Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Dell notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
GreenGuy
tag
Nem ide.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Na ja, ahhoz 6+ memóriacsatorna is kevés lenne...
De a komolyabb GPU-k sem érik be 2-3-4-gyel...
Lassan rájönnek, miért is volt jó, amit a Cellnél sok fejlesztő (főleg x86 junkie ) szídott, azaz a nem közvetlen külső-memória címzésben, hanem hogy tudatosan rá voltak kényszerítve az átgondolt külső-memória kezelésre... A Cell bizony nagyon megelőzte a korát!
Megjegyzem ugyanakkor, hogy XDR/XDR2 interface és ramok használata mellett kevesebb vezeték alkalmazásával is több memóriacsatorna lenne megvalósítható. Előbb-utóbb szerintem rá is lesznek kényszerülve...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az Intel elvileg így csinálja. Úgy három generáció múlva beköltöznek az x86-os főmagok mellé a Larrabee magok.
Az AMD ebben nem hisz. Ők az ATI tapasztalatára építenek, ahol a mérnökök azt mondják, hogy az x86 memória modellje nem kedvező, ha több tízezer konkurens programszál küzd az erőforrásért. Éppen ezért nem is szeretnének x86-os GPU részt építeni.
Egységesség biztos nem lesz. Szegmentálódás lesz, és célirányosan kell vásárolni. A programok futtatásával nem lesz gond, mivel főleg az OpenCL és a C++ AMP lesz az uralkodó nyelv, de egyes architektúráknak sokkal jobban fog feküdni az egyik program, mint a többinek.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
orbano
félisten
szóval nem csak én gondolom úgy, hogy ez a követendő irány? már régóta álmodozom x86-os Cellről
kérdés: van rá esély, hogy egységesedik az x86-os magon kívüli feldolgozók utasításkészlete, és az x86 kiterjesztéseivé válnak, amit követ majd minden gyártó? Vagy túl bonyolult ehhez már egy ilyen chip, vagy épp a gyártók lelkivilága?
A vér nem válik VAZZE!™
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az asztali piacra jelenleg senki sem fejleszt processzort. A mobil és a szerverbe fejlesztett megoldásokkal van lefedve a szegmens.
Nyilván a Trinity-ből is lesz 100 wattos verzió, és az új szerverprocesszorból is lesz asztali megoldás. 2013-as útiterv hasonló lesz. A 2014-es változik meg teljesen, ott már nem lesz olyan termék, ami nem tartalmaz grafikus részt. Ezzel kezdődik meg az igazán heterogén éra, ami majd 2015-2016-ra kiteljesedik a különböző fejlesztésekkel, és Cell-szerű chipekkel.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
tetrix
tag
-jó, ez akkor a középkategória? és a felső kategóriában, asztali szegmensben mi lesz, vagy kihagyják és megy át a szerverfrontra?
merthogy a négyes modulok mégiscsak visszalépés a nyolc modulos bull egységekhez képest. vajon lesz foglalat váltás is a felső kat.ban? -
mikej95
aktív tag
Ezek a dolgok mindig csak ''úgy'' kiszivárognak.......
Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.'
-
leviske
veterán
Eddig is minden évben kiadtak egy új platformot, csak most a Bobcat/Bulldozer páros nagyobb variálhatóságot biztosít, mint a K10 és a Fusion miatt nagyobb az esély, hogy a termékek meg is jelennek a piacon. Több változást ÉN nem látok. Remélem nem gond, hogy válaszoltam.
(#11) leonejoci2: De minek akarsz megjegyezni kódneveket? Eszéria - netbook/tablet/upnotebook, Aszéria - notebook/desktop, FXszéria - desktop.
[ Szerkesztve ]
-
leonejoci2
tag
Nah lassan már a névnapi naptár sem lesz elég ezeknek az új neveknek!
Van olyan esetleg,aki tudja mindet kívülről?
Szerintem nem érdemes megjegyezni,mert mire észbe kap az ember ott van egy újabb vagy esetleg kettő...Ne verj át, mert én sem teszem!Előreutalás ill. előre postázás csak annak akivel már bizniszeltem!
-
QG
tag
Csak én látom úgy, hogy mostanában több változás és fejlesztés volt/várható az AMDnél, mint az elmúlt 3 évben?
“Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'” ― Isaac Asimov
-
Youri
veterán
Bulldozer, Piledriver, Steamroller. Lesz utána vajon még Excavator? jók ezek a nevek, csak sajnos hajlamosak késni a premierrel, meg ahogy látom ez a Bulldozer, ha lehet hinni az előrejelzéseknek, egy évet sem fog megélni?
RTX ON
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Plazmacucci #6 üzenetére
Ezek mobil termékek elsődlegesen. Itt az számít, hogy az internetezés mellett mekkora az üzemidő. Mivel egyre több netes felület gyorsítása kerül át a GPU-hoz, így az AMD számára ez az irány mérvadó. A Llano is aktív netezésnél éri el a legjobb üzemidőket. Ezen még javít a Flash 11, ami októberben jön. Az már minden flash felületet átad a GPU-nak. Még nagyobb üzemidő érhető el.
(#2) stratova: A kódneves táblázat eléggé jelentéktelen, ráadásul hibás is. A vezérlőhidast meg minek berakni, három kódnév van újként megemlítve, ezt nekem egyszerűbb leírni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Remélem teljesítményben nem egy helyben topogás marad, mikor a Trinity apu megérkezik. Ha igazak a negatív információk(remélem nem), egy csonkított Bull-magos nem lehet sokkal gyorsabb a mostani Llano apu-nál. Nem csak gpu-t kéne nyomatni, hiába gyorsít mindent, ahogy látom ez senkit nem hat meg.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Roxbury
őstag
Lesz fejlesztés rendesen.
-
stratova
veterán
Abu85: Szép-szép, de mire ideért a másik topikból útközben elveszett két dia? Vagy az már túl sok kép lett volna egy híren belül és inkább leírtad Persze köszönjük az infót.
Nagyon ki kellene húznom Trinity-ig Jól rémlik, hogy te is azzal váltanál notebookra?[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
Ennyi nevet megjegyezni... arról nem szóltak, hogy mikor csökkentik mindezek mellett a csíkszélességet?
A vér nem válik VAZZE!™
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Steam topic
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Dell notebook topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Autós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Processzor felvásárlás
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600X BOX, Alza gari 2025.11.15
- Thermal Grizzly AM5 Contact & Sealing Frame kifejezetten Ryzen 9000 & 9000X3D-hez! ÚJ!
- INGYEN FoxPost! AMD Ryzen 9 5950X AM4 tálcás változat (csak a proci) - 12 hó magyar bolti garival!
- Intel Core i7-4702MQ
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest