- Már az MSI-nek is van 500 Hz-es QD-OLED monitora
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Nézd, le kellett tesztelnem 4 db Softphone-t, fogtam egy szimpatikus disztrót, ami az openSUSE volt, mert nálunk a Linuxos szervertermékek nagy részét egyelőre SUSE-ra fejlesztik. És igen nagy szopás volt a "kézi csomagkezelés" főleg addig ameddig a céges proxy nem volt hajlandó átengedni a Yastot bármilyen beállítással próbálkoztam (najó a végére megoldottam).
A végére meg tudtam volna fogni a szép szögletes monitoromat és a sarkával agyon tudtam volna b**zni azokat a Linuxos ürgéket akik ezt a jelenlegi dependency rendszerre vonatkozó döntést hozták. Minden eggyes missing vagy öreg libraryért egy csapást a fejére amíg mozog. Garantálom akkor nem a read the fucking manual szöveggel jött volna amikor lesújtok rá
Én csak négy egy nyomorult telefont akartam a frissen felrakott Linuxra installálni, nem a fél oprendszert lecserélni, az eleinte nem kooperatív céges proxin keresztül....
Bazz leszedek egy ki tudja hány éves Windows képfájlt a MS oldaláról felrakom és azonnal tudom installálni a szoftvert rá. És működik.
Es ha azokban a konyvtarakban, amiket hasznal, mondjuk biztonsagi res van, akkor az ugy is fog maradni, kiveve, ha kezzel vegigmesz a rendszeren levo osszes DLL-en es valahogy megprobalod kideriteni, hogy az milyen verzioju, van-e valami problemaja, elokerited valahonnan az ujabb verziojat, stb, stb.
Először működjön a rendszer aztán majd ráérek aggódni a biztonsági problémákon...
Mellesleg a gyári, Winhez tartozó dll-ek, a Win updaten keresztül frissülnek, a szoftver gyártója pedig remélhetőleg updateli a saját cuccát, a saját könyvtárát, ha biztonsági rés van benne. Ebben a kontextusban én semmilyen előnyt nem látok a Linux megközelítésében.
J.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Már az MSI-nek is van 500 Hz-es QD-OLED monitora
- Metal topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Opel topik
- Path of Exile 2
- Milyen NAS-t vegyek?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest