- Billentyűzet gondom van
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Már az 1,4 nm-es eljárására koncentrál a TSMC
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sugárkövetés nélküli sugárkövetés felé menetel az új PlayStation
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sing1ep1ayer #101 üzenetére
-Nekem T400-am van, viszont Intel + radeonos (HD3470), szóval olyan mint a tied, csak egy picit gyengébb. Egy másik T400-ról lementettem a telepítésem partícióját, mert abban csak az Intel szutyok volt, aztán az új gépen visszatettem kparteddel a partíciót, majd helyreraktam a grubot és már indult is a Chakra, mintha nem is történt volna alatta komplett laptop csere. Megcsináltam Win7-tel is ugyanezt, az persze nem tudott elindulni...
Nah viszont a lényeg az, hogy kapásból a Win7-en sincs eszköz a VGA váltásra, a Catalyst driverből le lehetett kapcsolni a radeont, de a visszakapcsolásra nincs eszköz, majd körül kell néznem a gyártó oldalán hogy mi kell ehhez, hogy ne csak biosból menjen. Linuxon bár nem egyszerű, de létezik rá megoldás, ha kijön a nagy radeon driver frissítés a 3.11-es kernellel, akkor megcsinálom.
-A wifi driver meg egy másik tészta. Debianban nincs, nem fért bele a licensz megkötésekbe. Más disztrón nem ilyen szigorúak, ott lesz. Aki Debiant letölti, az valszeg elolvasta h. miről szól, ha nem, akkor meg így járt, "az ellen nem véd."
-Workspacek: hasznos dolog, munkából kifolyólag ha fejlesztek valamit, egyik asztalon a böngésző, másikon a fejlesztő progi, harmadikon az apróságok, köztük meg az asztalváltó kocka animációja vált, ami bazi jól néz ki és feldobja a munkát. Egyszerűen kényelmesebb így tolni, mint elveszni az ablakok között alttabbal.
-effektes ablakkezelő: persze, eye candy. Viszont baromi jól néz ki, ha bezárok egy ablakot, az meg erre darabokra hullik. A Wines aero ehhez képest a bozótosban sem volt, most meg már nem is lesz soha, mert kinyírták végleg. Szeretem nézni, mikor leesik a Windowshoz szokott emberek álla néhány effekttől a KDE-n
-függőségek: Windowson is vannak, pl. szépen néz ki, mikor idővel a VisualC++ összes verziója 64 és 32 biteseket is beleértve felkerül a gépre, és az ezek egyikét igénylő programot meg ha leszeded, az nem fog szólni, hogy esetleg lehetne törölni ha másnak nem kell, otthagyja szépen... .Net is tud hasonlót produkálni.
-energiagazdálkodás: hogy Debianon meg Ubuntun mi van, az egy dolog. Nézz meg egy KDE-s disztrót. Egy random kép egy régebbi KDE-ből: [link] Hiányzik valami? Nem.
-HW kérdés: még nem válogattam HW-t Linuxhoz, nincs is igazán értelme vagy szüksége a dolognak. Egy rakás P3-as, P4-es gépet is beleértve, "csak felrakom, aztán megy". A mai "desktop" disztrókon már a zárt driverek kézi telepítésére sincs szükség, pl. komplett Catalystet felrakja magától.
Van egy Audigy1 kártyám. Win alatt csak mókolt driverrel lehet 5.1-ben használni vagy játék alatt HW gyorsított térhangzást használni, mert a Creative cégnek nem éri meg a régi cucc supportolása. Ezzel szemben Linuxon csak simán működik, ráadásul ennek nem tudom az okát, de még jobban is szól.
-Debian, Ubuntu. Ebből a Debian egy más világ más igényekre, az Ubuntu meg olyan amilyen sajnos... Szerencsére van még 400+, köztük több olyan, ami teljes "asztali" élményt nyújt, komplett szoftvere környezettel. Ilyet nagyjából ott kell keresni, hogy KDE.
-
kispx
addikt
válasz
sing1ep1ayer #101 üzenetére
Mivel a meta-package függőségei is törlődni fognak (legkésőbb a következő autoremove-ig), ezért el fogja távolítani.
Kezdjük az elején:
0) MInek használsz egy inkább informatikusoknak szánt rendszert ha nem értesz hozzá? Ha ennyire nem értesz hozzá, akkor miért nem egy kezdőknek szánt disztrót használsz? Én sem azt használom, mert nekem egy másik disztó kényelmesebb.
1) Minek a meta-package segítségével telepítetted fel? [implicit kérdés: Miért nem a gnome-desktop-environment csomagot pakoltad fel? Lehetőséged megvolt rá, csak nem éltél vele. ]
2) Ha a meta-package segítségével telepítetted fel, akkor minek akarod az egyik függőségét eltávolítani?
3) Ha már a meta-packaget telepítetted fel, és annyira kell a pár MB, akkor miért nem töröd meg a függőségeit?
Új hozzászólás Aktív témák
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- IPhone 12 Mini 64GB Szép Állapot! Akku:100% 6 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3323
- Lebegj el a Sebességgel! Ryzen 7 5800x Most Elérhető Kamatmentes rèszletre is!
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest