Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Sony VAIO notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Amazon Kindle
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Mobilaréna teszt: Honor 8 - tisztelet a kivitelnek
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések, továbbá szakmai topikban tilos hirdetni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
malnabokor
senior tag
válasz Lackooo84 #34919 üzenetére
A kolléga Oreóról frissítene Oreóra, ott nem a FF-es, WiFi-router DNS babrálás kell, és nincs köze a HDB-hez?
Amúgy hasonló cipőben járok, nekem is B521 van és B562-re mennék, routerben beállítom a DNS-t (Digi net, a router a "modem", ott PPPoE beállításoknál van DNS, és ott állítom át), a weboldal check rendben van, és mindezek ellenére az erecoveryben nem talál semmit. Tanácstalan vagyok.
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
malnabokor
senior tag
Nekem az után kezdett gyengélkedni, hogy volt FR és újra fell kellett vennem az ujjlenyomatot. Viszont kb 1-2 nap után megint jó, lehet, hogy valamennyire tanul, és javul a felismerési arany?
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
malnabokor
senior tag
Tudom, nincs annyira sok hírértéke, de az Oreoval már van Easter Egg-ünk
-
malnabokor
senior tag
válasz TaRka94 #30854 üzenetére
Nem indult el az olaszoknál sem, az XDA topik szerint még sehol senki nem kapta meg Európában. A legutóbbi Twitteres infó szerint Franciaországban belsőleg tesztelik a hálózatokon, elvileg még pár nap, de ugye ez is csak ügyfélszolgálatos infó.
-
malnabokor
senior tag
válasz darkmann #29958 üzenetére
Nem, ez még béta, amit egy 20000-es körben tesztelnek. A Nougat is így volt felénk is.
Ami eddig ment Beta, az egy még szűkebb körös tesztelés volt, meghívózással meg jelentkezéssel.[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
válasz Klaya1986 #29758 üzenetére
Ne haragudj, nem akartam ennyire durván fogalmazni, és inkább úgy kellett volna, ahogy más is lerta azóta, hogy valakinek lehet fontos valami, ha már várja (csak már itt is, meg XDA-n is elhangzott párszor amit írtál, hogy minek, és mostanra gyűlt össze bennem, ez az én hibám, és elnézést kérek a válasz minőségéért még egyszer )
-
malnabokor
senior tag
válasz Klaya1986 #29754 üzenetére
Miután elolvastad Micsurin linkjét, én még megkérdezném, hogy miért baj, ha valaki vár, és kipróbálna valami újat? Soha nem értettem az ezt leszóló felfogást. Soha senkit nem néztem még le amiatt, mert őt nem erdekli valami újdonság, mind a kettő természetes hozzáállás, és emiatt nem kellene beszólogatni egyik tábornak sem.
-
malnabokor
senior tag
válasz papelado #29509 üzenetére
Nem mondom trollregnek, de szerintem teljesen értelmetlen vita volt az a topikban.
A gyakorlatban még a Honor is mondta, hogy nem foglalkoznak azzal, hogy van-e unlock vagy nincs. Szerintem sokkal rosszabbul járnánk, ha megváltoztatnák a hivatalos szöveget, hogy neked jó legyen, de cserébe amikor csak lehet, bizonyítanák, ha módosítva lett, és utána mehetsz jogi útra. A bootloader kódot sem itt fogjuk kierőszakolni, gyanítom, hogy az még csak nem is Honor, hanem Huawei döntés.köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
malnabokor
senior tag
válasz Micsurin #29413 üzenetére
Én most már lassan egy hete használom az XDA Gestures Controll-t és teljesen rendben van
Az ott leírt (vagyis Youtube-on elmondott) utasításokat követtem, tökéletesen működik.#29412 tamas.nick: bizony #29399 (de L02-re egyenlőre, és onnan már megvan nekünk pár funkció itt EU-ban).
[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
Nem tudom, hogy az EU (L09 és L19) is megkapja a júniusi frissítésben, de L02-re végre javították és hozzáadták a kezdeti dátum megadása lehetőséget a mobiladat figyelőnél. De azért valószínű, hogy nálunk is lesz
[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
A felvetés az volt, hogy "melyik gyártó csinál főverzió váltást egy két éves készüléken" és kilistáztam, hogy ha(!) tényleg nem lenne Oreo, ahogy a kolléga gyanítja, akkor a Huawei-n kívül mindegyik.
A a gyártók csúcskészülékei kapnak hosszabb támogatást (2 verzióváltás), a középkategória jellemzően egy nagyobb rendszerfrissítést él meg. A P9/Honor 8 megjelenésekor középkategóriásnak volt szánva?
(Azt már meg sem említettem, hogy a Samsung S6-ra is bejelentették az Oreo-t pedig az már több mint 3 éves készülék...).
A listában van még egy közös, hogy majdnem mindegyik készülék a H8 előtt jelent meg.És nem ellened, vagy bárki ellen menne a hozzászólás, csak szerintem még ha nem is érdekel annyira valakit a frissítés, nem érdemes egy gyártót más gyártók szoknyája mögé bújtatni, ha valahol lehetne javítani a szolgáltatás minőségén, pláne egy olyan gyártót, ami elvileg Top 1 szeretne lenni pár éven belük.
[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
válasz mati12 #29366 üzenetére
“Melyik gyártó csinál főverzió váltást egy két éves készüleken...?”
Samsung (S7), - elérhető
Apple (ezt nem kell magyarázni)
Google (Nexus 5X, Nexus 6P (2015!)) - elérhető
HTC (HTC 10) - megerősítve
LG (G5) - megerősítve
OnePlus (OP3) - elérhető
Sony (Xperia X Performance) - elérhető
Xiaomi (Mi 5) - beta elérhetőTehát kb mindegyik kisebb-nagyobb gyártó a Huawei/Honor-on kívül. Ha nem kapná meg a P9 és Honor 8, akkor bátran kijelenthető, hogy a Huawei lenne az egyik legpocsékabb szoftertámogatással rendelkező gyártó.
-
malnabokor
senior tag
válasz Micsurin #29305 üzenetére
Amúgy összefoglalóban benne volt
"A bootloader nyitása elméletben garancia megvonással jár, gyakorlatban viszont senki nem foglalkozik vele. Ez azt jelenti, hogy a Huawei/Honor álláspontja szerint a nyitott bootloader következménye a garancia elvesztése, viszont a szervizben nem foglalkoznak vele. Mivel van lehetőség a visszazárásra, így természetesen ez másodlagos, de fontos tény, ennek tudatában lépj tovább."
-
malnabokor
senior tag
válasz Micsurin #29302 üzenetére
Én sem tudom hova tenni, ott a nagy ölelkezés az XDA-val, meg a fejlesztők támogatása az ingyen telefonokkal, stb. - erre most meg ez Gyanítom a Huawei döntése, és nem nagyon hagytak beleszólást a Honornak, minden esetre az XDA-nál verhetik a fejüket a falba, hogy partnership így, developer úgy
(#29303): Nem tudom, én most kértem le az oldalon, de a HiCare app szerint még megvan a garanciám. A honlap szerint ha tényleges feloldás történt, akkor megtagadhatják a garanciális javítást, de tekintve, hogy október 1-én lejár a garim, és max az Oreonál szeretnék jobbal elmélyedni a lehetőségekben, engem ez már nem nagyon fog érinteni
[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
Huawei (és Honor) megszünteti a bootloader nyitó kód kérés lehetőségét. Link
A mától (Május 24) megjelenő készülékek esetében egyáltalán nem, a korábban megjelenteknél (vagyis a Honor 8 esetén) még 60 napig lehet kérni bootloader kódot...[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
válasz malnabokor #29263 üzenetére
Kicsit változtatok vélemenyemen, mégis kapunk exklúzív infókat [link]
Ezeket máshol még nem olvastam“Honor 8, a júniusi frissítésekkel az alábbiakat kapja meg:
-Háromujjas képernyőfotó
-Új virtuális gomb az alkalmazásváltóba, amivel azonnal aktiválható a többablakos nézet”köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
malnabokor
senior tag
válasz Micsurin #29255 üzenetére
Naaa, ne légy ilyen szigorú, a Honor Elite Cliubról legalább kaptam érdemi infót
Amúgy nem lenne rossz ötlet az ilyen közvetlen gyártói kommunikációs csatorna, csak így ebben a formában kevés. De ez talán azért van, mert az infó és kérdések nem közvetlenül a céghez futnak be, hanem át kell verekednie magát a magyar/régiós ügyfélszolgálaton. Nem tudom mennyire lehet megcsinálni ezt a beszélgetést a magyar ügyfélszolgálat és a cég között... :
- "Lesz a Honor 8-ra Oreo?"
- Re: "Jelenleg nincs tervben a kiadása"
- "Ok, de itt linkelgetik a fórumozók a B510-et..."
- Re: "Őőőő..."Amúgy teljesen tisztában voltam a helyzettel, hogy milyen válaszok érkeznek majd, de reménykedtem, hogy a friss indulás jegyében hátha jobban megerőltetik magukat, és nem csak PR fogás az MA-val való összeboruláshoz, mint az XDA-n is volt. Lehetne úgy is mint a Yeelight cégnél, hogy saját fórumaikon akár pletykákat is megerősítenek, vagy maguk adnak ki ott új infókat, és nem csak nagy bejelentésekkor.
Nem baj, ennek ellenére nem szégyenlek kínos kérdéseket feltenni, dolgozzanak is meg érte, ne csak reklámozzák magukat, mint közvetlen, fiatalos online cég[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
válasz AngeloDivina #29095 üzenetére
Én meg pont ezen gondolkodom, hogy hát elmegy a 10-es, de nincs igazán semmi benne, ami megfogna a H8 ellenében. A Kirin 970 most nem jelent számomra előrelépést, a jelenlegi 950 határát csak akkor érzem, mikor egyszerre 5-10 alkalmazás frissül. 4Gb ram van benne ugyanúgy. A kijelzője LCD. A hátsó kamerát nem tudom elképzelni, hogy sokkal jobb lenne, sőt ismerve a P20-at, látványosabb képek készülnek, de nem feltétlen jobbak. Én manuális módban használom a kamerát, és ott nem játszik az AI és társai. FPR elől van, jó is meg nem is. Esztétika - mindkettő szép. Cserébe nagyobb lett a készülékház, ami nálam hátrány. Előre lépés lehetett volna AMOLED kijelző, vízállóság, jelentősebben nagyobb akku, vezetéknélküli töltés, OIS(esetleg UFS tároló, 6Gb RAM, 3. telekamera megléte) - ezek közül bármelyik kettő. Viszont így ha a Honor 8 is most jelenne meg, mondjuk 112000-ért (annyiért vettem 1,5 éve), akkor valószínűleg a 8-ast választanám, mert nem érne 38k-val többet nekem a 10. Ha meg mindenképpen 150-170 körül kellene választanom, akkor bármennyire is szeretem a Honor márkát, a várható OP6-al szemben nem lesz igazán marad előnye. Anno a OP3-nál lehetett értelmes diskurzust folytatni, hogy melyik miért éri meg jobban (a topik elején még ez fellelhető ) de ebben az évben már szerintem nem kerül erre sor.
Szóval egyedül kiemelkedőbb előnynek azt mondanám a Honor 8 ellen, hogy a Honor 10 megkapja az Android P-t, meg valószínűleg ami utána jön, azt is[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
Nem emlékszem, hogy volt-e már: Huawei Cloud
Letöltöttem a legutolsó hivatalos Huawei File Managert az apkmirror-ról, és telepítés után a beállításoknál -> Huawei fiók lehetett aktiválni. Biztonsági mentésekre, szinkronizálás, fájlok tárolására lehet használni, az aktiválás után beépül a fájlkezelőbe is.
Azt tudtam, hogy más Huawei készülékekre már elérhető, de ha jól emlékszem Honor 8-ra nálunk még nem volt.[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
válasz Lackooo84 #28883 üzenetére
Eddig minden Oreo-ra frissített Huawei telefonban benne volt, a kínai tesztben benne van, nem valószínű, hogy most kihagynák, és plusz energiát fektetnének bele, hogy kigyomlálják az EU rendszerből
-
malnabokor
senior tag
Nekem is most gyorsan kijött, és a full 2,5 Gb-ot töltöttem és telepítettem.
Ilyen eltűnős egyszer volt talán nekem is, akkor talán olyan volt, hogy WiFin látta, és mobilnetről nem vagy fordítva, vagy talán egy újraindítás segített.köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
malnabokor
senior tag
Sziasztok! Volt valakinek mostanában tapasztalata nem hivatalos kijelző cserével? Emlékszem, hogy írták itt a topikban régebben páran, de eredményeket, tapasztalatokat nem találom
-
malnabokor
senior tag
B403 megérkezett nálam is OTA
-
malnabokor
senior tag
Sziasztok, frissült a HiCare alkalmazás nálam. Ki akartam próbálni, de a megújult feltételek elfogadása után az ország választásnál azt írja, hogy adatok betöltése sikertelen, az EU listában pedig nincs Hungary/Magyarország...
-
malnabokor
senior tag
válasz malnabokor #27963 üzenetére
Ezt eddig nem tudtam megállapítani, mert töltőn volt, másrészről nekem 20+ app folyamatos háttérben futtatása (többek között Android Wear és PC-re értesítés szinkronizálás, FB, Messenger, Skype, Spotify, 4 email fiók szinkronizálás, Smarthome appok és személyi asszisztens (Alexa) mellett folyamatos 4G, WiFi, Location, Bluetooth) miatt 2-3h között van a képernyőidőm, és a készenléti sem rózsás - de estig azért kibírja Szóval ha bármi is van az akkuidővel azt nem én fogom észrevenni
-
malnabokor
senior tag
B402 itt is
-
malnabokor
senior tag
Samsung EVO+ 64-es (Class 10-es) van benne már lassan 1,5 éve (egyszer nem szedtem ki) de köszöni szépen jól van
Szerk: édesanyámnak fél évvel később vásárolt H8-ban van ugyanilyen kártya és az is rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
válasz Real_Necro #27222 üzenetére
Nekem az EMUI email szimpatikusabb volt, de ha nem jön be, vissza lehet állni, nagyon nem tudok pro-kontra érveket mondani (Én BB HUB-ot használok, de csak emailekre)
Viszont például a Microsoft Launcher alapból tudja az ikonszámlálást, és még van néhány hasznos cucc benne, és kinézetben is illik az EMUI-s környezetbe. Szerintem akár az is megér egy próbát, és akkor mindenhol lesznek értesítési inkonok[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
Mindegyik cikk ugyanazt a forrást idézi, ennek kiderítésében sokat segít a “via” és “source” szavak a cikkek alján (magyarban “forrás”), amelyet minden magát valamire tartó híroldal feltüntet. Ha azokra rákattint az ember, akkor vissza lehet követni az eredeti bejelentésig, ami igen, ugyanaz a kínai Honor fórum. (Remélem a megfelelő tájékozottságot is legalább annyira fontosnak tartod, mint a biztonságot - Huawei Watch topik )
És hogy is van az általad idézett mondás?
-
malnabokor
senior tag
Az eredeti kínai oldal szerint az EMUI8-at kapjuk meg. Elméletileg simán benne van a pakliban, hogy az Android 7-re ráhúzzák a felületet, és beleteszik az EMUI specifikus funkciókat (vagy egy részüket). Van ilyenre példa, pl a Xiaomi MIUI esetén is. Nem mondom, hogy ez lesz, de nem lepődnék meg.
-
malnabokor
senior tag
válasz rosejbli #26538 üzenetére
"we are making a commitment to provide customers with access to new features (at least once every three months during the first 12 months) for up to 24 months following each product launch." illetve "Beyond this period we will continue to provide updates in response to any threats to user safety and security."
Vagyis elvileg a két év lejárta után is illene egy-két biztonsági frissitétésnek beesnie, viszont két évig új funkciókat is kellene kapnunk. Ha az új funkciók azt jelenti, hogy megkapjuk a maradék dolgokat a Kínai ROM-ból, amik induláskor kimaradtak a mi ROMunkból (pl a most érkezett 3D beolvasás), hát akkor... (nyáron majd a két éves periódus ünnepére megkapjuk a működő és jól beállítható adatforgalom számlálót új funkcióként?)[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
válasz Quqesz #26515 üzenetére
Elvileg legkésőbb februárban, de ha csúszik is, legalább megkapják.
Igen, a P9 ciki lesz, de ha meg megkapják, akkor a többi Kirin 95X-el szerelt telefon tulaja lehet még morcosabb, hogy ők miért nem.
És nem mondom, hogy most azonnal adják bugosan, a 7-nél sem siették el nagyon, és sikerült is rendesen kiadni, pedig anno az Android 7 indulása is tele volt problémákkal.
-
malnabokor
senior tag
válasz rosejbli #26496 üzenetére
Megsúgom, hogy a Samsung S6-ra jön az Oreo februárban - több mint egy évvel a H8 előtt jött ki. A OnePlus 3 már novemberben megkapta az Oreot - szintén a H8 előtt jött ki. ZTE Axon 7, Xiaomi Mi5, HTC 10, Moto Z, mind a Honor 8 előtt lett bejelentve, vagy jött ki, szintén megkapják/megkapták az Oreot (és igen, vannak drágább, de vannak ugyanolyan árkategóriájú telefonok is a felsorolásban). Ha úgy tetszik, az összes Huawei/Honor-nál kisebb és nagyobb gyártó 2016-os flagship-je (kivéve az LG G5-öt, mert még kérdéses) megkapja az Oreo-t. Tehát még azt sem lehet mondani, hogy átlagos a szoftverfrissítési politikájuk, hanem a mezőnyhöz és cég méretéhez képest kifejezetten rossz a szoftver terméktámogatás.
-
malnabokor
senior tag
Teljesen felesleges linkelni ezeket a decemberi cikkeket, ahogy már azt előttem többször leírták mások is, az eredeti interjút frissítették, és kivették belőle a Honor 8-at. Jelenleg az összes hivatalos információ az az, hogy vizsgálják a frissítés lehetőségét, de nem tudni, hogy lesz-e frissítve. Hivatalos link.
[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
válasz ANDROID??? #26273 üzenetére
Engem érdekel a frissítés - ha már egyszer elérhető, és biztonsági javítást is hoz.
A fentebb kérdezőknek: nekem is most érkezett meg a 399. Érdekes módon anno a B120 és B131 esetén is utolsók között kaptam meg, 389 és 394 esetén elsők között, most pedig középmezőny?
-
malnabokor
senior tag
Régen a fekete-fehér mód (a csak BW szenzor használata) miatt voltak rá kísérletek, de miután megjelent a H8-ra is ez a lehetőség, így már nem volt szükséges, a többi dolog pedig olyasmi (a Leica mód?) ami elérhető a megfelelő beállításokkal.
A custom modok pedig sajnos kamera teljesítményben nem érik el az EMUI szintjét, talán ha jól emlékszem amiatt is, hogy nem sikerült megoldani a két kamera kihasználását.[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
Ez pedig egy tényleg fából készült tok (ha jól emlékszem, ilyen még nem volt itt a beszélgetésben, pedig jónéhány tok ki lett vesézve )
Tapasztalatok: kétségkívül vastag, nehezebb is, érződik, hogy van benne anyag. Viszont szerintem szép, illik a a kék telefonhoz, sokan megcsodálták már
-
malnabokor
senior tag
válasz athomi #25676 üzenetére
Nekem fólia van, mert az üveget annyira nem szeretem, és nem tetszik (de tudom, hogy többet védene).
Íme az első felrakás: [link] azóta 2x cseréltem rajta (már más eladótól érkezett, noname, de ugyanaz). Széltől szélig van, vékony, alig látszódik, és nem érezni tapicskolás közben, hogy lenne rajta valami )
-
malnabokor
senior tag
Úgy tűnik tényleg jön az Oreo nekünk is, a Co megerősítette [link] (tudom, eddig is volt sok minden linkelve, de azok vagy forrás nélküliek, vagy a többé-kevésbé tájékoztatott support kérdez-felelekből származtak )
De persze BlackBerry után már a CEO-nak sem hiszek el mindent, khmmm PlayBook[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
Az Ügyfélszolgálati központjuk zseniális, én Emag-os Huawei Watchot vittem be (akkor mondjuk nem volt semmi sor, azonnal sorra kerültem), egy darab pixel égett be, nagyítóval lehetett csak látni kb. (nem fűztem nag reményeket hozzá), de bevizsgálták 5 perc alatt, és mondták, hogy cserélik (vagyis csereutalványt adtak)
-
malnabokor
senior tag
válasz TaRka94 #24169 üzenetére
Semennyi sem lenne, hívd fel a Simple ügyfélszolgálatát, ott törölni fogják az elkezdett regisztrációt, utána töröltetik veled az appot, újra kell csinálni mindent, és utána jó lesz (és közben megjegyzik, hogy a Honor 8-al valamiért van ilyen gond )
-
malnabokor
senior tag
válasz Dwatti #23906 üzenetére
Ha már így megkérdezted, jó lenne havonta kapni a security patcheket, van rá példa az androidos világban. Viszont ha elolvastad volna rendesen amit írtam, nem ezekre az updatekre gondolok, hanem az Oreo 8-ról volt szó. És igen, itt nem nyilatkozott a Huawei /Honor, hogy mi kapja meg és mi nem (esetleg még ha dátum is lenne, hogy januárban indul a bétateszt) de nem, itt vagyunk lassan két hónappal az Oreo bejelentése után de még egy pisszenés sem volt.
BTW úgy látszik nekem ez a vesszőparipám, minden másban ódákat tudnék zengeni róla, de egy iPad mellett a frissítések itt egy másik világ.köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
malnabokor
senior tag
válasz Caranita #23904 üzenetére
Ők (Huawei) meg engem idegesítenek , hogy nem képesek rendesen nyilatkozni arról, hogy mi kap frissítést és mi nem. Harmadik (lassan második) legnagyobb gyártó, ráadásul rendszeres szoftverfrissítést ígértek, de ez a felemás kommunikáció erősen zavar...
-
malnabokor
senior tag
válasz elekreg #23800 üzenetére
Viszont ha részletre lett véve, akkor a fentebb írt garancia nem járhatott le, mert hivatalos helyekről (és gondolom a szolgáltatók ilyenek) 2 év gari jár rájuk. (vagy valahol rosszul gondolkodom )
[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
A mobil saját adatmérője nem javult meg a 394-es frissítéssel/vagy nem reszeltek rajta? Még anno beállítottam, pontosan a fordulónapon hogy mérje, de akkor olyan fura adatokat írt ki össze vissza. Most teljesen jól ír ki mindent. (és bevallom, szívesen kipróbálnám, hogy mostmár normál esetben is rendesen be lehet állítani trükközés nélkül, de ha nem, akkor nem akarom elbukni a beállításaim egy hónapra... )
[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
Nekem van néha olyan, hogy elvileg jó térerő, 4G, adatkapcsolat mellett nem működik a mobilnet. Ilyenkor egy repülő-mód be-kikapcs, vagy telefon újraindítás után újra működik. Esetleg legközelebb próbáld meg
[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
válasz gaben0211 #22356 üzenetére
Vidd be szervízbe, vagy postaponthoz, 2 év garancia miatt még tuti garanciális (hacsak nem hivatalos helyről származik) és korábban már írták itt, hogy gyorsan dolgoznak. Szóval hamar visszakapod.
-
malnabokor
senior tag
-
malnabokor
senior tag
Most volt időm (még helyszín ) így lőttem pár raw képet, és snapseed-del ki is dolgoztam. Képkidolgozásban nincs még gyakorlatom, így lehet túlhúztam pár dolgot, illetve mindent telefonon csináltam, ezen jól is nézett ki, de lehet monitoron csapnivalóak
Szoftver: B389
[link]köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
malnabokor
senior tag
válasz 1976ramones #18973 üzenetére
Még nem jártam így. Esetleg próbáld itt megkérdezni, hátha tudnak segíteni. [link]
-
malnabokor
senior tag
A Simple appot bárki bármilyen kártyával használhatja, alapból parkolás, autópálya matrica, mozijegy, étel, könyv vásárlásra jó (többek között). Maga az app az OTP csoporthoz tartozik.
Most megjelent vele a mobilos fizetés NFC-vel, ami viszont (egyenlőre) még csak OTP kártyával működik.
Nincsenek járulékos költségek, előfizetés, és mobilszolgáltatótól független, nem kell semmilyen speciális sim kártya. Szóval jött az app frissités a mobilra, engedélyeztem benne a mobilfizetést, és már működött is (2 perc volt az egész).
Elvileg előbb-utóbb (elvileg) más bankkal is működni fog.[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
válasz newman8929 #18884 üzenetére
Fel kell oldani a kijelzőt, ujjlenyomattal/vagy kóddal, és ennyi. Ha le van védve az alkalmazás külön (a telefonkezelővel lehet, én a pénzügyi alkalmazásokkal megcsináltam) akkor még külön még egyszer hitelesíteni kell (a megadott kóddal, vagy ujjlenyomattal). De ha ez nincs, akkor elég tényleg, hogy belépj a telefonba.
Annyi, ha lemerül a telefonod, akkor nincs fizetés, de ez a B389-el kevésbé fog előfordulni
(amúgy nem bánom, hogy itt beszélgetünk róla, amíg holnap lesz cikk az Itcafe-n (ha a többiek sem bánják), de addig legyen ez a téma off topikban )
-
malnabokor
senior tag
válasz ADAM1337 #18879 üzenetére
Én most próbáltam ki a sarki kisboltban, nem láttam pontosan, hogy hogy nézett, mert én néztem aggódva a kijelzőt, hogy jó lesz-e ez így, vagy kínosan elő kellene vennem a kártyát (biztonság kedvéért magammal vittem ). De csippant egyet, a telefonom kiírt valamit, és rendben volt.
-
malnabokor
senior tag
Ezek szerint eddig én lennék a legfiatalabb 23 évemmel?
Most kifejezetten örülök, hogy a Honor 8 NFC képes, mert most jelent meg az Simple alkalmazásban, hogy lehet érintéssel fizetni
-
malnabokor
senior tag
88%-on vettem le a töltőről, 23 órája, most van 41%-on. Szinte mindig 75-100% fényerő, 3 Email fiók szinkronizál folyamatosan, ami lehet be van kapcsolva (Wifi, GPS, NFC, mobilhálózat) folyamatosan, a Bluetooth7/24-ben egy Huawei Watch-ra szinkronizálja az értesítéseket, és többek között a BBM, Messenger, Skype, Cortana, Android Wear folyamatosan fut, nem engedi lekapcsolni. Eddig van ez a képernyőidő, csak mindjárt rátöltök, de meg akartam osztani, hogy kevésbé takarékosan mennyit bír (kb meglenne a 4-4.5 óra). B389 természetesen.
[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
-
malnabokor
senior tag
XDA információk szerint a frissítés június 1-én indult, és nyolc hét alatt három hullámban kerül ki a felhasználókhoz... Szóval ha nem lesz megoldás addig, akkor a "szerencsésebbek" július végére kapják meg
Illetve a Honor Italinál bezzeg a felhasználók kérésére le tudják ellenőrizni, hogy az adott készülékre ráengedték már a frissítést, vagy nem. Meg ott megoldották, hogy valaki korábbi hullámban kaphasson frissítést, de nálunk "manuálisan nem tudunk frissítést küldeni mivel ez egy speciális algoritmus alapján működik". Ezek az olaszok tudnak akkor valamit.)
Copilot64: írtam még utána pár dolgot fentebb, azokat még nézd meg
[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
válasz Cunaja #18161 üzenetére
Dehogy baj, hogy idejöttél, sőt, emlékszem, mikor először beköszöntél ide, kár, hogy nem lett belőle végül semmi
Azzal viszont nem értek egyet, hogy 0 lenne a hozzáállás, mert akkor a többi gyártó minuszban lenne. Viszont igen, azt írtam én is, hogy valószínűleg nem tud többen segíteni, mint amit mi is meg tudunk oldani. De legalább ha van valami, arról így első kézből értesülnem, mert elvileg itt az itthoni leginkább hozzáértők csoportja fórumozik.
A P9 frissítése sajnálatos, olvastam róla, és teljesen random, hogy ti nyúltatok bele, és nem a Honor 8 vagy bármelyik más készülék, de ehhez szerintem semmi köze az itthoni Huawei-nek, nem hinném, hogy itt készülnek a frissítések. Nem jó nekik nyilván, hogy majd javítgathatnak, de nem sok mindent tudtak volna tenni, legfeljebb annyit, hogy ne frissíts. Aki meg nem olvassa a fórumot, annak úgyis mindegy, és be viszi majd, hogy nem működik.Copilot64: az csak azt mutatja, hogy be van kapcsolva a wifi, és ennyi, de nem az lesz a legnagyobb fogyasztó, sőt. Lehet a Wifi+ be van állítva. Ahhoz, hogy lásd, mi mennyit fogyaszt, menj a Telefon-kezelő appba, Legalul az egyébnél kopp a "fogyasztási szintre" és ott látod majd, hogy mi mennyit eszik.
[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
Nálam sem, B380, Edigitalos, Telekom hálózaton.
Mindenképp dícséretes a Huawei hozzáállása a dologhoz, de egyrészt gondolom amilyen hatásköre van, abban mi is tudjuk a válaszokat az érdeklődő fórumtársaknak, és nem hinném, hogy elárasztana minket belsős információkkal, vagy bármi olyasmivel, amit már ne tudnánk az XDA-ról a Honor Italy-nek köszönhetően, másrészt pedig csak munkaidőben lesz valószínűleg fenn, és ez nem a fórum aktiv időszaka
[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
válasz #95687424 #17915 üzenetére
Kiegészítésként (én is bepróbálkoztam ):
"Kedves XY! Köszönjük a visszajelzést, sajnos a frissítéssel kapcsolatban más módon nem tudunk segíteni ( manuálisan nem tudunk frissítést küldeni mivel ez egy speciális algoritmus alapján működik). Megértésed köszönjük, további kellemes délutánt kívánunk!"Ez megerősíti Mumtaz írását is.
[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
egy gyors kérdés: szervíz menüs frissítéskor simán frissül, még a három gombos módszernél fut egy wipe is? Ezen régi hozzászólás alapján kérdezem. Ha igen, akkor lehetne módosítani és beleírni az összefoglalóba, mert ezt sohasem tudom, és mindig ott keresném először
-
malnabokor
senior tag
380-an vagyok, és szeretnék frissíteni FF-en keresztül. A négy 389 közül csak az 595Mb-os és a 660Mb-os amelyet engedne (approved). Melyiket kellene küldeni a saját frissítőbe? (Egyenlőre csak simán felfrissítenék, mert nincs időm egy FR után újra belakni az egészet).
-
malnabokor
senior tag
válasz #95687424 #17439 üzenetére
Ha be van kapcsolva az automatikus alkalmazás frissítés, akkor azokat frissíti ilyenkor.
Szerk: jogos, a letöltések között van valami új? Milyen gyakran jelenik meg ez az értesités?
[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
válasz Zsolt27xy #17424 üzenetére
Ha megindokolod értelmesen, hogy a jól pörgő Honor 6 topik helyett (ahol ráadásul több mint 100 hsz foglalkozik a sárga kijelzővel is) miért ide írtad a gondolataidat, akkor ok. (Azon kívül, hogy Huawei - mert mindkettő az).
De hogy segítőkész is legyek, ezen az oldalon le van írva egy a tiedhez hasonló eset, az alapján menj be a Huawei Ügyfélközpontba link és járj el az oldalon tanácsoltak szerint, ha nem sikerül, akkor pedig marad a békéltető testület.
-
malnabokor
senior tag
válasz Zsolt27xy #17405 üzenetére
Most őszintén mit vártál? Idejössz Honor 6 tulajként a Honor 8 topikba, elpanaszolod, hogy hogy jártál, és miután többen leírják, hogy ez az általános gyakorlat, velünk kezdesz vitatkozni. Teljesen felesleges, és elpazarolt energia, közülünk senki sem fog bemenni most a Huaweire, és számon kérni tőlük, hogy milyen ez az eljárás Veled szemben. Ha úgy érzed, hogy Neked van igazad, akkor ahogy fentebb is tanácsolták, fogyasztóvédelem, és hajrá, ha nincs annyi felesleges időd, akkor ess túl a dolgon, és csináltasd meg a kijelzőt, majd add be gariban, amíg a garancia le nem jár, ha meg egyik sem, akkor fogadd meg a saját tanácsod, és vegyél egy olcsóbb Xiaomit. Sajnos a garanciális eljárások ilyenek itthon.
7Heads Drago: úgy értettem, hogy a Huaweinál (így 30000-ért) - rosszul is fogalmaztam, és bár nem jártam még így, de azt sejtettem, hogy máshol megcsináltatni, majd újra visszavinni már nem működik ilyenkor
[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
válasz Shirchy #10964 üzenetére
Nekem Huawei Watch van, stabil a kapcsolat (amikor hatótávon belül van, azonnal kapcsolódik és még egyszer sem láttam kapcsolatvesztést). Funkcionalitásban is minden rendben
-
malnabokor
senior tag
7.0-án ugyanezt tapasztaltam. 6-oson nem volt veleg gond, de az új rendszeren nem mindig akar működni, akkor jellemzően egy újraindítás segít. (és nem hiszem, hogy az utóbbi időben lett zsírosabbaz ujjam )
-
malnabokor
senior tag
válasz lenovomen #7380 üzenetére
"Sajnálják, hogy nem vagy teljesen elégedett az új rendszer változtatásával. Továbbítják a leveledet a kutatás és fejlesztési részlegnek és remélhetőleg még tudnak itt-ott javítani mielőtt kiadják véglegesen az új rendszert. Ha bármi más hibát is találsz még, mint például ez volt, nyugodtan használhatod a hiba jelentése funkciót a Béta alkalmazásban."
Kb ennyi a lényeg.
-
malnabokor
senior tag
NFC: Ahogy fentebb is írták, a chip a telefonban a kamerák mellett van (a képernyő felől az előlapi kamera mögött) ezt a területet kell érinteni a másik telefon, vagy egyéb eszköz nfc területére. Fém tokok árnyékolhatják a dolgot. Nekem tökéletesen működik a dolog.
-
malnabokor
senior tag
válasz Dixhorn #5458 üzenetére
Szabalyzat: "Ha 5 percen belül eszedbe jut még valami a hozzászólásod után, akkor használd a (Szerkesztés) gombot, ezzel szerkeszteni tudod az aktuális hozzászólásodat." [link]
"A megírt hozzászólásaid az elküldés után 5 percig szerkeszthetőek maradnak. Ha valami még eszedbe jut, akkor szerkeszd a hozzászólásod és ne írj újabbat. Ha több embernek szeretnél válaszolni, akkor azt megteheted egy hozzászólásban is." Fórum kezdőknek. Ha majd lesz időd, olvass bele, nem kell az egészet, csak a hozzászólásos részt, kb 2 perc, de utána már nem fog belédkötni senki
(#5466) Blac1
Tudom körülményes, de pl egy másik gmail fiók létrehozása, hogy annak az SMTP adatait használd...? Ha nincs más megoldás.[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
Sziasztok, egy gyors kérdés, mert a leírásból nem igazán tiszta számomra:
Ha szeretnék frissítést feltenni a telefon gyalulása nélkül, akkor a szerviz menüs verzióval kell csinálnom igaz?
A másik, hogy elég az ota .zip-jét letöltenem, és abból az update.app, vagy szedjem le a teljes firmware-t? (mindkettőt a Firmware Finder-ből szedtem le, gondolom az jó forrás)köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
malnabokor
senior tag
válasz forgonati #4828 üzenetére
"Szerintem a 2. monokróm kamera szart sem csinál" - erre gondoltam.
"És miért kellene nekem a zöld foltot utólagosan leszedni?" - amiért a manuális módot is használod: mert jobb képet szeretnél végeredményben.
És sajnos azért, mert zavar, mikor valaki fals információval maga mögött nyilvánítja ki a véleményét, de igaz, talán szebben kellett volna lereagálnom, és ezért elnézést kérek.
-
malnabokor
senior tag
válasz forgonati #4824 üzenetére
Ja hogy erről nem is tudtál? Az de... érdemes előtte tájékozódni, mielőtt telekürtölöd a világot az elméleteiddel
/hogy miért csak automatán működik, abban még igazat is adok neked, olyan mint a duplakoppos felébresztés témaköre: nem tudni miért/Viszont megnéztem, mindkét fotón: ISO:3200 S:1/17 EV:0,00, F2,2
Hogy több fényből dolgozik a szoftver az úgy is megjelenhet, hogy ugyanazon zaj mennyiség mellett világosabb a kép, nem?
Amúgy parancsolj, mobilon szerkesztve levettem a zöldes árnyalatot pillanatok alatt, és a demonstrálás kedvéért kb ugyanannyival világosítottam. Megint megtekintheted a végeredményt:
1 kamrea
2 kameraAmúgy nem is értem miért pazarlom az időmet itt bizonygatással, mindezt te is megtehetted volna
-
malnabokor
senior tag
válasz forgonati #4812 üzenetére
Parancsolj, ugyanarról a témáról két kép, állványon volt, automata beállítás, és hangutasítással exponáltam - garantáltan nincs bemozdulás miatti elmosódás. A háttérfényt laptop kijelzője adta homogén fehér lapot megnyitva. Az első kép esetén bankkártyával letakartam a szemből bal oldali lencsét.
Döntsd el magad, de én látok különbséget.[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
válasz DaWehun #4763 üzenetére
Szerk: inkább csak annyi, hogy én is töltöttem fel képeket a fotós topikba, mint te, azokat is érdemes lehet megnézni, plusz a külföldi fórumokat is.
[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
válasz rozsi71 #4759 üzenetére
Én használom és működik is rendesen. Valami kapcsolati probléma, több WiFi hálózaton, mobilneten is ezt csinálja?
A kamera minőségét megkérdőjelezőknek pedig azt tudom tanácsolni, hogy a Logouton nagyszerű cikk van a mobilos fotózásról, olvassátok el, és akkor nem lesznek ilyen problémáitok. Amíg a világon kb az összes tesztben jónak írták a kamerát a kategóriájában, illetve én is jó képeket készítek vele szerintem, addig vagy a kamera hibás az érintetteknél, vagy az elvárások voltak túl magasak...
Szoftveres frissítésben pedig nem remenykednék, mivel nagyjából sehol máshol nem volt komolyabb panasz a kamerája... Most kijön a 7-es Android, utána meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
Egy gyors teszt az alábbi olcsó kemény átlátszó tokról:
Szóval anno még azért rendeltem, mert szerettem volna, ha minél több látszódna a Honor 8 hátlapjából, de egyben azért féltettem is rendesen. Múlt héten érkezett meg 3 hét után.
Nyilván 600Ft-ért nem vártam tőle sokat, úgyhogy: viszonylag jól néz ki, ahogyan a képeken is látszik, de: ahogy rátapad az üveg hátlapra itt-ott, olyan szép inverz színeket ad ki (vagy nem tudom,hogyan fejezzem ki magam) de kb. mint amikor két műanyag lap közé víz szorul (itt persze szó sincs vízről). Nem drasztikus a dolog, de zavaró. A másik, hogy a tapintása olyan, mint egy régi, jó zsíros rezisztív kijelzőnek. Ez a legzavaróbb dolog az egészben. Ha össze kell hasonlítanom egy eredeti Honor TPU tokkal (van a családban egy fehér H8-on) akkor az utóbbi talán nem adja vissza olyan szépen a hátlap színét, de sokkal kellemesebb a tapintása.
Ha valakit mégis érdekel a dolog, akkor az első mondatban ott a linkköztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
malnabokor
senior tag
-
malnabokor
senior tag
válasz AlrightSir #4561 üzenetére
Bocsi, valamiért nem sikerült elsőre, itt a rendes link
-
malnabokor
senior tag
Na megérkezett egy régebben linkelt, elvileg teljes kijelzőt védő fólia (link)
A két széletől kb 0.8-0.8 mm maradt fedetlenül a fém keret felső éléig, alján semmi, tetején 1 mm (tehát pontatlanul raktam fel ) Lehajlik teljesen, tehát nincs fellevegősödés az oldalán.
Cserébe telrémszetesen hozza a fóliák minden hátrányát, tehát már azzal, hogy (sajnos) erőteljesen dörzsöltem ki a levegőbuborékokat, egy-két helyen már megmaradt egy-egy sáv, ami fény tükröződésnél észrevehető, illetve mivel csak fólia, így ütések ellen nem nagyon véd (arra van tokom).Szóval a kijelzőt védi, egész esztétikusan néz ki, valószínűleg majd pár havonta cserélni kell, mert műanyag lévén könnyebben karcolódik.
(szerk: a kiküldött csomagolás felirata ne tévesszen meg senkit, csak az volt a doboza )
[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
válasz Corsa02 #4479 üzenetére
Akkustatnál nincs ott, a wifikeresésről nem tudok (annak hol van a beállítása?) viszont a GPS 24/7 be van kapcsolva (de az akkustat szerint csak akkor működik amikor használom)
Dwatti
- igen, csak a Huaweinél arra alapozták, hogyha van ujjlenyomat olvasód, akkor úgyis levéded a telefont, viszont ha így lezárt telefonon bármi programot két ujjal felébresztve el lehetne indítani, az elég nagy öngól lenne.
Nyilván nem mindenki zárja le kóddal a készülékét, viszont mivel az ujjlenyomattal gyorsan be lehet lépni, ezért a Huawei kizárt most minden más lehetőséget.[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
Én is használom a Wifi+ -t, az elején még kikapcsoltam, hogy "majd én intézem, a telefon csak ne kapcsolgassa" viszont egyszer valamiért kipróbáltam, és hihetetlenül gyorsan megjegyezte, hogy mikor elmegyek otthonról, a lépcsőház alján már szól, hogy kikapcsolta, mikor meg megérkezem, és lerakom a táskám, kabátom, már jön is az értesítés, hogy visszakapcsolta és csatlakozott
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest