Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen videókártyát?
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- IFA 2025: e-bringa után e-láb
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Valami nem stimmel azzal a helyigénnyel akkor. Nekem a windows könyvtár 11 gigás, ezenkívül a users mappa említendő meg a maga 900 megájával. Nekemis intel hd3k van, eddig egy db végleges drivert szültek, lesz az még jobb is
(amúgy az intel download centerben a win8 még nem választható OS, én csak külső guglizással találtam meg a drivert)
-
t72killer
titán
Milyen grafika van a notidban? Lehet, hogy ő a fő akksipusztító. A vga driverekre - főleg az AMD és az intel házatáján, ill gondolom hibrid grafika műfajban is, ráfér még egy kis csiszolás. Én konkrét tesztet nem csináltam, de nekemis az volt az érzésem, hogy a való életben gyengébb az akksiiő 8-as alatt (nvidia gt540m + i7 2670qm noti, samu rc530).
Nekem az angol enterprise tényleg csak kb 10 gigát foglal, a többi page+hiberfile.
Bezárás: lehet parancsikont tenni a tálcára, igaz, én Alt+F4-et használok.
egyelőre várok a kész, optimalizált driverekre, amik nem 3D frekin hajtják a vga-t, amikor a user az asztalon egerészik...
-
premete
veterán
válasz
szilasz007 #191 üzenetére
Nagyjából egyetértek, nekem is hasonlóak a tapasztalataim, pár kiegészítés (w8 enterprise trial hu, 64 bit, és W7 ultimate 64 bit hu, sp1, a gép ugyanaz: Dell Latitude E6320, i5 2540, 8 GB ddr3, samsung 830 ssd, dell 5550 mobilnet):
- nem vagyok benne biztos, hogy elég a windows 8-nak a 8 GB, nálam 19 GB szabad helynél közölte, hogy legalább 25 GB kell neki, és a telepítő kilépett. Végül a kész rendszer 22 GB lett, több, mint windows 7-nél.
- bootidő rövidebb a csempéig, de a desktop akkor még nincs kész
- akkuidő ugyanott, ugyanazzal a mobilnettel, ugyanazokkal a futó programokkal ~1 órával rövidebb windows 8 alatt, mint windows7 esetén (~5 óra, illetve 6 óra)
- csempéről a böngésző még a beágyazott videókat sem nyitja meg, átküld a desktop böngészőhöz (de legalább jelzi)
Szerencsére nekem ott volt az ssd-n a w7 partició mentés, azt visszatette az Acronis 3 perc alatt. -
negyedes
addikt
válasz
vadászcsiga #193 üzenetére
Bele van integralva az MSE alias Defender.
-
vadászcsiga
félisten
Nem szól hogy nincs vírusírtó, normális ez? Kell egyáltalán rá?
-
szilasz007
aktív tag
Részemről kipróbáltam az RTM-et. Volt fenn a gépemen 4 órát, nyitott akartam lenni, de úgy döntöttem, hogy az "előnyők" nem érnek fell a hátrányok mellé. Miért is?
Csempék. Jelenleg még nincs értelmes csempe. Számomra tőzsdeindex, meg utazási ötletek azok teljesen hasztalanok a gépemen.
A zene-videó páros is csalódás volt. MKV konténert nem támogat, FLAC, OGM-et felejtsed el. Ergó így a filmek nagyjára nem használnám az új felületet / lejátszókat, hanem marad a VLC. És tudom, van WMP alá is FLAC-ot kezelő plugin, meg codecpackokkal is mahinálhattam volna, de ez nem előre lépés. Ideje lenne már MS-nek ezeket gyárilag támogatni, az MKV-t főleg.
Windows Store. Jelenleg még szinte teljesen üres. Se csempe, semmi hasznos. Feltéve, ha érdekel 3 app amivel a máltai híreket olvashatod.
Játékoknál zavart, hogy a pofámba nyomja az XBOX360-as játékokat, köszi, de nincs konzolom és nem is tervezem. Ennek opcionálisnak kellene lenni.
Alkalmazás telepítés után felveszi az alkalmazásokat jobboldalra kis csempének magától. Ez mondjuk jó tudna lenni, de! Az összes unintallt feltette, volt olyan alkalmazás amit kétszer kirakott, meg pl olyan ikonokat is kitett amit nem nagyon szoktam hasznánlni. Ergo ott jöhet az utólagos kézimunka, hogy töröld a nem tetszőt magadtól. Miközbe effektíve ez az újítás semmivel se múlja felül egy parancsikon létrehozását az előző rendszerben. Ja bocs! Ott még elő se kellett hozni a startot hozzá, mert ott volt az asztalon, hmm.. Nagyon hasznos overall.
Pusztán egérrel alig lehet vezérelni. Pl. egy sima paintet csak úgy tudsz elindítani, hogy a keresésnél nézed az alkalmazások listáját.
Játszunk egy kis Borderlandset. 3 perc alatt befagyott a 3D. A gépem talán egy éves és a hivatalos Ati vezérlő hajtotta. Utána gondolom hibernálom. Sikerült is szépen gyorsan. A gond csak az volt, hogy utána nem igazán akart magára találni. Áramtalanítanom kellett, majd utána már képes volt reagálni a pwr gombra.
Számítógép lekapcsolása. KB 4-5 egér klatyogás és nem intuitív. Jobb oldali menü elő, beállítások, ott a kis power embléma, majd kiválasztani amit akarsz.
Mi a lényeg? Jelenleg, szerintem még korai használni. Semmit nem ad hozzá jelen állapotába a felhasználói élményhez, ami miatt érdemes lenne megszokni, átváltani egy jól beállított felépített rendszerről. Ez késöbb talán változhat, mikor neki áll bővülni a bolt és megjelenik pár használható app / csempe. De még talán akkor is.
Ha te nem a beépített eszközöket, appokat szeretnéd használni, ha nem MS eszközöket, formátumokat használsz, akkor sose lesz boldog az élet, mert mindig ott lesz a rengeted számodra hasztalan helyfoglaló, és mindig visszafogsz váltani a desktopra, hogy a neked megfelelő alkalmazásokkal dolgozz és így a Metro felület az inkább lesz egy zavaró második réteg, mint valami hasznos újdonság.
Talán pozítívum azaz, hogy 8 giga kell neki helyileg, és gyorsan felmegy. Szerintem majd újra megnézem december körül, mikor jobban beindult körülette az élet. Hátha akkor már értékelhető lesz. Viszont jelenleg szépen visszaraktam a bejáratott 7-es particiómat, mert értelmét nem láttam így, hogy semmi nyereség mellé újra feltelepítsek és beállítsak mindent.
-
vadászcsiga
félisten
Hat éves laptopra ment fel csont nélkül a trial verzió.
Eltartott egy darabig míg rájöttem hogy a csempés metro felület maga a start menüés hogy 2 böngésző van amik egymástól függetlenül futnak. Ennek mi értelme?
Elsőre nem tetszett, másodikra igen.
-
-
Heller2
aktív tag
Köszi!
Sajnos nem jutottam előrébb. Már a vinyókat is kiiktattam, stb., hátha bejön az a k..va BIOS, de nem. Szopat. Hát, hogy a pékbe lehet így bármilyen eszközt cserélni ha nem férek a BIOS-hoz. Ilyet....reggel óta már 164770708 alkalommal bootoltam ezt a .....
. De semmi fejlemény. Hát ilyen áron inkább legyen 5 másodperccel hosszabb a boot, de tudjam kezelni a rendszert....Ha sikerül azért közlöm, hátha jól jön másnak is...
-
Воланд
titán
"A normál licenszes rtm változat pedig, _ha_ jól hallottam nem tartalmaz már olyan megkötést, mint a korábbi windows-ok, így azokon is lehet váltogatni a nyelveket."
jol hallottad, csak valoszinuleg a nyelvi csomagok nem erhetoek meg el.
(#176) Bator92: augusztus 25
(#178) Heller2: win gomb + w lenyom, advanced startup bepotyog, enter, restart now. uefi eseten a troubleshoot --> advanced options resz alatt kell lennie az uefi firmware settings menupontnak.
-
Armahun
addikt
Nem sikerült, folyton a store-ral baszogat.
Az aerot sem sikerült életre kelteni. Találtam több módszeri is, de egyik sem működik.Más:
Hetes mellé tettem fel külön merevlemezre.
Egyszer az egyiket indítom, egyszer a másikat, de egymás ellen akarják ellenűrizni a konzisztenciát és átindexelgetni a merevlemezeket.
Ezzel lehet kezdeni valamit? -
azbest
félisten
a nem végleges változatban itt találtam meg:
metró felületen a settings - change pc settings -> general -> language preferences
ekkor átvált a hagyományos nézetre
ott felsorolja milyen nyelvek vannak felrakva, nekem a magyart mutatja (magyar billentyűzet és formátumok) - options mellette - ott keresgél, hogy display language van -e, de ehhez a verzióhoz még nem találja a magyart.Jó egyszerű, ezért szeretjük a metrót.
-
premete
veterán
Mindkettőn kipróbáltam, a trialon is, azért töltöttem fel a windows8-hoz, telepítettem is mindkettőt, és működött, ezért mertem ajánlani. Főleg azért, mert az angolul kevésbé tudóknak a kedve is elmehet a rendszertől, ha a telepítés közbeni információkat nem értik, mint például az egérmanővereket. Sajnos, a komplett magyar iso-t nem nagyon tudnám feltölteni mobilnetről, de szerintem a korábban linkelt csomaggal bárki tudja módosítani a nyelvet, illetve telepítés után én nem találtam update-megoldást, sem a mennyiségi licenszes pro-ban, sem az Enterprise-ban, sem a trialban.
Azután sem, hogy kms-szerverrel aktiváltam pusztán tesztelési célzattal.
Nem akartam kétségbe vonni a profi leírásodat, csak egyszerűbb módszerre leltem, amit gondoltam megosztok, több szem többet lát alapon. -
r3dsnake
nagyúr
Futni fognak ugyanazok az appjaid is, mint pl a telódón és a tábládon (ha normálisan megírják), és ezek akár szinkronizálni is fognak egymással. A böngészőnek sok értelmét nem látom egy destop chrome mellett, de csomó dolog hasznosabb lehet. Pl ki tudsz tűzni egy levelezést, chatablakot jobb oldalra, és az ottmarad statikusan, míg a desktopod összemegy 4:3-as arányra. Start menüvel semmi értelme nem lett volna, ha csak beledobnak egy időjárást és ennyi. Teljes képernyőn, egy új felülettel, saját markettel, és (várhatóan) rengeteg appal egy plusz funkciót kapsz az alap win-ed mellé.
Tudtommal igen, tudsz saját mappát betallózni, legalábbis a consumer preview-ban tuti, hogy lehetett.
-
Heller2
aktív tag
Üdv!
Telepítés után BIOS elérhető? Egyszerűen nem tudok hozzáférni. Kötsög fastboot
-
-
Pacee87
aktív tag
válasz
r3dsnake #173 üzenetére
Hivatalosan lehet! De akkor megint ott vagyunk, hogy minek a Metro ebben a formában? Egy kicsit feltuningolt régi start menüben ugyanúgy megjeleníthető lett volna az időjárás, meg a levelezés, mert akkor ezek szerint másra szerinted n(s)em jó. Egyébként a Metro-s médialejátszókhoz (kép, zene, videó) saját mappákat hozzá lehet rendelni?
-
azbest
félisten
Csak egy féle nyelvi csomag van mellette, de win8-ból is van x86 és x64. Nem véletlenül nem használtam harmadik féltől származó programot.
A hírbeli mennyiségi licenszes win8 biztosan engedi bármelyik nyelv használatát alapból, a next-next-finnish után csak át kell állítani a vezérlőpultban. A normál licenszes rtm változat pedig, _ha_ jól hallottam nem tartalmaz már olyan megkötést, mint a korábbi windows-ok, így azokon is lehet váltogatni a nyelveket. Igaz csak telepítés után, de a beépített megoldás biztosan megfelelő eredményt hoz, míg a külső belepiszkálás esetén nem tudni mibe nyúl bele és mi marad ki. A leírásomban szereplő megoldás esetén is az utólagos váltás az ajánlottabb, míg a telepítő lemez módosítása a rendszergazdák számára lehet hasznos, akik feltételezhetően már tudják mit csinálnak. De ez már nem kötődik ehhez a témához.
-
Pacee87
aktív tag
Gondolom már lerágott csont, hogy jó-e a Metro, és a W8 egyéb újdonságai, de azért én is megfogalmaznám a saját véleményemet ezzel kapcsolatban. Kipróbálás előtt úgy voltam, vele, hogy egész jól néz ki, de egérrel nem lesz jó használni. Most, hogy már pár órája "játszogatok" vele, kicsit deja vu érzésem van. A Windows Media Centerrel voltam úgy a 7-ben, hogy tetszik-tetszik, csak használni ne kelljen. Nekem bonyolultnak tűnik az alkalmazások közötti váltás és bezárás (feleslegesen sok mozdulatból áll). De ami elsőre a leggázabbnak tűnik, az az a helyzet amikor mondjuk a Metro-s böngészőből szeretnék valamit átmásolni egy txt fájlba (ahelyett, hogy kattintasz egyet a tálcán, most vissza a metro kezdőlapra, átváltasz asztali nézetre, majd onnan nyitsz egy txt-t). Olyan mintha egy virtuális gép lenne a Windows felett. Szóval ez így annyira nem nyerte el a tetszésemet. A Metro-t inkább a a hagyományos Start menübe kellett volna valahogyan beleoltani (PC-n). Remélem a WP8 jobb lesz, mert azzal eddig szemeztem.
-
premete
veterán
Összeraktam egy csomagot a windows8 telepítés előtti magyarításához és kiírásához
Erre írod, hogy: Nem egészen így működik. Minden windows verziónak (x86/x64, vista sp1/sp1/sp2, win7 sp0 /sp1) a hozzá való lp.cab kell, nem lehet cserélgetni.Hol írtam, hogy ez a csomag jó a többihez?
Itt van a Windows Language Pack Integrator 1.3
Kompatibilitás: Windows 7 Windows 8 és Vista
Windows 8, 7 és Vista. nyelvi csomagok integrálásához
Konvertálja a nyelvi csomagokat (exe-t cab-bá)
Letölti a Windows nyelvi csomagokat
ISO-t készít
Működik, és a leírásoddal ellentétben nem kell ~ 2 GB-ot letölteni, bocs, hogy szóltam.
Biztosan hasznos lesz másoknak. -
azbest
félisten
Nem egészen így működik. Minden windows verziónak (x86/x64, vista sp1/sp1/sp2, win7 sp0 /sp1) a hozzá való lp.cab kell, nem lehet cserélgetni. Nem külső tool-okkal csináltam a nyelv váltását, hanem a beépített lehetőségeket használtam.
Nem úgy volt, hogy Win8 alatt már nem kötik meg a nyelvek váltogatását a kisebb verziókban sem? Majd hamarosan elérhető lesz msdnaa-n, és akkor megnézem hogyan működik a nyelvváltás Win8 alatt.
-
premete
veterán
Összeraktam egy csomagot a windows8 telepítés előtti magyarításához és kiírásához:
Benne van a nyelvi csomag is, ~40 MB az egész, és egyszerű, mint a faék, windows vista-w7-w8-ra jó, ha gondolod, a profin megírt w7-es cikkedhez felhasználhatnád.
Tartalma:
1, WinAIO Maker Professional: ezzel tudjuk az iso-t bemásolni a gépre, kibontani egy könyvtárba (ez kell az LP integrátornak), majd a magyar nyelv beletétele után visszacsomagolni iso-ba. Ne ezzel írjuk ki usb-re (drivereket hiányolhat telepítéskor), hanem majd a 3. pontban szereplő cuccal!!!
2, Language Pack Integrator: ezzel tesszük bele a kívánt nyelv(ek)et.
3, Windows7-USB-DVD-tool: ezzel írjuk ki dvd-re, vagy pendrive-ra (pendrive-okról gyorsabban települ általában).
4, Telepitéskor válasszuk a kívánt nyelvet (ha beletettük).. -
azbest
félisten
Internet exporerrel töltötted le az iso-t gondolom, aminek van egy olyan érdekes
hibájatulajdonsága, hogy ha elfogy a szabad hely ott ahol a cache mappa van, akkor a darab fájlra mondja hogy készen van és letöltődött. Ismételt letöltéskor megint ezt a cache-beli sérült iso-t fogja lemásolni. Töröld a böngésző előzményeit, legyen elég hely a rendszer partición is és töltsd el újra.Van az ms-nek egy toolja arra, hogy az újabb windows változatók telepítőjét pendrivera -tegye: [link]
-
vigyori78
őstag
Üdv.
Kérdésem a következő lenne:
Punkbuster az RTM-en megy már mert ugye ez már nem béta?
Ha jól rémlik win7 RTM-nél ment már.
Ja és a firefox-al mi a helyzet?
Előre is köszi. -
Armahun
addikt
Jól látom, hogy se átlátszó ablakok (opera ultraglass skin sem), se gatgetek nincsenek már benne?
-
törölt tag
Szerinted, visszatérnek windows 9 -nél a Start Menüre? Hát nem tartom valószínűnek, ez nem egy olyan dolog mint az oldalsáv volt, hogy nem szerette a nép aztán kikapcsolták...
Ez olyannyira a szerves része a dolognak, és mondják, is, hogy 17 év után a legnagyobb dobás, hogy sokkal valószínűbb az, hogy a 9 -ben - vagy legyen bármi más a neve - ennek valami finomított, tovább fejlesztett változata lesz, de ez a menürendszer marad, ami szintén esélyes, hogy a jelenleg is csak kényszerből - mert akkor tényleg a kutya sem tért volna át - megtartott desktop is el fog tűnni hagyományos formájában.
-
Louro
őstag
Sziasztok
Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy már a 3. dvd-t írom ki, két különböző gépen, de rossz az iso? (A telepítő szerint.)
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/120818/2012-08-18_20-25-50_171_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/120818/2012-08-18_20-25-50_171_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/url]
A fenti hibaüzenet jön ki folyton vagy 37 vagy 79%-nál. A mai napom kb. ezzel ment el, mert nagyon szeretném kipróbálni. Durván 2 óránként próbálgattam, mert baromi sokáig maszatolt már a nyelvezet képernyőig is. A gépem nem hinném, hogy nem bírná, mert egy 3Ghz Core2Duo 6GB ram és 8800GTS.
Szerintetek mi lehet a gond? Próbáljak meg még egy másik gépet? Vagy kevés lenne a célra felszabadított 25GB? Jah és 2x szedtem le az iso-t. Első két alkalommal ugyanazzal próbálkoztam, azután pedig újra leszedtem. Hátha fontos infó.
Segítségetek előre is köszi.
(Jah és a meglévő, stabil 7-est nem darálom le csak emiatt.)
-
azbest
félisten
Otthonra sem kis cégnél nem fogsz mennyiségi licenszes windowst rakni. Ha majd kijön a normál licenszes változat, akkor gondolom az is 30 napig megy aktiválás nélkül és lehet próbálgatni. Ezzel kapcsolatban csak annyi probléma szokott lenni, hogy a bsa bullshit riogat a letöltés miatt, pedig gyárilag benne van a 30 napos próba lehetősége, másrészt azt hiszem az ms nem szokta csak úgy kitenni, hogy bárki letölthesse, hanem msdn vagy msdnaa fiók kell az iso hivatalos helyről való letöltéséhez.
-
premete
veterán
válasz
walkmanboy #142 üzenetére
Én már magyarul is telepítettem, előtte beletettem a magyar nyelvet a telepítő csomagba, utána írtam ki pendrájvra.
-
=WiNTeR=
senior tag
Használtam több-kevesebb ideig valamennyi alfa / beta Win8-at (DP, CP, RP), utóbbi kettőt élesben is, és most VMware-en kipróbáltam az MSDN-es Windows 8 Pro x64-et (SSD-n), és véleményem szerint jobb, mint a Win7. Gyorsabbnak mindenesetre gyorsabb.
A startmenüt sosem használtam, ha kellett valami, akkor begépeltem az első néhány karaktert, és ott volt, minek bányásszam végig azt az elavult sz@rrakást. Egyébként szerintem a Startscreen funkcionalitásában nem teljesen a Startmenüt akarja váltani, inkább egy amolyan kiegészített-feltuningolt felület, ami alapszintű célspecifikus programokra (időjárás, árfolyamok, stb.), valamint ezen appok azonnali információközlésére (live tiles) hoztak létre (legalábbis desktop rendszereken).
40USD-ért pedig oem xp-ről oem win8-ra frissíteni nem drága szerintem. -
ThePlayer
tag
nyelvi támogatás beállitása ITT!<-- bár nekem nem müködött..
-
walkmanboy
tag
Segítség azoknak kik fel akarják tenni:
Felraktam, nem kér kulcsot, a jobb alsó sarokban számolja visszafele a napokat, nem zaklat, hogy aktiváld, a programok amiket win7-en használok fölmentek rá, gond nélkül. Játékok alatt még nem, de programokkal teszteltem, érdekes képen gyorsabban indulnak, a rendszer is marha gyors, gyorsabb mint a win7.
Indulása is gyorsabb bár nekem csak HDD-m van.
-
bigkrisz96
tag
Fölrakom, de igazából most nyer teret az érintőképernyő (ami meg nincs), ezért lehet, hogy nem lesz olyan "élvezetes" a használat.
-
Воланд
titán
válasz
walkmanboy #142 üzenetére
megneztem pro alol, ott sem erheto el a magyar nyelvi csomag. ez mondjuk erdekes, mert mar van magyar verzio. ugy nez ki, hogy kesobb lesznek elerhetoek a nyelvi csomagok.
-
Georgexy_hun
tag
Sziasztok!
Én fölraktam mert nekem tetszik minden eleme.
Igaz kibővítettem a Classic Shell-el, hogy legyen régi startmenü is de azt veszem észre, hogy egyre többet nyogotatom a win gombot, hogy a csempés felületre jussak.
Sokkal gyorsabb és mindenben jobb már mint a win7. Azt is szerettem. Akit zavar a csempe de szeretné mégis használni a frisebb rendszert annak csak ajánlani tudom a Classic Shell-t.
Egyszer úgyis átszokik majd mindenki az újra mert nem rossz. Csak meg kell tanulni. Arra az időre meg jó mankó ez a progi.Üdv.
Jah Driverek:
Dell XPS 17 L702x - tökéletesen egy minden rajta int a hetesen ment.
Asztali Core2Duo, 2gb Ram, TP-Link WIFI kártya, Radeon 6670, ASUS lap. - itt egyedül a WIFI-vel kellett bűvészkedni még az RP-n de már tökéletesen megy az is az RTM-en.Szóval a legújabb és egy régebbi technikán is megy szépen. Ráadásul SSD-vel úgy bootol, hogy nem is látom.
-
retina
tag
ez a metro felület telefonon még csak csak bejön,de itt....
-
peti_s
addikt
Az RC-t kipróbáltam, ezt nem, de szerintem elég sokatmondóak a reakciók. Ez egy próba, felesleges reklamálni hogy nem aktiválható, mivel ingyen adják, és nem is köteleznek a használatára, ezért semmilyen reklamáció nem jogos. Gondolom biztonsági kérdés náluk ez, ha könnyen aktiválható lenne a próba verzió, biztos, hogy sokkal több tört Windows lenne. Így a Microsoft ezen lépését teljesen megértem. Viszont itt is, és külföldi fórumokon is sokan írnak driver, illetve kompatibilitási problémákról. (Hangkártyák, CD, DVD írók, hálózati kártyák, USB-s Wifi-k, beépített Wifik.) Az ilyen sosem szerencsés egy új Windows esetében.
-
Nazara
őstag
Az első fejlesztői verzióját már kipróbáltam, jó volt, azóta nyilván sokat fejlődött. A Metro felület viszont az én tetszésemet sem nyerte el.
-
hibavissza
veterán
én még a win7-et is xp gui-val használnám....ha tudnám hol kell átállítani ebben a fos win7-ben...bezzeg az xp-ben könnyen megtalálom a win 98 gui-t
szóval majd váltok ha kijön a win8 win 98 guival. -
Воланд
titán
válasz
walkmanboy #133 üzenetére
nem ker kulcsot (gondolom integralva van a telepitobe), magyar nyelvet meg igy lehet ra tenni.
-
Zaja2
senior tag
válasz
walkmanboy #137 üzenetére
Azt természetesen ki lehet. De mint írtam,csak próbalicensz. Virtualboxra húzd fel,és ott eltüttyögsz vele,ameddig kitapasztalod.
-
Zaja2
senior tag
válasz
walkmanboy #135 üzenetére
Legutolsó értesüléseim szerint fel lehet telepíteni,de 3 óránként villog,hogy csak próbalicensz.
-
Zaja2
senior tag
válasz
walkmanboy #133 üzenetére
Még nincs. De Én is megvárom,ameddig "örök" lesz.
-
walkmanboy
tag
Én is elkezdtem tölteni. Kulcsot mikor kapok? Vagy az ISO-ban van benne ?
-
Sátán44
addikt
Feltettem az MSI netbookomra (1,6 Ghz, 1 Gb ram) és tökéletesen fut rajta. 512 Mb ramot fogyaszt a rendszer. Kicsit szokatlan, de megszokható.
-
Rico33
aktív tag
Nos, kövezzetek meg, de nekem ez igy első blikkre, kb 2-3 óra VMWare Player alatti használat után TETSZIK kategóriába sorolható.Amire ÉN használom, tökéletesen megfelel.Netezés, film, néha multi a cimbikkel...hát pont lesz.rom hogy csempék vannak vagy nincsenek, a gép ON-OFF állapota között max 2 percig vagyok az asztalon.Ha cserébe meglesz az igért sebesség, stabilitás, biztonság és kompabilitás, mindez megfizethető áron, boritékolhatom a win7 cserét.
-
Fontos?
tag
Hát én köszönöm ,de nem kérek belőle,mert ultragagyi ez a hidegburkolt felület...
-marad a WIN 7 -
r3dsnake
nagyúr
Egyrészt fölösleges bezárni azokat az appokat, mert hasonlóan menedzseli, mint pl. az iOS. Másrészt bal felső sarokba viszed az egered, bejönnek a futó metrós appok és jobb klikkel be tudod zárni. Nem kell a képernyő közepére húzni egyiket se, az csak egy lehetőség a több közül.
-
leeate
senior tag
válasz
fordfairlane #89 üzenetére
Alapszabály, hogy OS előtelepített gépet nem vásárolunk
-
virkir
veterán
válasz
t72killer #113 üzenetére
Na ez a baj az egésszel desktopon.
Marhára kényelmes meg ergonomikus 24"-on a képernyő aljára húzogatni az ablakokat, hogy bezárja a zember.
Meg a féltenyérnyi csempéből mondjuk százkörüli ha csak az .exe-k vannak kirakva egy munkagépen. na azt lehet scrollozni kitartóan mire rátalál a júzer az éppen kellőre.
A metro vagy hogyan nevezik mostanában egyszerűen nem való desktopra nem arra van kitalálva de teljesen kizárni na azt nem lehet. -
Zoli0726
aktív tag
Én most telepítettem fel, gyorsnak gyors, ami baromira tetszik az az új IE. A hardveres gyorsítás annyira jó benne, hogy a görgetés nagyon finom, sehol egy döccenés, köröket ráver a firefoxra komplexebb oldalaknál.
Egyébként a felület is szokható de egy óra után még annyira nem találom kényelmesnek. -
r3dsnake
nagyúr
válasz
BlackPriest #116 üzenetére
pl push értesítések különböző progikból (mail, facebook, stb). meg csomó minden egy helyen van, mail kliens, médialejátszó alapvető feladatokra. kényelmesen elvannak a háttérben, nem foglalnak a desktop felületről helyet, de ha kell, akkor egy kattintással elő lehet hozni. szerintem kényelmes.
-
atyuska
tag
Vmware workstation (eredetj) alól sehogysem tudom futtatni, sikerült valakinek?
Core i5, 8gb ram, vinyó is van bőven, hibaüzenet nélkül, problémára hivatkozva restartolja magát kb 3 sec után
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
fordfairlane #95 üzenetére
de pont hogy nem az it szakik vannak megcelozva...
amugy nem vizszintes gorgetest kell hasznalni, hanem fuggolegest, amelyiket barmelyik eger es tapipad tud. es milyen nem megszokott desktop? a desktop ugyanaz, mint eddig, csupan ha megnyitja a startmenut, nagyobbak a gombok, mint eddig, raadasul plusz infokat is ki lehet pakolni.
-
r3dsnake
nagyúr
az eddigi programjaidat ugyanugy elered a metrobol, mint a start menubol, csak tudsz kitenni plusz informaciokat pl... nem ertem miert faj ez sokaknak, szerintem az egyik leginnovativabb lepes a microsofttol regota eloszor. a desktop, tablet, konzol, telefon egyseges guija szerintem nagyon jo otlet. de amugy kivancsian varom mit vartal volna konkretan egy uj oprendszertol... a normalis alap mar megvan a win7 reszerol, raadasul most kapott egy nagyon jo extra feluletet, nativ iso, vdi tamogatast, stb...
ugyhogy varom a konkret indokokat mi olyan borzaszto a metroban. egyaltalan akik ennyire idegenkednek tole, probaltak mar? az is hulyeseg, hogy csak erintovel lehet normalisan hasznalni...
-
t72killer
titán
válasz
Dark Archon #112 üzenetére
"Arra mondjuk nem jöttem rá, hogy ALT+F4 nélkül hogy lehet bezárni egy Win8 alkalmazást."
Megfogod az egérrel a felső szélét, és egész a képernyő aljáig húzod. Bár lehet, hogy így csak háttérbe kerül és nem lép ki... Különbenis kevesebb macera az Alt+F4, ha nem fogja elég erősen az ember, ált. "kiszökik" az app a kezéből.
-
Tegnap kipróbáltam az RTM-et, kicsit megváltozott a véleményem. Végre felhívja a figyelmet telepítéskor, hogy az egérrel a sarkokban érdemes matatni, valamint ki lehet pakolni a rendszereszközöket is a csempére. Toltam is egy kis Darksiders-t, érzésre ua. gyors, persze nem csoda, 2 éves játék, mérvadónak nem az
Ha az ember rájön, hogy mi hol van, tényleg nem is hiányzik a Start menü, csak ki kell "tűzni" a gyakrabban használt funkciókat a falra. Szóval még jó is lehet, más kérdés, hogy nem fogok tudni váltani egy darabig(?) az Autodesk programjaim miatt. Arra mondjuk nem jöttem rá, hogy ALT+F4 nélkül hogy lehet bezárni egy Win8 alkalmazást.
Egyéb konklúzió: az RP nem frissíthető RTM-re.
-
t72killer
titán
Min. 2 év. Vista: 2007 tavasz, win7: 2009 ősz (épp most néztem: az enyémet 2010 áprilisában installáltam, jól bírja
) - tetézve ezt azzal, hogy sürgős volt a lépés, mert a vista közellenségnek minősült/az inkompatibilitások, piachoz képest túlzott memóriaigény miatt lejáratódott a brandname.
-
T. Almeida
senior tag
Tegnap klattyolgattam 1-2 órát, elég gyorsan meg lehet szokni az új felületet, persze az első pár percben nagyon furcsa volt, de rá lehet érezni. Gondolom a "tesztelők" 80%-a itt meg is unta.
OK, van ez az új felület, ami olyanamilyen, engem spec. jobban érdekelnek az OS core változásai, fejlesztései erről nincs vmi cikk, összehasonlítás?
-
BlackPriest
őstag
nekem olyan ez a metro felület, mintha fogyatékosoknak készült volna. fullhd-ben kell öklömnyi ikonokat nézni
azért mélyebben is ki fogom próbálni, mielőtt jönnek a vádak, hogy divatfikázok
-
Joe.36
addikt
Nekem ez a rendszer Pc nem jön be, régóta ez az első Win ami még ingyen sem kéne
-
banhammer
veterán
Lehet kipróbálom.
Aztán eldöntöm, hogy mi legyen.
A Windows 7-re is elég későn álltam át, a Vistát kihagytam.
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Jövedelem
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- IFA 2025: e-bringa után e-láb
- Sweet.tv - internetes TV
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest