- Computex 2025: épp bemutatkozott a Wooting 60HE v2, és már ki is állították
- Perelik a CrowdStrike-ot a 7000 törölt repülőjárat miatt
- Meggondolta magát az NVIDIA, kvantumgépes cégbe fektetne
- Tisztázta a Nintendo, hogy lesz-e VRR dokkolva a Switch 2 konzolon
- Computex 2025: érdekesek lettek az Acer hordozható kijelzői
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Computex 2025: professzionális gyorsítókkal újít az Intel
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fujifilm X
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rage47
veterán
ez az ios 14.3 nem a legjobb szerintem. Már másodjára fordult elő, hogy csak újraindítás után hajalndó tölteni a telót bármelyik hagyományos wireless pad itthon. Másik meg az Airpods Pro... hívnak, és ha közben mondjuk ipadezek és a telefonon akarok beszélni, akkor rohadtul nem kapcsolódik át a telefonra, hanem csak az ipadre.
-
törölt tag
-
—Tamas—
friss újonc
Beallitasok —> Kamera —> Beallitasok Megorzese —> Kreativ Vezerloket engedelyezni kell es akkor ugy marad.
-
atikó
őstag
Üdv. En 16:9 szoktam fényképezni akárhányszor elinditom a kamerat mindig vissza valt 4:3 ez normalis? Mert nekem nem.
-
Rage47
veterán
Én még mindig azt mondom, hogy ez a legjobb iPhone eddig az összes közül. Kompakt és mindent tud. A 11-nél már pár hét után éreztem, hogy nehéz és nagy, de próbáltam megszokni a gondolatot, hogy ez a jövő, soha többet nem lesz normális méretű telefon már. Ennél nem érzek ilyet, nem bántam meg.
-
domerator
veterán
Ja, nem azert mondtam hogy zavarna a face id-t, hanem azert, hogy a felig kivagott lyukaknal ne maradjon ragasztoanyag. Csak annyira vagjak at az anyagot a lyukaknal hogy neked kell kibokni belole a felesleget. Ezert egy kis ragasztoanyag ottmarad a lyukak szelenel es csunya elkenodest csinal. Le lehet torolni, de jobb lett volna ha az egesz noccs szabad.
-
domerator
veterán
Megjött a hydrogel fólia a kijelzőre is, aki nem félős, annak ajánlom, kínából olcsó, olyan vékony, mintha nem lenne rajta semmi. Persze műanyag tehát karcolódik előbb-utóbb, de ez a dolga (elvileg kis karcokat önjavító módon eltüntet). A mérete nagyon pontos, egyedül a face id szenzoroknak vágott lyukaknál van egy kis ragacs maradvány, a javát le lehet törölni vizes mikroszálas törlővel. Mondjuk még jobb lett volna, ha teljesen kihagyják a notch-ot, de így is elég jó.
-
atikó
őstag
válasz
bigrock #1332 üzenetére
mert most jöt el az a bizonyos mérföldkő,
droid után fura. én zöldet szeretetm volna de azt nem találtam csak itt az aprón, de az gyanus nekem. Viszon a bluetooth fülesem
( sennheiser mumentum 3 ) sokkal dinamikusabban és hangosabban szól mint droidon. érdekes.
Huawei 15W töltöpaddal szépen tőlt.más: megredeltem a magsafe power bankot, kívácsi leszek.
-
HardRic
addikt
Akku témához annyit hozzátennék, hogy lehet álmodozni kameradudorral síkban lévő hátlapról ami mögött így nagyobb az akksi, de akik ilyenről fantáziálnak azok abba nem gondolnak bele, hogy a mininek nem csak a kijelző átmérő adja meg azt a báját, hogy egyből beleszeret az ember, hanem, hogy milyen eszméletlen könnyű. Ez is hatalmasat dob az egykezes használaton.
11 Pro-m alig nagyobb, de olyan batár nehéz, hogy már emiatt sem egy kényelmesen használható eszköz. Barátnőm minije még tokkal együtt is egy sokkal kellemesebb mobil élményt nyújt. -
atikó
őstag
Üdv. megvetem, és a mini-t, kékben 128gb.
-
válasz
domerator #1326 üzenetére
"Egy szo mint szaz, bevallalom hogy vadasz vagyok es szopni jottem a minivel, de karpotol mindenert."
Én mivel nem játszom telefonon egyáltalán, így kibírja az egy napot, helyette rengeteget telefonálok, imessage stb....Lokátor is megy vagy 5 rokonommal, igaz ezelőtt SE 2020 volt, attól jobb ennek az akkuideje, de viszont a 2020 előtt meg egy I11 volt hát annak bitang volt az akkuideje viszont péklapát méret...Barátnőmnek I11 maradt pirosban, hát igen az akkuidő azért tényleg jó
Ha navigálok kocsiban akkor meg amúgy is töltőre rakom.... -
adamklark
senior tag
ahogy olvastam sok felhasználónak ez nem elsődleges média telefon, szóval nem nyomkodják annyit hogy naponta 5-ször kelljen tölteni. meg őszintén ilyen kicsi méretben nem is kellemes ezen most egész nap Netflixet tolni, táblázatokat csinálni stb.
Az ára indokolja ezt? hát, rajtad áll. sokan örülnek neki és ez számít.
bár jobb lenne ha telefongyärtók nem kényelmesednének el minden hülyeségen mert csak megtehetik lásd akksi innováció hiánya (vagy direkt ilyen hogy vedd a kiegészítőket) -
domerator
veterán
Nagyon egyetertek a lenyeggel, en tudatosan valasztottam a minit a merete miatt, nagyon vartam mar egy kis telefont almaektol, eloreolvastam, tisztaban voltam a kis akkuval... es itt a valasz az elso kerdesre: NEM, nem opcio a sima 12, mert nalam nem az uj hardver, hanem a meret volt mindenek felett. Ha kiadtak volna a 12 sorozat mellett egy 11 minit a 12 mini helyett, akkor most az lenne nekem (de mondhattam volna xs minit).
A masodik kerdesre a valasz szinten szubjektiv: igen van toltesi lehetoseg napkozben, sokat megyek autoval, ha kell toltom is, de akkor is jo erzes lesz az, hogy van nalam egy powerbank, amit csak ra kell cuppantani es voila. Ez nem a normal hetkoznapokra kell nekem, hanem just in case.
Egy szo mint szaz, bevallalom hogy vadasz vagyok es szopni jottem a minivel, de karpotol mindenert. -
atirag
őstag
Én a sima 12-höz vettem egy ilyet mert sztem ez okos ötlet és nekem amiatt kell ha mondjuk utazok és nincs lehetőségem tölteni ,de használni meg fogom. Tehát néhányszor fogom várhatóan használni . És ahogy olvasom más többen is biztonsági tartaléknak veszik.
A lányomnak vettem egy minit. na ott majd kiderül mit bírBár iphone 7-et váltott és annál sztem mindenképpen jobb lesz.
-
nord_
veterán
Érdekes olvasgatni az okfejtéseket az akkuidőről, méretről. Úgy gondolom (talán magamból kiindulva), hogy elvileg a mini-tulajok a leginkább racionális döntéshozók voltak a vásárlás előtt.
Mindannyian tudtuk, hogy mit akarunk: többségében a jó öreg első SE-vel a kezünkben vártuk azt, hogy a minden évben felmerülő pletykák egyszer végre valóra váljanak, és az Apple megcsinálja a nagyra nőtt telefonok mellett a mi kis kicsikénk utódját. Talán nem én voltam az egyetlen, aki az elmúlt négy évben elcsábult, beadta a derekát és kipróbált egy nagyobb telefont is... Én két éve ugrottam bele egy iPhone 8-ba, de nem tudtam megszokni az egykezes használatot kínszenvedéssé degradáló méretet... két hónap után ment a telefon a gyereknek és vettem még egy SE-t, mielőtt megszüntettek a gyártását.
Szóval vártunk, és mivel racionálisak vagyunk, ezért tisztában voltunk vele, hogy csodák nincsenek, kis házba nem lehet óriási akkumulátort betenni. Ugye, aki Audi A1-et akar, az nem fog csodálkozni, ha nem a Q7 csomagtartóját kapja. Vagyis jól tudtuk, hogy nagy aksit csak azok kapnak, akik nagy telefont vesznek - mi viszont irtózunk a vágódeszka mérettől, mint ördög a tömjénfüsttől.
Szóval, visszatérve az első mondataimhoz, érdeklődve olvasom a különböző, utólagos rátétek utáni kutatást, vásárlást. És folyamatosan két dolog jut az eszembe.
1. Alig volt drágább a jobb akkuidőt nyújtó 12 - nem lett volna egyszerűbb azt venni, mint kvázi ugyanannyi pénzért (ha már autós példát hoztam az előbb) egy kisautót, aminek állandóan hurcibáljuk a tetején azt a randa műanyag boxot?
2. Itt mindenki folyamatosan telefonozó vadász, és napközben nincs lehetőség az íróasztalon vagy az autóban néha rátölteni a telefonra? Mert még ebben az esetben is jobb lett volna a 12; mert a minivel csak a vicc csattanója jut az eszembe... vadász, vadász te sz*pni jársz ide. -
Flexman
csendes tag
válasz
rolandrepasi #1321 üzenetére
Sajnos ez van ezt kell szeretni, nekem is jobban tetszett volna ha nincs kamera dudor, hanem az aksi nagyságát növelve síkba hozzák vele, de ez ilyen lett. Ha már opció a magsafe mért ne élnénk vele?
-
rolandrepasi
tag
Most nem azért, de ez elég gáz hogy a mágneses powerbank után esedeztek. Félreértés ne essen, én is tulaj vagyok, de ez nonszensz hogy ez a vékonyítási akciónak mondott eszement kitalációt ilyen könnyen bevegye az emberek gyomra. Nagyon jól tudták előre hogy mekkora akku kapacitás beáldozása fér bele. Egyből a zsebben volt a megoldás is(magsafe megoldások), valamint a mentegetőzős zöld duma. Ha minden jól megy és meglesz a februárban kitöltött amerikai kérdőív(középsulis barátom kint él az állmokban) belinkelem. Ott a kérdések egészen idevágóak voltak. Pl mi a fontosabb akku kapacitás vagy telefon kiterjedése. Mekkora akku kapacitást áldoznál be a terjedelem csökkenése érdekében. Valamint a töltő és headset használati szokások. Milyen dizájn az ami tetszik/tetszene. Érdekes hogy a felmérés ebbe az irányba ment el ami lett. De nem ilyen drasztikusan. Azért ott sem örülnek ennek a kicsi akkunak a minihez képest. A töltővel nincs gondjuk. Haver azt írta hogy miniből bármilyen konstrukció volt náluk karácsony előtt végig. A sima 12 és a max volt hiánycikk. Na meg a tabletek. Azok őrülten mennek ott. Ezt gondoltam csak úgy megosztom. Hátha jövőre ha lesz még mini kicsit áldoznak a vékonyság rovására az akksi kapacitás érdekében.
-
domerator
veterán
válasz
Flexman #1315 üzenetére
Igen, ezt en is lattam, nem is ertem hogy az apple miert nem csinalta meg.
Egyebkent szerintem egy vekonyabb powerbank egy 2500-3000 mAh akkuval sokkal jobb lenne. Egy ilyen nem arra valo, hogy fullra toltse az akkut, hanem arra, hogy valamennyi pluszt adjon a nap vegeig, szoval szerintem felesleges az otezres akku egy ilyenbe -
Flexman
csendes tag
Én is nézegetem ezeket a magsafe-es powerbakokat, de a beküldött képeken mindegyik elég csúnyácska. Szerintem bőven elég lenne egy 2000-2500-as bank is, elég vékony tudna lenni hogy még jól is mutasson és kényelmes legyen a használata is. Hátha valami nevesebb márka pattint egy ilyet. De eddig tényleg az OISLE féle a legjobb, csak hát elég komoly ára van sajnos!
-
atikó
őstag
Üdv. Még nem volt apple telefonom, de a mini az megvett, bár tudom tőlthetem naponta a jelenlegi 5000mah után fura lesz, de a méret kárpotól, elégem lett a tepsikből, holnap veszek egy minit, de előtte megnézem a sima 12 is de a mini felé huz a gondolatm.
találtam hozzá power bankot, szerintetek érdemes ezt [link] mevenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Nintendo Switch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EA Sports WRC '23
- E-roller topik
- PlayStation 3
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest