Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone-nal videózol? Ezért kell egy külső SSD! – Aiffro P10 bemutató
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bluetooth hangszórók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mate 20 pro témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
adamsauvage #8097 üzenetére
Én fél év után adtam el pontosan 2 hete,és sem tok sem fólia se semmit nem használtam, és karc mentes patika állapotban adtam el! És nem kíméltem illetve nem pátyolgattam😁
-
mark67
csendes tag
válasz
adamsauvage #8097 üzenetére
köszönöm
-
mark67
csendes tag
Van olyan köztünk, aki kijelzővédő nélkül használja a telefonját? Mi a tapasztalata?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
adamsauvage #8094 üzenetére
Aida megmondja.
-
adamsauvage
aktív tag
hol lehet ellenorizni hogy melyik kijelzo van benne?
-
Jack Oneill
veterán
válasz
kakuk.tamas #8088 üzenetére
[link]
Csak a sima P30 samu kijelzos. -
válasz
spawn21 #8087 üzenetére
Vissza vitte, kapott újat. Megesik az ilyen, korrektül cserélik. Ez legalább nem robbant.
Rossz helyen vetted, ahogy felettem is írják. Huawei már nem ad ki olyat.De ha annyira szar, minek vettél megint?
Ilyen oldalon? Miért, hol menjen rugózás a felbontáson? Sarki zöldségesnél? Ekkora kijelzőn igen is látszik a különbség. És ha már több pénzt kérnek érte, legyen is jobb. Nem az. A minőségről meg majd beszéljünk 2 hónap múlva P30-nál. Addigra fele lerohadhat annak is..
-
kevinbest
csendes tag
srácok van végűl olyan kijelző védő ami véd is illeszkedik is a tok se nyomja fel és az ujjlenyomat is működik vele?
-
Jack Oneill
veterán
válasz
A P30 pro nem samu kijelzo. Eleinte arrol volt szo, hogy az lesz. De nem. Hivatalosan BOE es LG 2.0
-
spawn21
veterán
válasz
Azt hittem egyértelmű hogy prot vettem.
MM-ben vettem. Az eléggé hivatalosNem rinyálok, csak őszinte próbálok lenni. Nekem egyedül egy kritikus pontja van a telefonnak, az pedig az ultra hulladék mikrofonok videóra
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
spawn21 #8087 üzenetére
A Mate 20ak kijelzőjével nem volt gond, csak a Pro-ékkal (a lekerekítés miatt).
Ha Mate 20 Pro-t vettél, honnan? Mert hivatalos partnereknél már elég régóta csak Boe kijelzős teló van (vagy max az új szériás LG panel van benne).
A P30 Pro kijelzőjére vissza térve: ahhoz képest, hogy Samsung kijelző van benne... Én többet vártam tőle. Nagyon rossz ránézni a Mate 20 Pro után...
-
spawn21
veterán
válasz
Barthezz2 #8083 üzenetére
Mond ezt annak aki lg kijelzővel kapta. :)
A felbontás nem érdekel ha jó a minőség, azt hittem ezen az oldalon ilyen dolgokon már nincs rugózás. Hiàba ugyan az, ha jobban bírja. Most adtam el egy mate20-at amit alig akartak elvinni LG kijelző miatt. Aztán vettem egy "újat" ami szintén LG kijelzős. Látom tényleg jobbak az újak -
Jack Oneill
veterán
válasz
Szpisti #8074 üzenetére
Kb 1 honapja olvastam egy cikket arrol, hogy a huawei felhoszolgaltatasa magatol torli a felhasznalok kepeit a telefonrol. Globalisan panaszkodtak ra, hogy egyszer csak eltunnek a fotok a telefonrol. Elvileg ezt azota javitottak. Neked nincs veletlenul ez a huawei felho bekapcsolva?
-
dorten
tag
Nekem Mate 20 Pro van, baratnomnek P30 Pro van, igy pontosan tudok velemeny mondani. Ha valami kimaradt akkor kerdezzetek nyugodtan.
P30 Pro:
- Jobb low light fenykepezesben, teszteltuk kevesbe sotet es nagyon sotet helyeken is. Ez a cucc lat vaksotetben, de a Mate jol tartja magat. Ha van egy kis feny mind a ketto koroket ver a konkurenciara.
- Nappal hol az egyik hol a masik jobb, nagyitoval kell keresni a kulonbsegeket.
- A kijelzo sokkal rosszabb a P30 Pro-ban! A Mate utan ranezni azonnal latszik, nem olyan eles, latszik a kisebb felbontas minden hatranya. Szvsz FHD+ ami raadasul OLED nem eleg mar egy 6.4inches kijelzon.
- A kamera zoomban sokkal jobb.Mate 20 Pro:
- A durva zoomot (10x hybrid + 3x optikai [Mate] vs 50x hybrid + 5x optikai [P30Pro]) es a vaksotetben valo fenypekezest leszamitva k*rva jo mind a ketto.
- Azonnal latszik a jobb kijelzo. A mate jobban lekerekitettnek tunik a sarkokon, es az edge is mintha jobban gorbulne?
- Jobb kezben tartani, a P30 Pro tudom hogy csak 3-4 grammal nehezebb viszont kezben tartva olyan fura.
- Mind a kettoben ugyan olyan gyorsnak tunik a fingerprint scanner.
- Stereo hangszoro van. A P30 Pro-ban csak alul szol tartalomfogyasztaskor.Nalam a sokkal jobb kijelzo es a stereo hangszoro dontott.
Mind a ketto porog, nincs lag, barmit elvisz de ezeket le sem irom. -
Patics
tag
Igazából nem értem az "újabb kiadások" koncepcióit. Persze lehet túl egyszerű a gondolkodásmódom
Én úgy képzelem, gondolom "logikusnak", ha kiadnak valaminek egy újabb verzióját, akkor az újabb mindazt tudja amit a régebbi, plusz még valamivel többet, vagy ugyanazt jobban. Vagyis az újabb az felülről kompatibilis.
Azonban azt tapasztalom, autónál, op rendszereknél és most a telefonoknál is, hogy az újabb, sok esetben "butább" mint a régi. Vagyis bár tud új dolgokat, több mindent nem, amit az elődje tudott, vagyis részben butítás az újabb kiadás. Mint pl. a P30 Pro, több szempontból visszabutított a Mate 20 Proval szemben. Mint pl. a kijelző, a felbontás, az arcfelismerés, a sztereo hangzás.
Tudtok valami összehasonlítást a kettőről, melyikben mi a plusz a másikhoz képest?
-
Patics
tag
Matte 20 Pro és P30 Pro volt versenyben, nálam a Matte nyert, szerintem ez a jobb. Jól döntöttem? Kedden megyek érte a T-be.
Úgy látom a zoom-on kívül gyakorlatilag mindenben a Matte a jobb, de igazából nem találtam Matte 20 Pro vs P30 Pro összehasonlítást.
Gyári okos tokot és Media Marktos clear flex fóliát tervezek rá. Van róla tapasztalatotok, véleményetek? -
Krinyo
senior tag
Jó lenne, ha mi is megkapnánk ezt, 3x és széleslátószögű szimultán videón...
-
Szpisti
addikt
válasz
Szabcsizz #8073 üzenetére
Igen, pont olyan mintha kitörölték volna őket. Kerestem appokat, amiknek tárhely jogosultságuk van, de semmi különös nem volt. A Huawei Share be volt kapcsolva az elmúlt napokban (ez volt az elmúlt napok extra dolga a telómon), gondolom azon keresztül nem lehet felcsatlakozni a telómra jelszó nélkül...
Szerencsére a fontos képek, videók a Google Fotókra fel vannak szinkronizálva, és a gépen is van egy két hetes mentésem, de aggodalomra ad okot ez az egész... Bármikor eltűnhetnek a képeim? -
Szpisti
addikt
Srácok, ilyen meg nem történt velem, mióta telefonom van, sose. Tegnapról mára eltűnt az összes fénykép a telómról, a fotók, a képernyőfotók, a letöltött képek, minden. Egyedül a Viberes képek nem. A "nemrég törölt" mappa is üres. Van benne memóriakártya, és arra van beállítva a fotók mentése, de a többi kép a telefon belső memóriájában volt. Semmi más nem tünt el, filmek, zenék, hangoskönyvek, minden egyéb megvan. Néztem Total Commanderrel, de az is üresnek mutatja a DCIM alkönyvtárat.
Újraindítás volt, nem segített...
Valaki tapasztalt hasonlót? -
Szabcsizz
őstag
válasz
adamsauvage #8070 üzenetére
Ez a szintű szabadság. Ugye az iOS elég zárt és egyszerű rendszer. A droid azért ettől még mindig messze van. Utoljára egy P8-am volt, azzal megutáltam a Huawei-t. Most ennyi év után adtam neki mégegy esélyt, és eddig úgy tűnik hogy jól döntöttem.
-
kevinbest
csendes tag
srácok úgy néz ki mától én is itt leszek iphone Xs-ről.
Vki állítgatta már a betűtípust a telon van egy flashable rosemary font zipem ami teljes ékezetes ilyet viszont hwt formában nem találok sehol vmi tipp esetleg h ebből a zipől hogyan legyen hwt fájl ? -
Bambusznád
tag
válasz
Jack Oneill #8066 üzenetére
Tényleg jók a képek!
Egy párral kiegészítettem drive-ot, tettem bele picit több napsütéses képet is. Az első válogatásba sok lett a kevésbé napsütétes kép, gondoltam úgy jobban kijön, hogy mégis mit tud a kamerája.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Daryl Dixon #8065 üzenetére
Hat koszonom 🙂 Pedig korabban fikaztam a sima Mate kamerajat, amikor meg samsungos voltam. Tarkon utnem magam ezert legszivesebben :D
Valoban baromi jo kepeket csinal.
Azota raktam meg a megosztasba par kepet es fogok is meg kesobb. -
válasz
Jack Oneill #8041 üzenetére
Ezek b@szott jó képek, Mate20Pro-val nem tudtam ilyeneket csinálni
-
Krinyo
senior tag
válasz
MikeWazowski #8062 üzenetére
Hogy egy héten belül nem kapjuk meg, az biztos. A sima frissítések is borzasztó hektikusan jönnek. Én 2 hónapon belült mondok...
-
Sógi
addikt
Valaki kipróbálná nekem, hogy teljesen sötétben fotóz automata vakuval 2-3 méter távolságra lévő valamit?
Nekem így homályos képeket készít, de ha 1 méteren belül van a tárgy akkor okés..
vagy valamit én csinálok rosszul? -
Krinyo
senior tag
Igen, először a kínai piacra jön ki, majd nálunk meg ki tudja mikor.
Egyébként már jött a bétára frissítés is.
Nem is baj, teszteljék ki jól, nem kérek bughalmazt a jelenlegi helyére. -
sayCet
aktív tag
Valakinek jött már 9.1?
-
spawn21
veterán
válasz
eladogeppc #8057 üzenetére
Mondjuk a videó még oké, de olyan mikrofont tettek bele ami maximum ócska. Igaz nem videózok sokat
-
Krinyo
senior tag
Nem olyan rossz egyébként a videó, csak úgy kézből gyorsan kitartva:
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Bambusznád #8053 üzenetére
Jo kepek, tetszenek. A videoval szerintem nincs gond.
-
eladogeppc
veterán
válasz
Bambusznád #8053 üzenetére
Köszönöm. Az első videó nem győzött meg nagyon. A többi szép !
-
Emu
őstag
Mit állíthattam el? (nem emlékszem rá, pedig nem ittam egy kortyot sem
)
Gmail eddig teljesen jól működött, azonban péntek óta egyszerűen nem jön semmilyen értesítés új levelekről. Először újraindítottam a telefont, ugye minden informatikus azt mondja, ezzel kell kezdeni, de nem oldotta meg a problémát
Utána néztem az értesítési beállítások között, de nincs az alkalmazások közt a Gmail, ezért hátulról az alkalmazásoktól indulva néztem meg a beállításokat, de minden be van kapcsolva, mind az értesítő sáv, mind a feloldó képernyő. Van még ötletetek milyen beállítást ellenőrizzek?
-
eladogeppc
veterán
válasz
Jack Oneill #8049 üzenetére
Szerintem a PRO kamerája gyengébb ilyen téren. Ettől félek. iPhone XR után nem tudom mekkora különbségek lesznek majd, mert egyébként annak sem rossz a kamerája, de az én szemem bántja a túlzott zaj.
Ránéznétek ? Nekem ilyen fotókat lő az XR:
[link] -
vasi89
őstag
válasz
Jack Oneill #8046 üzenetére
Ahogy nézem Te értesz ehhez a dologhoz. Én a pro-val sem tudok ilyen képeket készíteni szóval AI ide vagy oda, sok múlik az emberi tényezőn is. Habár nekem az AI ki van kapcsolva kezdetek óta, csodálkoztam is h miért nem ismeri fel a kutyámat
Jah és a kislányod cuki a kutyád pedig jópofa
-
Jack Oneill
veterán
válasz
eladogeppc #8043 üzenetére
Koszonom 🙂
Azert van kulonbseg nyilvan, hiszen a nagyobb extrakat a pro kapta meg. Osszehasonlitaskent tettem ide, hogy azert a simat sem kell felteni. De sok minden fuggvenye ez. Feny, borus ido, napsutes, az illeto fotozasi kepessege stb. Egyebkent mas tesztek is elhanyagolhato kulonbsegrol szamoltak be. -
MiniXD55
tag
válasz
eladogeppc #8043 üzenetére
Mate 20 PRO Rear:
Main: 40MP sensor, f/1.8 aperture
Second: 8MP 3x telephoto sensor, OIS, f/2.4 aperture
Third: 20MP ultra-wide sensor, f/2.2 aperture, 16mm focal length equivalent
Front: 24MP RGB sensor
Mate 20 Rear:
Main: 12MP sensor, f/1.8 aperture
Second: 8MP 2x telephoto sensor, OIS, f/2.4 aperture
Third: 16MP ultra-wide sensor, f/2.2 aperture, 16mm focal length equivalent
Front: 24MP RGB sensor -
eladogeppc
veterán
válasz
Jack Oneill #8041 üzenetére
A sima Mate 20 és a Mate 20 Pro között van különbség ? Mert a Mate 20 képei nagyon szuperek lettek.
-
T0rnad0
addikt
válasz
eladogeppc #8040 üzenetére
Pár képem: [link]
-
Jack Oneill
veterán
válasz
eladogeppc #8040 üzenetére
Viszonyításképp sima Mate 20
[link]
Pro tulajok linkeljetek, kíváncsi vagyok a képekre én is -
eladogeppc
veterán
Srácok. Elengedem a videó vonalat, maradjon a jó fotó.
Lenne jó felbontású fotóitok megosztva ?
Megköszönném !
Köszönöm ! -
dani971207
kezdő
válasz
Jack Oneill #8018 üzenetére
Bízzunk benne.
-
vasi89
őstag
válasz
eladogeppc #8032 üzenetére
mate 20 és egy gopro
egyébként nekem semmi gondom a telefon videózási képességeivel, de kb nem is használom. Már évek óta, ha videózok akkor akciókamerával de pl koncerteken, egyéb ilyen rendezvényeken elő sem veszem a telefont.
@eladogeppc: a goprot fel tudod venni mellkaspánttal
-
válasz
eladogeppc #8032 üzenetére
Pláne😁 Szerintem nem sokkal nagyobb most már egy kamera egy mobilnál😂
Persze ha a méret zavar,vagy nem tudom mire írtad...
Sajnos erre a Mate20Pro nem alkalmas szerintem😣
Videók minősége kritikán aluli,de a fotók sem az a hűha, sajnos ebben a Huawei-nek van hova fejlődni! -
Ateszpapa
addikt
válasz
tarbela777 #8030 üzenetére
Akkor sajna tovább tart, de meg fogjuk kapni.
-
eladogeppc
veterán
válasz
Daryl Dixon #8031 üzenetére
Hát az lehet, de szórakozó helyen szeretnék videózgatni saját szórakozásunkra.
-
válasz
eladogeppc #8024 üzenetére
Szerintem ennyi pénzért kapsz egy jó kamerát,inkább azt...👍
-
spartan44
tag
válasz
eladogeppc #8027 üzenetére
Samsung-ot nem próbáltam (még), arról nem tudok nyilatkozni, de az sajnos tény, hogy a Huawei mobilokat jelenleg nem a videózásra találták ki.
-
Ateszpapa
addikt
válasz
Nemsokára kijön a 9.1 ami a P30 tesókon is van.
Kivi vagyok, elvileg jobb lesz az új fájlrendszer miatt. -
spartan44
tag
válasz
Helló!
Sajnos igen, videózásra nem éppen a legjobb választás a Huawei mobilok. A napokban készítettem én is egy videót, úgy, hogy zoommal vettem fel, nagyon szembetűnő a különbség. (És nem a jó értelemben.)Ha számít a videózás is és csak Huawei lehet, akkor szerintem minimum P30 Pro!
-
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
Napok óta nézegetem a Mate20-at, videókat róla. Nem tudom elhinni hogy a Zoom-ot ilyen gyatra módon oldották meg videó közben. Valóban ekkora ugrásokkal lehet csak Zoomolni ?
Esti videókon azt látom, hogy az AIS stabilizátor miatt reccen, rezeg a kép. Ezen sem javítottak azóta ?
Ti mit ajánlotok, ha esti videózás is fontos lenne, hogy melyik HUAWEI kütyü lenne jobb ?
P30, P20 Pro, Mate20 Pro ?Köszönöm szépen !
-
MiniXD55
tag
Sziasztok!
Ha valami brutál tokot szeretnétek a telefonra akkor ajánlom nektek a supcase unicorn beetle pro (Alin 16$) tokját,nekem a G4en volt és volt hogy repült a telefon,vagy gurult 6-7métert és semmi baja nem volt.A kedvencem benne az volt hogy 2 év után is olyan volt mint az új a karcoktól eltekintve. -
emmm
őstag
Na megjött végre a telóm.
Nagyon tetszik, elsőre szerelem!
-
spartan44
tag
válasz
Jack Oneill #8018 üzenetére
+1
Akkor ezek szerint nem csak engem dobál ki.
(Ráadásul én nem is Swiftkey-t használok, hanem Gboard-ot.)Nekem meg egyébként a Magazin feloldás nem akar megint frissülni. Jó néhány héttel ezelőtt csinálta már, aztán egyszer csak jó lett, most megint "Nincsenek képek vagy szövegfrissítések a Magazin feloldáshoz", már több, mint 3 napja. Ráadásul úgy, hogy előtte vagy 2 hétig nem töröltem ki egy borítót sem.
Úgyhogy már kezdem unni, dobok is egy levelet erről a Huawei-nek. -
Jack Oneill
veterán
válasz
dani971207 #8017 üzenetére
Ez valoban nagyon idegesito. De csak emiatt nem fogok a gesztusrol vissza allni szovtveres navigaciora. Abban bizom, hogy az EMUI 9.1 javit a gesztusvezerlesen es akkor ez megszunik.
-
dani971207
kezdő
válasz
Jack Oneill #8012 üzenetére
Igen gesztust használok, ha szóközt nyomok akkor ez lehet a hiba? Baromi idegesítő...
-
Nem csodálkozom, csak válaszoltam a kérdésére.
Elvileg péntekre(?) ígérték a hivatalosat, gondoltam hátha máshol is indítanak előtte béta verziót. Nem tették.
Bár azt sem tudom, hogy az április 26 az mindenkire vonatkozik-e, vagy az is csak kína. Egy rakat cikket láttam a 9.1-el kapcsolatban, de valahogy mindenhol elfelejtették külön venni Kínát és a világ többi részét.. -
válasz
adamsauvage #8009 üzenetére
Manuálisan a 9.1-et?
A huawei beta appot én feltettem, de nekem nem találja meg benne a beta 9.1-et.. -
vasi89
őstag
válasz
kakuk.tamas #8010 üzenetére
igazából nem akarom tudni de túl sok lehetőség nincs a kádban amit a víz alatt lehetne videózni
-
Jack Oneill
veterán
válasz
dani971207 #8011 üzenetére
Sima Mate 20 is kidobal. Gesztusvezerlest hasznalsz? Ugyanis ha a chatfejnel gepelsz es veletlenul a szokoz alatt nyomod meg picivel, akkor kidob.
-
dani971207
kezdő
Sziasztok! Arra van ötlet messenger használata közben mikor gépelek miért dobál ki sokszor? A swiftkey lehet a ludas vagy maga a messenger?
-
adamsauvage
aktív tag
válasz
tarbela777 #8007 üzenetére
az meg nem, elvileg 26.an fog jonni bar az mad roamingon fog lejonni
olvastam xda-n 248 vegut is azert kerdeztem
ugyanitt kerdes hogy manualis frissitest csinalt e valaki? -
tarbela777
tag
válasz
adamsauvage #8006 üzenetére
Mire gondolsz? Neked már jött a 9.1? Jaj bocs, rosszul olvastam. Enyém 9.0.0.210
-
adamsauvage
aktív tag
kinek mi a legujabb szoftver?
-
válasz
kosztrub #8003 üzenetére
Nem mondom, hogy 10/10, de szvsz bőven a használható kategória, 10/8-9-et mondanék rá.
Ez az ötödik üveg kb, amit próbáltam és eddig ez a legjobb ebből a szempontból. 2 napja használom úgy, hogy az arc alapú feloldást direkt kikapcsoltam, nehogy az oldjon fel. Simán használható, egyszer-kétszer nem oldott fel kapásból, de falhoz vágni még egyszer sem akartam, mint a többivel.A felrakást viszont én nem mondanám olyan egyszerűnek. Nagyon meg kell tisztítani, az az egyik. Nekem 2-3 "bubi" maradt az üveg alatt, mert egyszerűen oda nem terült el a ragasztó. Ok, elég picik, így nem gáz.
Plusz nem árt hagyni belőle, hogy a végén a széleket, ahova esetleg nem terült el még legyen mivel feltölteni. -
emmm
őstag
válasz
Daryl Dixon #7982 üzenetére
Mindegy, igazából a távirányító gyorsabban reagál.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest