Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• joysefke

veterán

válasz dabadab #175 üzenetére

Nézd, le kellett tesztelnem 4 db Softphone-t, fogtam egy szimpatikus disztrót, ami az openSUSE volt, mert nálunk a Linuxos szervertermékek nagy részét egyelőre SUSE-ra fejlesztik. És igen nagy szopás volt a "kézi csomagkezelés" főleg addig ameddig a céges proxy nem volt hajlandó átengedni a Yastot bármilyen beállítással próbálkoztam (najó a végére megoldottam).

A végére meg tudtam volna fogni a szép szögletes monitoromat és a sarkával agyon tudtam volna b**zni azokat a Linuxos ürgéket akik ezt a jelenlegi dependency rendszerre vonatkozó döntést hozták. Minden eggyes missing vagy öreg libraryért egy csapást a fejére amíg mozog. Garantálom akkor nem a read the fucking manual szöveggel jött volna amikor lesújtok rá :DDD

Én csak négy egy nyomorult telefont akartam a frissen felrakott Linuxra installálni, nem a fél oprendszert lecserélni, az eleinte nem kooperatív céges proxin keresztül....

Bazz leszedek egy ki tudja hány éves Windows képfájlt a MS oldaláról felrakom és azonnal tudom installálni a szoftvert rá. És működik.

Es ha azokban a konyvtarakban, amiket hasznal, mondjuk biztonsagi res van, akkor az ugy is fog maradni, kiveve, ha kezzel vegigmesz a rendszeren levo osszes DLL-en es valahogy megprobalod kideriteni, hogy az milyen verzioju, van-e valami problemaja, elokerited valahonnan az ujabb verziojat, stb, stb.

Először működjön a rendszer aztán majd ráérek aggódni a biztonsági problémákon... :U

Mellesleg a gyári, Winhez tartozó dll-ek, a Win updaten keresztül frissülnek, a szoftver gyártója pedig remélhetőleg updateli a saját cuccát, a saját könyvtárát, ha biztonsági rés van benne. Ebben a kontextusban én semmilyen előnyt nem látok a Linux megközelítésében.

J.

• pushalias

addikt

válasz dabadab #175 üzenetére

Egy nyomorult Sambát nem tudsz sterilen eltávolítani. Persze ez az átlag usernek érdektelen, de azért bosszantó.

Új hozzászólás Aktív témák