Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balage76
senior tag
Nem annyira parasztvakítás, csak kérdés hogy mennyire tudod kihasználni.
A helyzet az, hogy a 18x sebességre gyorsítással a lemezforgatás maximális sebességét felemelték az eddigi 9800 ford/percről 11000 ford/perc-re ami azért komoly technikai fejlesztés.
Ha ezt nem tartod feljesztésnek, akkor szerinted az utóbbi kb 1-1,5 évben megjelent DVD írókat már fölöslegesen adták ki?
Mellesleg én is 4x-esen írom az összes lemezem, eddig mindegyiket tökéletesen vissza tudtam olvasni... -
student
őstag
sokallom az árakat. mit akarnak má dvd-vel?
-
Csokis
tag
Majdnem! 34 tűs csatlakozó volt a kártyán! Pontosabban olyan kártya volt, amin volt 1 IDE csatlakozó meg 3 fajta CD-ROM csatlakozó! Ebből 2db 40 tűs és 1db 34 tűs. A 2db 40 tűs Panasonic és Mitsumi CD-ROM-nak volt és a 34 tűs volt a SONY CD-ROM-nak! A kártya típusa CD338 Rev 3.1! Csináltam nektek képet is róla:
Nagyban: [link]
Közelebbről: [link]Jobban vonz a sötét, mint egy félig szétrohadt világ!
-
liksoft
nagyúr
Az amitŐ írt, még az XT-s korszakból való. Ott ugyanis nem volt AT-bus, csak XT-bus. Az általam ismert egyetlen IDE winyó a ST351A/X volt mely 8 bites (XT-bus) formában is működött. Így CD-hez ki kellett találni valami mást. Ez volt a szóban forgó eszköz, ráadásul mint a floppy 32 eres kábellel csatlakozott a kártyájához.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
marcee
addikt
sh4d0w és liksoft: Én is pontosan erre az eszközre gondoltam, minthogy ilyennel volt szerencsém találkozni is. Úgy értettem Csokis leírása erről szólt.
\m/
-
Agyasima
őstag
Hugom gépében mai napig egy 8x Sony teljesít szolgálatot, megeszik mindent, csak kicsit lassan...
Remélhetőleg ez a termék inkább lesz NEC, mint sony.toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
maszat
senior tag
Köszönöm nagymester. Ebbe bele sem gondoltam. Végülis így érhető, hogy miért olvas relatíve gyengén pl a NEC 3520-asom (mondjuk ez különösebben nem érint, mert a Toshiba dvd-r mindent megeszik)
Mellesleg nagyon OFF:
Mekkora parasztvakívtás már ez a 16x-ról 18x-re gyosított dvd írás. Kb annyi értelme van, mint a 48x -> 52x cd írásnak. Éljen a reklám
Maradok a 8x írásnál, így biztosan jó az eredmény. -
liksoft
nagyúr
Nem! A Caddy az egy olyan tok volt, mint az 1,44 floppy. Mindkettőnél el lehet húzni egy lemezt, és azon az ablakon keresztül lehet elérni az adathordozót. A magneto optikai lemezek és például az UDO van ma ilyen ''csomagolásban''. A különbség annyi, hogy a Caddy teteje fejhajtható, hogy a lemezt be tudd tenni, és az ablak csak alul van.
Egyébként igaz, hogy a 2x-es spéci kártyás és az SCSI 4x-es Caddy-s olvasók után kiadott SONY olvasók és írók finoman fogalmazva a használható határát súrolták. A régiek fele szerintem még ma is jó.
Egyébként a Caddy (tok) előnye, hogy betárazható egy automata rendszerbe, ahol 1-16 olvasó fér hozzájuk. Jukebox a neve, innen ered [link] és a mai változatok közül egy [link]Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
erdoke
titán
Azt hiszem, ezt ezentúl minden DVD-író témába be kell majd írnunk.
Gondold át, mi a különbség az írás és az olvasás között. Segítek: Az adott üres lemezről tudja az író, milyen sebességgel képes megírni, és csak az erre kiválasztott 16X lemezeket fogja 18X sebességgel pörkölni, az erre kihegyezett írási stratégia segítségével (kivétel a hamisítvány, de ezzel most ne foglalkozzunk). A behelyezett írott lemez minőségéről viszont semmit nem tud, gyakorlatilag minden lemezhez ugyanaz az olvasási stratégiája van. Sok, gyors DVDR olvasásra képes írónak még a 16X beolvasás se sikerül, mert belehal a gány minőségben megírt lemez nézegetésébe. Nézz csak meg egy 3500-as vagy újabb NEC írót, tipikusan így viselkedik. Egy jó minőségben megírt lemezt beolvas max. 5 perc alatt, viszont egy vackot egyáltalán nem tud beolvasni, ha nem lassítod az olvasási sebességet.
Azonos sebességű olvasási képességgel felvértezett írók olvasása közt is van különbség. Pl. az újabb BenQ/Philips alapú írók is 16X sebességgel olvassák az egyszer írható lemezeket, és a tesztgörbék alapján egy picivel gyengébb olvasók is mint az NEC-k. Mégis ritkábban halnak bele az olvasásba, mert érzékenyebben kapcsolnak kisebb sebességre, mielőtt végleg feladják.
[Szerkesztve]A legjobb aláírás a héten
-
marcee
addikt
Caddy-snek hívják az ilyet emlékeim szerint. Azokkal tényleg nem volt gond, de utána...
Amúgy én már nem hiszek a tartós optikai meghajtókban, amiket már nagyiparban gyártanak nyomott áron és használva is van, az tapasztalataim szerint jó ha 2 évet kibír. Nekem a pio 108 is elkezdett hibázni kb 500 lemez után, de az ismeretségi körben is kukázni kell mindent 3 év után. (igaz plextor-hoz nem volt szerencsém, de azon kívül talán mindenhez)\m/
-
maszat
senior tag
A minőség szempontjából nem túl bíztató az, hogy gyorsabban tudja írni az egyrétegű +/- lemezeket, mint olvasni. De ne legyen igazam, 8x-an azért csak jól ír.
-
Csokis
tag
Nekem Sony-ban 2x CD-ROM volt, aminek még nem motoros volt a tálcája és nem is IDE-s volt! Külön ISA kártya volt hozzá és arra kellett kötni speckó kábellel és a tálca nyitás is úgy volt, hogy amikor megnyomtad az Eject gombot, akkor a tálca kilökődött, majd miután belehelyezted a CD-t, akkor szépen visszatoltad kattanásig! Nah, nekem ezzel az ég világon semmi baj sem volt hosszú éveken keresztül! Viszont a 48x-os CD-ROM 3 eredeti CD lemezemet is összetörte és 1 életre megutáltam a Sony optikai termékeket!
[Szerkesztve]Jobban vonz a sötét, mint egy félig szétrohadt világ!
-
Male
nagyúr
Azért kevésbé fontos dolgokat én szoktam 16x írni... gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Mégiscsak 5 perc alatt megvan, és normális lemezre nem is lesz rosz az eredmény...
Nekem még 4X Sony CD olvasóm volt... az két év után halt meg... igaz már elöte is csak néha ismerte fel a CD-ket... mivel nem sokat használtam (akkoriban hány CD volt ), csalódás volt, hogy kifeküdt. Az pedig még eredeti Sony volt... -
simonzé
addikt
Ki a füttynek kell a gyorsított DVD írás??? Emelje már fel a kezét, aki 16*-os íróval elérte a 8*-os sebesség (nemhogy felét, de) 2/3-át!
Inkább az írók spéci képességeire, megbízhatóságára, stabilitására, és főleg tartósságára kellene koncentrálni, nem csak a sebességre! Jó ez a gyorsulás, csak jellemzően hibás, vagy inkompatibilis lemezt eredményez. Örüljönk neki együtt!I don't fit in. I fit out.
-
Dassler
őstag
--első élményem nekem is egy 32x ROM volt...kb 2 hétig remélem, ez inkább NEC, mint Sony
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
-
szumoo
senior tag
Nekem egy kicsit magasnak tünik az ára, de lehet csak én vagyok ezzel így.
Nekem is volt egy Sony cd-rom-om, de az is felejtős téma, inkább lepasszoltam vkinek.
Emlékszem régen sokan mondták, h majd vesznek Sony cd-rom-ot meg írót, mert h milyen jók, de gyorsan le is lettek beszélve. Hát igen a Sony kultusz!A nyúlon túl?
-
Viszlát
addikt
Ha jól rémlik 99 tájékán vettem egy 4x cd-írót tőlük, az még a mai napig kifogástalanul működik... Azóta igaz én sem találkoztam semmi jóval tőlük ilyen téren, ezért a kérdés, hogy az egyesülés járt-e némi javulással.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Viszlát
addikt
És ez vajon már újra a régi Sony, vagy még mindig kuka?
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest