemben folyna a fejlesztés, még jobb kamerákat kapnánk, bár a mai trend alapján az árakat egymás fölé lőnék be, nem alá...
-
ROBOTER
addikt
Megnéztem több összehasonlítást, nehéz ügy.
Eleve nem egyforma az objektívek gyújtótávolsága (a szenzor azonos méretű), így a képszög is különböző. Ennek közvetlen következményei vannak, az OSMO kisebb képszög és élesebb sarkok/képszélek, a GoPro nagyobb képszög és kevésbé egyenletes minőség a teljes képfelületen (nyilván egy ekkora eszközben erős korlátok vannak egy ultrawide tervezésénél). Ez kihat a videóra és a fotóra is, alapvetően befolyásolja az ítéletet.
Az éjszakai fotókon az OSMO jobbnak tűnt (zaj/dinamika). A stabilizációját és a hangját is dicsérték.
A videókon az elemzők hasonló képminőséget írtak, nekem ott a GoPro első blikkre jobbnak tűnt.
-
Fred23
nagyúr
A 63 perces üzemidő elég karcsú!
-
Joshi
titán
De mitől GoPro verő? Árban ugyan ott van mint a GoPro, ahogy nézem nagyjából a tudásuk is egyforma. És mi a helyzet a képminőségekkel? Jó lenne egy összehasonlító videó.
-
HDR123
tag
Szerintem GoPro verő, nekem bejön.
-
.mf
veterán
GoPro betámadta a DJI-t hazai pályán egy Karma nevű drónnal, de nem jött be.
DJI betámadja a GoPro-t hazai pályán egy Osmo nevű akciókamerával. Karma?Tetsuo: ezt a nevet kezdték el brandként építeni pár éve (Osmo gimbal telefonokhoz, Osmo gimbal kamerával, és most Osmo akciókamera). Nem mindegy? Láttunk már nevetségesebb rövidítéseket, cégneveket is (FOSS, cFosSpeed, Grundfoss, Danfoss, stb)...
-
Tetsuo
őstag
Ozmózis elvén működik? Vagy miért éppen ez a neve?
-
opr
nagyúr
Javitas:
" 4K-s felbontású, 60p-s videókat,"60p-s -> 60 fps-es
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A kínai gyártó sokszor bizonyította már, hogy van keresnivalója a képrögzítő eszközök piacán, most a GoPrót veszi célba.
- AKCIÓ !! 16.2" MacBook Pro M4 MAX - 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB / 1 ÉV APPLE GARANCIA
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest