Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Aktív témák

• Belvaros

tag

Az email-re akartam ezt válaszolni, de itt a fórumon látom megelőztek :D, így most én is ide írok:

Azt hiszem megértettem amit írni akartál, a hozzá nem értőknek és kétkedőknek viszont nem úgy jönnek le a mondataid, ahogy Te azt elgondoltad, nekem is úgy szóltak telefonon, hogy nézzem meg a topikot és most akkor mi is a helyzet. A beírásaim előtt egy szót nem szóltál a HDD sebességéről, én pedig ha megfigyelted, folyton folyvást a 4200-as HDD-kre írtam a megállapításaim, az ennél gyorsabbakra szükséges lehet a plussz kábel, mint már említettem.

>Ha az USB maximális névleges áramerőssége +5 V-on 500 mA, akkor a
    >felhasználó nem számíthat arra, hogy a 700-1000 mA igényű fogyasztója gond
    >nélkül fog menni mindig minden gép USB-jéről. Ha ezt nem akarod megérteni,
    >akkor valóban fölösleges vitáznunk.

A helyzet (sokak és a saját tapasztalataim alapján is) az, hogy a 4200-as HDD-k (és nem a gyorsabbak, mint pl. a Tied) minden gond nélkül működnek akár notebook-ról, aksival is. Kihangsúlyoznám: minden gond nélkül :). Ha megnézed a HDD-k OEM spec.-ét, akkor a legnagyobb áramfelvételre a felpörgetésnél kerül sor és a megadott adat mellett sok esetben szerepeltetik, hogy ez egy maximális érték, azaz nem a névleges/megszokott/megkövetelt. Ez azt jelenti, hogy akkor is fel fog neked pörögni ha legalább akkora áramot kap mint amit a READ/WRITE megkövetel, csak a gyári 4 sec helyett 6 sec. alatt éri el a sebességét.
    Megnéztem annak a 80-as (4200-as) Hitachi HDD-nek a specifikációját, ami az egyik ismerősnek is van és azt találtam, hogy felpörgetéskor bizony 900mA is kérHETNE a HDD, ugyanakkor a SEEK és a READ/WRITE kevesebbel is megelégszik (450 és 400 mA) és ennek megfelelően lassan egy éve 1 portról is kifogástalanul működik.

A szemléletünk abban különbözik (szerintem), hogy Te a leírt specifikációt veszed alapul, ezzel szemben én a saját közvetlen és közvetett tapasztalataimat. A közvetlen tapasztalatokat már említettem, a közvetett további 22db 4200-as HDD-n alapszik, amiket egy banknak adtam el két hónapja és bemutatáskor egy kábelt mutattam és van olyan baráti a kapcsolatunk, hogy ha gond lenne, már régen szóltak volna. Ezek a HDD-k is Hitachi-k voltak és most ezeknek is megnéztem a spec.-ét: felpörgéskor (max.) 940mA, egyébként 420 és 460mA. Szerinted nem lehetséges, hogy ezeknek az 500 alatti értékeknek oka van? Mert szerintem igen és ez az ok többek között az USB 500mA-es maximális leadása.

Megnéztem ugyanennek a sorozatnak az 5400-as változatát is, ott már kicsit nagyobb értékek szerepelnek (1000(max.)/500/520), ami lehet, hogy bizonyos esetekben már gondot okozna némelyik USB-nek, de a 4200-asok beleférnek és ez számomra nyilvánvaló tény.

>Volt példa a témában a tiédtől eltérő tapasztalatokra is, azokat mégis
    >elegánsan negligáltad.

Hát lehet, hogy nem olvastam át eléggé, de ilyet még mindig nem találtam. Melyik hozzászólás ez? :F
    A #13 hozzászólásban borely egyetlen ''céges gagyi gépes'' esete lenne a mérvadó szemben a többivel szemben? Feltételezem, egy ''céges gagyi gép'' egy 1.1-es USB-vel megáldott régi gépet takar, bár ezt csak borely tudná cáfolni vagy igazolni.

>A második tápkábelt sem véletlenül rakják rá a keretre az azt tervező
    >mérnökök, bizony előfordul, hogy szükség van rá.

De hát már ezelőtt kétszer is leírtam, hogy ezek a gyorsabb HDD-khez szükségesek, nem a 4200-asokhoz. Még Te mondod, hogy elmegyek amellett, amit leírsz? Te nem ugyanezt teszed most? :U

U.i.: egyébként már én is unom, nem jókedvemben írogatok ennyit :U.

Aktív témák