- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bluetooth hangszórók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Igen, jó lenne a 30-as, és gondolom, hogy az újak ennek megfelelően jók is.
Én használtam pár hónapoig az Apple féle 30-ast, és a méretén kívül szinte csak rosszat tudok róla mondani. Gyakran meghibásodott (több darab, többféle képpen), és szemből nézve a szélein sem volt épp ugyanolyan a kép, mint középen.
Ja, és meló közben köhögött alatta a Quadro OSX Tiger-en Maya-val. De ez persze csak részben hátrány.
Viszont jól esett, hogy forgatni kellett a fejemet munka közben, mert így később fáradtam el.
Mondjuk, egyszer láttam egy másik 30-ast is, asszem Samsung volt, de annak olyan katasztrófális volt a képe kisebb felbontásoknál, hogy tényleg kellene neki az izmos VGA.
Ettől függetlenül tényleg ez a méret és felbontás lenne az ideális, de tényleg csak a drága jó belőle, és drága gép is kell alá.
Ja, és a fullHD film sem úgy néz ki rajta, mint egy 1920-as monitoron az átméretezés miatt. De ez már szörszálhasogatás.
Számomra a jelenleg reálisan-ideális egy S-PVA-s 1920x1200 as moncsi lenne, mondjuk 27-es méretben, de nem ám a samsung féle 275T, hanem egy picit modernebb, alacsonyabb fogyasztású, szebb képű, stb. Bili, meg a kezem tipikus esete.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Okés.
Nekem is elég volt sokáig otthon, sőt a legközelebbi monitorom is csak 1680x1050-es lesz, mert hobbi szinten egyszerűen nem kell több, mert nem hajt senki.
A munkában viszont kell az 1200, sőt, az 1600 is jól jönne, csak ott már hosszútávon közbeszólnak egyéb problémák is.
Az ideális valami ~2200x1400 körüli 27-28 colos moncsi lenne, hogy elférjen a 2K-s film is natívan.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Figy, nem azt mondtam, hogy a 1080-as nem használható, hanem azt, hogy a 1200 használhatóbb, ráadásul nem is kicsit.
Érdemes megfigyelni, hogy az 1200-on kívül a többi elég közel esik egymáshoz 1024, 1050, 1080. Az 1200 elég nagy ugrás.
De nem is csak PS-ról van szó, hanem MAX, AfterEffects, Flash, stb. 120 képpont akár 6-7 réteg is lehet (Flash-ben 19 képpont egy rétegm AfterEffects-ben 17), ami hatalmas különbség.
Nem a munkaasztal mérete a lényeges, hanem hogy mennyit tehetsz láthatóvá az eszközökből.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Jajj már, nem hiszem, hogy nem érted.
Drága panel van a monitorban, tehát főleg grafikusoknak szánták, miközben nem vettek figyelembe egy állati alapvető tényezőt.
Ez olyan, mintha egy új, felső-középkategóriás DSLR-re kevesebb gombot raknának, és helyette a sokmindent csak a menüből lehetne megcsinálni, de azért Full Frame-es érzékelő lenne benne, mert annak marha jó a képe.
Én meg azt mondanám, hogy "hát felvágom az ereimet, mert nincs rajta 2 vezérlőtárcsa, az enyémen egy sincs, mert ultrazúmom van, mégis sokat fényképezek ám..."[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hááát, ez elég sovány vígasz, mert 1200-nál is el lehet rakni a tálcát.
Mellesleg nincs annál idegesítőbb, mint amikor egy progiban a legalsó gombokra (rétegre, vagy bármire) akarok kattintani, és előjön a tálca, mert a sietség miatt lejjebb csúszott az egér. Határidős munka vége felé az ilyenektől ölni tudnék.
Egyébként az a 120 pixel Aftereffects-nél, 3dsmax-nál, Photoshopnál, Flash-nél is marha jól jön, mert több réteg, több eszköztár fér ki, ezáltal kevesebbet kell kattintani, minden egyből a helyén van.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Call of Duty: Black Ops 6
- Vállalatirányítási rendszer - ERP
- eFootball
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Windows 11
- Ukrajnai háború
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xiaomi Smart Band 7 - hetedik
- További aktív témák...
- LG Ultragear 27GN950-B - 27" UHD 4K 3840x2160 / NANO IPS 1MS /144Hz (OC 160Hz) / G-Sync - 1 ÉV Gari
- SAMSUNG LU32R591CWRXEN 32 " 4K GAMER MONITOR! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ!
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Samsung odyssey G3 27"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest