- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- Milyen alaplapot vegyek?
- Letarolná a kínai AI igényeket a Huawei CloudMatrix 384
- 3D nyomtatás
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yllgrim
őstag
válasz
westlake #344 üzenetére
En nagyon boldog lennek ha mutattak volna valamit, sok oka lehet miert nem tettek, ok tudjak. Most miatuk kell itt lopnom az idot aktiv munkavegzes helyett
Na mindegy, van eleg dolgom addig is, uj hazba atpakolni a konfigot, jovo heten levizezni, aztan az uj kartyat kivalasztani es berakni...
Befejezni a Witcher 3-at...
Nekem van egy olyan erzesem hogy jo lesz ez a Fiji nagyon es ezt kell vennem majd...
Szoval chill out
-
Yllgrim
őstag
válasz
westlake #342 üzenetére
Ooo, az az erv buko. Most bejelentettek a heten a kartyakat, latjuk a teljesitmenyt elo is rendelhetem de nincs raktaron. Jovo heten hetfon ha lesz es megveszem akkor 14 napon belul indoklas nelkul visszakuldhetem (UK). Jovo hetfohoz kepest Junius 16-a 8 napra van.
Ha az AMD raerosen bemutatja a kartyajat es tuti hogy hetvegen mar lesznek komolyabb leak-ek akkor tomegevel vihetik vissza a kartyakat az emberek hogy AMD kartyat vegyenek...
Innentol kezdve az AMD-nek mindegy is ha tudja hogy az o kartyaja jobb, raadasul ra is tud majd jatszani mint anno a 970-es blamanal hogy vidd vissza a gagyit kapsz helyette jobbat meg kis ajandekot vagy akciot
Maradjunk annyiban nem hajtja most mar semmit az AMD-t, a finishben vannak, ha Mo-n 8 napos a visszaviteli ido akkor is jo vagy...
szerk: ha meg valaki bemutato aron veszi meg a kartyakat amik par nap/hettel kesobb lejjebb mennek, hat....
Nem tartom okos huzasnak, de nem az en penzem uh nekem mind1
-
Yllgrim
őstag
válasz
westlake #338 üzenetére
Jovo het ilyenkor mar jonni fognak az eredmenyek, addig lehet egymas veret szivni, osszeeskuves elmeleteket gyartani, karogni...
Kiderul. Nekem nincs ralatasom a dologra es baromira vennek valami jo kartyat de nem ezen az egy-masfel heten fog mulni.
Akar az is lehet hogy az E3-on par jatekkal akarjak demozni mit is tud a cucc mondjuk egy Vulkan-Mantle-DX12 osszehasonlitasban a jelenlegi NV felhozatallal ahol ok mar tudjak tesztelni van egy szamottevo kulonbseg mondjuk az AMD javara.
Nekem nagyon bejon a 980Ti de varok, nehogy veletlen mellenyuljak.
En attol felek hogy olyat fog villantani most AMD amivel felmossa a padlot a konkurenciaval, azok raertek volna kiadni a 980Ti-t kesobb is, nem is nagyon kellett volna reklamozni a DX12 kompatibilitast, raadasul ha meg AMD megoldja Vulkan-al amit akar jobban, magasrol tojni fog DX12-re, amikor felrakod a jatekot, feltelepul az API is es ennyi.
Igy vagy ugy lesz meglepetes, ami erdekes, hogy mindenki nagyon hatarozottan jelent ki dolgokat, amikrol max a gyarto tud bizonyosat
Varjunk meg 2 hetet es kiderul
Peace
ui: NV kidemozgatta magat most, ment ki par leak is ido elott ezzel bizonygatva mennyire jo a kartya (tenyleg jo) de ha tudjak hogy a konkurencia sokkal jobb akkor ez elore menekules, AMD-nel ezt jol tudjak, 2 heten nem mulik semmi, mire a boltokban lesz jonnek az eredmenyek is, es akkor sokan le is mondhatjak a rendelest vagy visszakuldik X napon belul mert van jobb
Na az aztan a blama...
Szoval otletelni mindenki tud, csak felesleges
En is csak azert teszem mert most nincs mit csinalnom es utom el az idomet
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
westlake #326 üzenetére
Ne irj mar ilyen blodsegeket West neked ennel tobb eszed van.
Ket hettel a kiadas elott reg a tesztelokhoz uton kell lennie a cuccoknak, meg a boltok fele. Mint ahogy mar ki is kuldtek joparat (pl Johannak)De legyen most finomhangoljak a kartyat...miert is kell ehhez osszeszereletlenul heverniuk, ha csak a bioson allitanak???
Es miert akadalyozna ez oket abban hogy megmutassanak egyet ha ugyis csak lengeti a kezeben??? Mint ahogy allitolag az ujsagiroknak meg is mutattak mar zart ajtok mogott.Ne haragudj, de az egesz hozzaszolasod logikatlan zagyvasag, toled nem ilyeneket szoktunk meg.
-
TTomax
félisten
válasz
westlake #328 üzenetére
Ezt én nem hinném,mert akkor minden idők legdurvább paper launch-e lenne a Fury-é.Azt pedig az AMD nem nagyon engedheti meg magának.Jó párszor eltolták már a megjelenést,szerintem elkészültek vele.Hogy mire ez a nagy titkolódzás?Azt magam sem értem,az AMD jót tenne ha kiszivárogna egy-két hitelesnek tűnő hír egy olyan GPU-ról ami megveri a TitanX-et,és a feature lista is vaskosabb.Most vagy ez nincs meg,vagy nagyon rossz a marketing,egyik sem elképzelhetetlen.
-
törölt tag
válasz
westlake #326 üzenetére
Ez érdekes kérdéskör
Szerinted ha a gyárba is van tudnak már rajta változtatni ?
Szerintem azért egy hét nem lenne elég a becsomagolásra meg a boltok polcainak feltöltésére, tesztképdányok kiküldése tesztelő újságoknak stb... hisz ott a csomagolást tartozékokat is bele szokták tenni a tesztbe a termékről, ezért gondolom hogy már dobozolva kellene lenniük legalább a 300 szériának. Feltettem fórumra kérdésnek hogy miért írhatja a cikk hogy a Fury miért vinné az direct x 12.1 et mikor a Tonga is 1.2 GCN , és azt nem említi, de nem válaszolt rá senki pedig most nagy a nyüzsi [a Direc X 12 ] miattTomi mutatott múltkor egy cikket a 390x es kártyáról amit kivittek a Computexre: [EZT]
Ott ugyan azt mondták hogy Prototipus, de azt szerintem csak azért mondták mert Titkosítási tilalom volt nem mondhattak mást, de szerintem össze vannak azok már szerelve kiadásra készen.
(Alátettek egy 290x et hogy ne szegjék meg a tilalmat , mégis tudják Computexen bemutatni.) -
Malibutomi
nagyúr
válasz
westlake #295 üzenetére
Miert a +6Gb 150K-ert az nem Ehh?
Amugy (ezt ne vedd magamra csak eszembe jutott) vicces az emberek hozzaallasa
Harom generacio ota az AMD rak tobb ramot a kartyaira, de nem nagyon erdekelt senkit...most hogy az NV kartyan van tobb hirtelen ez a fo tema...pont mint a fogyasztas...Eskuszom az NV egyre inkabb a GPU-k Apple-je. Mar nem is kell nekik marketing, a hype gorgeti magat.
-
Baryka007
addikt
válasz
westlake #295 üzenetére
Szerintem meg, bőven elég így is... az AMD-s GPU-k mindig másfélszer jobbak számolásokban mint az nVidia karik... Így hát a GPU ban van nafta, amit ki lehet sajtolni egy kis HBM memóval... És ha majd kijön egy teszt, akkor érteni fogod hogy miért ennyivel drágább az nVidiánál
-
Yllgrim
őstag
válasz
westlake #204 üzenetére
Nagyon ugy nez ki
Nem ertem miert gond az hogy a gyarto ugy gondolja, hogy ez az eszkoz vizhutest igenyel es akkor azt tesz ra? Ok mar csak tudjak hogy hatekonyabb...
Neked is megvan a valasztas lehetosege, vagy megveszed vagy nem, ha meg megveszed es nem tetszik, akkor ott a valasztas lehetosege hogy leszedd a vizet es tegyel ra levegot... Aztan meg lehet hogy lesz levegovel is... Vagy lehet hogy meg sem veszed akkor meg...
Erted?
Mennyiu lehetoseg igy hirtelen es TE donthetsz
-
Bandi79
aktív tag
válasz
westlake #190 üzenetére
Titan X esetében van döntési lehetőséged ? Nincs: vagy megveszed ezzel a mókuskerekes hűtéssel, aminél azért létezik halkabb és hatékonyabb léghűtés is, vagy ledobod róla és teszel rá vízhűtést. Ha a csúcs AMD csak vízzel lenne kapható - úgy tudom lesz levegős verzió is - akkor is dönthetsz úgy, hogy ez neked nem kell, teszel rá egy Petert vagy Accelerot ...
-
sb
veterán
válasz
westlake #190 üzenetére
Nem megy át a lényeg de még egyszer megpróbálom összefoglalni:
1. Én se veszek 300W vga-t. Sőt, 200W-ost sem, nem emiatt "szimpi".
2. Önmagában a vízhűtés sem szimpi.
3. De ezektől függetlenül ha nem kényszerből, hanem lehetőségből és egy jóval gyorsabb+élhetőbb csúcs vga összerakására használják akkor azt hadd lássam már pozitívumnak.Aztán ha lesz majd 14nm-en ugyanez 200W-ban... vagy 300W-ban 1.5x ennyi CU-val akkor még jobban tapsolok, de ennek is próbáljuk már meg a pozitívumát látni.
Ha meg nem akarunk érdemben beszélgetni róla akkor hagyjuk.
Azt hittem értelmes, racionális beszélgetés folyik arról, hogy mi lehet az előnye/hátránya a hűtési megoldásnak, HBM elhelyezésnek, megnövelt TDP-nek.De ha mégsem és csak az az érdekes, hogy egyedi paraméterek alapján dönts akkor nem szóltam.
Ha - bár valószínűleg simán hűthető lesz - de ennek ellenére nem tetszik a 300W TDP mer'csak akkor nincs miről beszélni. Ugyanígy nincs értelme boncolgatni, ha nem tetszik a színe, PCI-E csati hossza vagy a vga felekezeti hovatartozása...szerk: Egyébként 1 hónappal ezelőtt minden topicban azt írtam, hogy aki 300W vga-t hoz ki az hülye. De már 200W felett is értelmetlen. Inkább gyúrjanak az sw oldalra, hogy abból a 150W, max 200W-ból minél több jöjjön ki valósan. Az AMD-nek meg külön lóf*sz, hogy 4-5 éve a GCN gyúrásával nem tudnak egy kicsit sem előrelépni hatékonyságban.
De ez a HBM+kis nyák+csak gpu hűtés vízzel megoldás kicsit megváltoztatta a véleményem. Továbbra sem veszek, de jó koncepciónak találom azoknak akiknek ilyen kraft kell. Ill. látom esélyét, hogy középkategóriába lecsúszva átlagusereknek is élhetőbb megoldást fog jelenteni.
Aztán persze kiderül ebből mennyi lesz a valóság... -
Levwi
aktív tag
válasz
westlake #190 üzenetére
Lehetséges, hogy lesz léghűtéssel is. Mondta valaki, hogy nem lesz? A referencia kártya vízhűtéssel jön ennyi de még mindig nem értem ezzel mi a gondod. Egyébként meg érthető is a vízhűtés be akarják mutatni mennyivel kisebb a hbm miatt a kártya, ha meg raknának rá egy akkora bordát ami kétszer olyan hosszú mint a nyák akkor mi értelme van annak, hogy kisebb nyákon is elfér az egész. megsúgom semmi. És akkor jönne a csomó flame, hogy semmi értelme az egésznek. most ezzel lépnek egy olyat hogy némelyik htpc házba is be fog férni a kártya, és lehet bika htpc-ket építeni. Szóval én örülök neki hogy vízzel jön és nem csak egy opció amiért plusz felárat kell fizetnem, és persze halkabb is az egész. Az meg hogy szereted hogy ha hangos a kártya meg forró, ehhez csak gratulálni tudok, én is így voltam hogy nem érdekelt, hogy hangos a gép, de már kezdett irritálni hogy itt búg a fejem mellett, már fájt bele a fejem, hál istennek vannak halkabb megoldások.
(#193) SylverR +1 ja és persze azoknak is 6000 rpm legyen a minimum hogy lehessen hallani hogy működik
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
westlake #166 üzenetére
Pedig a kezdetektol ezt hallani, hogy a 290X-et facelifttel akarjak a 980 ellenfelenek megtartani, csak akkor meg ugy volt hogy 380X neven lesz, egyel az uj Fiji flagship alatt.
Most ez a hir: [link]
Allegedly to vBulletin, it looks like AMD puts the plans and do not use the famous graphics processor Fiji for the regular 300 series. Instead, the lavish circuit be the basis for one or more "halo products", that is quite unique creations whose chief purpose is to create attention.
Nem veletlen annyit elkottyantott Abu hogy pl az uj kartya neve NDA alatt van.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
westlake #164 üzenetére
Az eredeti felallas az volt hogy Fiji-bol lesz a 390X meg a sima 390 ha lesz, a 290X kicsit atdolgozva/felhuzva lesz a 380X, a Tonga a 370X, stb-stb
Az ujabb hirek azok, hogy a Fiji nem szamozott lesz hanem kulon nevet kap (nem tudni mit, vizes villam- szupergyors kekhalal-olajozott blackscreen vagy akarmi) es mint a Titan X az ultra enthusiast levelbe celozzak. Ha lesz nem fullos chip az megy a 980Ti ellen, alatta meg a 290X feltuningolt valtozata lesz a 390X a 980 ellen, a 380X a Tonga, es igy tovabb lefele.
-
Bandi79
aktív tag
válasz
westlake #130 üzenetére
A kommentjeim melyik részében istenítettem az AMD-t ? Kérlek, idézd
Visszatérve Onba, úgy olvastam korábban, lesz ACE - levegős verzió is a 390X-ből (ha tényleg ez lesz a neve)... Természetesen, ha az is le tudja hűteni normálisan és halkan, akkor az is egy élhető opció lesz. Ki-ki majd eldönti pénztárcája, igénye, házkialakítása alapján, stb hogy melyiket választja.
Részemről, ha nem hozza egyik 300-as AMD se a kívánt teljesítmény / ár mutatót, akkor újra zöld kártyám lesz.
-
Bandi79
aktív tag
válasz
westlake #128 üzenetére
Pontosan ilyen lekezelő választ vártam tőled, hadd gratuláljak.
Képzeld, tudom, hogy a ref 290x nem tudta tartani az alap órajelét sem, ezért kezdtem a mondatot a 290X-szel és fejeztem be a Titan X-szel... Aki nem hord semmilyen színű szemüveget, az látja mindkét példát...
Számomra ha egy kártyát visszafog a hűtése bármilyen szinten is, az egy alulméretezett hűtés. AMD már megégette magát ezzel, és rájött, hogy 300W környékén 2 dolgot tehet: bazinagy borda 3 ventivel (álá Vapor-X, Lightning), ezáltal hosszú és nehéz kártya, vagy ami a 295X2-nél bevált: kompakt víz.
-
Bandi79
aktív tag
válasz
westlake #126 üzenetére
Talán azt akarja elkerülni az AMD a vízhűtéssel, ami a 290X ref hűtővel történt és amit az Nvidia megismételt a Titan X-szel: "Under load, the card reaches its thermal limit of 84°C after a minute of gaming or so, which will cause it to lower Boost clocks, and, in effect, performance."
-
Baryka007
addikt
válasz
westlake #122 üzenetére
Csak úgy megkérdezném, a szakmai tapasztalatokhoz hozzászólt 17E. hsz-ed mind vitatárgya volt ?Majd legközelebb jól átmegyek az nVidiásokhoz beszólni én is, mert jó muli trollkodni... De ha még alá tudnád támasztani azt amit mondasz, vagy érvelni hogy mitől nem lenne pozitívum a vízhűtés .... De így csak h**ét csinálsz magadból.
-
MZperX75
addikt
válasz
westlake #107 üzenetére
6literes motor 5000Lóerőre is képes ,míg egy 2literes megáll 500lónál
A 2 literes 500 lóval ,meg így úgy is megeszik 100litert,gépjármű akkor meg szinte mindegy 100-vagy 200 liter.
így is meg úgy is sok ,de ha már sok akkor 5000lóTeljesítményhez kell a kakaó. Ferrarit hasonlítod lambóval
mindkettő ultra gyors ,nagyon drága és ,aki megveszi szarik fogyasztásra.
Ha meg verseny azért "szarik rá"forma-1 az más kategória azok is biztos 200 litert esznek óránként.
Nem is jó hasonlatod.
-
electrodoki
aktív tag
Kicsit nagyon NV fanatikus a fiatalember, ilyennel vitatkozni sem érdemes... Ha te az a Westlake vagy a ki a Win-eket csinálja, kicsit csalódtam benned. A munkáid jók, nem gondoltam, hogy ennyire zöldhályogos vagy te is. Mielőtt lefikázunk valamit, ki kéne próbálni, és nem hülyét csinálni magunkból...
-
Malibutomi
nagyúr
Siman kihozhatjak azert, amiert jatek jar a tobbi maxwellhez..hogy gyorsan besoporjenek amennyi lovet tudnak mielott kijon a piros kartya.
TDP-t hol lattal az AMD kartyarol? Tudtommal semmi hivatalos nincs meg rola.(#70) westlake
Ha netan 300W a TDP az miert faj? 250W a TX, ha jon a 980Ti kitolt TDP-vel hogy boostolhasson (ahogy par TX tulaj is custom biost rak fel emiatt), akkor ott is megvan a 300W siman. -
Peat;)
veterán
A rovidebb nyak szerintem csak elony, leghutes szempontbol is. Ahol tul log a borda ott teljes feluleten legmozgast lehet elerni, lattunk mer eleg sok ilyen megoldast. Igy egyetertek azzal hogy a vizhutesnek olyan oka lehet amire nem hasznalnam a pozitiv jelzot, de a nyak csokkenese onmagaban jo, felteve ha ezeket az uj memoriakat szorosan lehet pakolaszni.
-
Baryka007
addikt
Nagyon tévedsz
Öröm volt a vitátokat eddig olvasni, de itt közbe szólnék.
A vizesblokk azért kell, mert a HBM memória a GPU val egyetlen szilíciumlapkán lesz... És emiatt kisebb helyen megy át több teljesítmény ( W ) és előfordulhat hogy a rézcsövek kontra ventilátor/ok nem tudják időben elszállítani a hőt onnan messze. Így jön képbe a víz...
Amúgy mi a bánattól is enne 300 W-ot ? Mikor a HBM nek kevesebb is elég ?
-
-
Balathruin
veterán
Amíg meg nem jelenik felesleges találgatni milyen lesz a teljesítménye. Mi van ha leveri a TX-et egy százassal olcsóbban?
Vízhűtés: Őszintén. Ekkora nyákra ráfér egy jó 2-2,5 slotos lég?
Szerintem nem. HBM-et a nyák kisebb méretével is reklámozzák, nem fognak túllógó léghűtést rárakni, így maradt a víz.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Johan Andresson szállította az első fotót a termékről.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 101 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest