- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
- DDR5-ös Ryzenekhez való, fapados deszka tűnt fel a Colorful portfóliójában
- 1440p-s irodai EIZO monitor USB Type-C csatlakozóval
- Prezentálta az új Snapdragon G rendszerchipeket a Qualcomm
- Befutott az Intel-féle XeSS 2 fejlesztőkörnyezete
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dr. Akula #29 üzenetére
Játszani amúgy sem lehetne akkuról,csak nagyon minimálisan.Nem erre való az a kis gép.Optimus van,a dGPU csak akkor megy,ha olyan feladat igényli.
Szerintem az akkuidő nem komoly szempont vásárlásnál,akármennyi is az a valóságban.Én még soah nem használtam akkuról.
Az alján semmilyen nyílás nincs,így ott nem fog bejutni levegő.Én is használok két kupakot,de csak hogy magam felé döntsem kicsit a billentyűzetet.Hőfokokban semmi változást nem hoz. -
Dr. Akula
félisten
válasz
Mikulásbá #26 üzenetére
Az a fél nap "maximális", azaz soha el nem érhető, tesztpadon üresjáraton, letekert fényerővel kibűvölt érték, sok köze nincs a valósághoz. Főleg ha egy ilyen 1050 beindul. Ezzel is nagyon maximum lesz a 1.5 óra. A vékonyság is csak látszólagos, ezt is meg kell emelni centikre hogy kapjon levegőt, ágyban, takaróra téve megállna a hűtés, mert oldalra nem tud szellőzni. Ilyen papírlap vékonyságban jóhogy. Aksi se fér bele rendes, a "maximális" üzemidőt se kapacitással, hanem mindennek a lekapcsolásával éri el. Már ha eléri egyáltalán.
-
troviko
senior tag
Ez a "laptop teteje megemeli az alját" kialakítás addig jó, míg asztalon használod, ölbe véve már rendesen vágja az ember combját. (Tudom, mert az én zenbookom is ilyen).
-
válasz
Dr. Akula #25 üzenetére
A fizika az fizika.Mit gondolsz,a pl. nagy ROG-ok miért 5 cm vastagok és 5 kg-osak?Ahhoz képest,hogy milyen kicsi a gép,van benne hűtés,sok hasonló gépet lealáz.Az akkut nem értem,ebben olyan van,amivel fél napig is bírja.
Ez egy ilyen speciális osztály.Pl. az említett ROG-okban lévő akkuval 1.5-2 órát ha bír a gép.Gyakorlatilag inkább szünetmentes tápnak kellene nevezni. -
Dr. Akula
félisten
Hát ez szörnyű. Azért nincs benne hely hűtésnek, mert nincs hova rakni a papírvékonyságban. Nyilván az aksi is hasonlóan jelzésértékű csak, hogy tudnának azt is rakni bele, ha lenne hova. Ez ilyen gyerekbook, mint a játéktelefon amit gyerekeknek lehet adni kamuból, olyan van de minek kategória.
-
válasz
matteo_szg #23 üzenetére
Nem értem miért lenne baj,hogy hagyományos a töltése.Szabad marad egy fontos port.Nálam mindig hálózaton van a gép.
-
kelna91
senior tag
Az a baj csak ezekkel, hogy nem USB-C-ről töltődnek. Nem értem ezt egy elvileg ultramobil laptopnál manapság.
-
Yany
addikt
Remélem a billentyűzet és a tapipad már komolyabb megoldás, mint az UX410-eseken, amit teszteltem is. Eszméletlen jó gép (a mai napig), csak kár a méltatlan beviteli eszközökért. Vajon a 15-ös Pro gépet már komolyabban vették?
-
válasz
macilaci78 #16 üzenetére
Sokan az ilyen gépeket dokkolják,külső monitor,bill.,egér,stb.Így lehet a legjobban dolgozni,ha néha el kell vinni valahova,akkor azt ki lehet bírni a kis géppel.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Mikulásbá #10 üzenetére
Meg lehet szokni a fogfájást is, de ha jóízűt akarsz enni, akkor azért zavar. Excelezek sűrűn és sokat, alfanumerikus karakterek és csak számok, mellette navigálás a cellák közt kurzorral, iránybillentyűkkel.
A touchpad helyén, helyett a numpad nem szerencsés.
A számológép megoldással sem vagyok megelégedve, a kiosztása messze eltér a hagyományos billentyűzeteken láthatótól. Illetve ha már lúd, meg lehetett volna csinálni, hogy az touchpadon a számológép a PC bekapcsolása nélkül is menjen. Jó régen volt ASUS laptopom, abban az ODD-t lehetett használni kikapcsolva zenelejátszásra, megvoltak hozzá a dedikált gombok is a gép élén. -
bayay
csendes tag
válasz
Mikulásbá #14 üzenetére
13"-al van csak tapasztalatom. Páromnak van egy ux303 6gen i5+940mx és teljes csöndben van, pedig megy a venti, mert van légmozgás, de nem hallani. Imádom a mai napig. Vettem is magamnak egy ux3410-et, de az meg kerregett és sípolt, pedig nem is volt terhelés alatt. Talán a nagy kontraszt miatt, de nagyot csalódtam ment vissza. Munkahelyen is van egy ugyan ilyen, az nem sípol, de ugyan úgy kerreg. Zavar, hogy hangosabb, mint a jó öreg k50-em amit lecserélnék. Pedig amúgy gyönyörűek és páromét tényleg imádom is, igaz ott is csak a cseredarab lett jó, az elsőn nem ment a billvilágitás...
-
konyi79
addikt
válasz
matteo_szg #7 üzenetére
Messze nem olyan gyors és pontos egy érintőtábla, meg kézre sem úgy esik.
(#10) Mikulásbá:
Megszokni meg lehet, de sok számmal dolgozni nagyon kényelmetlen és lassú. -
válasz
matteo_szg #9 üzenetére
Eleinte én is féltem,hogy a kis gépen nem lesz külön numpad,mint a nagyokon,ugye azokat használtam sok éven át.
Aztán semmi különös,meg lehet szokni a felső sorban lévő gombokat is,nem vészes. -
válasz
matteo_szg #7 üzenetére
A 15.6"-os 533-an ott a fizikai numpad,nem?
-
konyi79
addikt
Menjenek a p****ba a 15-ös gépről képesek voltak lehagyni a normális numerikus padot.
-
válasz
matteo_szg #3 üzenetére
Igen,ilyesmire tippeltem a hűtést illetően.Fizika az fizika,nincs mese.Tessék belerakni VC-t,aztán mehet még a 1060 is.
A kis 14-es ZenBook Pro viszont lehet komolyabban is érdekelni fog.
-
Raymond
titán
Kezdoarak:
ZenBook Pro 14 (UX480) - 1499€
ZenBook Flip 13 (UX362) - 1399€
ZenBook Flip 15 (UX562) - 1399€ZenBook 13 (UX333FN) - 1099€
ZenBook 14 (UX433FN) - 1099€
ZenBook 15 (UX533FD) - 1399€Innen: [link]
-
prolad
addikt
Biztos jó gépek, de nagyon bántja a szemem, hogy a képernyő ennyire túlnyúlik nyitott állapotban, nem túl esztétikus. Meg nem tudom mennyire tartós megoldás.
-
Üdv!
Nem semmik ezek a gépek,hajrá Asus.
14"-ba "játékgépet" faragtak,nem rossz,gondolom a hűtése is bírja,ezért csak a 1050 Max-Q.
Viszont nem értem,miért kellett a 533-ba is azt tenni,hiszem az előd UX550VE is képes a 1050Ti-t kordában tartani,ami a hűtést illeti.Az,hogy a numpad visszajött,sokaknak jól fog jönni-még ha kicsit soványka is lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egyre nehezebb követni az ASUS elegáns noteszgépeinek generációit, de szokás szerint egyre vékonyabb és gyorsabb modelleket kapunk.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Egészséges életmód
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eredeti játékok OFF topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i5-1340P/16GB RAM/512GB SSD/14"COL/FHD+/IPS/Garancia/
- Dell Latitude E5530 patika állapotban.I3,8GB Ram,15,6 Hd,500Gb hdd,gyári töltő,
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i7-10610U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 512GB magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5560 15.6" FHD+ IPS i7-11800H T1200 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 512SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 Segotep KNIGHT 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest