- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
juhfül
csendes tag
Sztem aki tele van pénzzel az lesz@rja az árát (merhogy van pénze
).
Aki meg pulsz 1-2 fps-re (esetleg 5-10) vágyik az vegyen egy 20-30 ezres lapot.Ezzel spórot kb. 30-40 ezret, azt megpótólja 20 ezrrel és van egy DUPLA vidkaris gépe(8800GT)
Így viszont tuti nem 10 fps-t lök a gépbe
Sztem -
Rover623
félisten
válasz
RoyalFlush #48 üzenetére
Jelenések 1:8...
-
RoyalFlush
őstag
elég borsos ár 70k egy deszkáért ..
Rover: a #33-as hsz.t miért neked címezték ?
-
feka007
veterán
Ez a PCI-E 2.0 tetszik, eggyel kevesebb tápcsati a vga-ba.
-
leviske
veterán
A Maximus-ban nincsen Asus Express Gate???
Amugy mikorra várható, hogy több X38-as alaplap mérje össze erejét?
Vagy ugyan azzal az eltolódással lesz, mint a "Bemutatkozik az Intel P35 chipset" a "Tizenkét P35-ös alaplap tesztje" közt? (szóval ~három hónap)
Egyébként Gratulálok a Teszthez...
-
Loretto
veterán
Új chip, premium lap, nincs 60k alatt, nincs ebben semmi különleges.
-
yoid
tag
Sajna nem tudok annyit varni , hogy egy fel ev mulva kijovo chipre varjak.Januarban legkesobb , de mukodnie kell az uj gepnek.Ja utana meg talan a sandbridge procit veszem meg - az tuti , hogy jobb lesz az osszes eddiginel , csak az a baj , hogy kb 3 ev mulva jon ki.
-
SzlobiG
félisten
Csak alátámasztani tudom, hogy jó chipset lett ez az X38 nagyon megvagyok vele elégedve (P5E) jobban mint annó a P5W64-el.
-
feka007
veterán
Jó látni, hogy próbálják elkerülni a rev 1-es GB P35-DS4/DQ6-on alkalmazott szörnyű heatpipeokat...
-
Larry303
addikt
p5e tulajként annyit tennék hozzá, hogy elég alacsony chipset feszültségek mellett is elég szép fsb érhető el, és a megnövekedett fogyasztás ellenére sem melegedik (egyenlőre) túl a chipset....
viszont azt is meg kell említenem, hogy tényleg inkább magasabb memória órajelre van kihegyezve a chipset, így egy átlagos ddr2 modullal sokat tényleg nem profitálhatunk ebből....sőőőőt még azt is meg merem kockáztatni, hogy kicsit gyengébb a mem kezelése ddr2es modulokkal, mint egy 965, vagy p35nek.....
én 43ért vettem, szal azért az nem egy horror ár egy új cipkészlettel szerelt laptól.... -
dekoninck
aktív tag
Khm, teszek a kretén, butító, reflexeket fejlesztő, iskolailövöldözésihlető, tömeggyilkos agresszivitásra nevelő vagy azt levezető játékokat s€ggny@lva kiszolgáló fullextra alaplapokra! Energiatakarékos Asus Express Gate-et nekem ide, de azonnal! Miért nincs ilyen az alapabb alaplapokban? Miért csak a gazdagék (mint én) élhetnek környezettudatosabban?
-
Achill3uS
nagyúr
valamit kavartatok a Blitz-nél
miért a Formula fotóit tettétek mindenhova? [link]
btw, nem rossz teszt, de nem is csoda ilyen ramokkal, hogy semmi negativumot nem tudtatok felhozni, mikor XS-en és egyéb fórumokon ömlik a panasz az x38-ra főleg sajnos a Maximus-ra (legalábbis a komolyabb tuningosok körében, aki "plug&play" használja a lapot nem sok kül.-t fog látni bármilyen más lappal szemben
) mint ahogyan eddig is tudni lehetett, az 1800mhz és afölötti ramkezelés lenne a lényeg a jövőben (mivel lassan elérik a 2ghz-es sebességet a gyári modulok is), és az x38 pont abban rosszabb a p35-nél, nem is beszélve az egyéb negativ tulajdonságai mellett mint, sokkal nagyobb hőtermelés, és kevesebb elérhető fsb mint p35-ben, plusz gigantikus és random droopok... és ez most nem lehúzás akart lenni, csak az éremnek 2 oldala van szvsz...
-
keIdor
titán
X48 az az X38 finomított változata lesz csak. Minden másban megegyezik majd vele és a lábkompatibilitás is ugyanaz lesz... viszont az X48-as lapoknak még sokkal keményebb ára lesz, szóval én is egyelőre maradok a csúcs P35-ös lapoknál és a DDR2-nél. Viszont jövőre, amikor már tűrhető ára lesz a DDR3-nak, akkor új chipset is kelleni fog, mivel a P35 eléggé limitel 2000MHz-nél...
-
yoid
tag
De az x48 allitolag nem tul nagy szam , az x38-hoz kepest.Ha januarban , febr. nem jon ki az x48 akkor x38 lesz a lapom.Az 1600 mhz -et nem hivatalosan birja az x38 is.A ddr3-mmal rendelkezo alaplapok, yorkfield quadokkal tuningolva , vizhutessel ,+ a meg meg nem jelent D9E geforce-val , egy 22 wide lcd, tomerdek jatekkal
= mennyorszag.
-
keIdor
titán
Tetszik az X38, bár DDR2-vel valóban nincs értelme...
jövőre lesz érdekes ez a DDR3, de addigra már ott lesz az X48 is neki.
Jó teszt lett amúgy már régóta vártam! -
Rover623
félisten
válasz
V.Stryker #22 üzenetére
Aki hardcore gamer vagy tuningos, az mindig a csúcslapkával szerelt lapokat fogja vadászni...nekik számít(hat) az a néhány százalék, néhány tized másodperc, néhány 3DMark pont, amit az extra fícsörök segítségével ki lehe csiholni a rendszerből...
Amikor megjelenik egy csúcs chipset, értelemszerűen az alatta lévő chipsetekkel szerelt lapok árai lejjebb mennek...de nem számottevően.
P35-el rengeteg féle lapot lehet építeni, a fapadostól kezdve a full extrásig. A körítés általában többe kerül mint a pucér chipset.Szóval: egy komoly P35-ös lap lehet hogy az X38-asok árának feléért nyújtja majd a teljesítmény több mint 90%-át.
Persze akinek full szimmetrikus CrossFire/SLI (mert reménykedjünk, hogy az NVIDIA majd rájön egyszer hogy minden dollár számít) kell teljes Intel környezetben, az vegyen X38-at...
-
yoid
tag
sztem jo lap , es megeri , persze akinek telik ra.Ezt tenyleg ddr3-mmal kene venni , ha az nem lenne olyan draga.A mostani prociknak van egy fsb limitje 10,6gb/s , de a penrynek kesobb lehet , hogy ezt feljebb toljak , es ddr3 kell , majd , hogy ne legyen ddr2 limit.Ezt talan a 400mhz-es cpu-k tudjak majd.Es akkor pl.16gb/s lesz az fsb limitjuk talan.
-
Rover623
félisten
Teljesen érthetően leírtam a lényeget. Szakmabélinek világos...
Ahhoz pedig szűkösek a PH! keretei, hogy gépközeli programozást, I2C protokollt kezdjek el okítani...bocsi, szigorú a megfogalmazás, de ez van.
Ha megnézed a 3-as egyébként nem neked írtam, hanem közöltem egy gondolatmenetet. Persze, lehet arra is várni hogy a cikkíró indokolja meg helyetted.
Ez meg gyenge kifogás...kizártnak tartom, hogy csak és kizárólag cikk alapján jussanak eszedbe olyan dolgok mint amit ott leírtál... -
mikk2000
őstag
Ha rendelkezel elég tudással ebben a témakörben (és miért ne, valamiben mindenki lehet jobb a másiknál) akkor részletesen, érthetően is előadhatod a mondandódat, és indokolhatod.
Ha megnézed a 3-as egyébként nem neked írtam, hanem közöltem egy gondolatmenetet. Persze, lehet arra is várni hogy a cikkíró indokolja meg helyetted. -
V.Stryker
nagyúr
Szerinted ez a lap mennyire húzza le a P35-ös lapokat? (Árban,további bios kiadások, stb.)
Most akarok lapot venni, P35C-DS3R lenne az áldozat, olyan másfél-két évre venném,de az X38-as bejövetele kicsit elbizonytalanított.
Kicsit meg is rémültem,hogy 2007.07.02-án írták a P35 beharangozó cikket....eltelt 4 hónap és már itt a következő generáció.
-
erdol
senior tag
Már csak arra vagyok kíváncsi kinek és miért éri meg x38-at venni p35 helyett mert a teszből az derül ki hogy nem érdemes majdnem mégegyszer annyit áldozni rá.Ezek után én is bizinytalan vagyok érdemes-e a 8800 gt alá x38-at rakni plusz 20k-ért pedig azt hittem majd a tesztekből kiderül hogy jobb a pci e.2.0.
-
Yany
addikt
Khm... nagyon vártam már ezt a tesztet, de hiányérzetem van. Sokan panaszkodnak éretlen BIOS-okra X38 alaplapok esetén (ld Gigabyte topic), illetve sokan panaszkodnak extrém forrófejű NB és FET hűtésekre (szintén X38-as lapoknál), lásd számos külföldi rivjú. Ahhoz, hogy megítéljem, mennyire van szükségem X38-as cumóra P35 helyett (vásárolni tervezek vmit) ismernem kéne ezeket a tényezőket is, nem csak a CF rendszer xy%-os előnyét, ami (ahogy a cikk is írja) nem sok embernél kell, hogy számítson.
Szóval fLeSs cimbora, egy ennek megfelelő cikk update-nek, vagy legalább itt a fórumon a fentiekkel kapcsolatos tapasztalataid megírásának nagyon nagyon örülnék. Köszi. ;)
-
Rover623
félisten
A magyarázatpróbálkozásod (ami elég ügyetlen és egyáltalán nem indokolja a fensőbbséges hangnemedet) nem elég ahhoz hogy meggyőzzön arról hogy biztosan bármelyik memóriavezérlő eléri azt az információt.
LOL
Nem is célom hogy meggyőzzelek, nem is tudom miért "ártottad bele" magad a dologba...talán inkább várd meg amíg a cikkírók "megvédik" az általuk leírtakat...Amúgy: én már akkor olvastam (sőt írtam) az SPD-t, amikor te még nem is tudtad hogy ilyen létezik...
-
mikk2000
őstag
A "szabványos memória-olvasási művelet" alatt az értettem amit szó szerint jelent, tehát hogy a memóriavezérlő által szabványosan végezhető művelet. Nem hinném hogy ezt nehéz lenne felfogni.
Ez a kiegészítő infó nyilván nem a memória hasznos adatterületéből foglal, tehát igenis elképzelhető hogy nem tudja kiolvasni az erre nem felkészített memóriavezérlő. A magyarázatpróbálkozásod (ami elég ügyetlen és egyáltalán nem indokolja a fensőbbséges hangnemedet) nem elég ahhoz hogy meggyőzzön arról hogy biztosan bármelyik memóriavezérlő eléri azt az információt. Lehetséges, az általad előadottak nem győznek meg.
-
Integra
titán
megnéztem a második oldalon az árakat a táblázatban és utána inkább tovább se olvastam
ez nagyon beteg..... -
Alvin_ti4200
félisten
azt csiripelték a madarak, hogy az első Gigabyte X38-DQ6-ot sikerült kinyiffantani (elfüstölni?), hogy is volt ez?
Amúgy szerintem semmi létjogosultsága nincs az X38-nak, hiszen a P35-höz képest nagyon kevés extrát vonultat fel horror áron
-
törölt tag
az asuson a linuxos fícsör tetszik. jó ötletnek tűnik, remélem lesz ilyen máshol is.
-
Hát a p35-től nem olyan sokkal tud többet és a fogyasztása is nagyobb. Egy dolog van ami miatt esetleg érdekelhetne, ha pl. egy kritikus fontosságú munkaállomást kell összedobni, akkor a ddr2-őn az ECC-s ramok támogatása jól jöhet.
Amúgy up a tesztnek!
-
Rover623
félisten
Más:
Giga lap...
A hátoldalon immár a Gigabyte sem látta értelmét a soros és párhuzamos portok megtartásának (ennek ellenére a BIOS-ban még szerepelnek),
Szerepelniük kell, mivel az alaplapon is ott van a COM és LPT port...vhogy be kell őket konfigurálni... -
Rover623
félisten
A bios csak egy program, azaz szoftver. Ha az EPP kiolvasása szabványos memória-olvasási művelettel megállapítható akkor elvileg tényleg elegendő a bios módosítása, de erről én nem vagyok meggyőződve.
Mivel szemmel láthatóan nem vágod a témát, ne feszegesd tovább...
Az EPP az SPD kiterjesztése, a szabványos infót tartalmazó 128byte méretű adatterület felett helyezkedik el.
Az információs EEPROM elérése I2C művelet ("szabványos memória-olvasási műveletről" értemetlen beszélni...minden program a RAM-ban fut, tehát memória-olvasás is valahol)...tök mindegy hogy melyik byte-ot akarom elérni...ha a BIOS tudja olvasni a szabványos SPD-t (márpedig muszáj neki), akkor az EPP-t is tudja.
Rakat 965-ös lap van a piacon ami tudja kezelni az EPP-t, gondolom további magyarázat nem szükséges...
-
keIdor
titán
Vártam már!
-
mikk2000
őstag
A bios csak egy program, azaz szoftver. Ha az EPP kiolvasása szabványos memória-olvasási művelettel megállapítható akkor elvileg tényleg elegendő a bios módosítása, de erről én nem vagyok meggyőződve. Ha speciális kiolvasó műveletre van szükség akkor tényleg szükséges lehet hogy ezt a hardver tudja (a memóriavezérlő azaz a chipset), és akkor a bios könnyedén használhatja mint funkciót. A kapott érték beállításához nyilván nem kell semmi trükk, max a bios felbővítése a megfelelő menüponttal.
-
latom van hd3850 a ph birtokaban, mikor lesz teszt?
-
Rover623
félisten
Az NVIDIA EPP-je nyílt szabvány, csak az erre felkészített DDR2 memóriamodulokkal kompatibilis,
Kicsit fura a mondatszerkezet...de az Intel nem vette át a használatát, tehát az EPP-vel kiegészített DDR2-es memóriákat nem támogatják az X38-as alaplapok (ennyit a két cég közötti kooperációról).
Nem annyira a chipset támogatja az EPP-t, mint inkább a BIOS...mert az olvassa az SPD-t és az programozza fel ez alapján a chipsetet.
Az, hogy az Intel hivatalosan nem "támogatja" az EPP-t, nem fogja meggátolni az alaplapgyártókat abban, hogy mindenféle Intel chippel szerelt EPP képes lapokat hozzanak forgalomba...pont mint eddig....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Asus és a Gigabyte egy-egy X38 chipsetes alaplapját nem kevésbé illusztris ellenfelekkel mértük össze.
- Crucial Ballistix Red 2x16GB DDR4 3600MHz CL16 kit (garancia: Alza, 2030.11.02-ig)
- 2 x 32 GB kit 6000 MHz CL30 DDR5 G.Skill Tident Z5 Neo RGB 10 év garancia!!!
- ASRock X570 Phantom Gaming 4 Alaplap
- 27% Számla! ASUS TUF Gaming Z790-BTF WIFI Alaplap
- Lenovo Thinkstation C30 alaplap 2xXeon 2637V2 procival
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest